8 статии, които няма да пропуснете


В епохата, в която живеем, количеството налична информация в интернета е направо невероятностно огромно и се състои предимно от абсолютни глупости. Интересните неща в него често се губят и не се забелязват в навалицата, затова е добре да си ги споделяме.

Предлагам ви точно 8 статии и блогове, които ми се сториха интересни, а да се надяваме – и на вас…

1. Извозваме Апостол за пореден път
Новината на годината в българския интернет е, че дългогодишният негов радетел, познатият на всички Апостол Апостолов си намери майстора. Цветан Банчев, макар да изглежда хрисимо момче, му хакнал всички пощи, блогове, акаунти и т.н. и подробно описал това в блога си. Интернетът никога няма да бъде същият.

2. Имаме 30 милиарда външен дълг?
Напоследък много се зашумя как външният дълг на страната ни бил достигнал рекордните и опасни 30 млрд евро/лева/долара и как щяла да фалира държавата. Е, причини за паника няма, казал е още през 2006 г. др. Емил Хърсев във в. Сега. Дългът е частен, не държавен и още тогава е бил много. Да не ви пука.

3. Интернет кОлтура
Много мразя “верижни писма”. Още повече мразя да ми ги изпращат на служебната поща. Величков е обяснил защо да участваш в подобни “инициативи” е супер глупаво, че и опасно не само за теб, а и за всички, на които изпращаш писмото. Мили дами, айде спрете се.

4. Нова работа
Всички познават Майк Рам ако не от другаде, то поне от Блогосферата. Но по-малко хора знаят, че той поддържа и професионален блог за търсене на работа, професии и кариеризъм, в който има какво да се прочете. Девизът му е “Да превърнем работата в удоволствие“.

5. Нямаш “право” на здравеопазване
Една статия на английски за това защо здравеопазването не е “право”, което ти се полага и защо нито е морално, нито е практично да задължаваш някой друг да плаща за твоето собствено здраве. Много поучително четиво, предвид хала на българската здравна система. Препоръчвам на новия мустакат министър да я прочете. След като някой първо му я преведе де…

6. Блог на Белла
Фирма Белла, чийто шеф стана известен, след супер PR-гаф, с едни кървави снимки от лов на бяла мечка. Блогът не е лош и е на wordpress, ама на бас, че ще се напълни с хейтърски коментари на еко-лумпени, още блеещи за смехотворната си кампанийка “Бойкот на Белла”.

7. Реч на Маргарет Тачър за бъдещето на ЕС
Тачър не само стои почти еднолично зад възраждането на британската икономика през 80-те, ами и през далечната 1988 в своята великолепна и емблематична реч в Брюж описва вижданията си за бъдещето на Европейския съюз и направо пророчески предупреждава за това, в което той не бива да се превръща. A ние сега можем да видим, че точно в това е станало – отдалечавайки се от идеята за икономически съюз на свободни държави, ЕС става просто безполезен, бюрократичен тумор.

8. Ай, под, хай, фай
Не всички любят, тачат и милеят Apple, в това число и аз. Някои хора (с право) смятат, че тая фирма прави общо взето пре-рекламирани, пре-хвалени и пре-оценени (в смисъл с много висока цена) боклуци. Една стара, но забавна статийка за ipod-hi-fi.

Еnjoy!


Владо,
Само бой за краварите!

Коментари

 1. Само при мен ли се случва или наистина първата препратка води към снимката с паята о.0?

 2. чудех се аз, гледайки статистиките, какво толкова й гледат хората на тая снимка…

  оправено е вече 🙂

 3. Майк Рам
  28/08/2008 - 09:05

  Ей, да се видя в една статия с Великия Апостол и Маргарет Тачър – такова чест не ми е била оказвана досега! Поклон!

  Ще имам да те черпя много бири! 🙂

 4. Муахаха, дъртия Апостол е попаднал на Цецо Кукуто от Шумен и са почнали да си мерят пишонките.

 5. Абе Цеко не го познавам, но явно неговата се е оказала по-голяма…

 6. Напиши в google “Цецо Кукуто” и ще се запознаеш с житие-битието му :).
  А няма как да не се окаже по-голяма, щото просто Апостоль си е кръгла нула във всяко отношение.

 7. Аааа, няма да има хейтърски коментари в блога на Хубавицата (Белла), защото ги попреглеждат преди да ги публикуват, не са чак толкова заблудени.

  Моя коментар са го одобрили, нищо че не се въздържах да ги бъзикна за онази тъпа ловджийска история с бялата мечка. Независимо че не понасям слузестите вопли на псевдо защитниците на “ох, горкичките животинчета”, идеята да трепеш животни с единствената цел да се изфукаш на кадро в героична поза до труповете им, ми се вижда гнусна. И между другото, това няма отношение към факта, че не съм почитателка на Белла-та, но за това по-надолу.

