Боян Рассате е гей?


Хохохо, няма как да се сдържа – по повод на кампанията срещу гей-парада в софия, осведомени източници твърдят, че Боян Рассате, лидерът на БНС – хомофобската и като цяло твърде идиотска организация, която организира тая анти-кампания – е гей, а Волен Сидеров му е любовник.

Ще ли гласуваш?

Щанги
Кухненски грешки на растежа

Коментари

 1. cybercrackerbg
  22/06/2008 - 20:54

  “Расате” се пише с едно “с”. Това е творчески псевдоним на Боян Станков, който е работил предимно като чистач на вагони в локомотивно депо и общ работник. Този “капацитет” по въпросите на сексуалността и психологията днес ръсеше глупост след глупост, скъса ми нервите на пресконференцията.

 2. точно за същия wannabe hitlerjugend говоря и аз 🙂

 3. cybercrackerbg
  22/06/2008 - 21:15

  Той ни направи безценна услуга. Първо, консолидира гей общността преди прайда и второ – говори един час за “Джемини”, все едно е наш щатен пиар. Идваше ми да го целуна по челото, но се въздържах от благоприличие. 😛

 4. о, ама ти си активист на Джемини? не знаех

  Солджъра още ли се подвизава там?

 5. cybercrackerbg
  22/06/2008 - 21:21

  Не, Деси Солджъра емигрира в Швеция. Там живее с “половинката” си Даниела.

 6. Расате е супер куха лейка .. нали “Всичко Мара втасала” , където има една поговорка , та дай сега да емнем гейовете ..
  Радикални хомофобски групи винаги ще има, но странното в случая е, че медийната институция БТА позволява да бъде използвана за незаконни действия.
  Провеждането на пресконференция, която цели да предизвика нетъпримост към граждани на Република България, на основа тяхната сексуална ориентация, противоречи пряко на закона за защита срещу дискриминация – http://www.ncedi.government.bg.....ON_LAW.htm .
  БТА и медиите, които позволяват да бъдат проводници на антизаконни послания и действия би трябвало да бъдат съдени. Защото всички се опитват да ни убеждават, че законите са за това, за да бъдат спазвани

 7. Girl gone wise
  23/06/2008 - 09:03

  Аз лично бих определила Расате като mentally challenged, за да звуча политически коректно.
  Лошото е, че институции като БТА допускат някакви квартални луди да говорят глупости един час на територията си и никой не се усеща. Пълно безхаберие.
  Но cybercracker го каза много добре – от такъв ПР по-добър трудно.

 8. ‘Звинявам се, ама има ли ‘не-гей’ парад? Така, на хората с хетеросексуални наклонности? Ако няма, това може ли да се пише дискриминация? Просто любопитствам, не се заяждам (този път) 🙂

 9. Жилов
  23/06/2008 - 10:59

  @tL_

  По същата причина има ден на жената и на детето, но не и на мъжа. Хетеросексуалният мъж така или иначе владее всичко, светът е направен и проектиран за него.

  Гейовете не могат да демонстрират сексуалността си като хетеросексуалните. За да разбереш какво значи светът да не е направен за теб, ще е хубаво да си представиш, че си възрастен, а си висок колкото дете, или си служиш за всичко с лявата ръка – предметите изведнъж се променят…

 10. Жилов,

  сори, не те разбрах – светът не е ‘направен’ или ‘проектиран’, той си е тук. И ако не можеш да си намериш място в него, проблемът не е в света, а най-вероятно – в теб самия.

  Ден на мъжа има, само дето никой май не го знае кога е 🙂

  Третото, което е – някак си ми се губи причината някой някога по какъвто и да е повод да ДЕМОНСТРИРА сексуалността си. Защо му е? Правете каквото си правете в спалните си у вас, никой няма нищо против, ама чак пък ДЕМОНСТРАЦИЯ? Лонганлон примерно някак си не го виждам да изпитва непреодолима нужда да търчи в улиците и да крещи ‘Аз съм хетеросексуален и сега празнувам този факт’. 🙂

  Четвърто – отново повдигам въпроса – защо няма хетеросексуални паради?

  Пето – аз съм възрастен, с доста нисък ръст. Предметите и светът са си същите, единственият проблем е понякога да си намеря размер на мъжки модели обувки, ама дреме ми – купувам женски модели 🙂 (става дума за кецове, ей, да не си помислите нещо :))

  Така че – все още не мога да схвана нещата. 🙂 Но стига съм измествал темата, моля продължете 🙂 Аз само ще вметна, че този пич по-горе бих го опандизил само заради мутрата му – изражение на тъпо говедо, изпълнено със злоба, домогващо се до власт. Опасна личност 🙂

 11. напоследък на много места срещам изказано неодобрение от различни хора спрямо това, че хомосексуалните били ‘демострирали’ хомосексуалността и и това не било нужно…

  ами не е нужно, ама не е и забранено, тъй че айде оставете ги ако искат и пера в задника да си набучат. живеем в свободна държава, като не ви харесват, не ги гледайте.

