Кой сега е номер едно?Хората търсят много работи в интернет – както се казва, гуглето всичко знае. Някои от ти хора обаче търсят абсолютни глупости.

Още по-големи глупости обаче намират, когато кликнат на моя блог…

Хората, бидейки глупави, разбира се търсят глупости и на глупости попадат. И именно, главно, а защо не и само глупости, глупости, глупости може да намери човек тук. Но така или иначе гугъл индексира по неговите си неведоми пътища така, че понякога дори аз се изненадвам. Понякога чичо гугъл (или бигбрадър, както му е новият прякор) класира на първо място, представете си… статии от моя блог, да му се не надяваш.

По-долу съм представил действителни търсения, направени от действителни хора, които не само са довели до моя блог, но и той в случая е бил класиран на първо място от Google. Някои от тях вече не са на първо място, но са бяха, когато ги видях в статистиките си:

Бойко Борисов – Биография – както всички вече знаят, Бойко Борисов не е бил роден – той е бил ИЗКОВАН!

Чувствам ли се достоен българин – щом ти се налага да търсиш отговора на тоя въпрос в гугъл, вярвай ми: отговорът е НЕ.

МАРЖ С МЕГА ЦИЦИ – копеле, да искаш да лъскаш на жената в Симпсън е бая извратена работа, честно. Все пак ако намериш каквото търсиш, свирни, та да фърля и аз едно око.

дископедалите – са навсякъде, мамицата им педерушивидинлиевска!

цар Азисий – и той, и на него.

торенти сите българи заедно – боже, колко мъка има по тоя свят, боже. Това предаване е едно от най-тъпите, болни и безсмислени творения на вманиаченото лумпенско патриотарство. Пичът, който му е водещ някак не е разбрал, че възраждането в България свърши преди стотина години по най-благоприятната за него теория и продължава да досажда на народа с глупостите си. Представете си, щом от телевизия СКАТ го изгониха…

ODBC однеси – е, честно, нямам ама ни най-малка представа какво е това.

евтини китайски пушки – за пушки не знам, ама предполагам, че китайските пишки ще са бая евтини, поради огромното предлагане (в Китай има около 150 млн мъже повече, отколкото са жените, поради навика на селското население да дави в леген с вода първото дете, ако е момиче, щото момичетата се считат за лош късмет, а правителството се опитва да наложи принципа за “едно дете в семейството”). Освен това и големината им ще да е под средната, което допълнително сваля цената.

жените в Германия+19 – жените в Германия след 19 часа, ако мога да се позова на собствените си наблюдения, се делят на два вида. Първите, които са родени в Германия, ядат, гледат телевизия и си лягат, а вторите, които са родени в Полша, Украйна, България и Румъния си обличат късите поли, ботушите и електрикавите сутиени и излизат на работа.

граф Дракула живее – много ясно, че живее – той и Бойко Борисов ще са последните оцелели същества на планетата, след като всичко друго измре. Хващате ли се на бас кой от двамата ще остане след сблъсъка помежду им?

ЛЕГАЛНА ПРОСТИТУЦИЯ В БАНКИТЕ – младеж, ако имаш пред вид, че с новите условия по кредитните карти съвсем легално ти го набиват без вазелин та не знаеш от къде ти е дошло – може и да си прав…

властелина на пръстените снимки на ам гъл – за да търсиш снимки на Ам-гъл с такъв стринг и да се надяваш да намериш нещо, трябва да си тотален олигофрен, честно. Направо не ми се вярва как хора с няколко години “стаж” в интернет не могат да формулират елементарни търсения – отворете статистиките на сайта си и ще видите за какво става дума. Да се чудиш как гугъл не е почнал да отговаря на такива търсения със съобщението:

не думай о секундах с висока – наистина, не мисли за тях с пренебрежение. Целият текст на тая песен може да е от много от полза на тия, дето вечно нямат време да се порадват на мига.

цигани обичай – тука безспорният ми гений пресъхна, та не можах да измисля нищо да кажа, освен това дето го казвам в момента. Тъпо, а?

Милко Клайджиев – Милко Клайджиев е безспорен пич, ама ако не знаеш даже как се пише името му (то тва и за мене важи де), къде си тръгнал?

голо момченце – къде, къде??? А сестричка имаш ли? Ох на дядааааааааааа!!!

I-Phone – чудно ми е защо прехвалените продавачи на нищо от епъл не са се сетили да вложат малко пари в SEO-то и на тоя вариант на изписване на скапания си телефон?

Ами това е в общи линии. Ясно ми е, че тоя пост е отбиване на номера, щото никакви гениални прозрения за обществено значими теми, които да хвърлят обществеността в неспирен яростен дебат не ми идват на ум, а и не ми се пише никак, ама да се надяваме, че ще ме изтърпите, а и че оная гнусна гад, музата на блогърите, както и да е мизерното й име, ще вземе да си довлече най-после задника насам.

