Бимбо – руса, тъпа и с големи …очиДнес гост-блогър е Николай Кралчев *

Руса тъпа и с големи цици – каква великолепна комбинация. Има я навсякъде по света, но в една страна русотата, тъпотата и голямоцицието са изведени до религия от един определен тип жени.

Да, американците даже си имат дума за такива жени – бимбо и опирайки се на дългогодишния си опит ще ви разкрия какво точно представлява този задокеански феномен…

Да си бимбо (bimbo) е житейска философия и светоусещане, пуснали дълбоки корени в американската душевност. Да разчиташ само на външния си вид и вродената си тъпота, за да се носиш през живота като лист е дори и изкуство. Русите (изрусени), нагримирани до дупка жени с инфантилен акъл са истинска културна икона там. Бимбото, както го наричат, е наистина едно много интересно явление. Но освен русота, тъпота и голямоцицие, какво точно е бимбо? Как живее? Как говори? Как се държи?

Бимбото е много лесно за разпознаване

Преди всичко, тя е руса, тъпа и с големи цици. Е, напълно е възможно на пръв поглед да не е нито руса, нито с големи цици, но такива бимбота са духовно руси, носят блондинката в себе си и мечтаят за силиконова операция.

Държанието на бимбото се характеризира преди всичко с бодър оптимизъм. Ползва само изречения които са кратки и предсказуеми. Интонацията, физиономиите които прави и звуците който издава са като заучени от тъничка книжка за бимбота.

Когато бимбото излъже или сбърка нещо (то се случва често, тъй като бимбото говори преди да… не мисли) и бъде разобличено то само седи и не казва нищо – все едно че чака да преглътнеш простотията и да проблема да изчезне. Реагира по същия начин ако кажеш нещо, което не разбира.

Никога не пита за нищо освен заучените стандартни фрази които имат единствената цел да пуснат топката в твойто поле, а ти да я върнеш бързо обратно за да бъде издадено следващото заучено изречение. Разговора с бимбо е като разговор с първа генерация робот-компаньонка – предвидим и пълен с хихикания, въртене на очи, заучени пози и движения на ръцете.

Бимбото се движи с ясно изразена бимбовска походка

Тя не е красива и изящна. Бимбото не е жена, а тромаво момиченце без капка елегантност, което се преструва на жена. Походката на бимбото е заявление за присъствието на бимбо – присъствие което е всъщност отсъствие. Бимбото не се спира, не поглежда никой мъж или предмет.

Ако срещне познат човек обаче реагира с учудваща енергичност, емоционални възгласи и заучени изречения подобни на картечни изстрели. Идеята зад такова поведение е да се привлече внимание към факта че бимбото познава хора, общува безпроблемно с тях и при това изпитва и създава радост всяка част от секундата. Бимбото може да размени няколко много внимателни думи с теб ако например асаньора нещо се бави. Но ако от него се появи някой неин познат то бимбото не губи време и пуска бързите обороти. Използва контраста между неудобството си да говори с непознат и това да разменя бързи емоционални изблици с познатите си с цел да затвърди чувството си че е популярна/харесвана/общителна. Бимбо с такова поведение тук се нарича “attention whore” – тоест “проституиране за внимание” – и всички “attention whore” са бимбота, но обратното не винаги е истина. “Аttention whore”-то поздравява високо, смее се високо, тръска коса, гримасничи, усмихва се непрекъснато и изобщо прави всичко възможно за да чувства, че околните я гледат.

Бимбото не знае как да се държи с мъж

Нали мозъкът и е на момиченце. Не знае как да си кара кефа, ако няма хора пред които да се докарва. Не знае какво е прекрасна храна, но знае какво се харесва на всички и дали ресторанта дето си я завел ще предизвика дискусии сред приятелките и на следващия ден.

