Пак цитати 

Емел Етем – неподкупната перла на българското правителство

това, че изглеждам глупаво в очите на хора без чувство за хумор и без усещане за собствена значимост в света, в който живеят, не ме засяга.

Независимо от силната си привързаност към старата юридическа система, компаниите, търгуващи с информация, най-вероятно ще открият, че при растящата неспособност на съдиите да се ориентират в техническите проблеми резултатите от съдебните процеси ще бъдат толкова непредсказуеми, че на тях не може да се базира никакво дългосрочно планиране. Всеки иск ще прилича на игра на руска рулетка, чийто изход ще зависи от мащабите на некомпенентност на председателя на съда.

 

Със сигурност жените могат да бъдат открити и хванати от гледна точка на медиа планирането много по-лесно от мъжете в този възрастов диапазон, защото жените като цяло са много по-податливи на влияние от медиите и са по-големи медийни консуматори от мъжете”, казва Мария Димитрова, директор в медиа агенцията ZenithOptimedia. “От медийна гледна точка телевизията остава все още силен канал за тях за разлика от мъжете, както, разбира се, и пресата, и в частност списанията най-вече”, продължава тя.

Каква е законната алтернатива на пиратството? Ок, няма да пиратствам любимата ми инди музика, ще си я купувам. Мога ли?
Къде е добре заредения с “законни CD-та” магазин в родната ми Нова Загора? Няма. В Стара Загора? В Плевен? Няма такива. Продава се само чалга, Бритни Спиърс и АББА.
Същото е с филмите. Обичам политически трилъри. Искам да си купя сериала The West Wing на DVD. В кой магазин в България мога да го купя? В никой, продават се самй мейнстрийм американски бози.
Според мен това е причината хората над 16 години да пиратстват. Не защото нямат пари, защото не са духовно бедни и не се задоволяват с ограничениз избор от филми-за-тъпи-американци, предлаган от “официалните вносители”.

Много съм любопитна, защо създателите на един вид изкуство, са по автори от други?
Аз си купувам картина. Може ли да я показвам на мои приятели? Мога ли да я снимам и да я побликувам в интернет, за да я видят други хора?
Купувам си книга. Давам я на приятел. Давам я на 10 приятели, на 100, на 1000. За да я чета, и за да не се скъса хартията, я преписвам и я качвам в интернет. Мога да ги посъветвам да отидат в библиотеката и да я вземат и прочетат безплатно.
Купувам си филм – давам го на приятел, давам го на 10, и понеже има технологии, които са напълно законни, споделям го с още хора. Забележете, всичко това го правя, без никаква финансова изгода. Ако се съгласим, че всеки, който е гледал един филм или е чул една песен, трябва да плаща, то ще трябва да плащаме за всеки поглед към картина, или за всеки прочетен ред. Това е смешно. Производителите на филми и музика, трябва да се самоопределят. Какво продават изкуство или стока. Щото ако е изкуство, то веднъж видяло бял свят, започва да живее собствен живот, подвластен единственно и само на преценката на милионите хора по света. Те обаче, смятат, че имат право върху всяко гледане, както продавача, върху всеки картоф – например. Тогава, според мен, за филмите и музиката, трябва да е в сила Закона за защита на потребителя. Трябва, ние потребителите, да имаме право да получим парите си обратно, ако филма не ни хареса, ако го мислим за слаб, или ако не е отговорил на очакванията или моментните ни потребности от изкуство. Тогава парите – обратно. Ако те имат авторски права, аз какви имам? Май за мен остана само правото да плащам – на всички. Най-вече на държавата и на нейните органи, за да съдействат на всички, които са достатъчно “финансово активни”, за да могат да си го позволят.

