Боец


Въпреки тъпото си име, датският филм Fighter е едно от малкото наистина отлични попадения, които може да видите напоследък…

Всъщност, аз рядко имам да кажа кой-знае какво за който и да е филм и това си личи по малкото на брой постинги в тая категория. Талантът ми да приказвам глупости безконечно и докато и последният ми нещастен читател се умори да чете, някак пресъхва, когато стане нужда да пиша за филми – просто като харесам някой филм, нямам представа защо – готин е и толкова, не се сещам какво да напиша за него. Случаят сега е точно такъв, но просто не мога да се сдържа – може би защото скоро писах по темата за мюсюлманите в Европа.

Целият филм се върти около едно турско семейство, живеещо в Дания и проблемите им с традиционната роля на жените в турското общество и тяхната дъщеря, която се занимава с кунг-фу. Дъщерята е перфектно изиграна от Семра Туран, която не е точно красива, но направо се влюбих в нея 🙂 Май е състезателка по кунг-фу, а не актриса, защото това й е единствения филм според imdb.

Наистина, боят е малко измислен и не фулконтакт, а повече скачане, а обстановката на състезанието ми напомни на The Quest със Жан-Клод Ван-Дам (хахаха), но това като че ли е единственият кусур. Саундтракът е страхотен – яко подобен на тоя от терористичната кампания в C&C Generals, даже една от песните май е същата.

Цялото действие е малко романтично, на моменти доста тъжно, малко фентъзи и много надъхващо, а краят е готин и истински.

Филмът е в арена.бг, субтитрите, макар и на английски-датски – също.

Големият брат те гледа
Снимайте полицаите в издънка

Коментари

 1. Ще гледам филма непременно, а мацката наистина е готина.

 2. Филма няма да го гледам 🙂
  Какво не и харесваш на мацката?

 3. всъщност казах, че съм влюбен в нея…

 4. която не е точно красива – за това питам

 5. Жилов
  17/06/2008 - 11:45

  @Shorgov:
  Не отговаря на международния стандарт сигурно

 6. и аз няма да го гледам май. Пуснах си трейлърчето и тва с датския не мога да го превъзмогна.

 7. трейлърът няма субтитри, но филмът има – на английски

 8. Манол
  17/06/2008 - 18:10

  нетипична за стила ти статия, можеше малко локуми да разпънеш, разбрахме само, че нацката тренира кунг фу и не е красива 🙂 [ градивна критика беше това ]

 9. ами гледай филма и ще разбереш повече 🙂

 10. айсайдер
  21/06/2008 - 10:19

  За турците в Копенхаген(аз бях съвсем малко в Амагер-то е остров) си имам мое мнение…
  След като датчаните всичко са си оправили и нямат проблеми,техни,напр в квартала Христианиа с наркоманите или не могат да разберат защо в Копенхаген има все повече джамии….да разглеждат турските семейства…датските-какво,проблеми нямат,не са интересни…

 11. как се свалят субтитрите от арената

 12. Гледах филма вече. Мацката и мене ме накефи максимално, направо бих я завел в къщи та мама да и се зарадва (ако имах тази възможност де). Яд ме е само че не мога да намеря по хубави снимки. Ако някои има повече инфо за Семрато, да пише please.

 13. това май съм го пропуснал през март … ще го гледам

Leave a Reply

Задължителните полета имат *