Кученцата


Вчера сутринта по битиви някаква от “екоорганизация” обясняваше как имали специални екипи с коли, които обикалят различни жилищни квартали на София и разхвърлят в междублоковите пространства купчини мърша и сурови кокали, за да има бездомните кучета какво да ядат.

Обикновено приемам човешката глупост с ирония, но подобна самодоволна идиотщина и откровено малоумие просто ме шокират.

 
Много хора смятат…
Актуална снимка – януари ’10

Коментари

 1. milenbog7a
  14/01/2010 - 08:00

  Има и други фрапиращи случаи. Например един колега (който храни кучета всеки ден пред мястото където работя) си има канали, за да разбере кога идват да ги прибират от кучкарника. Веднага излиза, под строй ги скрива в определена лаборатория в сградата и ги пуска след като “ловците” са си тръгнали с празни ръце. А ако случайно са прибрали някое веднага му плаща неустойката и компанията отново е пълна.

 2. В природата винаги има равновесие и както има такива които ги хранят(мършата и кокалите се редуват с остарели банички и кифли), така има и такива,които организират нощни стрелби по глутниците и разреждат бройката.
  За мен главен виновник за бездомните кучета са безотговорните собственици,които са пропуснали подробността ,че малкото кученце ще порастне един ден и ще иска грижи.Така вече може да се видят бойни породи да въртят закачливо опашка и хранени с месо и мърша да стават все по-дружелюбни.

 3. Стаяро куче
  14/01/2010 - 10:00

  Кой, по дяволите, е казал, че храненето с месо пречи на кучето да е дружелюбно???

 4. Михаил
  14/01/2010 - 10:01

  Да, ето за това не трябва да се гледа сутрешна телевизия – човек направо се депресира, и то направо от сутринта.
  Откакто минах на музика от iPod-а, настроенията ми са други, направо съм очарован от промяната…

 5. opexume, aз по-скоро бих метнал един бой на тия, дето разхвърлят мършата, те кучетата по-малко болести пренасят отколкото гниещото месо

  Стаяро куче, наистина, кой е казал, та го споменаваш?!?

 6. Пламен Балинов
  14/01/2010 - 10:09

  Д***ба смешниците! Природата се унищожава наред и поголовно, те се занимават с бездомни кучета. Междувременно по реките се разрушават цели еко системи с ток, вар, мрежи и т.н. Ама на никой не му пука…

 7. Определено хората от тази екоорганизация са за бой. Но не само те. Има и доста по-фрапиращи случаи освен раздаването на мърша и кокали. Даже може би това до някъде предпазва невинните минувачи от озлобени прегладнели кучета. Но това пак е работа “на парче”.
  А в тази тема: http://forum.bg-mamma.com/inde.....=461674.30 има бая показателни случки за това с какво се занимават “екоорганизациите” в БГ (по-интересните коментари в тази връзка са #33, #52 и най-вече #56). Нещо от сорта “ние ги хващаме, те ги пускат”, но в кучешки вариант. Е, вярно, че тук “ние ги пускаме”, ама…

 8. Мая, тва за откупуването и пускането е известно отдавна… 🙁

 9. Михаил
  14/01/2010 - 10:49

  Кретенският закон докато не се промени, нищо няма да стане. Интересното е, че така кучелюбците (с фанатизираното си защитаване на уличните кучета), само настройват всичко на много по-крайна позиция отколкото бяха преди.
  По коментарите в моята тема, които едно време бяха 50-50%, сега са почти единодушно ултракрайни – всичко кучета под ножа.
  Това е пряк резултат от малоумщини като описаното горе.

 10. Той Мързеливец&CO е забелязал същото нещо – сега хората са много по-крайни от преди 1-2 години да речем.

  Хубавото на малките градове (в какъвто живея), за разлика от София и др. по-големи, е, че няма фанатизирани, прилапващи фондове “еко”-правозащитни организации, та местните кметове се справят с кучетата по най-обикновения и резултатен начин. И това при положение, че много повече хора имат кучета, по дворове, по ниви и т.н. и много повече се множат и изхвърлят на улицата. Но пък на никой тук няма да му хрумне да храни бездомно куче…

 11. Какво правят?!?! Не хайки за кучета са нужни, трябват ни хайки за екозащитници.