  тва да се опитваш да съобразиш поведението на някого с личните си предпочитания звучи добре до момента, в който някой друг не се опита да те накара да съобразиш твоето поведение с неговите предпочитания. я си представи, че някой ти каже – “абе няма да носиш къси панталони, щото косматите ти крака са демонстрация на хетеросексуализъм… нямам нищо против да си хетеросексуалист, стигад а не го демострираш. тъй, че – само дълги панталони“. няма ли да му теглиш една майна? а защо си мислиш, че това което казваш, не е същото? защо очакваш другите хора да се съобразяват с това което на теб ти е удобно?

 12. ми аз така или иначе нося дълги панталони на бачкане по подобни причини, тъй че ми е ясна тази ‘коректност’ 🙂 според теб трябва ли да се пиша дискриминиран? и дали няма да е супер глупаво, ако се опитам?

  а лафа – ‘това, което не е забранено, е разрешено’….шма извиняваш, ама е маса тъп. то не е изрично забранено и да мяташ лайна от прозореца, ама не са много хората, които го правят 🙂

  както и да е, нека си гействат там хората, ама така и не разбрах що им е парад и що ‘ние’ нямаме 🙂

 13. Всъщност този принцип не е ‘маса тъп’, а е основният принцип на т.н. римски тип право, което използват всички цивилизовани държави. Той е крайъгълният камък, върху която е изградена законовата уредба в почти целия свят.

 14. Добре де, аз като обичам бира, ако реша да си направя Октоберфест или някаква друга обществена изява в чест на бирата… някой ще ме закача ли за това, че демонстративно парадирам с предпочитанията и вкусовете си? Не, разбира се!

  Оставете обратните на мира, имаме си и по-важни проблеми 😀

 15. напрао ме е срам, че хората не могат да си проведат един гей парад на спокойствие в уж цивилизованата ни татковина 🙁

 16. cybercrackerbg
  24/06/2008 - 00:51

  Гей прайд ще има и ще го проведем без проблеми.
  Тази събота, за да ни покрепят, към шествието ще се присъединят Мартин Карбовски с екип на “Дарик радио”, Ерол Ибрахимов от Уикеда и др. популярни лица. Заповядайте всички, да си направим веселото! Погрижили сме се охраната и организацията да бъдат на ниво. Начало 16.30 ч пред Билетния център на НДК.

 17. Биляна
  24/06/2008 - 09:01

  Боян Бля Бля е негър?!? – ирония хехе
  Има ли някакво значение кой и дали е гей? Не смятам за необходимо да обяснявам на хората аз с кого си лягам и по същата причина не ме интересува кой какво прави в леглото си. Дали е там с мъж, жена, кон, куче или с трима травестити.
  Расате бил гей, Барак Обама бил цветнокож, а аз съм жена! Е това е новина. Със сигурност! И е много интересна 😉

  Поздрави!

 18. Longanlon – бас хващам, че можеш и сам да се сетиш за поне половин дузина неща, които не са забранени, но които на теб определено няма да са ти приятни ако се случат 😉 Така че тези крайъгълни камъни ги трупай в някое популистско гробище.
  Хвани коя да е тема от злободневното ни съществуване, която не засяга само теб 😉
  В едан държава, където отсъства дори елементарна грижа за целия поток информация, който се излива безпрепятствено върху млади, стари и най-вече децата – Вие какво точно ще демонстрирате и пред кого точно ? И кой от вас ще се погрижи протеста ви да бъде правилно разбран и правилно представен ?
  Въпросът не е дали хомосексуализма е нормален(най-малкото никой от вас не може да даде добре издържана дефиниция за тези термини), въпросът е дали той е вроден или “придобит”! Т.е. дали е природна даденост или производно на “цивилизацията” 😉 (да уточня, или-то не е изключващо, за мен тези два типа съществуват паралелно) Е, вие как ще гарантирате, че вашите “демонстрации” не са част и в услуга по-скоро на втория вид ? И не ми казвай, че дори и от втория – то пак е нормално ;), че нали се сещаш какъв би бил извода от това ? 😉 По същите тези правила, които ти употребяваш ще е правилно и нормално – онези, на които не се нравите, да ви преследват, забраняват и прочее … да не ставам по-груб.

  chernobyl “Оставете обратните на мира, имаме си и по-важни проблеми 😀 ” – аз мога и така да го обърна 😉 – Защо обратните не ни оставят нас на мира, ние и без това си имаме по-сериозни проблеми, а тях кой ги е закачил изобщо та да демонстрират нещо си ?!