Общуването с бимбото е лесно. Тъй като е лесно да се предвиди какво ще каже много е лесно да и се подхвърлят фрази на които тя знае как да отговаря. Проблемът е обаче, че не се знае какво точно й харесва. Тъй като в главата и няма нищо то няма и предпочитания. Най-общо ако искаш да се харесаш на бимбото (тъй като то е определено най-примитивният сексуален обект, а мъжа само това гледа – да си го тури некаде) трябва да намериш начин да я накараш да се чувства по-високо или по-интересна или въобще нещо “по-” в присъствие на приятелките й. Това може да е комплимент за косата или гривната й или нещо друго, за което приятелките на бимбото (често също бимбота) моментално включват механизма за предсказуеми въпроси.

Това прави бимбото център на внимание за кратко време – 1 : 0 за тебе, може и да излезе нещо от това.

Така, че – успех! 🙂

—————————————————————————————

* Автор на статията е Николай Кралчев, който отдавна живее в щатите и ги разбира тия работи. A и разни други работи.

.

Блогър съм вече 6 месеца…
Бюлетините бяха прозрачни

Коментари

 1. звучи някак обидно. не че не съм срещала куп жени, които изглеждат и се държат така, но откъде знаете какво е вътре в тях – мисля, че е същото като у всеки от нас – има един жълъд, който чака да поникне … и или има благоприятни условия за това или не. нашето общество става все по-благоприятно за непоникването. та така хората се носят като откъснат лист, вместо да се разлистят. много тъжно 🙁

 2. Най-трудното и най-лесното нещо на света е секса с бимбо. Най-лесното е щото всеки може да си го позволи. Нали знаете вица: Каква е разликата между блондинка и Боинг? Ми не всеки се е качвал на боинг!
  Най-трудно е да си с бимбо, защото преди това трябва да съумееш да простиш на себе си. Иначе тласкани от животинските си инстинкти, понякога правим грешни ходове. Аз затва предупреждавам всеки да носи в себе си контрацептиви някви и да си мие гъза всяка сутрин, защото не се знае какво ти е отредила майката природа. Както казват в един сръбски филм (любимия мой “Рани”) – или йебеш, или те йебат, трето нема!

 3. Вярно,че има такъв тип жени,но е също вярно,че те имат еквивалент и в мъжката половина на света.Не знам дали съществува официално тяхно наименование както на бимбото,но не това е най-важното.Та за всеки влак си има пътници.А жалко за мъжете,които претендират,че са нещо повече от тези бимбо,а всъщност им е все едно къде ще си го турят,докато “само това гледат”.Така че,нека хората бъдат такива,каквито смятат,че се чувстват щастливи.щастието е в СТРЕМЕЖА- все едно към какво.

 4. пламен
  25/10/2007 - 10:51

  Хе, много точно описание, Ники.

  Само дето никога не ми е хрумвало да правя секс с бимбо и слава Богу.

  Странна ми е реакцията на жените тук – не, не говори за вас човека, жалко е ако заемате ‘отбранителна’ позиция по темата.

 5. Има естествено – зоват се путьовци!
  @Longanlon – батка, извинявай – ставам все по-циничен в блога ти!

 6. Цинизмът e философско течение, което казва, че личният интерес е основният мотив за човешкото поведение. Циниците отричат неща като алтруизъм и хуманизъм като мотиватори за човека.

  Аз съм привърженик на това течение, но така и не ми стана ясно каква връзка има то на български с употребата на неприлични думи…

 7. Ne e otbranitelna poziciq,a prosto druga gledna to4ka.A cinizma e ne6to hubavo ako moje6 da go praktikuva6 sus stil i razbirane.Ima6 li i dar slovo si e napravo neocenimo.

 8. реакцията ми не е отбранителна. просто съм се научила да обичам и да уважавам. а иначе не че и аз не мога да критикувам – охо! но продължавам отвъд оплюването … опитвам се да разбера.

  намирането на обект за оплюване в много случаи прикрива (най-вече за оплюващия и тези, които му ръкопляскат) собствената несигурност. на мен не ми е нужна бимбо за да се чувствам умна и красива. ето защо мога да й съчувствам, да се опитам да я разбера и да й помогна.

