Мъжки времена, мъжки нрави


Знаех си, че много момчета и мъже не се спират пред нищо, за да напомпят големите мускули. Даже почти свикнах да виждам по улиците стероидни чудовища и 15 годишни очевидно зобащи. Такова нещо обаче даже не съм си и представял, че може да съществува.

За да поясня мисълта си, ще ви разкажа една приказка за мускули, щанги и синтол. Приказка от тия, дето със сигурност не са ги писали братя Грим, но пък може да ви докарат кошмари, ако ги прочетете преди лягане…

Имало едно време едно нещо, наречено война между половете. Тая война не била като другите войни, щото двете воюващи страни не гледали толкова да се убият, колкото да се харесат един на друг. Използвали най-различни конвенционални оръжия в тая война – дрехи, парфюми, бикини с размерите на пощенска марка, черни джипове с размерите на бунгало и др. заместители на естествената красота и голямата пишка. Това обаче не било достатъчно, затова измислили и оръжия за масово поразяване.

Не, противно на очакванията ви, това не били sladur.com и flirtche.net. Първите оръжия за масово поразяване взели да ги използват жените, под формата на пластични операции и силикон. Резултатите от това понякога били доста добри, но твърде често – направо плашещи. Мъжете не останали по-назад и взели да пият едни хапченца и да си шибат едни инжекцийки със анаболни стероиди, та мускулите им да стават невероятно огромни, а пишките – още по-малки (последното според мене обезсмисля цялото упражнение, но така е на война – логиката не винаги е на почит).

Мъжете обаче, като безспорно по-глупавият пол, не се спрели дотам. Всъщност, докъде именно са спрели (засега) можете да видите от следните интересни и поучителни снимки. Знам, че изглеждат фотошопирани, но вервайте ми, не са:

Ако това ви приличат не на мускули, а на някакви тумори, не сте сами – моето първо, а и последващо, впечатление също е точно такова. За радост обаче (то ебати радостта, ама…) това не са тумори, а са си мускули, в които е инжектиран синтол. Понеже на някои хора не им стига да си шибат инжекции със стероиди, искат да са още по-огромни, та измислили някакво масло, което се инжектира директно в мускула и го разширява колкото си искаш. Колкото повече инжектираш, толкова повече се помпи мускула.

И разбира се, както някои жени са толкова кухи лейки, та се правят на чудовища със силикона и си въобразяват, че са красиви, така има и мъже, които са толкова безмозъчни дебили, та губят всякаква връзка с реалността и с помощта на тоя синтол се обезобразяват по най-противен начин. В проведеното от мен експресно мини-социално проучване, не можах да намеря нито един човек (от 11 запитани, 7 от които жени), който да не изпитва само погнуса и отвращение при вида на това:

Сега, в интерес на истината, аз напълно разбирам стремежа човек да има мускулесто и красиво тяло. Какво обаче би накарало някой мъж да направи подобно нещо със себе си, аз все още не успявам да разбера. Единственият отговор, който ми идва е, че, както казах, тия хора губят всякаква връзка с реалността и както анорексиците като се погледнат в огледалото виждат дебелак, въпреки, че са 30 кила, така и тия като се погледнат мислят телата си за пропорционални и красиви. Затова смятам туй, дето го виждате за проява на болест, не по-малко страшна от анорексията и другите подобни психически разстройства.

пешо в дневник:
Наръчник по сваляческо нахалство :)

Коментари

 1. ужас. никога не съм виждала такова нещо. не знам дали са ти попадали изследвания, но поне за Щатите знам, че броят eating disorders стремглаво върви нагоре.

 2. eating disorders сред мъжете, имах предвид.

 3. то тва е по-скоро подобно на пристрастяването към пластични операции…

 4. Bloodymirova
  27/10/2008 - 08:37

  Сигурно тоз първия за културизма е това, което Лоло Ферари беше за порното… И после нямало андроиди 🙂

 5. Апостоле, стероидите дето се продават в аптеките не са чак такъв проблем – те са предназначени за възстановяване на хора след тежки операции, химиотерапия, с мускулна дистрофия и т.н. Освен това, при правилна дозировка и лекарски контрол, стероидите май не са чак толкова вредни, колкото ги изкарват.

  Опасността от стероидите е по-скоро в некачествените и направо фалщиви, нелегално внесени от Русия, Украйна и Турция хапчета и ампули, както и в безконтролното им използване от незапознати с това хора, главно младежи. Те масово купуват най-евтиното, което често е фалшиво, а и ги използват без каквито и да е предпазни средства, които са задължителни, но често доста скъпи.

