Легалната проституция… у насВчера споделих, че проституцията навсякъде е легална, само да е облечена в благовидните дрешки на връзка тип млада свиркаджийка – чичко паричко. Бях останал с впечатление обаче, че у нас, в България, поне обикновената проституция е ако не друго, поне на хартия забранена, щото примерно порното е.

В понеделник обаче видях по Канал 1 нещо, което дълбоко разтърси виждането ми за света като цяло и за страната ни в частност…

Не, не става дума за учителските протести, нито за проституиращите синдикати, даже не и за абсурдно безсмисления Bl0g Aсti0n day, на който се повлякоха като овце след овена половината блогъри. Става дума за единственото по рода си предаване Акция по единствената по рода си (и слава богу) Българска национална телевизия, което изгледах докато бях на гости на нашите.

Туй предаване Акция го знам отдавна. То като че ли е резултат от оплюваната стратегия на Румен Петков за сътрудничество на полицията с медиите. Общо взето, резултатът не е лош – телевизионен екип следва полицейски патрули при рутинни операции и ги заснема. Всичко е представено в стил “колко добре си вършат момчетата работата” с една очарователна наивност, която като че ли е чужда на всички информации за корупция и ексцесивно насилие в полицията.

Та…

Та зяпам си аз безцелно телевизора (щото у нас нямам), върви предаването Акция, някакви полицаи тичат по адреси да разтървават пияни, да имаше един невероятно смешен младеж, пиян като гъз, дето искаше да бие оператора с камерата… И по едно време дикторът обяснява зад кадър: “Тази вечер ще бъде извършена проверка в няколко от публичните домове в Бургас“. Викам си ей сега ще има екшън, гонения на сводници, баретите нахлуват с трясък, проститутки пищят, клиенти опандизени…

Нищо подобно. Проверките в 4 публични дома протекоха по един и същ скучен сценарий: група цивилни полицаи влизат, представят се, камерата осветява леко смутени клиенти и “работнички” налегнали се по сепаретата около масите, едри небръснати мъже от охраната учтиво развеждат полицаите насам натам из стаите… Полицията проверява всички за лични карти, разглеждат ги и им ги връщат, камерата ги следва от уютните общи салони с червени завеси към малки ощърбени стаички с намачкани празни легла…

Гласът зад кадър с интонация тип влакът за Плевен заминава от четвърти коловоз обяснява: “Полицаите проверяват документите на присъстващите. Не са открити лица под 18 години. Някои от лицата не носят своите документи за самоличност и на тях ще бъдат съставени актове.”

?!?!?!?!?!

По националната телевизия дават как полицаи влизат на проверка в официално известни публични домове, проверяват личните карти и си излизат. Тогава, питам се аз, какъв беше тоя яростен дебат дали да се легализира проституцията у нас, след като очевидно тя си е легална? Не, че не знаех, че проституцията не е незаконна, ама си мислех, че типично по нашенски, полицията лицемерно “се бори” с който не й е удобен, нехаейки за буквата на закона (бие еколози, арестува интернет провайдъри… you name it). Учуди ме това, че по националната телевизия националната полиция признава, че публичните домове са легитимни, а проституцията – законна.

А законна тя наистина е. В България криминално деяние не е проституирането, дори не е сводничеството – от закона се преследва само склоняването към проституция. Даже има професия в националния регистър на професиите или както там се казва, която се нарича компаньонка и е друга дума за същото и за която се дължи патентен данък. За 2005 г. три дами от цялата страна са платили тоя данък, а през 2006 – само една.

Нека се ебат жените

Дали подкрепям легализирането на проституцията, плащането на данъци и т.н. ? Не знам, нямам мнение по въпроса. Хубаво е жените да са дашни, да се обличат в прилепнали дрехи и да правят колкото се може повече секс. На мен това ми харесва. Винаги съм твърдял, че светът ще е много, много по-хубаво място, ако се прави повече секс. Хората ще са едни ведри и приветливи… Без секс човек става нервен, заядлив, зачервява се, изпъкват му очите и почва да се чуди на кого да си отмъсти за това (че не прави секс). Ама сериозно, смятате ли, че арабеските щяха да се правят на камикадзета и да се взривяват и да се стрелят, ако не им липсваше секс?

Както казах в предишната тема, жените без други амбиции в живота винаги са намирали, сега намират и за в бъдеще ще намират начини да си продават задниците на платежоспособни господа, но дали ще е по-добре това да става под регламентацията на закон, изобщо нямам никаква идея.