  Иначе визията на блога им без съмнение е добра – изчистена и пипната, сайтът им също добре е направен, ама съдържанието на статиите… С малки изключения са пълни със захаросани мазнотии в стил “положителен репортаж” почти като от соц времената. Знам от собствен опит, че е далеч по-трудно да напишеш похвала за някого/нещо без ползваш глуповати лигави клишета, отколкото да го разкритикуваш и наплюеш така едно хуууубавичко. Но определено биха могли да си намерят някой или дори няколко по-добри автори да им пишат текстовете, ако изобщо имат за цел да им ги четат.

  Съмнявам се, че бих купувала продуктите им – те попадат в личната ми категория наречена “боклуцен”* без значение в какъв шарен, лъскав или засукан вид ми ги представят. Виж в рекламите имат тук-таме забавни попадения, макар и рядко.

  Все пак съм им запалена фенка от време на време. Голяма веселба пада като ме заприказва някое от напористите глуповати девойчета, дето ги наемат да им представят продукцията по супермаркетите. Понеже съм винаги изключително учтива (това си ми е по природа) и с най-невинно изражение (това вече е плод на дълги тренировки от периода, когато ми трябваше за пред наш’те), та не се усещат как щраква капанът на простодушните ми въпроси за точното съдържание и целия химически шит наблъскан в нещото, което се опитват да ми пробутат.

  А не дай си боже да пробват да ме зарибят за участие в томбола, за да се сдобия с УНИКАЛНИ (!?) кухненски принадлежности, тогава циркът е пълен – веднага се преизпълвам с искрено любопитство относно въпросните принадлежности и в какво конкретно се състои тяхната уникалност. Честно, наистина ми е много интересно, току виж наградата се оказала солничка от Бенвенуто Челини – и на най-миниатюрната съм навита :). Е, досега не съм успявала да се добера до задоволителни отговори на неизчерпаемата си любознателност, но затова пък очаквам в скоро време девойчетата да ги снабдят с тайно направени мои снимки и най-строги указания да стоят по-далечко от мен в супера – не че това ще им помогне, де. 🙂
  __________________
  * боклуцен си е мое лично слово-творчество и означава не просто обикновени боклуци, а боклуци с претенции – нещо като пешкирче с марка Версаче.

  P.S. Нямах време да прегледам всичко, но Жоро Пентаграмът ме разсмя – кратко, точно и цветисто!

 8. “Извозваме Апостол за пореден път”

  Това е много хубава новина. Зарадва ме да я прочета. Един спамър по-малко по този свят.

 9. Жилов
  29/08/2008 - 00:46

  Един нарцистичен, нагъл и злобен измамник по-малко 🙂

 10. Аз май най-много се забавлявах на първия и на последния от класацията.
  Жоро Пентаграм … идея си нямах, че пише толкова увлекателно 🙂 така спечели още един читател 🙂

 11. Класация за това колко сте кликали по статиите:

  1. Извозваме Апостол за пореден път
  2. Живачни обувки на Жоро Пентаграм
  3. Интернет кОлтура
  4. На майка ти испанския и пак Пентаграма
  5. Ай, под, хай, фай
  6. Нова работа на Майк Рам
  7. Блог на Белла
  8. Статията за външния дълг
  9. Здравеопазването
  10. Речта на Маргарет Тачър

  Честно казано, разочарован съм малко от вас – двете най-стойностни неща са най-малко четени. Може би щото са на английски, де да знам…

 12. Аз лично не се справям с английския. Ако ти се занимава да превеждаш накратко за какво става въпрос, би било добре.

 13. нема начин, дълги са. планирам да преведа речта на Тачър и да я постна, но това ще стане някога в бъдещето…

 14. Биляна
  29/08/2008 - 16:46

  Не си фен на Apple? Да не би да имаш нещо тяхно и да не си доволен? Ще ми е интересно да разбера.
  Освен това мога да ти препоръчам новия им телефон, който струва само 200 долара. Оставям на теб да пресметнеш колко е това в лева и дали е скъпо, особено за това, което ти предлагат.

  Поздрави.

 15. хехе, 200 долара…
  + задължителен договор със задължителни клаузи с една определена фирма? Да.
  + невъзможност за избор на друга фирма, освен чрез хакване на телефона? Да.
  + никаква памет? Да.
  – емпетриплеър? Да.
  – един куп други екстри, дето ги имат останалите телефони? Да.
  – възможност за инсталиране на допълнителен софтуер? Да.

 16. Биляна
  29/08/2008 - 18:33

  Мхм, никога не съм била фенка или антифенка на някоя фирма.