 6. Стоян Стоянов
  27/10/2008 - 09:46

  “Сигурно тоз първия за културизма е това, което Лоло Ферари беше за порното… И после нямало андроиди”

  Тия тука нямат нищо общо с културизма. …и нито един истински културист (по модерному – бодибилдър) не би искал да има нещо общо с тях.
  Това са болни мозъци. Не са могли да се спрат в манията си да достигнат своя “идеал”, както не е успял и Майкъл Джексън. Резултатът при последния всички го знаем, при останалите – разпада предстои. 🙂

 7. Коронал
  27/10/2008 - 10:11

  Ужас, виждал съм веднъж на живо подобно чудовище, още ве втриса като се сетя…
  Много силна статия, дано събуди някое болно мозъче, оцеляло под планините фалшиви мускули.

 8. o, съмнявам се, че някой, който вече е започнал с тия неща, ще се стресне от статията ми. в специализираните форуми много е изписано вече – и за стероидите, и за синтола.

  по-скоро исках да покажа на обикновените читатели проблема, който не е известен на много хора извън културистичните среди.

 9. знаех в Гивназията един подобен.. беше си тапа и за година беше станал мутант.. но от прекалено бързото покачане на мускулната маса имаше проблем с гръбнака — най-вече в кръста.. и кат играеше футбол — сваляше блузата и подтичваше след топката..

  тфа е 🙂

 10. Le_Grand_Elf
  27/10/2008 - 11:07

  Абе трябва да си караме каквито сме си по природа.
  Треноривките, позволени, ама разните химии, ‘апове, операции… не съм съгласен с тях 🙂
  Очевадно!
  И да, гадни са снимките, то… поне пропорционално да се напомпваха тия, ми то… верно “стърчи” като някъв вътрешен кръвоизлив това!
  Гнусничко!

 11. Някой беше казал, че пътят към ада е постлан с добри намерения. И тук е така. Като се стигне до крайност, резултатите са ужасяващи и в този случай – уродливи.

 12. Всъщност, благодарение на Боби разбрах, че това психическо разстройство, което съм описал, си имало даже медицинско име:

  megarexia
  n. a mental condition in which one perceives one’s body as too thin and desires to be ever larger.

  Ето и статия по въпроса:
  http://www.ntnu.no/gemini/2000-06e/12.htm

 13. А нормално ли е на тези коремите им да изглеждат така, или само на мен ми се струва, че имат шкембаци?

 14. туй вероятно е т.н. стероидно шкембе – когато ползваш много стероиди, често белтъчният синтез в организма ти се засилва и всичките ти вътрешни органи се увеличават. не съм чувал това увеличение да е вредно, но води до шкембе, което е невъзможно да се прибере с диета и преси.

 15. Павел Николов
  27/10/2008 - 12:19

  Нищо чудно: мускули по ръцете, мускули и в главата!

 16. Увеличават се органите и се обграждат с мастна тъкан, която не може да се премахне с упражнения, затова са издути. Горките болни хора, нямат нищо общо с културизма, макар че, за съжаление, почти всички профи взимат анаболни стероиди.

 17. а, то стероиди далеч не само профитата вземат – всеки квартален пикльо зоба вече

 18. Svetoslav Stanev
  27/10/2008 - 12:47

  Публична тайна е, че голяма част от съвременните топ културисти използват синтол за увеличаване на мускулите, които по-малко им вървят. Тъпите хлапета им се възхищават. Започват да се зобат, бележат “огромен скок” за 2 седмици, след което се превръщат в една безполезна торба с л…а, която не може дори да го вдигне.

 19. Мда, така си е. Пълно безумие. Вместо да спортуват за тонус, здраве, самочувствие, добра визия и характер (при тях още няма стрес, за да го свалят, те буквално си съсипват живота.

 20. DreamsHall
  27/10/2008 - 13:40

  Всички фитнеси са пълни с назобени маняци, които порят фанелките и кривят лостовете, нямам идея каква им е мотивацията, но предполагам че е свързана с избиване на големи комплекси, сиреч като няма с какво друго да блеснем поне да е с мускули…но като на мъж не ми дреме за тия пичове, виж жените да му мислят. 🙂

 21. Svetoslav Stanev
  27/10/2008 - 13:58

  Аааа, недей така, че всички ние сериозно трениращите ще се обидим 🙂 Иначе изказвания като твоето обикновено се правят от момчета, които никога не са се събличали по физическо и са стоели до парното. Дано ти не си от тях.