  та … критична аз съм, но не и цинична. да си циничен означава да вярваш, че в същината на всичко стои нещо, достойно за презрение … включително в собствената ти същина.

  иначе аз бих могла да напиша в подобен стил нещо за петър с големите мускули, който стреля по гълъби, докато членува в сдружението за защита на птиците. но аз не пиша нещо такова, защото знам, че петър е прекрасен човек, както всички други, и както всички други злостната критика не му помага да расте 🙂

  а няма ли всеки от нас по едно бимбо в себе си? всеки, който пише блог, например, по някакъв начин иска да покаже себе си пред света. да си го преодолял напълно, означава да си останал без его. дори аз, известна будистка монахиня, не мога да кажа това за себе си :)))))

 9. Всъщност, Lyd, цинизмът изобщо не с смята, че във всеки човек има нещо достойно за презрение – – той изобщо не се занимава с “презиране” на каквото и да е. Освен ако принципно не смяташ човешкото за достойно за презрение . което няма нищо общо с цинизма и е прерогатив на християнството…

  “петър е прекрасен човек, както всички други”
  Благодаря ти за мнението, но това “като всички други” не само обезсмисля похвалата, но и е необмислено и невярно. Не всички са прекрасни хора – някои са зверски тъпи, други са неистово грозни, злобни, завистливи, ужасни… а трети са такива душевни изроди, че да ги застрелящ ще им е малко (ако си спомниш кога за последно си гледала новини, ще се сетиш за поне няколко такива).

  Казваш, че не съдиш и не критикуваш хората… Как тогава определяш кое е правилно и кое не, кое е добро и кое не? Всеки съди, всеки критикува. Отсъждаш за всеки и за всичко, всеки ден – това е добро, онова е зло. Това всекидневно отсъждане ни прави хора, то създава нашия морал и личностен светоглед, то определя поведението ни спрямо другите и спрямо себе си.

 10. Бимбото не вирее на родна почва. Тука няма толкова “хранителни вечества” да се отгледа чудовище в такава степен. има 30 манекенки, 20 фолк певици и 10 богати наследници, другото е не-бимбо 🙂

 11. думите не винаги означават едно и също за всеки. ето защо трябва да уточняваме дефинициите на понятията 🙂

 12. Миглен
  25/10/2007 - 18:01

  Звучи доста достоверно, защото като се замисля съм срещал доста Бимбота. Даже са точно копие на написаното.
  Аз мисля че Бимбо не е задължително да е руса и с големи цици. В България Бимбо можеш да срещтнеш във сайтовете за запознанства с лопати да ги ринеш.

  Не мисля че звучи обидно, но такива момичета (жени) не ме радват особенно и страня от тях, има толкова интересни и широкоскроени девойки, че защо ти е бимбо? (впрочем аз се сещам само за една причина 😛 )

 13. еми да де. въпросът е как да направим така, че повечето момичета да са интересни и широкоскроени, което не значи, че това е в противоречие с цвета на косата и размера на бюста, нали?

 14. Както е написал Ники, бимбо е повече светоусещане и поведение, отколкото външен вид. Да, обикновено бимботата се стремят да изглеждат като на картинката, но далеч не всички са такива.

 15. “повечето момичета да са интересни и широкоскроени” – ако всички са еднакви, тогава ще е скучно.
  а bimbo наистина е повече светоусещане и начин на живот – щото познавам и такива бимбота с тъкмна коса, малки цици и голям задник.

  offtopic: защо почти всичките ти постове са от 8:18 am, не 8:20, а точно 8:18? Просто не мога да го проумея 🙂
  имаш афинитет към комплименти и ласкателства, асцендента ти би трябвало да е лъв 😛 (да, знам, че мъжете смятате астрологията за пълна глупост, но не можах да се сдържа)

 16. МариЯна
  25/10/2007 - 21:18

  Мхахаха този Dayo е пълен маняк :Д …
  Та относно бимбо гърлс…дамн познавам адски много. Към картинката на Ники бих добавила така нашумялата последно време ноктопластика.
  Водят се на групички, досущ като стадни животинки. Обичам да обиждам на едър рогат добитък. Имам поне 2-3 такива колежки, а смеха им е най-грозното нещо, което съм срещала ever. По изкуствени са от януарските домати на женския пазар.
  А в главата…в главата са са като кашон, празно и квадратно. Всеки има право на свойта глупота…живи и здрави.

