Guys we HATEИма едни индивиди у нас, които населяват “медийното пространство” и са част от тъй наречения ни шоу бизнес. Тия индивиди се характеризират с няколко характерни характерности, като основната от тях е, че са неописуемо противни.

Тука смятам да изброя съществата от (приблизително) мъжки пол, които с неустоимо упорство се навират по каквито български медии се сетиш, лапат пишки и дават задници само и само снимката им да я има някъде, сакън да не вземем да си починем малко от грозните им мутри…

 

Хорицата, с които ще ви занимая са част от една класа в шоубизнеса, в която хората не са известни с нищо друго, освен с това, че са известни. Известни са не защото са постигнали нещо, защото могат да пеят примерно или нещо друго да правят, а само защото непрекъснато се навират, както казах по-горе, по медиите и ги ухажват да публикуват разни неща за тях и яко ходят на “светски събития”.

Основна фигура в публичното битие на тия мижитурки е “пиара” им, на който изобщо се дължи цялата им известност – той праща снимки и неизброимо количество прессъобщения, измисля си “събития” за тях, пуска клюки в “светските” парцали от рода на Блясък, Кой, Story и т.н. и т.н. В тоя смисъл не е зле да кажа, че всичко от долунаписаното е мое лично мнение. Не познавам нито един от тях, нито особено се интересувам от “кариерите” им – аканите думички дето ги ползвам са продиктувани само от медийното им присъствие, което адски ме дразни. Но да започнем с изброяването.

Кликайте картинките за увеличение.

Искрен Пецов – Това определено е най, ама наистина най-противният тип от цялата пасмина. Групата му Латинопартизани не знам дали я помните, ама музикалните й достойнства точно отговаряха на външния вид на лидера й. Мазен, смачкан, дребен и космат гном, който така и не ми стана ясно с какво се занимава и с какво се издържа от ‘98, когато чух последния му “хит” Кайман. Човечето има някаква фикс идея да се бута навсякъде и да се прави на компетентен по всякакви въпроси, било то секса, пияното шофиране, шибаните медици, спин и каквото още се сетиш – има ли кампания, той е там с надеждата да изтръгне още 15 секунди “известност”. Забележете в профила си в sladur как само снимки с различни мадами е сложил.

———————————————–

Дичо от Д2 – Като сме започнали да говорим за мазни, смачкани, дребни и космати гноми, няма как да пропуснем и него. Нещастната му групичка така и не можа да изкара друга добра песен освен Ледено момиче и от тогава, та чак до сега смачканият дребосък не престана да се мисли за музикант и да се натиска във всякакви “светски” предавания, че и в бигбрадър се набута, само и само да не изпадне от полезрението ни. Бил ходил с манекенки, бил правил успешни турнета в чужбина (ама винаги само в чужбина…), много обича да се набутва в промоции и на безплатни концерти да пее – щото, серозно, кой би платил да го слуша???

———————————————————

Дони – Медикус бяха безспорно много добра група по тогавашните не особено високи стандарти. След като тя се разпадна, вместо да стане зъболекар като повечето си колеги обаче, Дони реши да се прави на музикант/продуцент/бах-ли-го-какъв. И като видя, че само с пеене няма да се получи, започна да се прави на палячо в източен стил – то не бяха китайски опашчици, кимона, ходене в Хималаите (с другия хипи-глупак, дето няма даже да го спомена отделно – Коцето-Калки), бръснене в интересни шарки… и главата в гъза ще си завре ако това би накарало някой да му обърне внимание.

————————————————————

Мишо Шамара – Е, вече стана ясно от къде са идвали парите за клиповете в чужбина и дискотеките на Мишето. След като на Ванко1 му пръснаха задника в затвора се видя, че именно той е давал кинтите, а “огромните продажби” на албумите на Главите са били чиста лъжа. Групата – фъфлещия нещастник Конца, циганина 100 кила и другите там палячовци се разпадна (или поне не я дават вече по ММ) и никой, освен 12 годишните пикльовци и пикли, които не изпускат кеча по GTV, не съжалява за това. Мишо продължава да се опитва да съществува, ама медийното му присъствие е ограничено в myspace – явно даже тъпите български вестници и “светски репортери” разбраха, че е прекалено смешен и жалък, за да му обръща някой внимание.