 22. Стоян Стоянов
  27/10/2008 - 14:10

  Бе колко кривят лостовете точно тия от снимките, не съм много сигурен. То това дето са си го натъпкали по ръцете е всичко друго, но не и нормален мускул. Едва ли силата им е пропорционална на размера. Е го примера на последната снимка: тоя к’во се пъне с тия 30-40 килограма. Аз го правя това с по-голяма тежест, а съм със скромните 39 см бицепс. С неговите “мускули” по би му отивала тежест >100 кг например.
  Да не говорим, че с такива ръце ставаш полуинвалид. Я си представете, ако го засърби врата, какво трябва направи. Да се сурка по стената като въшлясала коза? 🙂

 23. Димитър Н. Митев
  27/10/2008 - 16:57

  Aми лошо няма всеки си шета на акъла! Аз преди 15г. като тийнеджър не излизах от залата 2години и не мръднах и грам – не вземах нищо! Сега отново започнах и същата работа а някой хора около мене се видоизменят с часове! След този материал обаче ще спя доста по-спокойно :-)!

 24. Павел Танков
  27/10/2008 - 18:25

  Пешо, радвам се, че отново пишеш такива статии. Мани ги сериозните теми, тука ти е силата. 😉

 25. Цветан Дичев
  27/10/2008 - 18:38

  Петре, абсолютно подкрепям мнението ти. Аз също се занимавам с фитнес и даже са ми предлагали инжекции, но съм отказвал, защото аз обичам по трудния (и безопасен) начин.

  Познавам един гибон, който е толкова голям, че само когато го видиш ти вдъхва респект, но въпреки това чичо му (който е 40 кила с мокри дрехи) го бие на канадска както си иска.

  Та в днешно време лапетата във фитнеса взимат стероиди, за да се правят на големи отворковци, но това не пречи да ги биеш на почивки.

 26. DreamsHall
  27/10/2008 - 18:44

  @Svetoslav Stanev – няма се обиждаш, а и аз не съм подпирал радиоаторите, напротив дори, но едно е да блъскаш маса, друго е да поддържаш тонус – едното се прави за спорт, другто незнам точно за какво.

 27. До Димитър Н. Митев: Ако и грам не мърдаш при тренировки в залата, значи със сигурност бъркаш някъде. Има разлика между тренировка за маса и тренировка за… маса. Всичко е до интензивност и продължителност на тренировката, хранене (кога, какво и по колко), спане и стрес (който, разбира се, не е препоръчителен). За друго не се сещам в момента. Така че ако тренираш 2 години и няма разлика в тялото ти от преди да започнеш и след тези 2 години, значи със сигурност има поне едно нещо (от горните фактори), което не задоболяваш както подобава.

  Е, ако тренираш ей така (и по-конкретно знаеш, че тренираш “ей така”), значи до известна степен сам си знаеш за какво става въпрос, ама ако искаш някаква промяна на тялото ти и очевидно не я постигаш – то тогава си допуснал грешка/и.

 28. Абе това е ненормална работа. Познавам един, който прилича на подвижен гардероб със зъби, а такива, които го познават по-добре, казват, че като пръдне мирише на аптека… 😀

 29. коментар от Свежо: Ама бичмета! А?

 30. анелия
  27/10/2008 - 20:57

  Не съм психолог, но и психиатър не е нужно да бъда, за да кажа, че с тези мъжкополови същества нещо не е наред.
  Дядо ми, лека му пръст” ,казваше ;”Всеко нещо извънредно е…вредно..” и ако не за друго, то за очите- със сигурност!
  Мисля, че всички необичани хора “зациклят” някъде- жените с дрехи/ може и китайски, но всеки ден-различни!!/; мъжете с коли, мускули, парадиране с пари или връзки.
  Когато те е прегърнал желания човек, няма значение как точно изглеждаш…
  И както повечето красиви парцалки от жените няма кой да свали, така и в “застрашителните” мускули едва ли самоуважаваща се жена ще потърси закрила или…нежност…

 31. Е, то това тука не са мускули, а аномалии.
  @ Димитър Н.Митев – наистина, с правилен режим и тренировки (без химия и щуротии), резултати има за няколко месеца, но зависи какво целиш.

 32. Прасунсен
  28/10/2008 - 10:57

  Интересно дали след време тия “мускули” остават така стърчащи или провисват и стават още по-приятни за гледане?

