В тазседмичния в. Капитал…


има няколко статии против скъпите такситата (7-8 лв/км). Макар “ОК Супертранс” изобщо да не е единствената такси-фирма с нормални цени, името й се споменава в броя общо 49 пъти. Любопитно…

Бургаският Общински съвет се прави на велик
Мартин Димитров за шеф на СДС?

Коментари

 1. ПроКопиев
  23/11/2008 - 13:56

  Не говори лошо против Капитал, чедо, да те не изритат от блогосферата си. Един е Капиталя и Еенко е неговия гавазин 🙂

 2. Сигурно има нещо гнило, защото петък вечер, двама съседи таксиджии-копелдаци усилено с бензин и парцали триеха надписите на жълтите си коли.Явно, бяха си направили удара и чъгъркаха следите.

 3. Цветан Дичев
  23/11/2008 - 16:14

  @ПроКопиев : че какво лошо е говорил не мога да разбера?

 4. Сложи точния линк, Лонг. Знаем, че това е страницата на вестник Капитал, но след една седмица тя няма да е същата. Както и да е! Прочетох го това за такситата.

  Не ми стана ясно какво ти е точно мнението в тая микростатия, но аз смятам, че “ОК Супертранс” са в пълното си право да гонят ментетата до дупка. Позицията на съда на този етап е адекватна според мен и се надявам в крайна сметка да се осъдят тези ментета. Такси компании като “ОК Супертранс”, 91280 и други подобни трябва да срещат конкуренция, но не по този долнопробен начин.

 5. ментетата изобщо не ги обсъждаме в момента.

  просто обръщам внимание на няколкото статии на една тема във вестника, в които упорито се споменава името само на една фирма и в които, учудващо за Капитал, не е изказано нито едно мнение, балансиращо гледната точка.

  два пъти се казва за “измамения” еврокомисар ли е къф е, без да се каже всъщност какво му е измаменото и се изразява възмущение, че министърът “не е направил нищо”, без да се казва какво всъщност трябва да направи въпросният министър. не се обяснява, че при свободното ценообразуване тия скъпи таксита изобщо не са незаконни, незаконно е само, че имитират емблемите.

  не, че се кефя разни да мамят хората, но очевидно за тия статийки ОК благо са си платили, а Капитал можеха да поприкрият това с повечко журналистическо умение…

 6. Споменава се името предимно на една фирма,защото статията е най-вече за летището, а там наистина поне 80% от ментетата имитират марката на ОК.

 7. Остави летището. По принцип най-имитираната марка е “ОК Супертранс”. Другите също имат имитации, ама не са чак толкова. Та затова и, Лонг, мнението ти, че са платили на Капитал показва проницателност от твоя страна, но малко ме съмнява, че си на 100% прав.

 8. Камен
  24/11/2008 - 11:28

  Прав е chernobyl – все пак е само за Летището. А и поне във видеото искат интервю от Г-н Летище и само мимоходом споменават за фирмите, с които са сключили договор.
  Но то ментетата мен лично не ме притесняват особено – по ме притеснява “елитарността” на професия “такси” – когато са ти вдигнали колата от Невски и при -4 по Целзий си по къс ръкав и искаш бързо да стигнеш до наказателния паркинг на театър “София”, то не е нужно да се пада на колене за такси – просто никой не те взема. Не знам за вас – аз вече обявих бойкот…

 9. Жилов
  25/11/2008 - 20:38

  Наскоро се возих на Yellow Taxi. Бях изумен.

  Във всяко тяхно такси е залепен следния стикер:

  КЛИЕНТЪТ ВИНАГИ ИМА ПРАВО:
  1. ДА ИЗБЕРЕ МАРШРУТА;
  2. ДА ИЗБЕРЕ СКОРОСТА НА ДВИЖЕНИЕ;
  3. ДА ИЗБЕРЕ ДАЛИ И НА КАКВА ТЕМПЕРАТУРА ДА РАБОТИ КЛИМАТИКА;
  4. ДА ИЗБЕРЕ КАКВА МУЗИКА И КОЛКО СИЛНО ДА ЗВУЧИ;
  5. АКО Е НЕПУШАЧ, ДА ИЗИСКВА И ОТ ШОФЬОРА ДА НЕ ПУШИ;
  6. ДА ИЗИСКВА ОТ ШОФЬОРА ПОМОЩ ПРИ ТОВАРЕНЕТО И РАЗТОВАРВАНЕТО НА БАГАЖА;
  7. ДА ПОМОЛИ ШОФЬОРА ДА ГО ИЗПРАТИ ДО ВХОДНАТА ВРАТА;
  8. ДА ИЗБЕРЕ ДАЛИ ДА РАЗГОВАРЯ ИЛИ НЕ С ШОФЬОРА;
  9. ДА ОСТАВИ БАКШИШ КОЛКОТО ЖЕЛАЕ;
  10. ДА СПЕЧЕЛИ ВРЕМЕ И ДОБРО НАСТРОЕНИЕ.

  Повечето им шофьори спазват тези правила (обучени са на това) и пътуването става несравнимо по-комфортно. Направих си експеримент: в това такси отварям и чета книга, а шофьорът гаси радиото да не ми пречи! Проявяват учтивост, винаги возят и на кратки разстояния. Във всяка кола (колите им са много хубави впрочем) има GPS и шофьорът е обучен да работи с него.

  Открих тази фирма по пълна случайност, защото въпреки импулса си да хвана ОК такси реших да хвана напълно непознато такси (воден от идеята “щом съм опрял до такси, така или иначе ще ми предстои нещо отвратително”). Е, сега вече не пътувам с нищо друго освен с Yellow. Викам тяхно такси дори когато се намирам на стоянка за таксита.

 10. 6. ДА ИЗИСКВА ОТ ШОФЬОРА ПОМОЩ ПРИ ТОВАРЕНЕТО И РАЗТОВАРВАНЕТО НА БАГАЖА;
  7. ДА ПОМОЛИ ШОФЬОРА ДА ГО ИЗПРАТИ ДО ВХОДНАТА ВРАТА;

  да изисква и да помоли не значи точно да получи помощ и да бъде изпратен, ама нейсе, нямаше за какво друго да се заям 😉

 11. Жилов
  26/11/2008 - 00:50

  Може да се заядеш и с това “Да остави бакшиш колкото желае”, което би могло да бъде формулирано и като “Да остави или да не остави бакшиш”.

 12. Марио Пешев
  05/12/2008 - 18:36

  Може да е намесена компанията и нейните ‘подобни’ – все пак днес бе спечелено петото дело срещу фирма-имитатор (разбирай Автотранс, Супершанс, Суперханс, Спокойствие и Комфорт и т.н.). Глобиха конкуренцията със 150 бона, но, както се шегуваме с колеги, с тея цени ще си избият загубата за няколко дни 🙂

Leave a Reply

Задължителните полета имат *