Само така!


Две новини стоплиха сърцето ми миналата седмица – макар да не съм привърженик на насилието принципно, нямаше как да не ме зарадват новините, че крайните нацисти и комунисти у нас се пребиват едни други с небивал устрем.

Онзи ден даже Боян Расате го отнесъл…

Не, че се е случило нещо радикално ново… Скинарите отдавна гонят и пребиват комунисти, анархисти и друга крайнолява измет, но онзи ден специално причакали някакви членове на 23-ти септември в автобус и с боксове и вериги им показали, че Ленин  не е прав, а ден след това някой (хех, кой може да е бил), показал на Расате с помощта на чук, че и Хитлер не е бил прав.

Кои са нашите герои:

“Движение за съпротива 23 септември” е българска комунистическа организация. Лидерът му е един очевидно смахнат чичка, типичен “революционер” (не можах да намеря снимка, ама ако го видите ше ви стане ясен…), а основната членската маса са няколко кабинетни “интелектуалеца”, които се опитват да зарибяват тийнейджъри за каузата си. Може да им погледнете форума да видите за какво се борят, ама той банерът им е достатъчно красноречив:

Направо не мога да повярвам, че даже не се срамуват да използват комунистическата символика – дори нацистите не си позволяват безочието да използват пречупения кръст днес. Коя идея е жива, остава да гадаем – може би тази за 200-те милиона избити хора от комунистическите режими по целия свят…

“Български национален съюз” пък е партията на Боян Расате, на който телефона му звъни с химна на третия райх, а “гвардията”, която организира има толкова ясно изразена нацистка символика, че само пречупения кръст им липсва за да допълни картинката:

По-интересното в случая е, защо именно те се мразят и бият толкова ожесточено. Приликите между социалистическата/комунистическата и нацистката/фашистка идеология са многобройни и ясно видими, дори отвъд факта, че партията на Хитлер се нарича “Национална Социалистическа Работническа Партия на Германия. Реториката им е еднаква, даже плакатите им са еднакви (нацистки и комунистически) – едни яки работници, стиснали чукове, гонят едни долни, подли и мазни капиталисти и евреи, едни дечица устремно маршируват в строй към светлото бъдеще с червени връзки на врата… Идилия.

Книгата на Желю Желев “Фашизмът” е особено показателна в това отношение, тъй като описва идеологическото, партийно и държавно устройство на фашистката държава – и именно затова е забранена в България по времето на социалистическия режим, защото ясно показва, че практически няма разлика между идеологията, действията и държавното устройство на комунисти и фашисти.

И наистина, тези две античовешки идеологии изхождат от марксизма – смятат капитализма и свободните пазарните отношения за зло, залагат на централизирана планова икономика. И социалисти и нацисти делят хората на “класи” и ги противопоставят едни на други. Отричат правата на личността и правото на собственост. И двете смятат, че някои “класи” хора са паразити и насилието срещу тях е оправдано.

Ако до всяко пребито същество, застане поне още едно…

Така че надявам се ви става ясно, защо се радвам на новините за пребити комунисти и фашисти. Радвам се поради същата причина, поради която се кефя на новините за застреляни мафиоти и престъпници – да се избиват взаимно е съдбата, която сами са избрали и която заслужават. Така поне е ясно що за лумпени са привърженици на тези идеологии, не се занимават с нормалните хора, а се трепят помежду си, а и без комунисти, фашисти и други ненормалници, светът ще е едно много по-приятно място за живеене.

Skype nerdiness
Тероризъм за пред медиите

Коментари

 1. Пламен Балинов
  08/06/2010 - 08:50

  И аз го гледах това и си мислех, че трябва да приемат закон – ако си ляв (хехехе) трябва задължително да работиш и да си плащаш данъци на пълната заплата. Как иначе ще претендираш да се раздават пари от бюджета наляво-надясно без да си дал и лев? Пълни глупости, ама ми дойдоха на ума 🙂

 2. “Направо не мога да повярвам, че даже не се срамуват да използват комунистическата символика – дори нацистите не си позволяват безочието да използват пречупения кръст днес.”

  Нали не го мислиш сериозно това, че нацистите не си позволяват безочието да използват пречупения кръст днес? Май не си се оглеждал колко графити-свастики има изпонадраскани из големите градове на страната…

 3. Боян, драскат ги, татуират си ги, ама не си позволяват да ги слагат на официалните си символи, на ръкави, знамена, брошури, вестници и гордо да ги размахват по време на митинги.

 4. Георги
  08/06/2010 - 09:37

  Е, този път не съм съгласен – каквито и лумпени да са хората (леви или десни), не заслужават да бъдат пребивани. А в случая става въпрос за почти *деца* (17-20год.), които са брутално нападнати на път за мирен протест.
  Не съм им привърженик, но нямам нищо против да съществуват, защото всеки сам трябва да определя каква политическа принадлженост да има и не мога да се радвам на това, че са ги били.

 5. пешо, споделям мнението ти, но не мога да не се удивя как още никой не те е заплашил, явно наистина движенията са им бутафорни

 6. Баси колко опасно било да се возиш в трамвай 🙂

 7. Абе, те тебе, ако те набият ще се радват за това, че са те набили…
  Като се замисля съм съгласен с тезата на автора, след като искат да участват в схватки, нека е поне помежду им, и да не намесват други хора.
  А тъй като, такъв тип групировки бъкат от агресия е добре да бъдат оставени да се бият помежду си, вместо да бият мирно население.

 8. Става въпрос за 17 годишни защото само на тях им е толкова акъла да ходят да се бият по улиците.