 17. Dayo, ядосва ли те, когато не можеш да проумееш нещо? Направо те вбесява, не може място да си намериш, а? 🙂 🙂 🙂

 18. Еми има ги, факт е. Ама това си е техен проблем – и то получен вследствие на възпитанието от/и родителите им. Но от друга страна ние май ги поощряваме, защото никой от нас не им казва директно какво мисли за тях, когато ги види в компания или ги срещне по някакъв повод (поне аз :)). Сигурно не ни го позволява възпитанието, ама те се множат, а ние си чещем езиците.

 19. Ще изкажа една еретично мниние. До нас има фитнес център.Разхождайки внучето,виждам, че ползвателките на това заведение, като правило са разноцветни бимбо гърлс, а дали са тъпи -не знам, но имат разсеян поглед.

 20. Аз пък не мога да си обясня желанието на хората да сложат етикет “глупава” на всяка красива жена. И намирам за възмутително да се определя поведението/изразяването на красивите жени (в т.ч. и русокоски) като глупаво, за да докажат правилото и да се отнасят с тях като с евтини пластмасови кукли.

 21. POCU – не съм съгласна, че слагаме етикети “глупава” на жената само защото е хубава. Дали си интелигентен или не – си личи на всеки. Изборът на определен външен вид и на поведение дава възможност на другите предварително да ни…категоризират.
  На мен лично ми е по интересно дали тези девойки/жени сами са избрали да са такива или им е, де да знам-вродено? Защото ако са избрали…- това предполага мисъл в тях, което пък е в противоречие с описаната им същност.

  лирическо отклонение -Оле, как бих искала да се запозная с някоя такава мадама, която съвсем целенасочено е избрала да я взимат за Бимбо. Би въртяла всички около себе си както си иска. Страхотно. Трябе да си пусна дълга коса 🙂

  А може би инстинктивно усещат какво трябва да правят(как да изглеждат, как да се държат), за да получават каквото искат с минимум усилия.
  Което ни отпраща към друг въпрос – дали те просто не отговарят на търсенето?Без търсене няма предлагане, нали?

 22. може би е време за следващия текст – какво искат мъжете 🙂 айде, момчета!

 23. Бях тръгнал да оспорвам едно по едно някои твърдения в текста, ама като помислих, точно това е единственият му смисъл – да предизвиква хората да си чешат езиците.

  Та в тоя дух – Кралчев сигурно има зъб на бимботата по някакви свои си съображения, обявява гроздето за кисело, или опитва да се изкара пред съпругата като неподдаващ се на евтини плътски изкушения стоик 😛

 24. Валя, аз не говоря за хубава жена, а за красива. Природно красива според вижданията на обществото, разбира се 🙂 Не става дума просто за хубост –
  нея всички си я имаме 🙂 А за красота..

 25. attention whore…вече знам как да определя 1-2-3 колежки…….. м/удругото attention whores май не винаги са бимбота, защото тия моите са…леле майкоу

  пък като говорим за глуповати руси цицорести каки – г-да коментиращи, обърнахте света ми с главата надолу!! до сега винаги съм си мислела, че баш такива каки ви кефят! не конкретно вас де, а огромната маса същества от мъжки пол. аз ли съм живяла в заблуда или мъжете неочаквано са спрели да мислят само с долната си глава?