——————————————–

Дребните, мазни гномове ги приключихме, сега обаче трябва да направим плавен преход към една по-широка категория, добила нарицателното си име от своя безспорен фронтмен – метросексуалните педерушита. Тоя плавен преход ще осъществим като започнем с една фигура, която е особено подходяща за целта – защото има характерни черти както от мазните гномове, така и от педерушитата:

Графа – Единствената песен на Владо Ампов, която ми е харесала някога е Мандарини. Изпя я когато беше на 12 години (и аз бях на толкова) и държа първото място в едно предаване за детски песнички, чието име не помня, рекордните 6 седмици. Мама и тати, които са известни комунистически музиканти яко помогнаха на кариерата на синчето си и тя тръгна все нагоре. Няма как да го обвиня в липса на талант, ама просто никак не ме кефи дизайна на това момче, пък и понякога така залита в разни чалга текстове (Боза, Пачанга – тука повръщащо емотиконче) че няма как да го пропусна в оплюването.

———————————————————

Руши Видинлиев – Помня когато Руши “изгряваше” как първата му песен не успя да се хареса достатъчно и въпреки това ММ я въртяха до скъсване. Накрая, след няколкомесечни усилия (както по-късно се разбра, обилно заплатени от майка му – видна бизнесдама) му дадоха някакви награди и народът се юрна. Изключително противен тип – той и никой друг е виновен за започването на българският вариант на метросексуалната мода – изрусени кичурчета, прическа като рошаво мокро куче, избелели дрехи на надписчета и парцалчета, боксьорски ботушки…

———————————————————-

Миро от Каризма – Телевизия ММ е била винаги първа в популяризирането на разни подобни поп-метро-мазняри и Миро не прави изключение. По-лигав и от Галя, яко изобщо това е възможно, след 7 годишни усилия двамата успяха да съберат всичките си 4 песни и с помощта на няколко ремикса на същите 4 песни да напълнят нещо като албум. Аз всъщност не знам дали тоя човек може да говори изобщо, защото колкото пъти съм го гледал да “дава интервю” все казва някакви общи безсмислици без връзка с въпроса.

———————————————————–

Любо от Те – В момента се сещам само за едно име за група, което да е по-тъпо от Те – и това е да си кръстиш групата Група. Така или иначе, Те са типичен представител на блудкавия безсмислен метро-поп, който е много модерен напоследък, а фронтменът им е подходящо лигав тъпак.

.

———————————————————–

Камен Воденичаров – Той не се натиска много из медиите, а и в Каналето (със Слави, после не) беше добър, но ролята му на собственик на телевизия ММ ми го прави силно ненавиден. Практиката да се вземат пари от групи, за да им въртят песните, въпреки, че хората не ги харесват той я въведе и благодарение на това слушахме до припадък Мишо Шамара, Руши и Антик, ако изобщо си ги спомняте тия последните. Също така няма как да му простя, че избира разни противни женствени водещи за ММ и за да спи с всеки от тях ги убеждава, че могат да пеят и даже излъчва сакатите им опити за това (Крум… господи…). Опитите му да бъде водещ на сървайвър пък се провалиха заради задъханата му смешно патетична интонация и неадекватното му поведение.

——————————————————-

Максим Стависки – Още един лигаво-метро-образен, тоя път обаче не свързан с музиката, че даже и не българин. Още от преди ми беше яко антипатичен, щото партньорката му Албена даже има по-мъжко излъчване от него, ама след като пиян утрепа някакъв човек хептен не мога да го дишам. Още повече пък не мога да дишам гъзолизките ни медии, които вместо в типичния си стил да напишат “Максим се напи, прегази и уби човек” упорито продължават да наричат станалото “Инцидентът с участието на Максим Стависки, при който загина човек“. Малко по-завъртяно не можехте ли да го кажете, лайнари?

——————————————–

Евгени Минчев – В края нама как да минем без Тоалетния лъв, нали така? ЕВГ.МИНЧ. винаги е бил смешно нелеп и не на място. В началото на 90-те, когато в страната властваше мутренския кич, той се опитваше да бъде arbiter еlegantiarum, да носи класически костюми, да бъде елегантен и аристократичен. По-късно, когато мутрите позаминаха, Минчев неочаквано се преориентира към техния стил – кич, Кич и КИЧ – то не са леопардови шалове, змийски обувки изрусени прически… Изобщо всичко от аксесоара на опаричен тексаски селянин на екскурзия в Лас Вегас. Както се вижда от зашеметяващия правопис на първото изречение в сайта му той предпочита непълния член пред пълния (учудващо, признавам). Явно да си ватман не е като да си Батман, колкото и да му се иска на човека.

