Цъфтежкартинките са кликаеми


За моя голяма изненада, три седмици след рестартирането на аквариума два от анубиасите ми изкараха пъпки да цъфтят. Смятам, че това се дължи на интензивното използване на Aquaformula Pro Vitamin+ през първата седмица, защото не е нормално наскоро пресадени и здраво окастрени растения да цъфтят, особено пък анубиаси.

Всичката Мара втасала
Shortbus

Коментари

 1. Администратор
  06/05/2007 - 09:26

  Баси манията ! Какви работи влекат хората само… а аз не мога да вържа съквартиранта си да си смени водата в аквариума вече половин година сигурно… 🙂

  За друго пиша обаче… искаш ли да си beta tester на галериите в сайта ? За повече информация, ‘земи тоя линк. 🙂

 2. Longi
  Определено виждам напредък във фотографските ти умения. Аквариумните са доказани. 🙂

 3. На пръв поглед е красиво, но технически погледнато е доста трудно, анубиас да цъфне в аквариум. Тези растения обичат промяната! Адмирации за автора, красива снимка зад нея стои много труд и познания.

 4. Интересното е, че преди няколко дена и трети анубиас ми напъпи да цъфти и пъпките са общо пет – няма да мога обаче да покажа снимка с всичките наведнъж, защото докато се отворят пъпките първия цвят ще изгние.

 5. Тишо е прав за промяната! При мен цъфна 2 седмици след местене от големия(вече физически не съществуващ) аквариум, в 30 литров, след окъсване на корени и подрязване! Така че едва ли е от акваформула намсикво+ !

 6. E, aз и преди съм ги местил, а сега има 5 цвята наведнъж…

 7. Здравей,
  Аз съм slez от един цветарски форум, който наскоро посещаваш.Не ме знаеш още..чудех се дали да ти пиша на лични или в една тема, но накрая реших в блога.Искам да кажа, че съм изключително впечатлен от този Anubias.Харесвам много Змиярниковите, особено водните и блатни представители на семейството.Мисълта ми беше да те питам какъв вид е този Анубиас и колко е дълготраен цвета?Аквариума е направо страхотен – колко литров е?

 8. Това е Anubias barteri var. nana

  Цветът трае около седмица, след като се отвори, след това почва да се обезцветява и да му гние тичинката. Може да стои и месец, но просто не е красив след първата седмица.

  Подробности за аквариума тук:
  http://longanlon.bloghub.org/za

 9. Мерси!

Leave a Reply

Задължителните полета имат *