 26. хм…красотата и хубостта не са дефинирани понятия. Всеки си има свои представи за тях.
  И както става понякога – вчера взе, че ми се изпълни желанието да се запозная с една такава мадама. Изживях културен и личен шок и си заминах, за да не ме избие на агресия. Момичето беше хубаво, не стандартно, но подобно държане, което в компанията ми веднага се набива на очи. Най-лошото е, че претендира за интелигентност и успява да заблуждава, че я притежава, чрез особени врътки. Интересно е да общуваш с нея насаме, обаче като се намеси мъж…леле.
  Грешката й е само една – ловува на моя територия, с хора, с които работя. А там такива неща нямат място.

 27. Много весело написано:)
  Преди известно време прекарах две седмици в Австрия и Германия с едно такова същество. Не беше руса, а кестенява, но пак се брои, защото във всяко едно изречение, написано по-горе можеш да замениш “бимбо” с нейното име.
  За съжаление аз вместо да се чувствам някак добре в компанията на по-красива и общителна жена си умирах от срам.
  Имаше не една комични ситуации, в които се чудех да се смея ли или да умра от срам. Така например докато обяснявах на тази своя колежка, че не се притеснявам да пиша на английски, но ако ме накараш да говоря гълртам граматиката и не мога да докарам нищо повече от просто изречение, тя каза: “Знам, миличка, и аз бях така.” след това влязохме в австрийски магазин за луксозни чорапогащи и каза “Hi, I’m searching for someone purple with figures and no holes.”

 28. Валя, много ми стана интересен този разговор с теб, но не бих искала да използваме този блог за форум. Ще си кажа мнението по темата на нашия домакин дотолкова, доколкото бих искала да бъда разбрана правилно.
  Съгласна съм, представите за хубост и красота са се сменяли през вековете, те са субективни естетически понятия (че как иначе) и аз не коментирам “кое, т.е. какво е красиво”. Говоря за това, че красотата (каквато и да е тя – външна, душевна, интелектуална) е достойна за възхищение. Тя извисява хората, учи ги да бъдат по-добри.

  Във всеки случай аз се ужасявам от общество, в което се гледа на физически красавите жени като на глупачки. Защото те започват да се държат като такива, за да удовлетворят желанието на обществото. Не се интересуват какви са, какво обичат да правят, какви цели имат. Срещу тях е насочена цялата злоба и завист на комплексираните жени и всички похотливи щения на комплексираните мъже. Не им е лесно, не мислите ли? Възможно ли е да се мислим за напреднало общество и да си позволяваме да се държим с обектите, които носят красотата, като с парцали?

 29. И само още нещо – това, че някой е зле възпитан, не идва от (не)красотата му. Лошото възпитание, нецензурните думички, неграмотното писане, неправилното изразяване се дължат на други неща. Ако една красавица се държи невъзпитано, това означава, че тя не е добре възпитана. И съвсем не означава, че е глупава 🙂
  Аз също правя правописни грешки, също се изразявам правилно, една част от приятелките ми са физически привлекателни, други притежават друг тип красота – емоционална интелигентност, ум, умеят да разведряват, имат литературни/музикални познания и т.н. Но всички до една са красиви и аз съм убедена в това. И да, обичам да съм заобиколена от всякаква красота, чувствам се отлично сред красиви хора 🙂

 30. “И да, обичам да съм заобиколена от всякаква красота, чувствам се отлично сред красиви хора”

  Съгласна!
  Още повече, че АЗ,само АЗ и единствено АЗ, определям хората, с които да общувам от близо.
  Аз, само АЗ и единствено АЗ, определям кои хора са красиви(според това, което Аз влагам в това определение).

  Другото и другите – са необходимост, поради факта, че живея в общество.

  “Във всеки случай аз се ужасявам от общество, в което се гледа на физически красавите жени като на глупачки”
  Познавам красиви жени, които никой не би посмял да нарече глупачки, защото те не го ИЗЛЪЧВАТ. Нещо, което не може да се твърди за описания подвид.
  Не му требе много време на човек, за да разбере какво “животно” стои срещу него.