—————————————

Ами толкова за днес. Ставам за сценарист на Сигнално жълто, а? ) Ще се радвам ако споделите вашето мнение за изброените индивиди, както и да кажете други нещастници, които ви дразнят. Излейте си душата…

Мъжът и жената интимно
Актуална снимка – Август 2007

Коментари

 1. samurai jack
  01/09/2007 - 11:52

  Въртележката е прелестна – поддържам.

 2. Васил Колев
  01/09/2007 - 11:52

  🙂 Има лечение. Не гледай телевизия, не чети вестници и други подобни неефективни заместители на тоалетната хартия и няма и да се сещаш за тия хора 🙂

  Сериозно, останала ли е някаква причина да се гледа която и да било българска телевизия?

 3. хахаха Искрен Пецов и аз го смятам за сред най-пошлите неща в медийното пространство, а за мацките колкото и да е странно виждал съм го и в реала с доста яки така че снимките по сайтовете едва ли са само от наети за клиповете му
  Дичо беше много добре, че влезе в брадъра за да “грейне” в истинската си светлина
  За Дони не съм сългасен, въпреки че участието му в Music Idol беше доста зависимо от Слави, малко нагаждаческо, колкото и да е авторитарен тип Слави Трифонов, все пак Дони също е някакъв вид запазена марка, и малко се изгаври с нея, като иновативност ми харесва, нестандартен е
  За Ванко1 едва ли са му пръснали задника в затвора, обикновено на такива места всеки кинтак се води с привилегии и е някакъв вид авторитет
  За педерушитите :)))) не може да не отбележа най-големия ми дразнител – “Любо от Те” този като го видя ми става лошо, а като го чуя умирам, много жалък тип, а и жалки са му изявите, редовен е по бирфестовете

 4. Спас Колев
  01/09/2007 - 11:53

  Завиждам ти за широките познания 🙂 Повечето не съм ги чувал (добре, че си сложил снимки, та да мога и да ги видя).

  По спомени от детска възраст, Дони се въртеше в Атлас, а не в Медикус.

 5. От тия горе сигурно само Евгени Минджев работи като “звезда”, другите отнякъде нещо си докарват или “дружат” с платежоспособните чичковци. Искрен Пецков се занимава със строителство, май в испанска фирма се беше набутал. Последно го видях да изпълнява свои “хитове” в Кабината по бТВ

  да си поп звезда в бг е един вид достойно за уважение, щото хем си много известен, хем постоянно обикаляш по фирмите да просиш пари за нов клип 🙂

 6. Да започна с това, че не ги защитавам. Единсвеното, което мога да кажа е, че са ми безразлични т.е. много малко вероятно е те да се появят в моя блог. И в това отношение съм една крачка пред теб, защото на теб явно не са ти безразлични, което е част от “глобалната медийна конспирация” – важното е шум да се вдига. Нали нямало лоша реклама. Гугъла просто ще отчете още един сайт в плюс за гореспоменатите.

 7. greg0ry, крепи ме надеждата, че моя блог като стане мега хипер посещаван 😉 и в гугъл някой като потърси имената на някой от тия, ще попадне на моя статия хахахаха

  както стана с Бойко Борисов (макар писанията ми за него да нямат за цел да го обидят, за разлика от горните)

 8. Димитър
  01/09/2007 - 11:54

  Абе и аз винаги съм се чудел, от какво, аджеба, живеят тези и други Бг “звезди”?

 9. fuck the norm
  01/09/2007 - 11:54

  хах,всичко е казано на място, евала 😉

 10. неуловима
  01/09/2007 - 11:55

  Евгени Минчев като че ли ми е най-противен. Интересно как той може да прави забележки на други за облеклото им, като и той не се вписва в етикета. Или може би леопардовите шалове станаха част от класическия костюм? Хм

 11. батко ти
  01/09/2007 - 11:55

  Подкрепям листата, не ме интересуват подобни личности, стига да не ми се навират в полезрението по особено нагъл начин. Бих добавил много : Албена Вулева, Професора Вучков, Антибиотика, оня кенеф Кирил Маричков и др.
  И съвсем в другата крайност – евала на Мария Илиева, много е добра 🙂

 12. Жив да си брате, така се смях кат ги четох тез неща. Напълно подкрепям. И внасям предложение да направиш същата класация с индивиди от женски пол. Там Ан-Джи ще води парада 😉

 13. хахахаахахаха
  Евала! Браво! Много добро, от гнусни по-гнусни си ги избирал. Аз бих добавила и Слави Трифонов
  Аз също внасям предложение за такава класация с женките обаче 🙂

 14. Ами работата е там, че като че ли няма женки, които на първо четене да се сещам да ме дразнят и да са ми противни.