  Обаче виждаш разликите едва когато чуеш музиката си по най-добрия начин, операционната ти система не забива просто защото така е решила и нямаш нужда от преинстал на винзоуза – “щото, разбираш ли, тва е уиндоус, то си иска”. Аааа, да и не лоша идея да си плащаш операционната система и офиспакетчето 😉 И те хляб трябва да ядат, нали така.

  хехе,
  Поздрави 😉

 17. Ама ‘щото е различно не трябва и да е по.скъпо.Пък то обратното.
  Петре,тук го дават за много по.малко пари:39e+15e месечна такса и договор за 18 месеца:)

 18. Опсс, долавам лееека ирония.

  Хърсев (който аз дълбоко уважавам) е писал тая статия преди 2 години. Тогава дълга е бил 68% от БВП, сега е над 100% . ПЧИ са растяли, сега намаляват. Защо Хърсев не напише такава статия сега ?

  Ако 100% външен дълг и 20 и кусур % дефицит не са проблем, аз не знам какво друго може да е проблем. Ааа да – проблеми няма.

  За съжаление обикновено дългосрочните ми прогнози се оказват правилни, а те са, че при приемане на еврото, курса няма да е същия, че след година и нещо няма да се чудят какво ще правят излишъка, а финансовия министър ще си пали печката с банкноти (щото ще трябва да свиват М1). Другата прогноза е, че купилите сега апартаментчета ще пият не по една, а по няколко студени води.

 19. Няма това-онова, Жоро просто упрвлява. 🙂

 20. Maggi Grozdanova
  02/10/2008 - 23:24

  Joro Pentagram e nai-gotinia! Bloga mu e neshto na koeto chovek ne popada vseki den. Blagodarya za linka kum nego!

 21. Блогът на Жоро Пентаграм вече го няма:(

 22. ха, защо?

 23. След като 4 милиарда лева от излишъка и 2 милиарда от МЗР (общо около 3 милиарда евро) отидоха за погасяване на “частния” дълг на банките, още ли не ти пука за “частния” външен дълг 🙂

  Или ще изчакаме още няколко месеца ?

  Така, както казах съвсем скоро няма да се чудят за излишъка – за един месец почти го преполовиха. До края на годината няма да има излишък. Може да питаш някой новодомец с ипотека по колко студени води пие вече 🙂 Ако минава само с една дневно е късметлия.

  За бъдещия курс лев/евро ще си говорим след около година и нещо , нека първо банките да изнесат и остатъка от излишъка и МЗР. Тогава вече ще лъсне, че “частните” задължения са по-големи от активите в БГ .Защо мислиш, че банките изнасят всеки лев до който се докопат ?

 24. Apostoloff,
  айде стига се самобаламосва и успива от безмерното си невежество като балерина заплела се в завесите от правене на финтове.
  Комерсиалните ти “сайтове” са едни долнопробни и некадърни самоделки. Повтарям, ако не си разбрал – дърварски самоделки… и защо? Защото ти пари за сайтове не даваш, нали, баламурнико мил:)
  Та, тези сайтове с които толкова се хвалиш нямат никакъв трафик и това е видно от всички. За какъв Дот Ком бизнес си тръгнал да говориш бе мушморок?
  Твоята диагноза е отдавна поставена, да ти я припомня само – копролалия

 25. гледай и се учи от апостолов как НЕ се правят пари от интернет

 26. апостолов продължавай да се правиш на богат докато те намерят мутрите и да си поискат своето.и те четат вече интернет не са като в 90 те години.много ще ми бъде забавно как ще им дадеш всичките си “богатства” които нямаш.ако това наистина стане ще си падна от смях.

 27. anrtej kamenov
  22/02/2012 - 11:29

  Нещо ludipari.com поизчезна 😉 Причина: This domain name expired on 02/09/12 and is pending renewal or deletion богатия апостол няма $10 да си плати хипер-мега печелишвия домейн, от който изкарва стотици милиони годишно :)))))))))))))))))))))))

 28. отдавна е ясно че по детски наивните блогчета на апостолов изобщо не работят и не носят печалба на техния собственик.очаквам апостолов да обяви фалит на цялата си дейност в интернет.отдавна е известно че с неговите методи пари не се печелят.
  “by anjela”

 29. Великият предприемач, богаташ, писател, и астролог Апостол АпостолОФФ е ВЪТРЕ с минимум 700 Евро. На това отгоре даже си мисли, че с навътрянето си е станал още по-велик. Казано на прост език – плаща си за акъла (или за липсата на такъв).добре че се намериха по големи мошеници от него та да му приберат пенсията за две години напред.сега ще се наложи да мине на социални помощи.
  “by anjela”

 30. Не е измислено, АпостолОФФ се е набутал с минимум 700 Евро. Подробностите тук: http://zlokuche.blog.bg/drugi/.....vro.939684

Leave a Reply

Задължителните полета имат *