 12. Пламен Балинов
  14/01/2010 - 11:22

  @eldred: Хехехехе!

 13. Твърдо съм за евтаназия на кучета – помияри
  Миналият месец бях нападнат от глутница в центъра на София
  Шокът е неописуем Разминах се само с едно ухапване
  Пък и в Святото писание няма текстове които да показват милост към диви животни
  Очудвам се само как на този пост не се е появил някой заблуден зоофил

 14. де’а тъпите боклуци

 15. Кметка FUNдъкова
  14/01/2010 - 12:20

  Спокойно – всичко съм измислила: организация “Психоравновесие” минава отвреме-навреме в междублоковите пространства, лови помияро-защитници, кастрира ги, а после ги връща, откъдето ги е взела.

 16. АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА изрод си баце 🙂

 17. Винаги са ми били някви странни тези еко-организации … Сакън, да не пострадат бездомните кучета бъхлясали.

 18. И.Е. Станков
  14/01/2010 - 13:20

  Невероятно.
  Аз се питам само от къде и защо се наливат толкова много пари в тая сфера, не защита на природата, а защита на глутниците. Без пари тая работа със специалните екипи със коли не става.

  Още повече пък трябва да са били парите, приели лобисткия закон, който дава права напомияра по-големи от тези на данъкоплатеца. Виж линка на Михаил от по горе.

  Отвращавам се просто от такава антихуманност спрямо хората.

 19. Мърша и кокали, баси… като че ли са ни малко останалите боклуци по улиците…

  Кметката кърти фаянса :))

 20. Келанвед
  14/01/2010 - 14:02

  @И.Е. Станков колко пари се наливат в тази сфера? Някой изобщо разполага ли с някакви цифри или само си говорим предположения?
  И ми чудно защо през живота си не съм срещнал тия кучезащитници дето са по-зли дори от комунягите. Познавам единствено няколко човека от http://bulgariadogs.webs.com/
  За справката това са хора, които взимат някое болно животно от улицата, лекуват го, обезпаразитяват го, опитват да го научат на обноски и го предлагат за осиновяване за съвсем символична такса. Половината им доброволци, които обучават кучетата на обноски са (познайте) чужденци -англичани, французи, американци, които по някаква тъпа случайност са се преебали да останат в България за малко или повече. Та тия същите хора се грижат за животните и ако не им намерят стопанин-кучето остава в приюта, не се връща на улицата.
  Та толкова за злите кучезащитници, които кипят от желание нормалните граждани на родината да ги хапят ежедневно

 21. Пламен Балинов
  14/01/2010 - 14:17

  Келанвед – някой да коментира нормалните природозащитници? Тях ги има във всички държави и вършат чудесна работа. Тук се коментира идиотщината на тези с мършата и кокалите.

 22. Келанвед
  14/01/2010 - 14:23

  напълно си прав, но много от коментиращите хейт-ват по природокучезащитници на общо основание. С други думи , ако имаш нещо еко- или куче- в дейност, с която се занимаваш (ако ще и хоби да ти е) то следва да си малоумник, който силно люби животни и ненавижда всичкото хомо сапиенс, дето броди из градовете.
  А тия с мърщите…дали има толкова тъпи хора в България верно? Не че нещо ме учудва, ама това са си бензин , време , усилия..и за какво- за да разхвърля мърша ????? при положение , че бездомните песове не са тръгнали да умират от глад, а гнилото месо може да доведе до епидемия

 23. Ivo Benzin
  14/01/2010 - 14:51

  Миналата година едно куче ме нападна в градинката през която минавам всяка сутрин за училище, добре че мина една жена и го прогони. Оттогава съм се заклел да ритам до падане на боята на кубинките всяко куче, което ме нападне…

 24. Ivo, заклел си се да риташ до падане на боята на кубинките, но иначе е трябвало жена да те спасява от кучето? 🙂

 25. Не знам дали отношението ти и към “кученцата”, както към гълъбите, които се хвалеше как си отстрелвал, е идентично, но в случая съм по-скоро склонна да се присъединя към онова, което си казал.