  И ако просто се бяха срещнали две групични пияни младежи и се бях сбили нямаше да има проблем, лошото е че подобни спречквания са добре обмислени и подготвени. Ако няма кой да ги спре скоро ще има смъртни случаи, както вече се е случвало навсякъде по света, и тогава дори батя ви Longanlon няма да се радва.

 9. gotha, ако си мислиш, че само на 17 годишните толкова им е акъла, завиждам ти за доброто мнение, което имаш за човешкия род 😉 Вярно, че тия от 23 Септември повечето са тийнейджъри, ама анархисти, антиглобалисти и други такива са на по 20-30 години.

 10. Георги
  08/06/2010 - 10:27

  и дай да ги пребиваме тогава. специално тия от 23ти септември ми бяха станали интересни преди време – чудех им се на акъла, но видях никъде да пише за агресия от тяхна страна. младежите си пеят песни и от време на време надраскват нещо тук-там. и пак казвам – тръгнали са били на мирен протест, а са ги причакали с бухалки и боксове. каквито и да са – не заслужават да бъдат така пребивани, както никой български гражданин не заслужава.

 11. Не е проблем, че се пребиват един друг. Проблемът е, че няма кой да ги накаже за това. Важи и за футболните, а и обикновените, хулигани

 12. Иван, ами те точно затова сами се наказват

  а и на някои хора им прави удоволствие да се бият, що да не го правят? или ако е боксов мач може да се бият, но иначе не може и сме възмутени че го правят, аре стига лицемерие

 13. @Voxy: Както казах, нямам нищо против сами да се наказват. А по въпроса за удоволствието, нали не мислиш, че то трябва да е безплатно? Като отидеш в кръчмата, никой не ти сипва джин без пари.

  Законът не може да забрани удоволствията или каквото и да било друго, но може да налага наказания. Точно за тях говоря.

 14. Е чак пък да се радваш … противоречи на всичко, което си показал, че изповядваш – изконните човешки права, свобода на мисленето (колкото и да е тъпо), ала-бала.

 15. Филип Петров
  08/06/2010 - 10:53

  До автора: Вие май не правите абсолютно никаква разлика между “национал-социалъзъм” и “фашизъм”?

 16. Майк Рам
  08/06/2010 - 11:14

  Не мога да разбера защо досега се говореше, че едната група били мирни привърженици на онеправданите чужденци и че заслужавали съчувствие. А Расате кой, тогава, го е бил?

 17. Abe za t’va s mafiotite deto se zastrelvat ne si prav. Ne che mi e muchno za niakoi ot zastrelianite, ama poslanieto koeto izliza ot cialata rabota e che edin mafiot moje da go precaka samo drug mafiot toest ako si imash rabota s mafiot si trai da ne te zastrelia. Da ne govorim che ako sluchaino niakoi chovek se opulchi i go zastreliat vmesto obshtestvoto da se razmrunka to prosto kazva “a na toia ne mu e bila chista rabotata shtom sa go zastreliali”.

  Razbira se az sushto bih se radval ako grupa grajdani reketirani ot mafiot, otvlecheni rodnini, iznudeni i prochie ot mafioti vzemat da se suberat i da obesiat niakoi na ploshtada, kakto sa napravili edno vreme s purvite italianski mafioti v USA.

 18. Николай
  08/06/2010 - 11:56

  Не е за радост, когато бият някого, но в случая каквото повикало такова се обадило…

  И една поправка – Расате вече не е лидер на БНС. Оказва се, че в партията на българските националсоциалист(БНС) също са се скарали.

 19. Комитата
  08/06/2010 - 12:18

  Именно.. Писна ми да наричат фашистите „крайнодесни“. Фашистите и комунистите са леви екстремисти. Комунистите наистина са по-леви от фашистите, но това си е техен вътрешносоциалистически спор.

 20. Маркуча
  08/06/2010 - 12:29

  Без значение какви са, не е нормално да те причакат с боксове и вериги и да те потрошат само защото си крайно ляв (или с чукове, защото си крайно десен, все тая). Сравнението между ненормалниците на Расате и анархистите е изцяло в полза на последните — колкото и да са ненормални, ограничават се до призиви за разпискане на държавата (BTW не само те) и да не си плащаш билета в автобуса с аргумента, че струва повече от един хляб. Следва да се отбележи, че анархистите са били стръвно преследвани от комунистите, тъй че не ги слагай в един кюп. И, разбира се, имат си федерация, с което просто обират точките 🙂 Конкретно за «23 септември» не мога да кажа нищо.

 21. От 100 години насам левичарите се мачкат едни-други, само степента на насилие варира. Тъпото е, че редовно затриват и части от публиката.

 22. Сега, в интерес на истината, не съм сигурен, че 23 септември са пребили Расате – само отбелязвам последователността на събитията.

  Наистина, комунистите са тийнове някакви, но другите леви, с които нацистите се бият отдавна са обръгнали на стълкновения лумпени. За митинги се готвят с протектори, кубинки, защитно облекло, оръжия, маски и т.н. Не се плашат от побоища, когато са повече… което важи и за нацистите 🙂

 23. “23 септември” са уникати. Имат си сайт – гордост за всеки уеб-дизайнер от 1989 – http://www.septemvri23.com

  Много интересен сайт – има съвети към съмишлениците – спорт, никакъв алкохол…

  Забравили са да заклеймят онанизма като морален и физически разграждащ фактор.

  Ама всеки луд номера си. Да са живи и здрави.

 24. Arcopix /Стефан Леков/
  08/06/2010 - 12:50

  Носталгично настроен към web-design-а от деветдесетте години на миналият век им прегледах сайта – стон изпълнен с тих ужас се отдели …

  Някой да забелязва прилика между лозунгите на тез момци и онези, които и тези дни се веят в Гърция? “Ще победим!” (срещу кого?)