само на мен ли ми се струва, че ползват НЕлегални мерки и скалъпени обвинения, за да ги затворят тия тракъри…

Азис е продукт на примитивния култ на масите към кича

Признак на зрялост е човек да си дава сметка, че гледа на света от ограничена перспектива. Вие имате усещането, че вижданията ви са толкова благородни, че чак излизат извън субективността и звучат като обективни твърдения. Това, че в малките кръгове, в които се движите по тези въпроси има консенсус и мението ви съвпада с шепа авторитети на същите тези малки кръгове, не е гаранция за обективност. Светът е много по-голям. Таксиджиите вярват, че те са прави. Кой да отсъди и по какъв признак, че вашето мнение е по-добро от тяхното? “Обществения интерес”? общественият интерес трябва да се поставя постоянно на критичен анализ, защото зад благородната обективност, която има претенцията да изразява често се крие властова стратегия да убедиш останалите, че частните ти интереси са общите интереси…не бъдете наивни, не точно вие.

I don’t have anything against dumbass kids – just the dumbass adults they will grow up to be.

Здравето е прекалено важно нещо, за да се повери на икономисти.
Впрочем, тези не са икономисти, а мисионерчета от мормонската църква на Радикалното радикалистично радикалене.

“Умолявам всички. Не ходете в България! Не ходете в Банско! Не посещавайте през лятото морето!“, с този апел се обръща читател на “Газета.Ру“, предаде БГНЕС.

“Преди няколко години България имаше прекрасна природа, девствени зелени гори и красива крайбрежна ивица. Банско бе тихо провинциално градче със старинни къщи, криволичещи улички и механи, в които малкото знаещи това място хора почиваха, след като бяха карали ски на единствената писта, изградена още през 1982 г. Но съвсем наскоро започна варварско строителство както в Банско, така и на морското крайбрежие. В резултат Банско и цялото поле около него бяха застроени със стотици нови хотели, изградени на бързо с възможно най-лошото качество, разположени буквално на няколко метра един от друг, с цел бърза печалба. В градчето питейната вода е все по-малко, и по-малко, защото консумацията е огромна. Качеството на водата се влошава с всеки изминал месец. Традиционното гостоприемство на местните жители вече го няма, всичко се върти само около изсмукването на пари от туристите-глупаци. Скоро цялата долина, в която се намира Банско заедно с градовете Разлог и Добринище, ще се превърне в истинска бетонна джунгла. Местните жители идиоти искат да лишат планината Пирин от статут на национален парк, за да могат и нея да залеят с бетон. В планините се изсичат горите, което води до ерозия. Унищожени са дървета, които са расли с векове, създавайки условия за лавини. Вирусът “Банско“ вече заразява и жителите на други градове на България, намиращи се в подножието на планините, които само чакат да си напълнят джобовете за сметка на унищожението на околната среда. Моля ви всички да помогнете на нашата природа да не загине! Не идвайте в България, карайте ски и плувайте в морето там, където хората са по-умни и пазят своята природа!“, завършва писмото си читателят на “Газета.Ру“.


Целта на тези 2 години (1 година, 6 месеца) е да те приучат към подчинение и дисциплина. Както пише в казармената библия – “Приключенията на добрия войник Швейк” – войникът не бива да разсъждава. Целта на двете години затъпяване е да направят възможно изпълнението на наглед безумни заповеди – представи си сражение, излиза шапката и казва:
-Бомбета, я се развърнете по баира, да ви изчука артилерийския огън, докато ние тука подготвяме контраудара.
Нормалната реакция ще е бурен смях и евентуално на мазния фриц му се тегли един бой. Реакцията на служили 2 години хора, СЪБРАНИ В СТРОЙ ще е безропотно подчинение.

… златно момче! И да се изкаже може, и да вземе отношение може, и да може – МОЖЕ!

За и против наборната военна служба

Всички сме слушали, за непобедимата армия на Монако…..или за воената , всичкосмазващта машина на Андора. Правят си пари и им дреме на фара….