  За Слави Трифонов пък отдавна мисля да напиша, чудейки се защо толкова го мразят хората – мен ме дразни само с патриотарския си национализъм, ама не е чак болка за умиране – а гледам по разни форуми го громят като шъпа спартанци сганта на Ксеркса…

 15. с искрен пецов се “запознах” преди 3-4 години, когато се оптиваше да ми продаде кола, най-вероятно внесена от още по-противната му жена. тогава се зачудих тоя на кого ми прилича. той подаде ръка с “аз съм искрен”, като след искрен остана една дълга празнота, в която усмивката залепна на лицето му в очакване, а той остана леко приведен. но понеже аз все още не стоплих кой е тоя, приключихме бързо с “аз съм ивайло”.

  мисля, че се почувства кофти 🙂 колата, естествено, не купих. беше ебаси бангията.

 16. забавно четиво, верно стил Албена Вулева, но кефи. бих предложила едно странно същество, което не знам как е придобило такъв морал – Ваня Щерева.ще ми е интересно да чуя коментарите на други за нея и за “творчеството” и.

 17. В началото на кариерата си Ваня ми беше доста симпатична – хубава първа песен, яка червена коса, тренирала висок скок като мене…

  После какво стана с нея… спря да пее и написа книгата на Азис ебаси…

 18. е,значи не знеш за другата страна на Ваня.оставям настрани опитите и да пише, там и коментар не е нужен.тя “пласира” млади таланти. наша аксиния например.и по какво се различава от евгени м.?вбесявам се като се сетя за нея.

 19. Майк Рам
  10/09/2007 - 10:14

  Кефиш, батце!

  Надявам се, че не ги мразиш искрено тези хора – те нищо лошо не са направили – просто са жалки нещастници.

  Но да чете човек писанията ти е истински кеф. Дано някой ден да не стана и аз медийна звезда, че как ли ще ме насолиш… 🙂

 20. Не стреляйте по пианиста! Ей!
  (другата част няма да я споменава, че ми става по-скоро тъжно)

 21. Майк, аз не ги соля, защото са известни, а защото са известни само с това, че са известни. Искам да кажа, те не могат да правят нищо и цялата им известност се дължи само на PR (и изключение на максим де).

 22. Мислех си,че като съм дълго време отдалечена от събитията в България съм пропуснала нещо в развитието си,че остарявам и се къса връзката между мен и следващите поколения,обаче се оказва,че пошлостта си е пошлост и който има акъл и вкус я забелязва.
  Списъкът е точен,но за съжаление може да бъде продължен.Оставям тази работа на домакина,защото се справя добре 🙂

 23. O, Ружа, списъкът Е продължен. Чети тука: http://longanlon.bloghub.org/159

  🙂

 24. Текстът е страхотен! И като идея и още повече като изпълнение. Няма значение, че за 2-3 от имената мненията ни се различават – например Графа според мен има хубави песни – “Секс за пари”, “Луд съм по тебе”…, Каризма също – “Каризма”, Минаваш през мен”…
  За някои от изброените дори бих бил по-краен: Дони например е ужасно неприятен като певец и няма никакво обяснение за присъствието му на сцената толкова години.
  За мен обаче е по-важно, че си уловил един огромен и тежък проблем в българската държавица: изкуствените звезди, които “греят” не само в шоу-бизнеса. Бих предложил на теб и другите блогъри да помислим и пишем за това как червените медии напомпаха рейтингите на лица, които не заслужават. Няколко примера: вездесъщият Батето. Трудно ще намериш критична дума за този негодник. Или един тотално компрометиран Вежди Рашидов, който продължава да дава интервюта и мнения, сякяш не е морално омърсен, очевиден алкохолик. Като казах алкохолик, сещам се и за Боян Радев, друг виден идиот от местната върхушка.
  Или Божидар Димитров – единственият български историк, други няма. Това, че е с леви убеждения е случайност. Дончо Цончев – некадърен писател и редовен досадник на страниците на ченгесарския “Труд”. За него знаем, че е ловец и има леви убеждения, но явно не му и трябват други полезни умения. Дори бих сложил тук и Йордан Радичков – един безспорно талантлив писател, но глух и ням за комунистическите грехове. Неговото име и присъствие може ли да се сравни с това, да речем на Георги Марков – също талантлив писател, но малко нещо неприятен на собствениците на популярни медии.
  Смятам, че с този натрапен ни “елит” трябва да се разделим. Да намерим истинските си духовни водачи. Учени, публицисти, хора, които са уважавани за това, че говорят истината, а не защото са висели по софрите на Тато или на Илия Павлов.