 25. Келанвед
  08/06/2010 - 13:12

  Сайтът на септември23 управлява!
  Впрочем радвайте се, че се трепат тия лумпени, щото ако се обединят става по-кофти за всички.
  Помня , че като бях на 12-13 с децата от съседния блок се замервахме с камъни и се трепахме здраво, ама има разлика между 13 и 25

 26. Владимир Петков
  08/06/2010 - 13:14

  Когато Хитлер и Сталин са били съюзници, никой комунист в Европа не се е борил срещу националсоциалзма. Тоталитаризмът не е ляв или десен. Тодор Живков е преследвал мюсолманите в България, това ляво ли е? Партия съдържаща думите “социалистическа” и “работническа” в наименованието си дясна ли е? Неслучайно Хитлер е много популярен в социалистически Китай.

  http://bg.altermedia.info/?p=14725
  http://rexcurry.net/nazi-salut.....-sworn.jpg

 27. Владимир Петков
  08/06/2010 - 13:18

  Келенвед, тези наистина са лумпени, но да се застъпиш за затворниците в Бусманци и особено за бременната арменка Аревик е благородна кауза. Когато държавата(т.е властта) върши безумия, има голяма възможност за реализация на всякакви лумпени,популисти, престъпници, 23 септември, атака, расате, братя галеви и тем подобни борци за правда и защитници на онеправданите…

 28. Константин
  08/06/2010 - 13:23

  Не съм съгласен с това, че тези отрепки били тръгнали на мирен протест и не заслужавали да ги бият. Не съм съгласен и с това, че е хубаво различните видове боклуци да се бият помежду си. Това е работа на държавата – решително и безкомпромисно да избива от главите на подобни кретени всякакви мисли за побоища и други такива. Това трябва да се върши постоянно и да се прилагат ВСИЧКИ средства. За мен всички комунистически, фашистки и всякакви други такива тъпаци нямат права – те губят правата си в момента в който приемат скапаната си идеология, която отрича изцяло идеята за човешки права. Е, къде е тогава логиката – аз да бъда цивилизован и да спазвам правата на някой, който се бори да отнеме моите права и по този начин да го улесня?
  Според мен на всички тоталитаролюбци от целия свят трябва да им се отдели един достатъчно голям остров и там да си избистрят идеологиите, да се борят помежду си за равенство и братство, да строят комунизъм /фашизъм/ и всичките им други глупости, за да могат останалите хора да живеят и работят спокойно.

 29. коментар от Свежо: сори мен, агресията не може да ме възхити в никой от видовете си

 30. Лонгалон-е, поздравявам те, че не обвърза митинга с побоя.Със средностатистическото българско мнение “нека се избиват” не мога да се съглася обаче.
  И не мога да разбера защо ги делиш (и описваш толкова подробно) на леви, десни, пресни и бесни като ти дреме на…писалката кой какъв е?
  😉

 31. Аз съм против физическата агресия в човешките отношения. Това, че този побой е между две групи на партайгеносета не е причина да ме радва.

 32. братле, ама ти сериозно ли?
  каквито и да са от 23 септември, то те са пътували мирно в трамвая, а другата група ги е проследила и пребила. тук не става дума за класически конфликт прерастнал в побой.
  само мисълта, да оправдаваш подобни действия спрямо когото и да било е гнусна. защото налива вода в мелницата на ония, които смятат, че ползването на подобни методи е в реда на нещата. и ако днес са били момчетата от 23 септември, преди 2 г. е бил друг, но нападателите същите: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=503143

 33. Естествено, че ми дреме кой какъв е, ако съм против някого, то трябва да се аргументирам, що не харесвам неговата идеологоия
  Идеята, че чернокожите и циганите не растат по дърветата и не скачат от клон на клон е меко казано абсурдна
  Както и идеята, че капитилстите (ама честните такива) ограбват труда на бедните.
  Апропо по време на “комунизма” у нас се провежда сериозна национализация не само на фирмите, ами и на хората
  Баба ми е била последователно обявявана за македонка (щото е била в Пиринския край), после за туркиня, а накрая за българка. ПРеживяла е два Възродителни процеса, първият е неизвестен, щото касае само покрайнините на България – и е много по-зверски от втория, който е през 90-те (периода между 81 и 89). Та комунистическите български теории, че всеки български гражданин трябва да носи българско име и да говори единствено български език, включително да бъде задължен да яде свинско е меко казано абсурдна.
  По-старите читатели могат да потвърдят, че съгласно доктрината на КПСС, която иска сближаване с Титова Югославия се прави помакедончването на български граждани, а после когато има разцепление между Тито и КПСС се иска от нас да се борим срещу македонците у нас. Това както казва Ранд е последователност на политиката на налагане: Днес сме по-добре от преди 5 години, щото тогава бяха виновни реакционистите, след пет години се твърди, че положението е по-добре, щото преди пет години враговете на народа са узурпирали властта и са искали от нас да направим неща, които са в разрез с народната доктрина,че българските граждани са българи.
  По-силно изразени националистически настроения в Комунистическия Трети Интернационал няма, отколкото в България и Македонската ЮСР.

 34. бойкоСтефанов
  08/06/2010 - 13:11

  коментар от Свежо: Мафиоти се избиват взаимно от 2100-тната година преди нашата ера (точно това е в основата на ˝закона˝ омерта) и изобщо не виждам, как това е благоприятствало мафията да се свие и да отмре. Толкова е тъпо да го талковам по този начин, че дори не ми идва наум да се опитвам да го правя.