Да бъде ли безплатно здравеопазването:

Нека предположим, че по конституция подстригването стане безплатно, така като въздуха който дишаме.
Някои хора ще посещават всеки ден фризьорските салони за скъпи и стилни нови прически, а тълпи от плешиви хора ще очакват безплатно имплатиране на коса. Коафьорската гилдия ще се наслаждава на големи печалби, а бизнеса ще просперира. Ще се появят нов тип услуги: хомеопатично изскубване на вежди 🙂
Всичко ще бъде безплатно защтото държавата ще плаща.
И докато бързо забогатяващи бръснари и стилисти удволетворяват скъпоструващите прищевки своите клиетите държавата започва да скърца. Бюджетът е празен. След дълго мъдруване правителството спуска нов закон целящ да ограничи:броят на фризьорите, времето за подстригване, типа позволени прически; Бюрократите започват да разпределят и да преразпределят количеството коса която се полага на един бръснар. Появяват се нови компютиризирани офиси пълни с инспектори и бумащина. Но въпреки всички мерки някои бърснари продължават да богатеят. Вероятно защото подстригват повече коса от средо-полагащият им се националент норматив. Налагат се нови промени: Бръснарите да кандидатстават за Сертификат за Необходими Консумативи разрешаващ закупуването но строго определено количество ножици и коафьорски консумативи. Създава се специална (независима) държавна агенция която да оценява работата на бръснарите, така че да няма нито много добри нито много лоши, нито преангажирани нито неангажирани. Гажданите се задължават да се подстригват по местоживеене.
Резултът: Опашки от злочести клиенти които изчакват своят шанс да бъдат рутинно скалпирани от отегчени бръснари, които с умиление помят добрите стари времена.


Братко, пълно е в духовни вампири, които, ако не ти скъсат нервите с простотиите си, с глупости, със злобата си и завистта, с досадните неща, с интригантски ходове, просто не могат да дишат, не се чувстват удовлетворени.
Като им скръцнеш с зъбките и като им забиеш един убийствен поглед, изведнъж се осъзнават
по друг начин просто не им е дадено да вдЕнат

Когато избухнал болшевишкият метеж, някаква богата дама един ден чула, че на улицата нещо става, че много хора крещят и била крайно заинтригувана. Тя изпратила слугинята си да иде и да разпита какво става и какво искат тия хора. Слугинята след известно време се върнала и казала, че е избухнала “революция” под лозунга “Долу богатите!”. Дворянката (така в Русия наричат аристократите) се замислила и казала: “Интересно, преди около век моят прадядо-декабрист е бил изпратен на каторга в Сибир, защото декабристите са се борили в Русия да няма… бедни! А тези хора искат да няма… богати! Странно, много странно!”.


I think teenagers are God’s revenge to the mankind. It’s like God himself looked down and said “Hey, let’s see how they like it to create someone with their own image who denies their existence!”


Consul: What is your name?

Arab: Abdul Aziz.

Consul: Sex?

Arab: Six to ten times a week.

Consul: I mean, male or female?

Arab: Male and female and sometimes camel.

Consul: Holy cow!

Arab: Yes, cow and dog too!

Consul: Man, isn’t it hostile?

Arab: Horse style, dog style, any style.

Consul: Oh dear!

Arab: Deer? No deer – deer run too fast!

Естествено, ще дойде краят на толерантността за тези хора, групи от хора или общности (емигранти или местни жители), които ползват правата и свободите дадени от западния тип демокрации (разбира се повече или по малко модифицирани) против самата демокрация.

Глупакът отрича всичко,освен себеподобния си.


В думата гражданско общество, разбира се, разни хора влагат разни неща, но каквото и точно да си мислим, когато говорим за гражданско общество, способността да се задават прости и ясни въпроси на власт­та за това какво прави, защо го прави и не може ли да го направи по друг начин е задължителен елемент.

“в душата си той селянин остана,

смята на принципа на дойна крава
кой колко литра мляко ще му дава”


Acoustics are totally lame and not metal!!!

1. Основното предназначение на всяка една религия е да осигури препитание на своите свещеннослужители.

2. Религия която не може да осигури препитание на своите свещеннослужители умира бързо.
3. Нито един човек не е представил безпорни( безпорни са тези доказателства, които не се нуждаят от тълкуване,например: 2+2=4) доказателства, че господ лично му е разрешил проблемите.
4. Няма демократична религия, различните индивиди са неравнопоставевени в зависимост от пол и възраст.
5. Но, четете религиозните книги и бъдете почтени хора. Използвайте разума си. Отделете сами житото от плявата.
6. Не позволявайте на никой да ви тълкува написаното там, защото така ви манипулират и използват.
7. Не подтискайте и ограничавайте други хора в името на религията.


