Няколко злобни блогъри


Понеже ме мързи, а и имаме одит, та не ми се мисли за положението в ивицата Газа (макар нашето да е близко до тяхното), ще ви наблъскам със злобните размисли на няколко блогъри, които ме изкефиха през изминалия месец…

1. Законът пази уличните кучета, а не хората

Даниела и Михаил споделят позицията си по проблема, която е твърде близка до моята. За съжаление, малко хора са като тях – да осланят на разсъжденията си, когато формират мнение по въпроса и да не разчитат на някакви първосигнални реакции.

2. Първа копка на метрото и голямата излагация

Служителите в българските министерства са особена порода хора (здрасти Любо 🙂 ) и Sulla се е сблъскал челно с тях по време на работата му около пищното откриване на строежа на метрото в София.

3. Баби яги и българския феминизъм

У нас нищо не е като хората, казват самите хора – и това важи за феминизма с пълна сила според едно момченце, което развива доста интересни разсъждения относно това за какво се борят феминистките у нас и защо те не са като ония баш феминистките от запада.

4. Студентски град е дупка и точно студентите го направихте такава

Прииждат си от село и правят студентския град кочина – затова махнете тъпия Х от имената си в скайпа и не протестирайте много много, ами просто спрете да се напивате като свини и да се въргаляте в собствената си провинциална помия, която пренесохте в София (или поне аз така разбирам хубавото писание на Бубулина) 🙂

5. Защо Палестина и Израел се мразят

Изследването, за което пише в. Капитал едва ли ще спре конфликта в Близкия изток, но е любопитно да се види как романтизирането на “святата” земя фанатизира и двете страни противно на всякаква рационална логика. Предлагат се и някои решения.

6. Карането със запалени фарове денем всъщност убива

Знаете, че всеки е длъжен да кара зимата на фарове даже денем. Това се прави за по-голяма безопасност, но всъщност откакто е приет тоя закон жертвите по пътищата са се увеличили. Даже има съюз на шофьорите против дневното каране на фарове.

7. Фанатикът Отец Николай и литургия на 4 водки

Има едно създание, за което ще пиша скоро, което се зове Пловдивски митрополит, който е фанатик с блеснал поглед и вкус към сензацията. Неговите изцепки са типичен пример за ямата, в която е попадната българската църква.

8. Тайната конспирация на масоните

Глава първа, втора, трета, четвърта и пета

Има хора, които сериозно смятат, че световната политика и икономика са просто кукли на конци, ръководени от дългите ръце на могъщи тайни организации като тази на масоните. Един пък, който изглежда пич, се е наел да разкаже от собствен опит как именно се става масон и какво значи това. Очаквайте продължението тук.

Толкова за днес 🙂

Български красоти
Опорочили протеста? Та те бяха протеста…

Коментари

 1. Любомир Попов
  14/01/2009 - 10:04

  Здрасти и на теб. какво ми е лично на моята природа. Както се разбра от срещата ни в неделя и понеделник, в общи линии имаме сходни разбирания и интереси. Като изключим децата(рано ти е на теб)и моя любим кмет( http://boikob.blogspot.com/2009/01/2009.html ), по другите въпроси – жени, ром, сьомга и др., мисля, че сме почти единодушни. 😉

 2. и тъй като познаваш добре колежките си, както и колегите ти по некои други министерства, ще се съгласиш, че повечето от тях са … 🙂

 3. Любомир Попов
  14/01/2009 - 10:10

  Да, така е, но на тях им предстои скорошно пенсиониране, а тези като мен стават все повече. Така че, има надежда.

 4. снимката- *къде ми е барбито!!!?* 😀 😀

 5. #6 е доста глупава статия

 6. Минковски
  14/01/2009 - 10:30

  Ooo Любо, как са общините? 🙂 Баси, колко е малка България – накъдето и да се обърна и все по някой познат се изпречва…

 7. Любомир Попов
  14/01/2009 - 10:32

  Минковски, познаваме ли се?