 26. Бих застрелял бездомно куче, ако това ме питаш. И бих набил някой от тия дето разхвърлят кокали.

 27. Проблем за България и София, надвишаващ на порядък средностатистическите стойност е кучешката тения – открива се само в късна фаза.

  Предпочитам живи и здрави хора пред кучетата – без уговорки. За сведение тенията и кастрирането нямат нищо общо.

 28. Пламен Балинов
  14/01/2010 - 16:34

  @Longanlon: да я вземеш като идваш на гости 🙂

 29. бе верно, аз от много време се чудя, що не се направи една виетнамска ферма за кучета
  И това сериозно го говоря, чак се чудя какви ще са евентуалните пречки, ако реша че ще правя такъв бизнес
  5 човека обикалят и събират кучета
  хвърлям ги във фермата, обезпаразитявам ги, угоявам ги, къпя ги и тн и после ги изнасям във виетнам (заклани и одрани).
  Предполагам, че проблемът ще е с ветеринарните власти…
  което пък става още по-странно, що да могат да се колят агънца, пък кученца да не могат? И в тоя случай съвсем ще бъдат продавани.
  Дори нещо по-яко, мисля си, че ще мога да продавам и тук кебапчета от кучета (супер са яки, и няма по вкусни от тях, повярвайте ми)

 30. Е, поне още си нямаме защитници на правата на плъховете и хлебарките (щото в някои части на света и такива индивиди се пръкват понякога).

  А на помияролюбците предлагам да се раздаде вкусен млечен шоколад, с който хубаво да нахранят любимите си животни.

 31. Келанвед
  14/01/2010 - 17:44

  @plankov това с кебапчетата от кучета си се прави, ама няма да стане официално. Едва ли месото им е чак толкова вкусно, щото не си първия тарикат , който би правил пари от подобно нещо, сто на сто и други са опитали.
  @chernobyl човек изпитва симпатии към животинския свят според това, колко полезно му е съответното животно. Кучето освен, че пази дома и помага на ловците в занимавките им е отлична компания, емпатично е защото разбира кога човек е тъжен , весел и така нататък. Да сравниш кучето с хлебарка или плъх е най-нелогичното нещо, което чувам днес. Будитски погледнато си прав, защото тази религия уважава всякакви форми на живот по един и същ начин, така че да – и такива защитници може да има на изток. Нямам куче, ама си чакам шоколадчето ако е на аванта

 32. Към автора: не, не това те питах. Но и отговорът ти не ме учудва. Cheers!

 33. Ivo Benzin, явно ти си много по-добър от кучето, а и от жената, която го е прогонила, щом като ти самият не си успял.

 34. Келанвед, “човек изпитва симпатии към животинския свят според това, колко полезно му е съответното животно.” Вероятно си искал да кажеш, че ТИ изпитваш симпатии според полезността на животното към нуждите ти?

 35. Полезна информация

  Дори чаена лъжичка антифриз е смъртоносна за едро куче. Топят се наденички в тенджера антифриз за една нощ и после се дават на песовете. Но гледката е била гадничка.

  От Интернет /по-точно – dog.bg/

 36. Келанвед
  14/01/2010 - 18:19

  Биляна – мнението ми не е експертно , но пък е резултат от наблюдения върху различни по пол, образование и възраст субекти , включени в моето обкръжение и извън него. Можеш да ме обориш логически, ако ти се занимава

 37. tarbo, това с антифриза е просто разпространен мит. Пише го навсякъде и всеки го повтаря без да го е пробвал.