 

—————————————————————————————————

Интереснa статия, която вероятно си пропуснал:

Боговете сигурно са полудели


Легалната проституция
Snob

Коментари

 1. слави
  18/10/2007 - 09:05

  И щото всичко друго е ОК управниците решиха да се почудят 2-3 месеца кво отношение да има държавата към проститутките – да ги стриже за вълна или да ги бие. Проституция е имало много преди да ни възникне държавицата (дори и по най-божидардимитровските сметки) и ще я има много след като си отидем в небитието. Ама не, е сега ше вземем решение кво ни е отношението и ше я оправим ние тая проституция. Ебахти и евтината димка е цялата тая кампания. Пошла е почти колкото Bl0g Aсti0n day-чето:)

 2. Хахаха, БНТ имат предаване, в което ходят с разни полицейски екипи по акции? Почвам да се радвам, че рядко гледам телевизия.. Ебаси пародията.

 3. Може би някои хора смятат, че ако имаше достатъчно платен секс и че ако той беше легализиран и защитаван от държавата, а момичетата, които припечелват по този начин не бяха считани за отрепките в обществото, нямаше да има хора като Хитлер..

  Аз също съм за легализиране на проституцията. Смятам, че момичетата трябва да бъдат защитени със силата на закона – да плащат данъци като всички нас, да плащат осигуровки, да бъдат лекувани по схема от здравната каса, да бъдат защитавани от по-бойни клиенти. Ако те плащат данъци, ще има повече пари за държавата и съответно – по-хубави пътища. Ако плащат здравни осигуровки – ще има повече пари за болни деца, а също и за деца в домове. Те така или иначе и сега се лекуват, когато се разболеят. Но само тези, които имат благоволението на сутеньорите си.

  Изобщо – ако сивата икономика излезе на светло, само можем да спечелим, и то всички 🙂

 4. Спас Колев
  18/10/2007 - 09:37

  Според НК престъпление е не проституцията, а склоняването (?) към проституция.

  Мога да си представя как протича въпросното мероприятие без камера (тъй като от стола си имам изглед към работното място на работещи в low cost сегмента :)). Пристига полицията и изръсва по някой лев от клиента, изнудвайки го дали с текста за склоняването, дали с това, че работата ще се разчуе. Предполагам, парите от доставчика си ги взимат на редовни вноски…

  Което е свидетелство за напредъка в Националната служба – помня времена, когато докарваха проститутките на работа с патрулните коли 😀

 5. Русо гладно нема! Тука ще коментирам по-обстойничко.Значи, предаването акция е поредното отроче на БНТ, което показва как нещата в България са цветущи. И понеже и аз съм дал полова отпуска на телевизията, съм си теглил някои от въпросните предавания от арената. Театъра е пълен и не мисля, че дори малките деца вярват на учтивите батковци с бръснати глави.
  Относно статията ти: Бате тва е най-древния занаят! В България проституцията е легална във всички обществени слоеве. Да, чиновничката с амбиция за кофа сперма/ден също е проститутка. Не очаквай БГ полицаите да спрат публичен дом, братле – там ходят и полицаи, сещаш ли се? А относно правосъдието – в България съдят само тия дето се надупват… тия дето ги “дупят” си развяват парцалите!

 6. Виждам, че самото съществуване на предаването Акция е такъв шок за вас, какъвто е и законната проституция, ако не и по-голям 🙂 🙂 🙂

 7. има ли пари – куките са много любезни и проверяват само за лични карти

 8. Самото съществуване на държавна телевизия е шок за нас 🙂

 9. Напълно съм съгласен с DZVER. БНТ е смешна, защото:
  Предаванията й са абсурдно тъпи.
  Водещите са безкрайно бездарни.
  Новините не са новини.
  Балъците като нас плащат за да я има.

 10. Да не говорим, че гълта десетки (да не са и стотици) милиони държавна пара годишно, за да произвежда лайна. И то, както съм казал и преди, не пресни, топли, пускащи пара лайна, а студени, постни, отдавна немирищещи и изсъхнали фъшкии.

  Но въпросът беше за проституцията, нали…

 11. Аз ще си позволя да дам малко по различно мение…

  Първо искам да питам: Защо видиш ли като била най-старата професия тая проституция, винаги щяло да я има?
  Моята логика: Живеем в общество. Това общество има правила и норми, които се създават от него самото. Обществото е изкуствена система, създадена от хората. Демек, всичко си зависи от нас. Ако кажем, че не искаме проституция – ням и да има, защото ако на пример възпитаме децата си да не го приемат като “най-старото нещо и вечното” – то ще си изчезне. Има ли нужда да давам примери с много подобни вече отмрели практики и обичаи в нашето общество?
  И обратно. Ако искаме да я има проституцията – ще я има. Това е то. От нас зависи и от никой друг.