И изобщо, прав си е старият Фьодор Михайлович
Достоевски, който твърди, че Всички, които не пият, са или болни, или подлеци. Има нещо нездраво и съмнително в трезвеника. Възприемам хората, които не пушат, тяхна си работа, дори възприемам тези, които не се заглеждат след жените по улицата, макар чеНо както и да се мъча, не мога да възприема непиещия за нормален. Непиещият е маниак и точка по въпроса. Всеки, който се опита да облече трезвеността в подкупно, здравословно и благообразно обяснение, е гад, мръсник, безочлив продажник. Да не пиеш означава да живееш като идиот. Да си противоестествен и пластмасов като вегетарианец. Липсата на алкохол води до оглупяване и тежка шизофрения. Изкривяват се представите за света. Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола. и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес.


иийй, па мое да му купиш място за “вечен покой”, да си е спокоен човека. така де, иначе не мое и да Умреш, а го еба. и кат сме на темата – търся инвеститори за реализация на една моя стара идея – купуваме десет декара, и праим гробище. далаверата е, че на тия десет, или колкото купим, декара, по моя метод събираме 4 пъти повече муртузуци и то при оптимални условия, иначе може и 5. нововъведението е елементарно – ше ги сАдим прави, като моркови. така де, кво ми се излежават по гръб – опнал са на два метра, и са изпърда, а другите да вампирясват, дееба 👿
има пара в таа работа, нема майтап! чакам.

аз имам по добра идея…пак ше ги садим прави ама само до кръста.Начи горната половина се минава с гипс и бяла боя.Става паметник.хем няма се копаят толкова дълбоки дупки хем и паметник ще си има човека…на преференциални цени….


Добре де, какво като им се построят жилища? Останат ли много цигани на едно място просто си става катун и толкова с интеграцията…

Протестант до православен Ти в Бог ли вярваш или в иконите и дева Мария?! Защо викате на поповете “отче” – какви бащи са ви те?!?! Смешните ви ритуали не опорочават ли истината за Бог?! Какви са тези “задушници” – не пише ли в Библията,че Бог е Бог на живите, а не на умрелите!?? Какви сте вие , че успокоявате мъртвите – ходи помагай на живите! Защо бягате в манастири !? Това ли правеше Исус, или живя сред хората……………….


Умиляват ме вярващи, независимо от религиозната им принадлежност, които като неуморни пчели са извлекли от вярата си най-вече непреклонна и досадна агресивност . Все си мисля, че по-близо до Всевишния са простичките хорица, които внимават да правят добро и се покайват, нежели многознайковците, за които няма тайни в този свят!

Закон на Слаус:

Ако вършиш някаква работа прекалено добре, няма да можеш да се отървеш от нея.

Закон на Франко за работното място:

Ако харесваш онова, което правиш, вероятно го правиш погрешно.

Бюрократичен принцип на Ларсън:

Ако направиш невъзможното, шефът ти просто ще го включи в постоянните

ти задължения.

Първи капан на гения:

Никой шеф няма да търпи служител, който винаги е прав.

Закон на Рафъл за бизнеса:

Колкото по-малко работа имат служителите, толкова по-бавно я вършат.

Максима на офиса:

Телефонът никога не звъни, когато нямаш какво да правиш.

Закон на Клайд:

Ако се налага да свършиш нещо и го отлагаш достатъчно дълго, има

голяма вероятност някой друг да го направи вместо теб.

Правило на Хари:

Когато не знаеш какво да правиш, придай си угрижен вид и върви забързано.

Първи закон на деловото писмо:

Никога не задавай два въпроса в едно делово писмо.

Ще ти отговорят на по-незначителния, без да споменат и дума за

Другия.

Закон на Харингтън:

Подреденото бюро е признак за разхвърляно чекмедже.