 8. Да бе, от де го познаваш?

  Вокси, не съм шофьор и не мога да се изкажа по въпроса. Но звучи логично…

 9. Минковски
  14/01/2009 - 10:38

  Познаваме се,да – Виктор Минковски. Някакви програми за разни капиталови разходи….

 10. Любомир Попов
  14/01/2009 - 10:40

  Така си и помислих, ама не бях сигурен. Отдавна не си се обаждал.

 11. браво събрахте се

  извинявам се за спама :))))

 12. Бубулинка изби рибата. Свършиха ли интересните теми като например ‘Какво закуси тази сутрин Анжелина Джоли?’ или ‘Какво направи миналото лято Кати/Мати/Биби/Руми/Галена…’ ?
  Там изтерзаната и мисъл ще се прояви най-пълно.

 13. Всъщност, бил съм достатъчно пъти в студентски град, за да съм съгласен с нея…

 14. Майк Рам
  14/01/2009 - 11:52

  Прочетох някои от статиите, но не бих казал, че блогърите са злобните. Коментаторите са къде-къде по-злобни.

 15. това беше само figure of speech ве 🙂

 16. #4 се оказва някаква страшно просто надута пикла 🙂 В студентски град всички ги изкара долни селяни. Ей пикло 🙂

 17. Гонзо
  14/01/2009 - 11:55

  voxy е прав, #6 и много плоска статия. Написах коментар там, който иска да прочете мнението ми.

 18. Longanlon, уж беше човекът на логиката, уж мислеше преди да се изкажеш по даден въпрос, и при все това, и на мене не ми е ясно как #6 е влязло в класацията.
  Искаш да кажеш, че може някой да извади една обобщена статистика на годишна база и така да се правят изводи. То поне да имаше разбивка по месеци, че да видим какво е положението в месеците когато карането със запалени фарове е задължително, а то и това няма. Даже и да имаше, пак нямаше да е достатъчно, защото има много по-важни фактори за увеличаването на броя на жертвите по пътищата, от колкото светлините – броя на колите се увеличава, а културата на шофиране е на все по-ниско ниво.

  А пък за #4 нямам думи…

 19. Tишо, не е само статистиката. Има цял сайт с изследвания по въпроса, ако си направиш труда да кликнеш и да скролнеш надолу:
  http://dadrl.hit.bg/

 20. Михаил
  14/01/2009 - 14:23

  #6 е голям виц.
  Ако А е след Б, то Б се предизвиква от А???
  Който е писал е цар на логиката.

 21. чш, айде първо прочетете сайта, после давайте първосигнални коментари

 22. Михаил
  14/01/2009 - 14:34

  P.S. Зачудих се аз защо изведнъж такъв интерес при мен към една статия на 11 месеца 🙂

 23. Михаил
  14/01/2009 - 14:35

  Прочетох я. И не съм съгласен с написаното. Нито статията е сериозна.
  Всъщност искам да видя статистика на отношението жертви / регистрирани автомобили, по месеци.
  Тогава пак ще говорим.

 24. БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ
  14/01/2009 - 15:54

  Да не забравяме и Воху “килъра” на червени бабки и с афинитет към етнически чистите неща:
  http://www.voxybg.com/2009/01/blog-post_12.html

 25. Ju в студентски град, тия дето правят мизерии са долни селяни. Същите дето като сложат ангука и отидат на дискотека мигновенно еволюират в полубогове.
  Логично е на място пълно с млади хора хормоните да избиват и често да се случват грозни неща.
  Това, че ти си от провинцията не значи, че трябва да защитваш всеки провинциален младеж, независимо от ситуацията.
  Еднакво дразнещи са хора, които нямат възпитание и се гордеят с това, независимо от кой град са. В студентски град трудно бих нарекъл и половината “учещи” каймак на обществото или интелигенти. Купон да стаа, а блажени са пияните…че и тия дето стават агресивни, като се понапият