 38. @Келанвед: емоцията е едно, логиката е друго. Аз обичам кучета, но не им е мястото по улиците на града. Кучето е полезно, както казваш ти, но само когато си има стопанин, който да се грижи за него и да го обича (а не само да му подхвърля по някой кокал от време на време, както правят откачените пенсионери и пишман кучелюбците) – иначе подивява и става опасно. И срещу хлебарките нямам нищо против, стига да живеят в природата, а не в моята къща. Това е общото между кучетата и плъховете – всяко живо същество е полезно, когато си е на мястото, и е вредно, когато не е (казано от чисто егоистична човешка гледна точка, разбира се).

 39. Келанвед
  15/01/2010 - 00:09

  @chernobyl да де ама някои хора имат нужда от повече емоции. Бездомните песове са обгрижвани най-вече от тия, които работят на открито, а именно около пазарите. На същите хора ежедневието им е толкова еднотипно, че с радост дават обяд на местния шаро-един вид кучо им прави интересно като се мотае наоколо и гледа тъжно, а те го хранят и така се чувстват по-добри. Та опитай да разбереш тия хора, ако не бяха те наистина нямаше да има толкова кучета.
  Отделно пенсионерите нямат толкова пари,та да изхранват цели глутници

 40. А защо никой не мисли за разрешение на проблема?
  Ако наистина се наливат пари в тази “кучешка история”, защо не се използват по-рационално?
  Като например – всяко куче с RFID. Ако стопаните му го изхвърлят на улицата – глоба за стопаните. С парите се спонсорират кучешките приюти. Ако едно куче не е осиновено до месец (или някакво разумно време)-“Чао, чао ,куче”.

 41. Ира, хайде да живеем в реалността, а не във някакъв фантасмагоричен свят, а?

  Шансът да тръгнат масови проверки на кучетата за чипове (щото това е единственият начин да накараш някого да сложи чип на кучето си) е практически нулев. Ще си регистрират кучетата според всички правила само хората с расови кучета, ловни, кинолози и т.н. които така или иначе няма да си пуснат кучето да скита никога. Останалите ще си останат извън системата, както и до сега.

 42. Михаил
  15/01/2010 - 11:08

  Ира ти шегуваш ли се?
  Те кучелюбителите и сега не могат да се наведат и да вдигнат лайното на кучето си от тревата на детската площадка (че и скандал правят ако им направиш забележка), ти някакъв RFID бълнуваш.

  На принципа на демокрацията (тоест – мнозинството определя за цялата група) – доказан емпиричен факт е – който обича кучетата е некултурен простак, неспособен за живот в цивилизовано общество!
  За малцинството – сори!

 43. Ivo Benzin
  15/01/2010 - 18:43

  @doni – бях с много леки обувки, мен щеше да ме заболи повече, отколкото песа 🙂

 44. ХАхааха както е казал един мъдър тип

  “Само две неща са безкрайни – Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.”

  Не мразя кучетата (с изключение на тези ползвани за модни аксесоари), но лично смятам че всички бездомни кучета трябва да бъдат умъртвени по възможно най-безболезнения за тях начин( и по възможност лесно приложим за нас). Да храниш бездомните псета е всичко друго, но не и хуманно ( а мисля че отбелязах колко е тъпо).

 45. Петре, ако спамфилтърът ти ми позволяваше, щях да ти пусна доста подробни анамнези, обясняващи защо антифризът е отровен за кучетата, смъртоносните дози и симптоматиката. Не са митове.

 46. В спама няма нищо. Пробвай пак.

 47. Не става. Излиза съобщение “No spam please”

 48. Вероятно някой от линковете ти е към руски сайт. Забранил съм всичко руско, заради огромния руски спам. Пробвай да съкратиш линковете с тоя сайт http://tr.im/

 49. Ами руски е. Какво да правя – там намерих, пък и езикът не ми е проблем, надявам се, че и на теб.

  http://tr.im/KYTO

 50. ха, оказва се бездомните псета еволюират дотолкова, че да могат да ползват метрото…

  http://www.ft.com/cms/s/2/628a.....ab49a.html

 51. Модерната вещица
  22/01/2010 - 13:06

  Първо да кажа, че това с мършата е отвратителна простотия и не знам как въобще е допуснато от хигиенния контрол.