 35. Няма лошо, че се избиват. Нещо повече, да продължават. Това са комплексари в личен план, които по никакъв начин не могат да се променят, освен като се млатят с железни колове по главите. Лошото е, че го правят на места, където могат да пострадат невинни хора. И тъй като от постовете по-горе става ясно, че никой не може да ги накаже за това, то да им определят един пустееш стадион и да излизат в бой един срещу друг с любимите си оръжия – вериги, боксове, тръби. Оцелелите да не бъдат съдени или подвеждани под отговорност. Нека се реализират момчетата.

 36. Владимир Петков
  08/06/2010 - 14:31

  До Opened_Eyes казва: June 8th, 2010 at 1:59
  Няма леви и десни тоталитарни идеологии, всички са еднакви. Дори няма лява и дясна политика. Има популистска, вредна от една страна и правилна от друга. Термините ляво и дясно са си ги измислили политиците, за да шментосват хората.

 37. Владимир Петков, побоя в трамвая, според мен не е свързан с протеста за Бусманци – самият протест е минал съвсем спокойно, никой не е закачал хората, даже един нацист не са видели.

  Побоят е бил специално срещу комунистите, като е използван поводът че се знае къде отиват.

 38. Arcopix /Стефан Леков/. Хабсолютно съм съгласен с теб. Никой не обръща внимание, че левите движения навсякъде действат в синхрон. Още повече, че преди месец имаше репортажи от Гърция. В тях някаква невротична какичка крещеше, че не е проблема само в дълга, а важното е революцията да победи в цяла европа. После иди казвай, че няма конспирация.
  Съгласен съм и с автора на статията, че между комунисти, нацисти, фашисти, социалисти (аз слагам в това число и либерали) няма разлика. И една поправка, в българския език не знам да има думичка национал. Това си е чуждица. На български национален се превежда като народен. Тогава партията на Хитлер в пълен превод е “Народна Социалистическа Работническа Партия”. И после тия били десни?

 39. Владимир Петков
  08/06/2010 - 14:48

  Възможно. А дали е възможно комунистите сами да са си търсили боя. Един вид правят голяма саможертва в името на доброто, стават герои. Случайно ми попадна една книга за партизанинът Давид Овадия. Човекът спял върху дъска с пирони, за да се тренира когато го хванат монархо-фашистите и го изтезават да не признае нищо. Някои хора се опитват да стават герои по малоумни начини.

 40. Иван Вутев
  08/06/2010 - 15:21

  Точно за такива като скинарите бяха лагерите в Белене, ама…

 41. Парфюми
  08/06/2010 - 15:40

  Не мога да разбера защо досега се говореше, че едната група били мирни привърженици на онеправданите чужденци и че заслужавали съчувствие. А Расате кой, тогава, го е бил?

  Това питам ?

 42. Да “Партизанинът Давид Овадия”…или Парапунов и др. и великата “Дружина” на бай Тошо…Малоумията са доста…
  Човекът си е спял сигурно нормално, по-сетне се казало, че вижте нещастният спял върху дъска с пирони…
  Известно е вече, че т.нар. комунисти на 1944 г. са били десетки пъти по-малко отколкото цитираше пропагандата. Апропо Фашизъм в България е нямало. И разлика почти няма между комунист и фашист – вярно е!
  Истината е, че псевдо движения, както и анархизъм, скинари, националисти-ултра или др. се отглеждат тогава, когато нещата в Държавата станат прекалено зле.
  Виновни за което сме ние, позволявайки развиване и израстване на гнилостно-политико икономически процеси,”търпеливо” махайки с ръка, че това не се отнася до нас и не ни интересува и изобщо както и преди по-добре да си псуваме на маса или дори като сега във форуми, пък да става каквото ще… Е, по този начин ще сме на този хал. Комунистите можехме до голяма степен да махнем от властта, както и идиотското ДПС. Замълчахме, като партизани на разпит.
  Така ще си носим и последствията, ще бягаме, който успее да мием мръсните чинии на Запада, но това не е решение!
  Решението е в нас и сега, тук в прекрасна България!
  Нека я запазим!

 43. лонги, постът ми беше към тебе.

 44. коментар от Свежо: Пич (бойко),
  Кое не ти идва на ум? Как да го талковаш или как да го таковаш, а? 😀

 45. О, съгласен съм, че насилието е неприемлив вариант. Също както и поръчковите убийства. Но както и в случая със снайперираните мафиоти, просто се радвам, че насилието е насочено не към обикновени, мирни граждани, а е затворено в кръга на крайните групировки.

 46. Калин Стефанов
  08/06/2010 - 16:31

  Нито като се пребиват, нито като се избиват един друг няма да станат по-малко!

  На мен наистина ми е жал за затритите човешки животи, независимо мутри ли са, нацисти или антифашисти. В крайна сметка с пукането на ребро, счупването на крак, или дори физическото елимниране на един или друг член на силова организация (политическа или не) “идеята” си остава, нищо не се променя и светът не става по-добър и на йота, Лонганлон!

 47. бойкоСтефанов
  08/06/2010 - 15:39

  коментар от Свежо: Благодаря, че ми обръщаш внимание на правописната грешка, която в случая е неразбираема.

  Да го ТАЛКУВАМ. Това е верният глагол тук.
  Благодаря още веднъж.

 48. За съжаление, си прав. Но моята радост е, че така или иначе в тия организации има лумпени, които искат да бият – а така поне се бият само помежду си.

