Станах безочлив продажникИма едни хора, които са решили, че в блоговете у нас има хляб. И тия хора, представете си и им се чудете на акъла, са решили да правят бизнес с блогване и блогъри.

В резултат на което с не малка доза самодоволство мога да заявя, че от днес май съм първият професионален блогър в България…

Бързам да поясня, че има и друг хора, които изкарват пари с блогване: от реклами, които слагат на блоовете си. Най-добър пример за това като че ли, ако съдя по количеството реклами, е Тодор Христов с Нова визия, а неизброимо количество други блогъри се надяват на чек от гугъл веднъж на няколко месеца.

Обаче не знам да има друг блогър, който да има сключен договор и да получава заплата за блогване – нещо, което аз започвам да правя от сега. Защото точно днес излиза моята първа статия в MyKinda и така ще продължава всеки втори ден през следващата година. Разбира се, ще може да ме четете и тук – в личния ми блог.

Така или иначе, под светлината на новите събития, вече се чудя дали да не поставя ултиматум на Ивайло да се откаже от ника си pr01, щото, нали, аз всъщност станах първото про 😉

————————————————–
Информацийка:

MyKinda е проект на блог с много автори, който започва на английски, румънски и български. Нямам абсолютно никаква представа защо сайтът се казва така, но собственикът твърди, че ще предоставя информация за технологии, бизнес, медии, начин на живот, новини, наука и общество – изобщо като гледам, за всичко каквото се сетиш. Отгоре на всичко, щял да се разширява и в другите източноевтропейски страни. Да ни е честит 🙂

————————————————–

Интереснa статия, която вероятно си пропуснал:

Дързост и красота 2

 

 

Какво пък е това?
Заминавам

Коментари

 1. Но нещата, които ще пишеш за MyKinda трябва да са уникални и да не се публикуват никъде другаде, ако правилно съм разбрала в разговор с тях?

 2. Разбира се.

 3. Честито, кака Сийке!

 4. Борислав Борисов
  05/11/2007 - 11:08

  Успех!

 5. не те е срам :))) Юда!

 6. пламен
  05/11/2007 - 11:36

  ивайло е pro1 заради продиджи 😉

 7. Честито!
  Аз още обсъждам на ум цялата тая идея.

  Иначе там пишеш доста активно, гледам. Дори коментирах под една от статиите;)

  Внимавай да не се изчерпаш.

 8. Това MyKinda е още в много суров вид. Българският му превод е под всякаква критика. Пълно е с недопреведени руски думи. Иначе е добре, че ти плащат 🙂

 9. Съгласен съм, че има още какво да се донаправи в техническото изпълнение на сайта, но не аз отговарям за това, а някакви румънци 🙂

  За изчерпването не се притеснявай – всекидневието предоставя колкото си искаш теми за чесане на езика, само желание и време да има. И пари де…

 10. Миглен
  05/11/2007 - 13:45

  Хехее честито, за проекта знам от доста време и мисля че си заслужаваш занимавката. Успех!

 11. Статиите ти са интересни, успех 🙂

 12. Филип
  05/11/2007 - 13:57

  Има доста хора в България, които получават заплата за писане в блог. Например в блоговете на Капитал. Само че им викаме журналисти.
  Успех и от мен 🙂

 13. Димитър Веселинов
  05/11/2007 - 15:18

  Благодаря на Longanlon за чудесните статии! Sunlight, имаш право, руските думи и мен ме изненадаха. Имаме сайтове в България, Румъния и Русия.

  Търсим блогъри за бизнес, медии и наука.

 14. HeYJIoBuMa
  05/11/2007 - 16:34

  Честита нова ъъ…работа! 🙂 Още един спечелен за каузата на кактусите. Сигурна съм, че ще ти хареса да си гледаш бодливичко зелено нещо вкъщи.

 15. Ще се радвам на съвети, ако си фен и разбираш 🙂 Щото си купих една книжка, ама в нея освен снимки на видовете нищо полезно няма.

 16. Не сте сами, аз знам за още двама ;)Замислям се и аз да се включа 😉

 17. isopropophlex
  05/11/2007 - 18:01

  everything in its right place ?

 18. Тодор Христов
  05/11/2007 - 19:00

  Честито!

  Сигурен ли си, че си първия с договор обаче? 😉

 19. Тодор Христов
  05/11/2007 - 19:09

  Longanlon, между другото, защо не си сложиш от онези плъгини, дето те известяват автоматично при нови коментари по някоя тема (статия)?

  Чувал съм, че читателите ги намират за удобна работа.

  Извинявам се за този коментар не по темата, но от много време смятах да ти предложа и си викам, “Нека е сега!”, иначе пак ще забравя. 🙂

 20. Ами защото според мене са pain in the arse за читателите – аз често забравям да махна цъкчето, когато коментирам някъде и после пощата ми се напълва с автоматично генерирани писма.

  Дори мислех да напиша една статия с неща, които ме дразнят и са излишни в боговете – проверки с криви букви да речем, модерация на коментарите преди да се покажат… мислех и тоя плъгин да го “благословя” 🙂

 21. *и аз се зарибявам да пиша блог за пари, но някак си не се чувствам достатъчно пораснала …. :/
  *кактуси рулз, и аз мисля да си взема, другите растения ги намирам за досадни
  *everything in its right place на The Chemical Brothers ли беше? Щото май я има в soundtrack-a на Vanilla Sky 🙂
  *а за модерацията на коментарите преди да се покажат какво лошо има? така ако се появи някой неуместен коментар, който не ме кефи, ще мога да го отстраня навреме 😉

 22. Тодор Христов
  05/11/2007 - 22:01

  Няма нужда да го благославяш, според мен плъгина си е супер, просто ще го конфигурираш да не е “включена” чайката по подразбиране и само който иска – той ще се абонира.

  Едва сега видях, че си поставил линк към блога ни по-горе (сериозно, прочетох материала, не видях линка) – благодаря! 🙂

 23. аз имам въпрос- статиите, дето ще ги публикуваш там ще ги има ли и във твоя блог? Ако е да – какъв е смисълът? Ако е не – как ще успяваш да се справяш и с двете?
  Честно казано – не знам дали да те поздравя. Все още не знам. Май всичко зависи от това дали двете неща ще съществуват по отделно, успоредно или 1-то ще “умре”.

 24. Там се публикуват само статии, които не са публикувани никъде другаде. Иначе казано – няма да ги има в този блог 🙂

 25. тоест – ще трябва да пише и на двете места?различни работи…хм.И да работи…
  Е, като се върне ще се разбере

 26. Емин Бей
  07/11/2007 - 00:19

  Добре се е спрял на теб. Събираш народа. При това доста :)А и си непукст и защо да не пробваш. Успех!

 27. Хъм, получих и аз покана от Д. Веселинов. Липсата на време, здраве и професионализъм при боравенето с РС-то ме накараха да се въздържа.
  Пожелавам успех.

 28. Hm, във връзка с един наш разговор – къде са ти отпратките към MyKinda и статиите ти там????

Leave a Reply

Задължителните полета имат *