в Пътепис.ком


Защо България е толкова по-смотана от Гърция? се чудя в статията си за Пътепис.ком

Който е забравил, може да си спомни отношението ми към нашенските туристически атракции в Защо в България никога няма да има голям туризъм.

Не “корпорациите” са виновни за ACTA
Вестник Монитор – гнусни крадци :)

Коментари

 1. Стойчо
  16/02/2012 - 10:38

  Хареса ми 🙂

 2. Стойчо
  16/02/2012 - 10:41

  изпотения хаос по нашенските плажове 🙂 🙂 🙂

 3. Георги Генков
  16/02/2012 - 15:02

  Пътеписът ми хареса, събуди желание за море и слънце, напиши нещо и за цени на хотели ако не те мързи! 😉

 4. Градската Самодива
  16/02/2012 - 15:43

  В Гърция са усетили, че не е само външната лъскавина, трябва да има усещане за автентичност. Въпреки че в БГ ресторантите са с бели покривки, а в Гърция с хартиени, тук никой не гледа с гордост на действително луксозни ресторанти. Все едно- абе направили сме го, ама какъв е смисълът…

  А Рецина Маламатина е най-гадната напитка в тази част на галактиката. Не знам как не си прочел за нея в Пътеводителя предварително…

 5. а да, рецина се казваше гадното вино

 6. Димитър Иванов
  16/02/2012 - 16:24

  Аз пък не съм съгласен, даже напротив. Имаме си достатъчно красива природа, достатъчно места, където може да се насладиш на спокойствието и красотата. Въпроса е, че не се промотират правилно, а относно плажовете – това е грешка на управляващите. Именно те позволиха да се стигне до това положение. Доколкото Египет, не знам откъде имаш информация ама аз съм ходил там и ще ме прощаваш ама нощувки по $1-2 там няма. Такива може да има само някъде в третия свят. Познавам много хора, които ходят на почивки из България. И аз обикалям, когато имам време. Има толкова много неща, които могат да се видят и разгледат. И не е толкова скъпо, в Турция и Гърция може да намерите по-евтино, но то ще е на много по-ниско ниво. За мен лично проблемите идват само заради политиците, малко са им всичките далавери, че са на път да доведът българския туризъм до пълен крах с тази политика. Ако могат и в морето ще почнат да строят скоро… Изобщо положението не е приятно, а можеше да е много по-добре. Но все пак винаги ще предпочета да се разходя в България, отколкото някъде другаде. Обикалял съм достатъчно, у нас си е най-хубаво.

 7. Обикалял съм достатъчно, у нас си е най-хубаво.

  ми стой си у вас тогава 😛

 8. Стойчо
  16/02/2012 - 18:40

  айдееее, за сърдитите сервитьорки, пак политиците са виновни…

 9. Стойчо
  16/02/2012 - 18:42

  и в другия сайт го споменах: в Гърция почивка на квартира за една седмица, плаж на 50 метра, вечеря с глезотии (предястие, салати, узо, основно), плаване с корабче край Атон и бензина ни излезе 1000 лева.
  В България за 1000 лева ще събирам само нерви

 10. Стойчо
  16/02/2012 - 18:44

  за трима човека 🙂

 11. абе тия дето си мислят, че в България всичко ни е най-хубавото и от нашите планини по-зелени няма и от нашето море по-синио няма що не вземете да се осъзнаете??

 12. Ходил съм само веднъж в Гърция – Кавала и Тасос. На втората вечер спахме в едно малко хотелче в Керамоти – най-близката точка между континента и Тасос. Между хотелчетата има хубава гора от пинии, а след това е плажът. Плажът беше невероятен – празен, без никакви музики, продавачи и прочие неприятни навлеци. Нямаше нито една кръчма. Най-близките хора бяха на повече от 50 метра от мен. Седиш, кефишш се на красивото море, гледаш Тасос отсреща и се радваш на живота. Беше в около 20 юни, а морето беше супер топло. На другият ден в Тасос не ми се пържеше на плажа, затова си взех колело под наем и обиколих малка част от острова за 2 часа. Наемът за колело на час се оказа едно евро (това през 2003 г.). За 4 лева можах да видя прекрасни места – освен всичко на определени панорамни места на пътя има места за почивка – отбивка с беседка. Приятно е човек да гледа хубаво изглеждащи вилички, поддържани, подредени и някак си вплетени в околният пейзаж. Без кичозни кулички, пристройки, остъкления и прочие творения. Освен всичко по пътя нямаше много коли и беше добре за каране на колело.
  Тъй че за два дни гърците ме спечелиха. Съжалявам, родни морски курорти, ако някога ще ходя на море по традиционния начин няма да е у нас – никой не може да се състезава с малкото и непознато Керамоти.
  Нищо не мога да кажа за ресторантите и заведенията в Гърция, тъй като не съм стъпвал в тях – вземах си храна от магазина. Не беше особено скъпо.

 13. ‘Бе как все ще се намери някой, за когото от Искъро по длибоко нема?!

 14. Градската Самодива
  17/02/2012 - 13:19

  В БГ стил и салтанат се открива, изненадващо, не по морето, а в дивите Родопи. Триград имаше якото меню от истинска храна- цедено мляко, риба, разни местни нещица. И не те гледат като навлек, щото в селото има само 20 туристи, примерно. Е, ония, дето се изсипват по комерсиалните пещери, ядат гадни принцеси и гледат китайски сувенири. Ама иначе родопчанинът си е останал по-непокварен. Но и там ги сравнявах с Гърция и си викам- я, тука обслужват като в Гърция…

  Хижата на Олимп също беше култова: влизаше се по пантофи, лампите се гасят в 10 вечерта, няма ексцесии и пиянства, щото е планина, а не кръчма.

 15. Митко Василев
  17/02/2012 - 22:20

  Струва ми се, че тука спорът е за първо и второ място.
  В надпреварата по смотанизъм 😀
  България, Гърция, ами смотано ще е и май няма значение кой е по 😉

 16. голямият проблем с почивката в гърция е с езика. Трудно се хваща далаверата като не знаеш местния език. Е, и с английски ще се оправиш, но е различно…

Leave a Reply

Задължителните полета имат *