 49. Някой по горе беше написал, че това са хора които не зачитат чуждите права… и след като не ги зачитат, считам, че и аз мога да не им зачета правата и да поискам смъртна присъда за всякакви леви, фашисти и други подобни уродски групировки, които застрашават или моя живот, или живота на хора, коит ценя… Пребит невинен евреин, или пребит невинен турчин е много по-голям проблем за мен, отколкото един убит фашист…

 50. Келанвед
  08/06/2010 - 17:12

  Владимир Петков за съжаление хората, които управляват държавата се излъчват от народа-аналогично каквито си ги мътим сред нас, по-инициативните ги пращаме нагоре, пък те си правят каквото могат. Като помисля – никой няма интерес от това хората да са бедни и прости духом-дори богатите ще имат възможност да са по-богати, ако има средна класа и тя просперира. Просто на нас ни е по-удобно положението да е такова, каквото е, защото всяка промяна изисква много усилия

 51. коментар от Свежо: Никога не съм харесвал крайностите, но в случая ще бъда краен и ще се съглася с автора на тази статия.

 52. съдейки по историята на един куп държави, няма начин комунисти като вземат властта да не почнат да избиват инакомислещите.
  Така че сега и да са кротки, ако им падне властта в ръчичките, ще ни рагонят фамилиите.
  Няма добри комунистически организации. Има само такива, дето още не са си показали ноктите и зъбките.

 53. Селин
  08/06/2010 - 18:24

  Хайде пак си провери поредността на събитията. По датите от линковете, които си пуснал:
  Расате – 4-ти юни
  Младежите комунисти – 6-ти юни
  Интересно е освен това, че изцяло се прескачат още два факта. Първият е, че Расате преди известно време спря да е лидер на БНС. Така и не разбрах защо, но май е в немилост в наци-средите. Вторият, който няма как да не знаеш, след като се обясни по всички медии, е че пребитите момчета са пребити на път към протеста пред Бусманци. Срещу нечовешките условия, в които са държани 230 човека без никакви закононарушения, сред които бременни жени и малки деца. За повече инфо svetlaen.blogspot.com
  Още нещо. Познавам едно от пребитите момчета. Знам го от дискусиите против наложеното ни от ръководството на СУ видеонаблюдение в университета и от Инициативата против орязване на стипендиите (група студенти от различни специалности, които събирахме подписка декември и помагахме за протеста на СУ). Удивлявала съм се на политическите му възгледи, но признавам, че никога не ни ни е занимавал по никакъв начин с тях и нямаше и да науча за тях, ако не го бяха пребили отново нацисти във входа на блока му през юни: http://novinitepro.bg/novinite.....udent.html

  Смятам, че и на фашизма, и на комунизма им е време да останат в историята. Но не мисля, че е допустимо човек да бъде малтретиран така заради политическиете си възгледи. Независимо какви са те. Живеем в демократична държава. Демокрацията признава правото на човек да вярва в каквото си иска. Тези хора не са тръгнали да правят терористични актове, че да им пожелаваме побой по главите с тръби, бухалки и боксове. Освен това, ако смяташ, че с бой ще им излязат от главите комунистическите идеи, си лош психолог.

  По-горе вметнах, че пребитите са били прихванати от нападателите си на път към протеста пред Бусманци. Хубаво е да отчитате като фактор и този момент, защото това е другата причина за побоя – неофашистите са много анти бежанците и акцията им е и срещу защитата на тези хора.

  Коментарът ми стана огромен, много сори за което. (:

 54. коментар от Свежо: Партийци бият комунисти 🙂

 55. Няма такова нещо като “демокрацията” е незнам си кво… всеки, който се бори за премахването на демократичното управление е антидемократичен, и на това основание следва да бъде отхвърлен и недопуснат до управление на страната.
  Щото иначе – стигаме до казуса Хитлер – избран диктатор по съвсем законен, легитимен и демократичен начин
  Или пък до казуса – имам някви вируси в мен, които разрушават тялото ми, пък аз да бъда търпелив към тях. Такива маргинални групировки са си точно вируси, които трябва да бъдат изтребвани

 56. Келанвед
  08/06/2010 - 18:57

  emo по мнението ти съдя, че ако фашизоидни елементи някакси вземат властта няма да има малтретиране на хора и абсурдна външна и вътрешна политика

 57. Селин
  08/06/2010 - 19:00

  Ами че те хората си вярват, че се борят за демокрация. И от гледна точка на човешки права, не наблюдаване с камери, не взимане на решение за поставяне на камерите без допитване до тези, които ще бъдат снимани, не дискриминиране по расов, етнически религиозен и т.н. признак (и въобще липса на всякакво дискриминиране). Поне това от момчетата, което познавам, твърдо вярва във всички тези неща. Не мисля, че той или някой от приятелите му е тръгнал да премахва демокрацията. Или най-малкото, да извършва насилие върху хора с различни от неговите политически възгледи.

 58. Комунист да не дискриминира??? Уау…
  Няма доктрина, която да не дискриминира хората
  Нацистите ясно, комунистите – бой по аристокрацията и богатите, капитализма – бой по некадърни и мързеливи
  Има доктрини, които обаче освен дискриминирането, прилагат и терор, е младолевитезелени и всякакви подобни въшливи организации са готови да ебат майката на всичко и всички, ако се докопат до власт

 59. Забравих да ви преведа правилно , без да претендирам да съм специалист по германистика, NSDAP Nationalsozialistische Deutschе Arbeiterpartei – Националсоциалистическа Немска Работническа партия. Споменявам го , понеже понятията социалистическа и националсоциалистическа, макар заради идеологиите си да са недостойни за обсъждане, са с коренно различна дефиниция. Сравнението по-горе, базирано на термина социалистически, от тази гледна точка, е неуместно.
  Сърдечен поздрав от баварската ми свекърва, преживяла войната 😉

 60. Селин, както съм написал в коментар, не смятам, че побоя е свързан с протеста срещу Бусманци.

  побоя в трамвая, според мен не е свързан с протеста за Бусманци – самият протест е минал съвсем спокойно, никой не е закачал хората, даже един нацист не са видели.