  Второ, храненето на кучета пред блоковете и по спирките ги кара да възприемат мястото като своя хранителна територия, развиват териториална агресия и иначе спокойното куче в глутница може настървено да се хвърля да хапе и лае минувачите.(За видовете агресия можеш сам да намериш да прочетеш)

  Трето, антифриза наистина е отровен, последния път при посещението на ветеринаря имаше 2 котки, отровени с антифриз. Ужасно се мъчеха. Хора, които раздават такива рецепти и прокламират поголовно избиване не знам дали си дават сметка по какъв начин умира животното и че това изобщо е живо същество.

  Има неофициална статистика, че за годините, когато в София са се опитвали да решат проблема по добрия стар метод “прибери и евтаназирай с лопатата” са убити 65000 кучета, което отговаря на 5-6 сегашни популации. Ако метода работеше, нямаше още столицата да е препълнена с улични кучета.

  В световната практика е доказано, че метода “кастрирай и върни” е най-ефикасен. Така е хуманно, така е цивилизовано. Куче от улицата има средна продължителност на живота 4-5 години. Което значи, че ако всички кучета се кастрират, до няколко години популацията наистина ще изчезне.

  Това, което пречи в момента този метод да сработи за България е недобросъвестната работа на някои организации и най-вече безконтролното и безотговорно размножаване на домашните кучета на съседски начала, голяма част от поколението на които се изхвърля на улицата.

  Строг контрол и глоби за нерегистрирали домашните си кучета, висок данък за некастрираните любимци и никакви животински пазари, където от багажник да си купуваш хъски без ваксини, с половин кило глисти и още толкова бълхи за 300 лв, например.

  Живяла съм в САЩ. Там нямаше нито 1 куче на улицата. Можеш да си вземеш любимец само от развъдник или приют. И от приюта ти го дават кастрирано и чипирано, плащаш му данък и здравна осигуровка.

  Контрол му е майката!

  Разбирам, на хората им е писнало. Лаят ги, хапят ги, газят го коляно в лайна. И аз съм хапана от улично куче. Никой не иска да живее така. Но не е начина със зверското избиване на животните. Те не са виновни.

 52. Келанвед
  22/01/2010 - 13:56

  Вещице – естествено , че са виновни, защото са изначало зли по природа (опитомени вълци са) и мъчителното трепане е майката на всичко…как можеш да пишеш такива глупости?

 53. АЗ не съм прокламирал антифриз. Само посочих, че има хора, които прилагат този метод. АЗ съм за излавянето им и избиваето им далеч от погледа на децата.

  Колокото до метода с кастрацията – не работи.

 54. Келанвед
  22/01/2010 - 18:30

  tarbo това с избиването е първата част..тъпото е че не можеш да забраниш на никой да си изхвърля кучето, щото е въпрос на личен избор..не искаш куче, махаш го и могат само да те хванат за микрофона. Две кучета за година могат да отгледат 4-8 малки, сметни от десет двойки за година как се намножават

 55. Няма нито едно голямо животно, чиято популация да може да издържи на целенасочено изтребване от страна на човека. При това дори с плъховете и хлебарките се борим, въпреки, че те се изтребват по трудно. Защо дератизация е приемливо нещо, а деканизация да не е приемливо?

 56. Абе намерих едни снимки показващи колко са откачени руските девойки и тяхното отношение към “кученцата”. И очевидната липса на разни еко-терористични организации в Русия…

  Искам да подчертая дебело, че линкът наистина не е за хора със слаб стомах, момичета, деца, баби и т.н. потенциално чувствително елементи. Ако ви е гнус от примерно изкормено пиле, по добре не цъкайте…да не мрънка някой че не съм го предупредил…
  http://www.englishrussia.com/?p=3374

