Ресторант “Green house”Това е един мъничък ресторант точно пред Техническия университет, на гърба на тенискортовете. Толкова е мъничък, че погледнат отвън прилича на кафене с три масички. Точно на това го помислих и аз, обикаляйки да си взема някакъв сандвич в района, докато не видях, че хората всъщност ядат там, а един пушеше наргиле…

Въпреки името си, ресторантът е арабски, а освен това там се събира и клубът на сирийските граждани в България, за което свидетелства един плакет до вратата. Поисках да ми препоръчат нещо, защото макар менюто да е написано на кирилица, имената са си арабски и описание на ястията няма – дебелият сирийски собственик и дебелата му българска съпруга, които се бяха разположили на централната маса и попийваха студен чай бяха повече от радостни да ми обяснят какво представлява всяко от яденетата с чудновати имена. В обясненията се включиха и останалите клиенти – всичките сирийци и всичките със смешния си акцент )

Накрая, понеже съвсем се обърках, направо ми казаха какво да си поръчам, което хем било арабско, хем достатъчно близко до българската кухня – фатуш, което е мешана салата с обилна добавка от препечени парченца тънък арабски хляб и зехтин, и шукаф – телешки хапки с гарнитура от лукчета и други заленчуци, всичко на скара. Беше доста вкусно, атмосферата – отлична, както от страна на клиентите, така и на собствениците, които с небрежното си и приятелско отношените те предразполагат, а всичко се допълваше един шишкав небръснат чичо, който пуфтеше на наргилето и омирисваше наоколо на някакъв много ароматен тютюн.

Цените са по-скоро високи за големината и местоположението на ресторанта, но според мен си струва (16 лв за салата, основно, хляб и минерална вода).

Хотелите станаха абсурдно скъпи!
Мениджърски недоразумения

Коментари

 1. violentlyhappy
  03/10/2007 - 06:24

  откакто станахме съюзници на америка в “борбата срещу световния тероризъм” е рядкост да срещнеш толкова позитивен и дори мил отзив за нещо свързано с араби..пък било то и обикновенна салата 🙂 следващия път си поръчай каббе.

 2. Войната със “световния тероризъм” съвсем слабо ме касае, да не кажа хич. Вкусните гозби обаче ги ценя 🙂

 3. павка
  24/10/2007 - 22:36

  Абе 16лв. си е число! Дано е било вкусно.

  И аз съм го мяркал това само отвън, никога не съм влизал.

Leave a Reply

Задължителните полета имат *