  Побоят е бил специално срещу комунистите, като е използван поводът че се знае къде отиват.

 61. Келанвед казва:
  June 8th, 2010 at 6:57 pm

  emo по мнението ти съдя, че ако фашизоидни елементи някакси вземат властта няма да има малтретиране на хора и абсурдна външна и вътрешна политика

  И как го измисли това? “Който не е комунист е фашист”, така ли?

 62. Селин
  08/06/2010 - 22:22

  Насилниците можеха да нападнат онези хора във всеки един момент, предишният побой над моя колега е бил в блока му. Т.е. те знаят къде могат да ги намерят, а в случая са избрали да го направят точно на спирката на трамвая, от която се ходи на протеста. Още преди началото на самия протест е станало, едно момче на протеста каза, че са му се обадили за побой от нацисти и отиде да уведоми полицията (на протеста имаше две патрулки). Едната патрулка моментално изхвърча с пълна скорост. Какво е ставало после не знам, но явно полицията ги е подбрала.

 63. e, да се надяваме, че са изяли поне толкова бой от полицията, колкото са изяли от тях комунистите.

  все пак, на фашист и комунист боят никога не може да е прекалено много…

 64. Петър
  08/06/2010 - 22:31

  Странна позиция за човек, линк към чиито блог има на Алтермедия и който е в комуникация с тях по повод негови статии, за които от нео-нацисткия сайт има желание за препубликуване.

  Замазването на един политически мотивиран акт на брутално насилие и опит за убийство е точно това, от което колегите на Лонганлон от Алтермедия имат нужда в момента, за да минат метър. А тази статия съвпада и с няколко поръчкови материала във в-к “Стандарт”, който е собственост на… о, изненада! Юли Москов – ченге от ДС. Интересно навързани факти…

  А като заговорихме за ДС – ето още един интересен факт – бащата на Никола Манчев, един от основните хора в Национална Съпротива, е посланик на два пъти в Кувейт (за последно по нареждане на Агент Гоце), а също е и бивш агент на ДС с псевдоним “Тенев”. Тази информация е публична.

  В странен кюп се е забърал иначе така яростния анти-комунист Лонганлон…

  Разделянето на протеста в Бусманци от жестокия побой също си има цел – прикриването на расисткия и ксенофобски характер на “националистите”.

  Много тъжно впечатление обаче ми прави коментарът на Комитата. Явно дори и изявени и известни блогъри страдат от липса на елементарна политическа култура и познаване на понятия като “ляво” и “дясно”… В страна, в която БСП е определяна като лява партия, въпреки че именно тя въведе най-неолибералната мярка (плосък подоходен данък на ниво 10%), това е просто недопустимо и е плод или на тоталната медийна дезинформация, или на липса на политическа култура.

  Призивите на Лонганлон за продължаване на насилието нямат нужда от коментар… Браво на големия радетел за демокрация Лонганлон! Дали ако негов близък, подкрепящ кауза, която нео-нацистите смятат за “грешна” бъде смазн от бой, Лонганлон ще каже “браво! давайте в същия дух!” ?

  Защо обаче цялата тази публикация ми мирише на “гузен негонен бяга”… “Не, не, аз не ги подкрепям, не пиша коментари в Алтермедия, няма мой банер там! Ето вижте каква статия съм написал, аз не ги харесвам никак!”

 65. Петър
  08/06/2010 - 22:35

  Само леко уточнение – “Стандарт” едното ченге (Москов) го продал на други известни агенти на ДС като Тодор Батков например.

  Изобщо оказва се, че единствените, които се опитват да замажат по този тънък начин историята медии на са агенти на ДС, агенти на ДС, чиито деца са в кюпа, нео-нацистки сайтове и… Лонганлон. Странно!?

 66. Определено има мой банер в Алтермедия (за тия които не знаят – това е сайт, подкрепящ Расате и БНС) и определено те препечатват някои мои статии относно исляма в Европа.

  И определено са ме баннали от коментарите там, заради защитаването на про-еврейски, про-гей и анти-християнски позиции. Мисля, че капката, която преля чашата бе мнението, с което определих Гюро Михалов като малоумен:
  http://bg.altermedia.info/?p=10479

 67. Петър
  08/06/2010 - 22:37

  Да се чете:

  Изобщо оказва се, че единствените, които се опитват да замажат по този тънък начин историята СА МЕДИИ НА агенти на ДС, агенти на ДС, чиито деца са в кюпа, нео-нацистки сайтове и… Лонганлон. Странно!?

 68. @Петър
  Пичо, до тук неколкократно разобличи Лонгалон като подлога на ДС, на децата на ДС, на неофашистите – ясно. Само не разбрах – той, Стандарт, Евросспорт и който още участва в заверата какво ТОЧНО прикриват?

 69. че съм неофашистка, ДС и костовистки лумпен е ясно, ама поне да плащаха нещо… пък то – за чиста слава

  мамка му, до кога ще се трепя за нищо?

 70. Петър
  08/06/2010 - 22:47

  @Коро

  Аз завери не търся, представям отделни факти. Обвързването им туко-що го направи ти 😉

  Не че вярвам и да има такива завети (освен разбира се между бивши колеги-агенти на ДС), но просто е интересно чие мнение споделя Лонганлон.

 71. @Петър
  Ако не адвокат, то просто пропиляваш таланта си за извъртане и склонноста си към послъгване.