 26. Аз съм #6 и никак не съм злобен.. просто публикувах каквото ми пратиха по мейла ;–)

 27. armyofaboy
  14/01/2009 - 19:10

  толкова съм поласкан, че чак ще изляза от зимния си сън и ще напиша някоя нова глупост. Когато дъждът от жаби помете слънчевите поля на блог пространството, you’ll only have yourself to blame 😉

  (радвам се, че разхвърляните ми писания са ти харесали. Чувствам се като малката рибка в светлината на големия прожектор. И е доста приятно :blushes: )

  😉

 28. пиши, пиши – малко са хората, дето пишат неща, заслужаващи прочитане 🙂

 29. 6 наистина е идиотска статия.
  Погледнах и глупавия сайт.

  Светлините през деня не заслепяват, защото са много по-слаби от слънчевата светлина, при това се кара на къси светлини.

  Даже има коли, при които през деня стоповете и мигачите светят по- ярко, за да могат да се забележат по-лесно.

  А запалените фарове много помагат особено, когато насрещната кола се слива с фона или е в сянка.

  Има спор дали в града има смисъл да се кара на фарове през деня, но обяснението е, че се прави заради децата.

  Поради особеностите на детския мозък, на децата е трудно да преценят дали една кола се движи и колко бързо. Но щом свети – вниманието се повишава.

 30. Понеже съм от онези дето само плюят а не им стиска нещп да направят(не отидох на протеста днес) и понеже неможах да коментирам на блога на бляблябулинка ще я коментирам тук, пък да видя дали като гаден, потен, нагъл селянин ще ми мине номера:


  Като те чета, ми се струва че не само си дете на съвременния студентски град но не си и поглеждала вън от него. Аргументацията ти е плитка, изказа ужасен. Виж, ТЕЗАТА ТИ СТРУВА, но пък не е безкрайно сложно да се сети човек. Както би казала моята учителка по литература – практичната натура на здравомислещия стопанин от началото на века(миналия).

 31. @dadam Е заяждате се на дребно. Някои хора никак не харесват ромите, гейовете, фьешъните, металистите, капиталистите….други пък не харесват хора от провинцията. Не казвам,че е хубаво или оправдано , но си е факт. Свиквайте по-добре! В безсмислени спорове като тези няма да се роди никаква истина.

 32. Хм, тук пак усещам наченки на спор. Но преди да заспамя с моето лично мнение, за което никой не ме е питал или молил да поствам тук, да кажа, че ми харесаха повечето от изброените под номера статии по-горе. Най-интересно ми се видя #6 и определено прегледах и сайта, посочен от автора.
  До някъде съм съгласна с dadam. По принцип пътувам ужасно много, както в Бг, така и извън родината ни. И не мога да се съглася на неоправданото мнение, че всеки един от провинциата е брутален селянин. Живяла съм 6 години във Варна и мога с ръка на сърцето си да кажа, че съседите ми там бяха много по-свестни от настоящите в София (кореняци от истинските). Не мисля, че студентски град е такъв, заради самите студенти. Просто беззаконието в държавата е толкова голямо, че всеки един мазен чичко с кинти знае, че в студентски град всичко е позвлоено и безнаказано. Както и всеки един “отворен, нахакан софиянец” иска да иде там да се държи като прасе, да “разкаже играта” на провинциалните бедни студентчета.
  Но съм съгласна и с това, че има наистина много ограничени духовно и емоционално индивиди, от малки градчета и села, мечтаещи за бързо и лесно богатство и просперитет, представящи си столицата като избавление от мъките им. Но и затова управлението ни си има дозата вина.
  С няколко думи – всичко е до човека, семейната среда, възпитанието, а не до мястото, където е роден.

 33. Чак сега виждам …Объркала съм името, не съм до някъде съгласна с dadam, а с мнението на daymare…

Leave a Reply

Задължителните полета имат *