  Както винаги съм казвал: “Всчико е в главата на човек и никъде другаде” 🙂 Особено за такива дискусия, да се привеждат едни такива “обективни” очевидности за дадености… ами не е правилно.

  Вие мислете какво казах, пък аз отивам да ми направят една свир*а в някой публичен дом, ама с т.нар. “елитни” проститутки 🙂

 12. Gan, Драго Чая като си направи блог, може ако иска и с****а да пише, не ме интересува, но в моя блог ще те замоля свирката да си е свирка, а не свир*а, па дори и в коментарите – да си имаме уважението, моля те 🙂

 13. Няма проблеми 🙂 аз викам нали така за по-учтиво 🙂 Отбелязвам си ! 🙂

 14. ного еднополово я мислите таз проституция, момчета. и от вашите редици има “занаятчии”. и там морала и тарифите сигурно са подобни :)а услугите…

 15. Любомир Попов
  18/10/2007 - 17:02

  Аз лично много се забавлявам като казват по телевизора, че е разбит нелегален публичен дом или нелегална печатница за фалшиви пари. Явно има легални публични домове и легални печатници за фалшиви пари.

 16. Жилов
  21/10/2007 - 14:37

  Проституцията захранва корупцията в полицията. Иначе ето една противоположна новина:

  http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1112956

 17. аз имам един малко по страничен въпрос – относно снимката използвана в началото – от дека си я взел и това гейша ли е?

 18. плаката на мемоарите на една гейша

  не, не е гейша, те се пудрят в бяло, а филмът е яко тъп и с китайски актьори (?!?!)

  знам, че гейшите не са проститутки сега, ама едно време (преди реформата на шогуна) са били.

 19. Маркуча
  24/10/2007 - 16:34

  Още по темата за проститутското житие-битие: http://e-vestnik.bg/712.

 20. аз гласувам с всички свои телесни израстъци ЗА проституцията 🙂 който иска да се ебе за пари – амче да го прави. А ако му доставя удоволствие – още по-добре.
  Против съм(което си е нормалко) насилственото принуждаване.
  Против съм и магистралните жрици с мургав тен-уронват престижа на другите с външния си вид и поведението си. Поне да ги скрият в някоя дупка,ебати – примерно в Пазарджик до гарата си има хотелче построено специално за тази цел.
  А веднъж ме качи един чужденец, очарован от дружелюбието на българките, които му махали за поздрав отстрани на пътя. Махали му…:) какво да му кажа – оставих го да живее с илюзията си.

 21. Той да беше спрял, какво дружелюбие го чака… още по-очарован щеше да остане 🙂

 22. 🙂 ако тогава бях на хала, в който съм в момента – сама щях да му предложа да спре и да гледам сеир. Ама на – бях пишлеме

 23. георги
  26/10/2007 - 17:39

  Егати якият блог!!! Буукмаркс!

 24. Това е нещо подобно като забраната да сваляме порно/която всъщност отпадна/ и да зяпаме. Че ние винаги ще си гледаме порно и всъщност в това няма нищо срамно и лошо. Същото е и с проституцията, по-добре да я легализират, та да са спокойни жените и да ходят редовно на лекар . Че са под всякаква критика някой само като ги погледнеш как висят на магистралата или Лъвов мост.

 25. забраната за порното отпаднала? не съм чул – дай някакви линкове.

 26. Какво да кажа – проституцията не е рагламентирана със закон, но наистина излиза, че е легална. Това лято ги поогледах тези в Амстердам – там са си легални. Стоят си зад едни витрини, коя по прашки, коя по малко повече парцалки. В кквартала има и център за подпомагане на проститутките (за здравни или други проблеми, предполагам). Всички да една обаче бяха такива невероятни крокозъбли, че свят ми се изви – едно хубаво момиче не видях. А паричковците сигурно се набутват на източноевропейските сводници, които предлагат по-свежи решения, докарани я доброволно, я насила…
  Проституция има навсякъде и ще я има, докато има клиенти. Ама не е ли по-добре жените да имат и някакъв закон на своя страна? И откъде накъде аз ще плащам данъци, а някаква кифла, дето си докарва заплатата ми за два сеанса – няма?