 72. аз мисля че споделя своето менение 🙂
  освен ако не е гаден интригант и ни лъже че това му е менението 🙂

 73. Тралала
  08/06/2010 - 23:49

  Пичове, мистерията е разгадана, разбрах кой е пребил малките болшевики. Понеже не са искали да си платят билетчето на мръсните капиталистически експлоататори и надъхани от силата на озверелият пролетариат в лицето на половин трамвай пътници, изпадат в екстаз с елементи на насилие над контрольорите. На следващата спирка съответно идват още контрольори и от онези малките бели Пежо-та на контрола там по транспорта и пребиват горките левичарчета. За пред медиите разбира се не може да признаят такъв гаф, за това се изкарват жертви на скинарчетата. Скинарчетата определено им идва дюшеш – през това време са на скаутски лагер с много мъжки ласки и тем подобни хомо-прелести. Една героична постъпка им се приписва ей така от едното нищо. Въобще красота. Всички доволни – и едните получили безплатна реклама, и другите. Е, няколко комунистчета полежали в болницата, ама това е цената на борбата.

 74. Келанвед
  09/06/2010 - 00:02

  Longanlon абе тия хора дето пишат в алтермедията имат ли 18? Гюро Михайлов-национален пример за герой, а ти си човека, който защитава гей-парадите хехеех
  емо- щото много едностранно беше захапал едните, а мълчанието по другата тема аз лично го приемам за съгласие. Прощавай, ако съм те засегнал!

 75. Лъчезар П. Томов
  09/06/2010 - 00:40

  Съгласен съм с извода, но не съм съгласен да се бият под носа ми разни лумпени, защото това е опасно за невинните наоколо

 76. albert venn dicey
  09/06/2010 - 09:57

  Одобряването или радването на политическото насилие е абсолютна глупост. И най-дребната форма на политическо насилие е опасна зараза за демокрацията, която подлежи на незабавно унищожение.

 77. Принципно си прав – подлежи на унищожение. Но когато държавата не си гледа достатъчно съвестно работата по прекратяването му (вкл. забрана на нацистки и комунистически партии) и то съществува… към кого предпочиташ да е насочено то – към теб и други нормални хора, или да е само между лумпените?

 78. albert venn dicey
  09/06/2010 - 11:15

  Не е работа на държавата да забранява партии. Свободата на словото и на сдружението не може да бъде ограничавана. Ако нещо либертарианско съм прихванал, това ще е!

 79. Работа на държавата е да осигурява спазването на правата
  на своите граждани, особено правото на лична неприкосновеност – това е най-най-основното задължение на държавата.

  Дейностите по това задължение включват и преследването на организации, които са създадени с цел нарушаване правата на гражданите (вкл. престъпни банди). Така както престъпните банди планират престъпления, така партиите, създадени около споменатите идеологии планират практикуването на тези идеологии, доказали се като престъпни и открито пропагандират престъпните си намерения.

  В този смисъл такива организации (независимо дали се зоват партии, религии или по някакъв друг начин) не се различават от престъпни банди и задължение на държавата е да преследва членовете им заради участието им в тях.

 80. Красен
  09/06/2010 - 13:56

  Тия явно са по-хард версията на Волен Сидеров, който чат пат си служи с подобни символи, уж небрежно. Според мен обаче масовите нацистчета и скинарчета, обикновено част от агитката на някой футболен отбор, са далеч по-опасни както за себе си, така и за околните.

 81. Ха-ха! Не знаех, че от Алтермедия са те баннали от полето с коментари. Нали все говорят как дават поле за изява на всеки, за разлика от “комунистите, които банват инакомислещите?!” Смешна работа! Иначе съм напълно съгласен с написаното в статията ти.

 82. А по въпроса с това кой колко показва сърп и чук или свастика, просто свастиката е общоприета като нещо много по-лошо от сърпа и чука. Дотолкова ѝ е омърсен имиджът, че само с Хитлер и нацистите се свързва, макар като символ да е съществувала векове наред в Азия. Уикипедия има добър материал за свастиката. И понеже сърпът и чукът са просъществували и след Втората световна война, та чак до края на 80-те и началото на 90-те години и привържениците му не говорят за геноцид на определени раса и етнос, а на буржоазията (което като по-силен популизъм доста повече може да се хареса на хора, тъй като е много по-лесно да видиш зло в шефа си, който не се е родил шеф, отколкото в някой, който е някакъв по рождение) – не се възприема за нещо чак толкова лошо.

 83. Не е работа на държавата да забранява партии. Свободата на словото и на сдружението не може да бъде ограничавана. Ако нещо либертарианско съм прихванал, това ще е!
  Напротив, всяка партия, която иска да промени демократичните ценности на обществото следва да бъде забранена, няма такъв филм да дотирам банда терористични, полутерористични или бъдещи терористични органицзации, които имат идеята да нападат мирни граждани, или пък да стачкуват пред парламента и да искат бичуване на Големите данъкоплатци, щото са чорбаджии-изедници.

  Демокрацията не бива да се превръща в заложник на собствените си ценности, и да бъде толерантна с нетолерантните

 84. Всъщност е вярно. Не може да са позволени всички партии, защото ако изберат някоя по-ултра партия и тя забрани свободата на словото и всички други партии и за какво говорим…

 85. albert venn dicey
  09/06/2010 - 18:47

  В такъв случай и либертарианците следва да бъдат забранени като парния, защото те са си анархисти от всякъде! Че и искат да променят из основи конституционната уредба.