 33. Lele i az sum maniak, haresva mi sportnoto i stegnato tqlo. Az li4no vzemam nqkoi suplementi kato kreatin, glutamin, proteini koito sa dobre poznati na vsi4ki v po natatu6en etap bih probval i nqkakva po seriozna himiq, no tova … tova batko ne e normalno sus sigurnost.

 34. а аз да попитам един не особено подходящ въпрос Тея…могат ли да го вдигат …за онова в гащите им става въпрос ??? много ми е интересно, може би трябва да попитам някой напомпан младеж ?

 35. ами няма как да знам от опит… 🙂

 36. Гледай “Bigger Stronger Faster” ако не си. Има интересни моменти.
  I bodybuild for me and my own head. I got a small man complex., so if I can’t grow taller, I’m gonna grow wider! I don’t want to be a pro bodybuilder.
  Това са думи на Greg Valentino (пича от последната снимка), който ако не се лъжа се води за човека с най-голямата ръка в света.

 37. Longanlon е то оставаше да имаш опит :))) Жалко, че съм заето момиче вече иначе щях да се прежаля да пробвам ;))

 38. мен или фитнеса? 😉

 39. ахахах ….Longanlon се доказа като палавник 🙂 фитнеса едва ли 😉

 40. Минковски
  28/10/2008 - 16:06

  Тази фитнес мания не е нищо повече от поредния тумор породен от грешния начин на живот и мислене на хората в големите градове. Някакъв изкривен стремеж с минимални движения да приличаш на нещо, гарниран с няколко комплекса за малоценност и развитието на химическата индустрия и готово – огромно количесто изроди, които най-вероятно няма и да им се наложи да го вдигнат, защото са забравили да говорят и няма как да стане тази работа с жените. Успокояващото е, че поне измират млади…
  Спортът е здраве, нека всеки сам си прецени кое е спорт и къде е границата.

 41. хъхъхъ, дето вика един приятел, който е военен – тия културисти не ми ги хвали – един камион сандъци с патрони не могат да разтоварят без да оплезят езици 🙂

 42. Незнам за сандъците ама съм сигурна, че не могат да се почешат по гърба с ръка …или да си пипнат носа…

 43. Стефка
  28/10/2008 - 17:37

  Преди време гледах едно интервю, на състезателка по култоризъм тежка категория (абе незнам дали така се казва, но беше бая едричка ;-)) и тя обясни, че не може да се сресва и приятеля и (който също е култорист) я сресвал:)))
  Имам познати, които въпреки че са само любители, и уж фитнеса им е видиш ли от любов към спорта, спазват разни безумни режими и бързат да се бухат със всичко, което им предложи инструктора. На тази тема….размисли и страсти от мен много :))))))

 44. баси ужаса

 45. madam banitza
  29/10/2008 - 00:36

  тез момчета имат ли форум, за да им кажа, че харесвам кльощави интелектуалци. и не съм само аз. ако това ще помогне…

 46. madam banitza точно тези горе на снимката дето са…дори и да им го кажеш в форум …не мисля, че ще те послушат …изглежда не са особено умнички и тези гадости са им изпили и малкото сиво вещество което им е останало в мозъка. ако спрат да се поддържат просто ще се превърнат в купчина месо и ще се отпуснат мускулите и ще имат яко увиснала кожа и други увиснали неща.

  пп. И подчертавам поста ми се отнася за тези, който се тъпчат с разни глупости, а тези дето спортуват и ходят на фитнес, но не се тъпчат с тези глупости за тях не се отнася това и вярвам, че имат мозък

 47. ебати грозните мускули!

 48. ujas:( Muje ostanete takiva kakvito vi e suzdal bog;))))))))))))

 49. Защо си хабите думите за кухи истории като тези.Лошото е,че точно тези “същества”си живеят по-добре от нормалните хора.Защо така се получава,аз лично не знам.Ако някой може да обясни……

 50. Егати диваците. Разбирам да правят мускули, ама това което виждам е направо дивашко

 51. мускули се правят не само със стеройди! Момчета казвам ви това, защото и аз бях решен, дори и повече от решен да се наблъскам с кви ли не боклуци, само и само да сам по-голям от “другите”.. Според мен напълно излишно е, ее единствено ако не си искарвате хляба от този спорт. Пазете си здравето, дигайте с желание със стремеж и след време всичките тези така да кажа, пропиляни дни на тренировки ще се отплатят! Не винаги ще стане за 1 година или 2 години, затова не прибягвайте към тези препарати.. проучете, питайте, интересувайте се какви са страничните им ефекти, защото повечето са минуси от колкото плюсове..!