P.S.

А, така и така съм почнал, я да попитам едно въпросче, дето ме човърка от едно известно време. А именно – защо в моя блог има толкова много коментари под статиите? Замислих се за това, като гледам, че даже разни блогове, дето са по-напред от моя в разни класации, дето се нароиха напоследък, имат повече от скромно количество коментари. Трудно някой пост завързва повече от петнайсетина в най-добрия случай, по изключение до трийсет стигат, само два случая съм виждал да имат повече от 50 (и двата са в Алабала). А тука редовно имам по 30-40+ коментара под повечето статии, а нерядко и повече. Тва ли е най-коментирания блог у нас и ако е тва, ебаси блог-сферата имаме… 😉

——————————————————–

Интересна статия, която вероятно си пропуснал:

Онлайн ерпегетата SUKZ
Страх лозе пази
Мъртва ли е българската църква?

Коментари

 1. Meffisstoffel
  11/12/2007 - 08:36

  Хахахахаха, всъщност това е истинският пост под заглавието, нали? 😛 Дали блога ти е най-коментираният блог в България. Ами може, все пак сме едно голямо село. А пък ти коментираме в блога щото си ни симпатичен и не изказваш някакви снобарски хуманистични мнения за децата в Могилино, например 😛
  Айде със здраве и продължавай в същия дух 🙂

 2. Светла
  11/12/2007 - 09:03

  Longanlon’е, ще се опитам да отговоря само на послеписа ти. Не знам дали коментарите в твоя блог са най-много, защото не рабирам от технологичните тънкости на Интернет (аз съм прост потребител – ударението е на “прост”), но знам защо идвам да те чета и понякога се изкушавам да уведомя теб и другите ти читатели за мнението си по прочетеното.

  Ти в повечето си статии обръщаш внимание на правилните неща от живота, проявявайки очарователно любопитство към огромно многообразие от важни въпроси и дребни детайли, отношението ти към това, върху което разсъждаваш (и към нас, твоите читатели), ми е много симпатично, имаш весел, открит нрав и талант да общуваш с хората, пишеш приятно и в повечето случаи грамотно (аз веднага “надуших” Тери Пратчет най-отдолу под редовете с думи и пластовете емоции в твоите текстове – и с удоволствие прочетох в твой по-стар пост, че той ти е от любимите автори). В резултат от това си привлякъл подобни на теб читатели и почитатели, така че и коментарите под статиите ти не оскърбяват посетителите на твоя блог (ахм, може би и твоята редакторска/цензорска намеса има значение за това, ако е така – още една похвала за блога ти).

  А да знаеш, че сред писаните на български блогове като твоя друг не съм намерила – има умни, но скучно написани, има забавни, но неграмотни, има умни и забавни, но на някакви странни теми, някои излъчват крайно неприятно високомерие и презрение към читателя (т.е. към мен, простия юзър). А твоят е точно каквото ми е драго да прочета. И идвам тук като при добър познат с приятното любопитство да открия с какво още ще ме зарадваш.

  Допускам, че не съм само аз такава и че и другите имат какво да ти кажат по въпросите, които ти обсъждаш. Затова и коментарите под твоите статии са много.

 3. Борислав Борисов
  11/12/2007 - 09:45

  Ти си роден комуникатор. Умееш да пишеш диалогично, артистично и провокативно, затова и получаваш щедър отговор от читателите си.

 4. haha;) dobre beshe za sutreshnoto mi sybujdane;) nazdrave bace 😉

 5. kakto kazava Svetla*имаш весел, открит нрав и талант да общуваш с хората, пишеш приятно и в повечето случаи грамотно*,osven tova umee6 da zavladiava6 horata okolo sebe suvsem estesveno,bez da se napriaga6.Kogato naikoi ti 4ete temite prosto mu e interseno da stigne do kraia na statiata,ane kakto v na drugi mesta do purvite 2 reda.Rabotata e okazala sa6to dobro vlianiae za tova-nai ve4e ob6uvaneto s horata.

 6. Чак взех да се изчервявам… Хора, айде някой да ме понапсува малко, чувствам се неудобно вече 🙁

 7. Филип
  11/12/2007 - 11:46

  Лонганлоне, ще съм честен, надявам се нямаш нищо против. Имаш много коментари, защото подбираш спорни теми и те всяват смут сред хората. Или когато хората не са съгласни с теб (което не е рядкост). Също така защото инициираш диалози (ето, виж само как всички коментираме само PS-а) и отговаряш на коментарите, и не на последно място защото блогът ти е популярен.