  Иначе сайтът englishrussia е култов…

 57. Келанвед
  22/01/2010 - 20:17

  @npaine този сайт не е гнусен, ротен.ком е мизерията на квадрат
  @тарбо през соца уличните кучета са масово избивани..и до крак да ги избиеш, когато човек забрави какво са това улични кучета някой ще си изхвърли кучето заради дефект или заради неспособност да го гледа. Случаят няма да е единичен и така за няколко години кучета пак ще се навъдят. Има си места в САЩ, предимно населени с емигранти де, където всякакви форми на живот има в изобилие (върхът на идиотията – гора с елени , катерички , порове до магистралата-и когато някое животно реши да излезе от нея и да види свят обикновено си остава на улицата- в зачукания Мейн имаше ежедневно случай на премазани животни по магистралите-неприятна гледка са)
  Та не си мислете , че избиването решава проблема, а това че има хора, не само еко-защитници, които искат да гледат живинки по улиците..хайде дано го осъзнаете, последното

 58. Не искам кучета по улиците. Нямам нищо против катерички. За котките още се чудя.

 59. Келанвед
  22/01/2010 - 23:43

  еми аз не искам цигани , нацисти и чалгари,в София ама и трите групички си ги има по улиците 🙂

 60. Лъчезар П. Томов
  23/01/2010 - 00:02

  А при какви условия точно би убил улично куче, защото има много голяма разлика между самозащита и садизъм?

  Поздрав с маркиз дьо сад, виден либертарианец:

  I am a libertine, but I am not a criminal nor a murderer, and since I am compelled to set my apology alongside my vindication, I shall therefore say that it might well be possible that those who condemn me as unjustly as I have been might themselves be unable to offset the infamies by good works as clearly established as those I can contrast to my errors. I am a libertine, but three families residing in your area have for five years lived off my charity, and I have saved them from the farthest depths of poverty. I am a libertine, but I have saved a deserter from death, a deserter abandoned by his entire regiment and by his colonel. I am a libertine, but at Evry, with your whole family looking on, I saved a child—at the risk of my life—who was on the verge of being crushed beneath the wheels of a runaway horse-drawn cart, by snatching the child from beneath it. I am a libertine, but I have never compromised my wife’s health. Nor have I been guilty of the other kinds of libertinage so often fatal to children’s fortunes: have I ruined them by gambling or by other expenses that might have deprived them of, or even by one day foreshortened, their inheritance? Have I managed my own fortune badly, as long as I have had a say in the matter? In a word, did I in my youth herald a heart capable of the atrocities of which I today stand accused?… How therefore do you presume that, from so innocent a childhood and youth, I have suddenly arrived at the ultimate of premeditated horror? No, you do not believe it. And yet you who today tyrannize me so cruelly, you do not believe it either: your vengeance has beguiled your mind, you have proceeded blindly to tyrannize, but your heart knows mine, it judges it more fairly, and it knows full well it is innocent.”

 61. Първо научи разликата между либертин и либертарианец, после ще си говорим.

 62. това което ми се струва най-потресаващо (новината от Божо имам предвид)е не даже толкова случката, ами коментарите отдолу, че песовете били несправедливо обвинени. FUBAR

 63. Ами реално, най-виновни са идиотите, дето допускат в рамките на една уж европейска столица да върлуват глутници. И властимащи, и “природозащитници”

 64. Келанвед
  29/01/2010 - 23:17

  Мдамм..съберат ли се кученца на глутница, по-добре е да се изтрепят час по-скоро …казвам го при положение, че съм по-скоро кучелюбец…но бясните лично бих ли ги ликвидирал (ако мога де , в крайна сметка близката битка с побеснял звяр, не е никак лесна)
  А за муфлоните ми е особено кофти-бяха ми след любимите гадинки в зоопарка 🙁

 65. Лъчезар П. Томов
  30/01/2010 - 19:27

  Това е шега, чието свойство е да огъва лаврата на истината във венец, много е ясна разликата, тук се набляга на приликата на думите, за да се предизвика желаната асоциация 🙂

 66. Лъчезар П. Томов
  30/01/2010 - 19:28

  А сега ако искаш можеш да ми отговориш за кучетата, защото и аз бих убил куче, за да защитя дъщеря си, както и всякакво друго органично същество, ако няма друг изход

Leave a Reply

Задължителните полета имат *