 27. съсед
  17/12/2008 - 03:38

  За проституцията няма закон и не се полагат никакви усилия за предотратяването и.Аз съм свидетел по нежелани от мен обстоятелства в близост до нас има публичен дом някои казват клуб B&B на бул.мадрид N4 настанили са се в малка къштичка монтирали са си метална решетка и никои не ги безпокои, многократно подаваме сигнали в органите на реда в случая 5 – рпу гр.София но без никакъв резултат до момента задават стандартен пакет въпроси от сорта пречат ли ви дигат ли шум , и като изпратя патрул за проверка даже и да се вдига шум пак ништо не става понеже ако не отворят сами вратата ништо не можело да се направи ????
  АЛО СЪБУДИ СЕ ГОСПОДИН ПОЛИЦАИ КАКЪВ ШУМ И ДАЛИ НИ ПРЕЧАТ МОЖЕБИ ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМАТ НЯКАКВИ МЕРКИ?????
  През лятото е нешто непоносимо постояно викане пъшкане децата надничат по прозорците като проявават небивал интерес явно собственика на дадения клуб добре заплашта на полицията заштото идват явно за така наречената проверка след което си тръгват и на никои не му пука 🙂

 28. Anna Moritz
  26/10/2009 - 19:41

  Longi, оправи си линка в края на статията “предишната тема” – не работи 🙂

 29. мда, линковете към стария адрес на блога не работят, но не мис е занимава да ги издирвам и сменям всичките…

 30. Еййй, май малко съм закъсняла да коментирам, ама нищо, и аз ще взема да се изкажа. Работила съм много време в БГ, а сега съм в Германия. Харесва ми да си го работя това, много пари си изкарвам и си ми е спокойно- няма за къде да ставам рано, нямам шефове на главата. Не мисля да сменям професията поне докато не стана на 60! Така де, нещата в БГ са зле- сводници, мангалки, отврат… Работих и на повикване, пусках си обява в градския вестник: „Нежна Компания за платежоспособни господа“. А после ми писна да се мотам напред назад из града и излизах вечер на Дунав мост (аз съм от Русе)… там за два- три часа изкарвах колкото майка ми за два месеца. Сводниците никога не са ми били проблем, някак си им ставаше ясно на боклуците, че от мен пари няма начин да докопат. И винаги като срещна колежка със сводник, съм й наливала акъл в главата докато не му бие шута. Нашите хубави сводници обикновенно го карат на любов и измама с момичетата, те нали се захитриха напоследък, номерата с процентите не минават изобщо. Никога не са ми и минавали тия.. имаше един дето си мислеше че ще деля с него. И то защото ме караше до работа ( нали ТИР- паркингите са на 5 километра от града)… направо му казах ако иска пари да дойде и да помага. Казах му така- братле, ако искаш пари ела и лапай пишки, пък може и да ти провърви.
  Изкарах там година и половина и после реших да пробвам по чужбините как е. Имам си една стара съученичка, работеше си в Германия и тръгнах с нея, да пробвам и аз нали. Бях чувала какво ли не за сводниците- мангали, че продавали момичета, че ги бичт и заключват и такива работи. За две години тук такова нещо не съм видяла. Най- много същите любовчийски истории както в БГ, но не изкарват дълго. Сводничеството май май не е печеливш бизнес, поне аз така си мисля.
  Тук обикновенно си вземаш под наем, от определените за целта апартаменти и къщи, стая или цял апартамент, ако имаш пари да си платиш естествено. Излиза четири до шест пъти по скъпо от обикновенно жилище. После се пускат обяви във вестници и интернет.
  Почти никой не взема на работа момиче което е заедно с мъж. Мъжът, казват немците, да не стъпва в жилището изобщо. Особенно им е дотегнало от българските, румънски и унгарски циганки. Крадат и носят хората за вкъщи дори и чаршафите и хавлиите, които се ползват за клиенти… Изглейда миризмата на сперма има харесва, не знам. Да не говорим за вилици, лъжици, чаши, чинии, абсолютно всичко до което се докопат. Дори днес, като дойдох на работа, апартамента беше напълно опустошен. Дори четката за тоалетната я нямаше. Че едва ли е повече от 5 лева в България…
  Хазяина ми беше в нервна криза, вика абе вие в Белгария толкова ли сте бедни??? Наистина ли струват толкова много пари хавлиите в България че да си ги вземате за вкъщи???
  Само за да ви е ясно- колкото и криза да е било- по малко от 5 хиляди евро на месец не съм изкарвала. А хавлиите тука са по 1- 2 евро… а в БГ не знам. Така правят циганите. Тая напаст гадната, няма ли да се затрият някъде?1?
  Иначе при нас е легално, само сводничеството и склоняването към проституция не е. Търсят винаги сводници, често обикалят полицаи. Единствените проблеми които имаме ние момичетата идват от данъчните- на никой не му се плаща данък, дори на немкините. Е, все някой денще си отнесем солените глоби…
  Надявам се, че разказа ми може би разказът ми ще би накара да спрете да свързвате проституцията със сводниците. На мен като на една проститутка това ми се струва отживелица.

Leave a Reply

Задължителните полета имат *