Сър Джон към прислужника си:
– Питър, вчера те пратих до болницата да се поинтересуваш за здравето на сър Алфред. Отиде ли?
– Да, милорд.
– Добре, свободен си


Двама английски джентълмени седят в клуба за следобедна цигара.
– Кажете, Джеймс, какво мислите за бягането за здраве?
– Аз смятам, Арчибалд, че това е една голяма глупост!
– Защо смяташ така, Джеймс? Всички казват, че е полезно…
– Виждете ли, Арчибалд, когато тичам за здраве, винаги ми се разлива уискито от чашата…


– Аз лично ще нося ли някаква съдебна отговорност, ако кажа на професионален убиец да ходи да си гледа работата?

– Разумно ли е да се насърчава един ковач да ходи да забива гаджета?

Чудя се, ако си увелича пениса, дали ще спра да получавам спам?

Самите турци не гледат на Европа като на нещо, към което искат да се присъединят, те по-скоро говорят за превземане на крепостта, от която бяха отхвърлени. Там далеч по-серизно се гледа на факта, че държави (и псевдо-държави) като Албания, Босна и Косово в даден момент биха се присъединили към ЕС, откъдето Турция би извлякла дивиденти. Турците още сънуват Османска империя в по-модерен вариант. Дори гледат на България (заради ДПС) като на някакъв свой маскиран пашалък. Мога да посоча поне пет причини, поради които Украйна, Грузия, Сърбия и Беларус ще влязат в ЕС преди Турция, когато и да е това.

– християнство – в хриситиянството има ценности, които мюсюлманите изначално не приемат, а ЕС е основан на тях.
– кипър и егея – турските амбиции за втора кипърска държава и доминация в Егейско море, нова подялба на островите и т.н. правят невъзможно тя да бъде приета от кипър и гърция.
– Кюрдистан – ирак вероятно ще се разпадне фактически в рамките на следващите три години и кюрдите ще обявят независимост. Яростната реакция на Турция е лесно предвидима, което ще е равно на война.
– военните – трудно е да говорим за нормална държава, в която военните пазят властта да не бъде превзета от ислямистите – това означава, че просто липсват други институции, освен армията, а общественото съзнание.
– историята – горе-долу, навсякъде където са минали, турците са оставили неприятни спомени. Нито един турски политик не се е извинил по никакъв начин затова, те по-скоро се гордеят със всичките кланета, които са сътворили. Е, как тогава да ги пуснеш в Европа?


Ако Турция влезе в ЕС единствената ‘изгода’ за ЕС ще е, че ще има по-големи мюсюлмански малцинства (а те не се интегрират въобще) и ще граничи с войнстващ и екстремизиран Ирак.
За България пък това ще си е абсолютно бедствие – то и сега имаме достатъчно голямо мюсюлманско малцинство, което използва равновесното си положение в парламента за да прокарва анти-български решения, а какво остава като нахлуят ‘европейски’ заселници от Анадола…
Че те ще нахлуят е вън от всякакво съмнение – всеки който е пътувал във вътрешността на Турция е виждал незаконно построените им къщи на общинска земя, които никнат за няколко дни и които дори самите турци намират за голям проблем.
Цялата работа с присъединяването на Турция се измисли от глупците в щаба на Тони Блеър и тяхните американски събратя, уж с цел ‘утвърждаване на ценностите на ЕС в мюсюлманския свят’. Паралелно в последните 5 години тук в UK (където живея), се прокара и идеята за ‘мултикултурно общество’.

В резултат на тези премъдри идеи мюсюлманите решиха че няма смисъл да се интегрират, ами другите просто трябва да ги приемат такива каквито са и дори започнаха да надигат глас за въвеждане на Шариата като официална правна система във Великобритания.
Станаха по-религиозни и от Мохамед и масово наслагаха фереджета на жените си.
Естествено мнозинството от британците бяха възмутени и сега идеята за мултикултурализма публично бе обявена за най-голямата политическа простотия, та дори самият Тони Блеър и компания лейбъристи се мъчат да се разграничат от нея, защото идат избори а на толерантните иначе британци взе да им идва много…


Чичолина е ебаси гнусната!

Лоло Ферари беше по-гнусна от всички, казвам си.

Тъй си е – в класацията на гнусните Кой е по-по-най се нареждаше веднага след Бате Енчо…

Google статистики
Всичката Мара втасала

Leave a Reply

Задължителните полета имат *