 86. Мда, само дето комунистите биха избили “богатите експлоататори”, а нацистите – небългарите; и прочие прочие, а либертарианците не биха тръгнали да избиват хора

 87. Гледах интервюта на Боян Расате при Иван и Андрей 🙂 Човека разказа доста интересни неща за самата схватка 😉 Гледайте го и Вие 🙂

 88. Красен
  09/06/2010 - 22:31

  Либертарианците не са анархисти. Либертарианците са за ограничена държава, която защитава базисните права на човека и правото на собственост. Препоръчвам тази статия по въпроса на Ротбард:
  http://mises.org/daily/2801

 89. Никой не е казал, че либертарианците са анархисти, но пък за сметка на това биха променили конституцията, ако имат такъв избор,и първото, което биха махнали от нашата Конституция е преамбюла й, в който пише че сме СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА, както и всяка тъпня, в която пише нещо СОЦИАЛНО, а що не й тъпотиите с демократичното (охлократично управление), доказателство, за което е изборът на Бате Бойко, Тройната Коалиция и харизматичния немско-испанско-датско нам си къв ЦАР

  Аз бих гласувал за такива промени 🙂

 90. Петър
  18/06/2010 - 00:52

  Браво, казал си го малко грубичко в статията, ама си е така.

 91. Не трябва да се радваме, че на съседа къщата му гори, защото скоро ще пламне и нашата..
  @Longanlon явно не си се сблъсквал с хората, за които пишеш.На кратко-държавата ги създаде, имам в предвид- бяха обучени с наши пари, за да изпълняват цели, които едва ли са в наш интерес.Проследи парите, за да видиш истината-но едва ли ще успееш.Затова ще си пишете за идеологии и “кой е по по прав”..

 92. badgad, тъй като съм срещал такива хора, доста ми е трудно да свържа думата “обучени”, която използваш, с уличните нацисти или комунисти.

 93. rottenroll
  16/08/2011 - 12:31

  Едно уточнение: не крайно левите и крайно десните се бият помежду си, а крайно десните бият крайно левите. Като крайно левите са малък процент от тези, които бият.

  Второ уточнение: крайно левите (“23 септември” и прочее), макар тъпите утопични и наивни идеи, не пречат на никого и не се правят на големите мъже. Честват си там “празниците”, направят някой мижав протест и туйто.

  За сметка на това крайно десните са на всяка манджа мерудия и тормозят де що видят подходящо за тормозене (разбирай единичен брой, сравнително хърбав и/или малък). Налазиха цялата хардкор сцена, така че съотношението на един концерт е поне 50-50, съответно нацисти и други. Влизат в погото с лакти и юмруци и само чакат някой друг да влезе по подобен начин (срещу тях), за да го нарочат и да го пребият след концерта. Хората с фланелки на пънк групи пък са най-явните мишени. А може и случайно да те нарочат, защото последствия за тях няма да има.

 94. от една страна крайно левите наистина не са толкова активни в боя – но само сега. виж историята на движенията им по света и ще ги видиш свързани с бунтове, трошене с камъни, побои и вандализъм. когато в САЩ американци правят във Вашингтон демонстрация в подкрепа на гладуващите по време на Голодомор-а в Украйна, 500 американски комунисти фенове на Сталин ги атакуват с павета и железа:
  http://en.wikipedia.org/wiki/D.....of_the_USA

  освен това подкрепят античовешка идеология и колкото и нищожна да е ролята им днес, спомагат за разпространението й, което е морално отвратително. що за психопат може да знае какво става в Северна Корея дето стотици хиляди измряха от глад, и да напише това:
  http://patepis.com/?p=24600

  ???

 95. rottenroll
  16/08/2011 - 12:41

  “моята радост е, че така или иначе в тия организации има лумпени, които искат да бият – >>а така поне се бият САМО помежду си.<<" – именно тук си доста далеч от истината.

 96. ако забележиш словореда ми ще видиш, че имам пред вид колко хубаво би било да се бият само едни други 🙂

  също както футболните агитки – не виждам що полицията се намесва на организираните им сбивания – щом искат, да се трепят едни други. но да не закачат странични хора.

 97. rottenroll
  16/08/2011 - 14:13

  Аз не знам как сравняваш събития от 33-а година с няква пиклива комунистическа организацийка. Реално погледнато 23 септември НИКОГА, ама НИКОГА няма да играят съществена роля в обществените възгледи и нагласи. Повечето хора дори не са ги чували. Питай роднините си. Така че движението не разпространява каквито и да е възгледи, а просто организира лапетата с наивни идеи, за да се чувстват част от нещо по-специално докат навършат пълнолетие. Тъй или иначе като завършат даскало, половината от тях престават да се занимават с глупости.

  При нацистите е малко по-различно. Там не можеш да си тръгнеш току-така от организацийката им, що после ше поръсиш зъби за “народоизменичество” и дезертиране от фронта срещу надвисналата еврейо-турко-негро-циганска опасност (ако случайно не знаеш, България е на първо място в израелското листче за елиминация на държави). Тва едно, второто и по-главно – с кво ще оправдаеш жалкото си съществуване и некадърност, освен с героични битки на стадиона и по концерти, подтикнати от убеждението, че наистина се биеш за някаква кауза.

  Не заемам позиция, просто казвам, че 23 септември са пример за упражняването на свободата на словото (не и действията). Вярват си там в глупостите, събират се да развеят некой-друг флаг, но не атакуват с камънье и дървье де що видят според тях “подлога”.

 98. ми той и маркс е бил просто един пиклив безработен философ през 19 в., пък виж до какви ужаси е довел…

 99. rottenroll
  16/08/2011 - 16:34

  С разликата, че времето му отдавна е минало и хората криво-ляво са се поучили. Вероятността таквиз организацийки да промият мозъка на масите и да наложат социализъм, комунизъм ако щеш и национал-социализъм, е толкова голяма, колкото свидетелите на светкавиците на Зевс да наложат политеизъм у нас.
  Просто колкото е овчедушна и немислеща да е масата, някакси се е научила на следните 2 аналогии: комунизъм/социализъм – пфу!; национал-социализъм/фашизъм – пфу! Причините може да не са съвсем ясни, ама съ знай, че лошо е туй нящо диктатурътъ.

Leave a Reply

Задължителните полета имат *