За бога братя, бекъпвайте!Днес (четвъртък) към обяд сървъра на blogub поради някакви си там причини се сринал и безнадеждно унищожил базата данни на хостваните на него блогове, включително и на моя. Единственият оцелял бекъп е към средата на юни тази година, което изтрива около 60 мои статии. И то тъкмо, когато блогът ми взе да събира солидно количество посетители.

Затова моля тия от вас, който поради някаква причина са копирали, запазили или видяли постната в друг сайт моя статия да се свържат с мене, за да възстановя каквото мога. Работя по възстановяването на статиите, но това става бавно и е яко трудоемко. Освен това като приключа ще липсват някои коментари (не много де) и адресите на някои статии няма да са същите като преди (поради което ако сте ме линквали проверете си в понеделник линка дали вече не води към друга статия) .

Общо взето повечето неща ги възстанових по бабешкия метод. Около 200 коментара се губят, но това не е болка за умиране. Две статии Eдна статия – Как се правят виното и ракията в България и Първата въздушна пушка не можах да я намеря никъде. Сигурен съм, че за втората много хора ще се радват, но все пак ако някой я е запазил някъде, моля да се свърже с мене.

В заключение: експoртвайте си блоговете. Това е работа за 1 минута и файлът е само няколко мегабайта.

O свещена… грозота
Българи хакнаха i-phone: репортаж със снимки

Коментари

 1. ot Google може да си извадиш голяма част от нещата цък

  тук пък съм взел заглавието на един пост цък 2

 2. жив да си, човече! сам нямаше да се сетя…

 3. ти тези статии нямаш ли ги на компа или директно ги пишеш ?! 🙂

 4. нямам ги на компа, какво да ги правя на него?

 5. Миглен
  31/08/2007 - 14:52

  Ауу много гадно човече, направо потресен съм :S не за друго щото знам колко е голяма зарибявката към един блог и сега със сигурност не ти е много приятно като си разбрал това, включително и на другите потребители.

  Успех със възтановяването.

 6. И.Е. Станков
  31/08/2007 - 17:54

  Не съм запознат с bloghub изобщо, но не е ли мега скандал те да не правят бекъпи като хората не тяхните си сървъри?! СПоред мен е много непрофесионално това.

  Както и да е, де. Успехи със събирането на парчетата. Неприятна работа…

 7. и да е мегаскандално кво, да ги съдя ли? 🙂

 8. that’s life…

 9. Това да не е по времето, когато ти писах онзи имейл за грешка в DB на WordPress? Както и да е …
  Много разумен съвет, подкрепям изцяло, дори затвърждавам – backup на две места – на локален диск и на друго място в нета.
  Между другото помисли за варианта евтин платен хост – могат да се намерят наистина приемливи оферти с ежедневен бекап и прочие благинки, а пък част от споменатите оферти дори и отговарят на действителността 🙂

 10. Георги Ангелов
  02/09/2007 - 17:37

  10х
  Веднага направих един бекъп

Leave a Reply

Задължителните полета имат *