 25. Браво, евала , човече… не знам защо пропусна Азис и Китаеца и Дим Дуков и всички останали недоразумения в изкривената ни ( медийна ) реалност. Емотиконки на аплодисменти за тази статия.

 26. Интересно ми е, как “хващаш” пошлото у другите, а към Слави си направо благосклонен – та той просто излъчва простотия и злост… Има качества, не е без таланти и изобщо не е без основания да бъде един от ярките представители на мутрокомунизма.

 27. neznam koi si,ne te znam ot kude si,ama e dosa grozno ot tvoq strana da opljuva6 taka horata…purvo..taka kato gledam si se nahvurlil vurhu…hm..vsi4ki izvestni bg pop izpulniteli?togava koi da pravi bg muzika?Gloria?!
  tova 4e ne ti haresva na4ina im na jivot ne zna4i 4e ne pravqt hubava muzika…kolko do grafa,dumite ti za kogoto prieh po4ti kato li4na obida,moga da ti kaja.. :X (bezmulvna ikonka)ne te znam kakvo negovo si slu6al,kak si go slu6al,kude si go slu6al,ama ni6to ne si 4ul…sus sigurnost…dano da te pravi happy cqlata taq jlu4 deto si q izbulval..ama si sam.. 🙂
  leka ve4er

 28. Еэе, стига с тая анти-гей пропаганда вече! И гейове те четат, че и харесват даже! Не само щото си хубав, ами и щото си интересен! Моля те, не ме карай да си тръгна, преди още да съм дошъл! 😉

 29. Всъщност знам – и не ме дразнят щото са гейове, а щото не са, а се правят.

 30. много ме радваш с тоя поуст 🙂 “педерушита” ме накара да се хиля в офиса половин час… ама вярно, спри да гледащ TV, тези хора са болни кукли 😉

 31. ункас
  29/12/2008 - 23:01

  харесвам ти блога принципно, но нивото на тази статия е доста ниско, раииш ли…..типичен хейтър….разгледах профила на искрен пецов да ти кажа и нищо нередно не видях…за дони не коментирам изпълнител, който се е доказал неколкократно, неразбрах и какво ти прече да отиде човека в хималаите да направи концерт, да не говорим за подмятката хипи,нещо те притесняват хипитата ли, издразни ли се нещо…..другите и не ги коментирам, щот и мене не ме кефят, но космати гномове и т.н. не ти прави чест….хейтър с хейтър

 32. да съм казал, че коментарът ми не е хейтърски? 🙂 понякога човек просто мрази нещо и толкова…

 33. Стефка
  16/02/2009 - 18:04

  Нови предложения:

  1.Стратия – Певец
  2.Финалисти от Music Idol – обобщавам ги, просто повечето са лигави
  3.Стриптизьори – Айвън майвън и компания

 34. Право в десетката, както се казва.

 35. Доволно се развеселих с тази статийка, не, че не я бях чел и преди, но ми вдъхна надежда, че все пак има поне един човек в тая държава, дето не харесва тея горните 😀

  Иначе неправилно си класифицирал Камен Во като гей-образен тип, той си е жив педал и тва самият той си го изцепи по няква ТВ! Което всъщност сериозно поставя под въпрос що тея горе са пяли по ММ, заради това, че Каменчо е спал с тях, или щото са му плащали? (Всъщност ММ е не особено добре финансово от много време, което може би отговаря на въпроса)

 36. Надявам се да е ясно от текста, че са ми ненавидни не щото са гейове, а щото са лигльовци, а специално Камен – щото пробутва некадърни певци само за да може да спи с тях.

 37. Jum P3rcho
  22/04/2010 - 08:56

  awe brato syper si q napravil statiqta ama na purvo mqsto trqbva6e da e azis

 38. Освен всичко Дичо е и плагиат. Сравнете песните “Сто години” на Д2 и Daft Punk “One more time”. Каризма и Миро плагиатстват и те: “Минаваш през мен” се оказа на Michael Zisman “How Insensitive”. Руши Видинлиев и той се е записал: сравнете “Ти беше” с Paolo Meneguzzi “Baciami”. За Камен Воденичаров да не говорим – в Каналето изплагиатстваха доста песни, но едва ли дори са питали “Може ли?” авторите на оригиналите. Тъй че имайте едно наум като чуете наши звезди.

Leave a Reply

Задължителните полета имат *