  Лично мнение: Дразнещо е като се самоизтъкваш, че си най-четен, най-коментиран, че си първият про-блогър в България, etc. Може и така да е, може това много да те вълнува, но не го натяквай. Ангел Грънчаров също се самоизтъкваше по подобен начин (може и още да го прави, не знам), а тва хич не прави добро впечатление. Поздрави! 😉

 8. Светла е казала повечето неща,така че няма да се повтаряме.Талант имаш да провокираш,забавляваш и да пишеш.Това хич не е малко и няма нищо лошо да се “надуваш” :)Радваме ти се!
  Аааа,само да кажа,че много добре подбираш снимките към постовете.

 9. Филип, осъзнавам, че е дразнещо, ама тъй добре гали самочувствието ми 😉 Не, сериозно, аз не се хваля, а се учудвам и питам – защо е така? PS-a го добавих едва снощи, щото ми се стори, че статията е доста плоска и безинтересна, поне да дам някаква база за дискусия. Самата статия я написах преди няколко дни и я оставих да отлежава.

  Иска ми се да има повече несъгласни с мене в статиите ми, да спорят, да ме оборват – аз много обичам, когато някой ми докаже, че не съм прав. За сега обаче само двама-трима са ме напсували за 7 месеца и тва е… 🙂

 10. Филип
  11/12/2007 - 13:04

  Ами и аз се чудя защо е така. Трябва някой дипломиран психолог да се изкаже. Аз само мога да кажа, че ако почне едно псуване тука и ако заприлича на статия в news.bg, то директно спирам да влизам. Иначе е готино като има добри коментари, щото от тях се научава също доста. Така че радвай се, че не се псува мноо тука.

 11. Майк Рам
  11/12/2007 - 13:14

  И аз на това за коментарите се чудя: хем съм по-хубав, хем съм по-умен, хем по-интересни неща пиша, а все при тебе пишат хората коментари. При мене най-много някой хейтър да дойде и да ме напсува. Що ли така се получава, а? Направо ти завиждам, ща знайш! 🙂

 12. Ето това обаче ми скри шапката:

  ЦЪКНИ ТУКА

 13. Ангел Грънчаров
  11/12/2007 - 15:41

  Филип, имаш грешка, нещо си останал с погрешно впечатление в частта, касаеща мен: “Дразнещо е като се самоизтъкваш, че си най-четен, най-коментиран, че си първият про-блогър в България, etc. Може и така да е, може това много да те вълнува, но не го натяквай. Ангел Грънчаров също се самоизтъкваше по подобен начин (може и още да го прави, не знам), а тва хич не прави добро впечатление.” Истината е, че никога не съм се “самоизтъквал”, сигурен съм, че си имал предвид някой друг, а пък без да искаш си написал моето име. Всъщност аз съм най-скромния блогър в цяла България 🙂

 14. имаш бая коментари щото си се зарибил да пишеш по леки теми, за които и последните абдали имат мнение: пушки, гейове, аборти, азис, дюнери, ирак

  постовете не са добри или лоши, по форумите едно време си ги говорехме тия работи, но ги пишеш увлекателно. даже по-скоро са добри, надали щях да ги чета иначе 🙂

  ама пусни нещо за висша математика или метафизиката на човешкия дух или за любовния цикъл на хламидите и няма да има грам коментари 🙂

  сам си преценяваш дали искаш да се обръща на форум или да си говориш на по-високо ниво с по-тесен кръг хора…

  според мен евтината слава вече си я постигнал и след някой друг месец можеш да пуснеш пост със слуховете, които се носят за теб. въпрос на лична гледна точка е дали искаш да си в устата на наистина простите интернет потребители и по разни купони да се обсъжда с колко годишни мацки ходи Петър Стойков :))

 15. nname, това с колко годишни мацки ходя бе обсъждано пространно преди няколко години в разни форуми 😉

  колкото до темите – аз пиша за нещата, които ме интересуват. споделям разни свои “гениални прозрения”, които ме спохождат докато чета или говоря с приятели. нито висшата математика, нито метафизиката са ми интересни и затова няма да прочетеш за тях тук.

  и честито – цял работен ден измина без никой да се изкаже по основната тема на тоя пост 🙂

 16. Ангел Грънчаров
  11/12/2007 - 21:27

  longanlon: “честито – цял работен ден измина без никой да се изкаже по основната тема на тоя пост”

  Хей, това знаеш ли за какво говори? Ами изглежда не са прочели поста ти, а пък казват, че много те четат 🙂 случва се де…

 17. Миглен
  11/12/2007 - 21:47

  Гънч, ти си един доста коментиран блогър ама можеш ли да кажеш че хората се радват така на твоите публикаци както на Лонги?