 31. АЗ-ът наистина бил голяма работа 😉
  Не оспорвам, че има красиви и умни жени. И слава Богу, че има такива 🙂
  Просто си казах мнението по темата “бимбо” и се чудя – колко ли от тези момичета-бимбочета действително са глупави и колко от тях просто са угаждали на обществото (да бъдат считани за глупави), за да ги приеме сред себе си. В интерес на истината – рядко съм получавала лошо отношение от красива жена. В досегашния ми живот е имало жени, които са били груби и нелюбезни с мен, карали са ме да се чувствам виновна заради нещо, което не съм (направила). И само две от тях са красиви, поне в моите очи.

 32. всеки сам избира какъв да бъде(разбира се изключвам наследсвените гени-тях няма как да си ги изберем), за какво да се бори и как да изживее живота си.
  Те са избрали.Друго няма какво да се добави 🙂

 33. Брей какви дълги и предълги изречения съм можел да пиша, бях забравил, благодаря че ми напомни. Може пак да отвържа музата да излее разни мисли, но май е вероятно написаното да излезе по-скоро мрачно. Благодаря за яката редакция на словореда, граматиката и другите там зъбни колелца дето правят езика нормален.

  Скокльо, не понасям бимботата защото те са едно от отвратителните неща от иначе добрия живот тук. Бих ги сравнил с гнусната бърза храна рекламирана навсякъде, непрекъснато набутвана в лицето ти. Пошлост, лошо качество, евтини трикове… Такива неща, схващаш идеята. Сексуално за мен бимбото е привлекателно ако стои без да мърда и без да говори. Най-лекият сигнал за бимбоизъм ме докарва до определена физиологична реакция която не смятам че нужно да ти описвам. Всеки път, днес дори ми се случи, а само да можех да ти покажа какво красиво момиче беше. Такъв съм аз – гладен, ама не мога да ям всичко, хаха.

 34. Ами… Жълъд. Красива метафора, ако си на 15 и пишеш съчинение по Български и литература докато Г-жата ти чете “Космически Феномен”, но… Ами, то не е обидно щото кое “бимбо” ше влезне тука да го прочете та да се обиди, ако въобще рапознае “бибмо”-то в себе си т.е. т.нар. “бимбо-жълъд”, щото нали “човек не върши грях, ако грехът е таен”.

 35. И в България се навъдиха тая порода- чалгаджийската прослойка е ярък пример.упс извинете поп-фолк( да вие еба у нещастниците 4алгарски”И не са задължително руси и с големи цици, просто горе главния е толкова бимбосан, че по интелект сигурно са задминали американското Бимбо.

 36. Стела
  25/06/2010 - 21:56

  Харесва ми как мисли “lyd” и че се опитва да погледне отвъд всички етикети, които постоянно се слагат на хората. И не ми харесва да се категоризират хората на руси и всичко останало, на голямо-гърди и всичко останало, натъжава ме… По-специално когато говорим за “шаблонът блондинка”. Стигнах до извода, след много излизания в чужбина, че това го има предимно в България – тази омраза, която се излива към блондинките и която се свързва с чалгата и т.н. Нищо не е черно и бяло, нищо не е толкова просто.
  Много е трудно да си красива поддържана жена в нашата страна, защото почти моментално те определят за тъпа. А ако си руса, пък съвсем. Няма значение какво можеш, колко езика знаеш или как разсъждаваш….
  Би било много хубаво ако поне за малко престанем да слагаме хората в категории и да обсъждаме всичко около себе си, а се опитаме ние да сме щастливи и да се развиваме без да гледаме в чуждата паница.

 37. Всичко е относително.Имам колежка в офиса руса,с големи гърди и млада,но е супер интелигентна.И една брюнетка,малко тъпичка.Само да не видят какво пиша,че……

Leave a Reply

Задължителните полета имат *