Всеки трябва да прочете “Моята борба”
Антиглобалисти на общо основание

Коментари

 1. Абе не си разбрал. Така хората стават по-запознати с еко-проблемите и почват да рециклират. Само аз и тримата приятели дето ми бяха на гости можем да спасим света ако слагаме бирените бутилки в правилния контейнер, честно казано 🙂

 2. И аз не мога да разбера какво всички се хващате за думата. Ясно е че тази инициатива не спестява електричество и идеята и изобщо не е такава. Идеята е да се даде гласност.
  Както априлското въстание не е имало за цел да свали империята, целта е била друга и е постигната.
  Ако не си съгласен като цяло че има такъв проблем, това е съвсем отделен въпрос.

 3. anthares, първи април май не ти понася, а? 😉

 4. Мне … прекарвам си чудесно и това няма нищо общо. Просто ми омръзна да чета разни постове на хора, които са “над тия неща” и “какво ме занимавате с глупости, ще си правя каквото искам”.
  Да не говорим че всички са крайно неподготвени по темата (в това число и аз). Както едните хора четат “глобалното затопляне ще ни унищожи”, така и другите четат “глобалното затопляне е глупост” и никой не е в състояние да провери източника си за достоверност.
  Само че ако първите са прави, няма да има втори опит.

 5. абе къде е Енея да разясни голямата картинка на нещата?

 6. вокси, не закачай енея, ей! 🙂

 7. Николай Михайлов
  02/04/2009 - 00:43

  hohoho аз се хванах на шегата 🙂

 8. Не знам защо, но коментарът на anthares ме препрати към Не съм от тях 🙂 🙂

  ПП Не се заяждам.

 9. @Nikola – то хубаво, ама ще има ли достатъчно контейнери?
  😀

  Да не си остане Земята неспасена, поради липсата на такива :-;

 10. Това много ли е, или малко?..

 11. @Катя: Според изчисленията – в световен мащаб за “спестени” 80 мегавата електроенергия, съответно махаш 20 мегавата за рекламата ( в световен мащаб) и ти остават някакви смешни 60 мегавата, които вероятно са се загубили като производствено-преносни загуби по мрежата… Общо взето часът на земята = 1/1. Никой не печели, никой не губи… само шум в ушите на хората – и гигабайти изписани блогове по темата…

  Честит Първи април с леко закъснение, но бях на опашка в детска градина Карамфилче…

 12. Благодаря за информацията,Стелияне!

 13. Силвия
  06/04/2009 - 14:24

  Общо взето часът на земята = 1/1. Никой не печели, никой не губи… само шум в ушите на хората – и гигабайти изписани блогове по темата…

  Абе хора, никой ли не се интересува от това, което коментира???

  “Часът на Земята” Е рекламна кампания с цел популяризиране на Global Climate Change Conference в Копенхаген през декември 2009-та, който трябва да наследи протокола Киото. За нас, като подписали и ратифицирали договора, това може би е излишен шум… Макар че като гледам реакциите май никой не е запознат, че има таков анещо, като споразумението в Киото….

  Както и да е, дори и да приемем, че за нас е излишен шум, понеже така или иначе едва ли ще приемем нещо по-различно от това, което вече сме приели, то за САЩ, които така и продължават да се дърпат е голяма работа да се популяризира.

  Така че, с цялото ми уважение, Steliyan – малко грешиш.

  Поздрави. 🙂

 14. @Силвия: Много на сериозно си се взела, а и Лонги Ви каза – честит първи април. Сега – изгасянето на ОСВЕТЛЕНИЕТО за един час в световен мащаб не променя никак климатичната картина, ама никак. Всъщност се променя – може Земята да е успяла да “изстине” с 1 градус по целзий заради неотдадената от осветителните тела с нажежаема жичка температура, но в правилният смисъл – нищо не се промени. Ако трябва – ще ти обясня и на теб – на климата нищо не сме му спестили, защото всички енергопроизвеждащи предприятия дори не са си променили цикъла на производство – не са намалили с мегават дори… Ако трябва – специално заради такива зелени “ерудити” като теб – ще спиша НОВА темичка в моят блог (не, че ме вълнува особено Киото). Популяризирането на “зелените” идеи не е да си чешем пръстите пред компютрите, но на тъмно, а да излезем навън и да свършим нещо – примерно – да засеем няколко дървета, да полеем съществуващи такива… Да походим ЕДИН час пеш вместо да го направим с колата/мотора/автобуса. Разбийш?

 15. Силвия
  06/04/2009 - 23:02

  Steliyan, изобщо не си ме разбрал, и не се взимам насериозно. Пак повтарям, идеята на цялата дандания никога не е била да се спести в този ден електричество. И не знам що ме сложи в купата с глобалистите/антиглобалистите/зелените/сините/пембените.

  Вземи засади едно дръвче, като вярваш в това – може да се успокоиш малко. 🙂

  Пак ще повторя за тебе – целта не е била да се “спести нещо на климата”.

  А това, че темата е първоаприлска, не означава, че това, което пишеш е оправдано.

  Стига сте го повтаряли това за пестенето на енергия в един единствен ден. Аз ти показвам, че грешиш, ти пак свойто си знаеш. 😉

  Хайде със здраве. 🙂

 16. Вярно, грешал съм… Мислел съм, че се шуми за да има полза някаква, а то се шумяло само заради шума 😉 Весело… Или съм наистина много тъп, но поне не го крия, дори и блога ми е кръстен правилно, мисля?

 17. Силвия
  07/04/2009 - 09:27

  Ама и те мързи до немай къде 😉

  Това е вълшебна комбинация.

Leave a Reply

Задължителните полета имат *