  Тая публикация показва смахнатите ключови думи по които те намират. И ти ми викаш че от СЕ0 не разбираш, то каква и СЕО магия да правиш такива резултати са трудно постижими 😀

 18. Светла
  12/12/2007 - 01:16

  Кажете ми, моля, като какво е то туй СЕО? Аз ще си умра прост юзър именно защото разни разбирачи току ръсят абревиатури, дето само те си знаят значението им.
  🙁

 19. По основната тема на поста съм безмълвна 🙂 Нещо не ми е много интересно “тези кво търсили и онези какво намерили”, ша извиняваш. Инак си свеж. Понякога ми се струва че леко преиграваш, но то всеки го прави.

 20. Светла
  12/12/2007 - 01:26

  Сама си го намерих. Ама не е СЕО, транслитери нещастни, ами е SEO – Search Engine Optimization. Значи следва да е ОТ, сиреч, Оптимизиране на Търсачката.

  О, неразумни юроди!…

 21. Миглен
  12/12/2007 - 02:12

  СЕО = Сърч Енджин Оптимизейшн. Това е една вуду магия, правиш едни специални заклинания и после о чудо.. пишеш подобни публикации 😀

 22. Първо: “Цъкни тука” си ми е патентована простотия.
  Второ: Влюбен съм в Брус Уейн от ннаме.орг – искам да го напляскам.
  Трето: Батенце, колкото и да ми е неприятно Брус е прав (а не наведен, сещаш ли се?). Начи ти си нещо като битивито на блоговете – универсалното зло за промиване на мозъци. Добре че съм добродушен и съм ти тургал линк при мене, та да идват толкова хора да те четат, ха-ха!

  Последжарк: Продължавай в същия дух и скоро може да си направим кайнда среща на която да се напием и да щипем някоя от колежките драскачки за зърната. Побързай да си заплюеш!

  Аз съм Глория и ви обичам!

 23. google е голяма работа. Мен пък ме hit-ват по
  преки и косвени данъци . Ужас, отказаха ме да пиша на тема данъци 🙂 Почнах да пиша с цел да има написана специфична техническа информация, която много трудно съм намирал, а то почнаха да ме четат счетоводители.

 24. Ангел Грънчаров
  12/12/2007 - 11:19

  Статистика

  Total Views: 298,648

  Best Day Ever: 3,166

  още

  Totals
  Posts: 941

  Коментари: 6,048

  Филипе, вродената ми скромност няма да ми попречи да те опровергая с факти – те са красноречиви 🙂

 25. Ангел Грънчаров
  12/12/2007 - 11:20

  При това блогът ми съществува от малко повече от годинка…

 26. За нас дюстабантлийте нищо не остана да кажеме!

 27. хахахахаха, дюстабанлиите избиха рибата 🙂

  А аз да добавя само, че транслитерите са транслатори всъщност, освен ако не си говорим за транс-литератори, но тук не виждам връзката 😉

  И освен това не съм коментирала Жените в Германия+19, щото чак днес чета тука…

 28. Светла
  16/12/2007 - 08:49

  @SVETLINA

  “Транслитери” е чисто новата ми мръснопсувна попържня, изригнала непринудено от досадата да се натъкна на поредната механично пренесена абревиатура. Произхожда от “транслит” – маймуницата, на която пишем в Интернет, когато няма кирилица (а не от “транслация” или “транс-литература”, както Ви се струва на Вас). Транслитерите НЕ са транслатори – ако бяха, щяха да казват именно “ОТ” (след като си преведат наум SEO като “оптимизиране на търсачката”). А пък литератори не са и и ни най-малко – поради езикова юродивост.

  Извънредно много се дразня на тъпи заемки, особено от английски (понеже това и нормален език не е, а някаква подквасена попара от заемки). Заемките са свидетелство за мисловна леност и просташко чуждопоклонничество. Ама где е таз мотика да ги тресне транслитерите между оченцата!? 🙁 Кака Сийка ще ме разбере…

 29. elka ivanova kostova
  24/05/2009 - 03:13

  защото си забавен;провокативен по свой си начин ;не си божа кравичка;езика ти е доста цветист;някога нагъл и безпардонен;в същото време защитаваш твоята теза и твоето мнение по въпроса по един начин по който само Петър Стойчев го може.И така правиш феновете ти да те четат и да ти отговарят на провокативните въпроси.Другите са по умерени в приказките си и казват неща;които нямат нужда от кой знае какъв коментар.В същото време не ти липсва самочувствие и начин да напипваш темите(това предполага и голяма обща култура)но стига вече откровения и прах в очите-с някои от мненията ти не съм съгласна.

 30. след толкова хвалби да ми беше уцелила поне името вярно…

Leave a Reply

Задължителните полета имат *