 52. nature_usa
  28/06/2009 - 02:53

  Здравейте. За да направим едно допълнение към коментара на hdm познайте кой е този юнак http://fasedecrescimento.weebl.....040054.jpg Ако не се сещате, това е същия Грег Валентино, човека от първата и последната снимка в предсинтоловата си ера! Очевидно проблема е от изцяло психично естество, и за съжаление на дамите няма нищо общо с доказване пред тях. Въпросния човек не само, че никога не се е оплаквал от липса на женско внимание, а дори много напротив. Изострена биорексия, свързана с пълен егоцентризъм, неправилна преценка на реалността и какво ли още не, но нищо сексуално. При всяко положение употребата на синтол говори за състояние, граничещо със някакво сложно психосоматично заболяване.

 53. nature_usa
  28/06/2009 - 03:09

  Бигорексия е състояние, свързано с маниакален стремеж към мускулен разтеж. Появява се при много подрастващи трениращи, в резултат на което някой прибягват към стероиди, а употребата на синтол е крайна фаза на това “заболяване”. Проблема действително е психосоматичен, защото води до значително по-слаби резултати в тренировките.

 54. energypower
  10/07/2009 - 14:26

  Himiata koiato se prodava po aptekite pone ne e fal6iva! Spored men niama vredna himia ima VREDNI DOZI!!!

 55. Бат Илия
  03/11/2009 - 05:16

  Познавах един дето не знам какво вземаше, но кожата около бицепсите и рамената почна да му се цепи, щото не смогваше да расте със същите темпове с които растяха мускулите му. Не един от показаните биволяци има подобно изчервяване и сигурно е наближил.

 56. А после се чудим защо момичетата си слагат силикон в гърдите!Е който каквото си няма, това иска.

 57. Чакайте да допълня малко грозната картинка —> http://vbox7.com/play:2e453d71

 58. кристиян
  05/04/2010 - 20:19

  тези мускули са наи яките на света

 59. това са мързели нямащи абсолютно нищо общо с бодибилдинга, и трябва да бъдат сепарирани от него, не намесвайте хората стремящи се към добрата кондиция, комплекси, кой няма такива, и защо да не ги избиеш в залта от колкото върху други хора в бара под влиянието на алкохола, защо да не блеснеш с тяло, DreamsHall, по мнения като твоето може да ти бъде направен пълен психологически профил, и той никак няма да е радващ, бодибилдинга е наука изискваща сериозен запас от знания, ако прескочиш този етап се превръщаш в горните снимки :))))))

 60. Значи не съм запознат със стероиди , анаболи и други такива химии , но някаде по телевизията гледах точно за тези типове . Значи една такава горила взе една спринцовка и изкара от бицепса си нещо черно и мазно , което беше доста гнусно . Та според мен тези хора си инжектират нещо повече от обиковенни химий за маса и релеф

 61. ето още малко ужасяващи снимки:

  http://fishki.net/comment.php?id=87594

 62. Браво за темата..по писаното тък всичко ОК…НО има едно голямо НО което е пропуснато 😉 ,че това е само при Инжекционните стероиди 🙂 а не ОРАЛНИ…. това което вижате като 2/3/4 снимка са с инжекциики :Д … 1-вата снимка не съм мн сигърен но и там имам съмнения че са бити в гърдите и изобщо всеки мускул понеже директно се усвоява веществото от организма :)))) но също така СТЕРОИДИТЕ са вредни само когато се предозират ;)…в останалото време може да си поддържате формата като цяло в фитнеса :Д и лостаджии може да сте :Д но по добре ходете там където има повече изобретателност в упражненията :)))…….При предозирването на стероиди като тези на снимките ще се овреди тялото възможно външно и вътрешно 🙂 а ако се спазва съответен план за дозировка то тогава всичко ще е ОК 😉 Лек ден! :)))

 63. Какви стероиди, бе?! В статията си пише. Това е МАСЛО! “Олио”. Тези хора се тотално сбъркани. Дори създателя на този “Синтол” препоръчва някакви минимални количества, нищо подобно с това. То, като си тъп, начини да се прецакаш много. Те щото от алкохола не мрат и не заприличват на изроди.
  А пък за стеродите ще ви кажа нещо. Нали знаете приказката за лисицата и гроздето?! Същата работа…Завиждате, обаче и умирате от страх. Да не се прецакате със стероиди. Или с някоя операция съответно. Също, като мотористите. Като умре някой и хората се радват. Защото им завиждат.

Leave a Reply

Задължителните полета имат *