  Да поясня – не съм против хомосексуалистите, но определено съм против отрити беазсмислени демонстрации от какъвто и да е род …

  А, и още една вметка – Longanlon, като гледам малко неправилно съм те отъждествил, ама ме мързи в момента да си преправям писаното, така че го считай за ненарочно 🙂

 19. “нашата демонстрация” ли? както сам забелязваш накрая, нещо си в грешка – нямам нищо общо с организацията на парада, освен, че го подкрепям като идея.

  не, въпросът изобщо не е в това дали хомосексуалността е вродена или не. и да, има много, много неща, които не ми харесват и ме дразнят – в блога си, ако попрочетеш другите статии, пиша главно за тия неща.

  НО… не мисля, че ако нещо ме дразни, то трябва да бъде скрито и забранено. Дразни ме чалгата – ама не правя анти-чалга парад. И джаза ме дразни, при това много повече, но не пледирам за законовата му забрана и не наричам тия, които го слушат ‘извратени. Хората си ги харесват и си ги слушат. Честно казано дразнят ме и хомосексуалните мъже, които подчертано се държат като такива, фръцкат се и си говорят на ‘ма’… ама кво да направя, те и потните умирисани таксиджии ме дразнят, но осъзнавам, че това, че са такива е тяхна си работа и толкова. Това осъзнаване идва да покаже, ако се опитам да забраня тия, които ме дразнят няма да е далече момента, в който някой ще се опита да забрани мене, щото аз го дразня… и в тоя момент си заминава свободата и се превръщаме в Иран, Северна Корея и други демократични държави, в които всички живеят добре, нали.

 20. Baluan се е хванал за последното изречение от коментара ми, което написах ей-тъй между другото. А аз пак ще си повторя останалата част от мнението с други думи, за да стане ясно какво съм искал да кажа:

  Струва ми се глупаво когато става въпрос за твоя придобит (а не вроден!) избор какво ядеш, какво пиеш, каква музика слушаш, кой футболен отбор поддържаш или от коя партия си, да може без проблем да организираш публично събитие, с което да го демонстрираш, а когато става въпрос за това с кого спиш – тогава да не може.

 21. Az kato zirafa ot edin star vic, ama da pitam kakva e celta na tozi t.n. Pride Parad. Da pokazem che sashtestvovat razlichni hora? Ako e taka neka uchastvat v nego invalidi, hora s mnogo nisak rast i drugi “razlichni”. Maj ne e dobre horata s opredelena seksualna orientacija da obsebvat termina “razlichen”. Vse pak “razlichno” e otnositelno poniatie.

 22. Longanlon – аз не помня да съм говорил нещо за забрана ? Идеята ми беше, че в страан, където всичко се изопачава, криви, усуква през хиляди призми с цел някой да припечели на дребно от него, където Азис и водките преобладават по билбордовете и няма никаква цензура по отношение на това какво виждат подрастващите и на какво се учат – последното нещо, от което имаме нужда е някаква празна демонстрация на … ? Какво ? Защо не отговори на това, вместо да обясняваш колко си либерален. Аз също съм либерален, ама всяко нещо с мярка. Кой на кого е забранил да съществува не ми е ясно. Спартакус-мартакус, Неронус, Юлиус и прочее си съществуват в София, сигурно наближава 2 десетилетия, кой им е казал копче ? Ксенофобски настроение, че тях ги има навсякъде, дори и в така наречение западни демокрации. Полицията ги била поступвала, че те бият и съвсем обикновени граждани, които са излезли от домовете си да протестират срещу затрупването на собствените им къщи с боклук … И какво ?
  chernobyl – ето, препрочитам ти поста и … да, както ти каза е вметнато просто така. Следователно ти сам влезе в противоречие със себе си. Първо, щом е казано -“просто така”, значи “Baluan се е хванал за последното изречение от поста ми …” е малко безсмислено. То предполага, да се опитвам да изопача нещо от смисъла, който си се опитал да вложиш като цяло, но тъй като ти сам признаваш, че последното изречение е по-скоро “просто така”, значи човек и да се хване и да не се хване за него, не би могъл да засегне същността 🙂 Моята цел беше просто да обърна едно твое изречение и пак да го изкарам вярно, при това с относително противоположен смисъл,нищо повече. 😉
  Нещо повече 😉 Аз не казвам, че не съм съгласен с идеите ви 😉 Аз казвам, че не съм сългасен с безсмислени демонстрации. Като ще е демонстрация в подкрепа на различията, защо не се направи както казва Росица – нека всички различни да се включат. Че барабар и всички ние с тях 😉 Бас ловя, че у всеки от нас има по нещо различно 😉

 23. Ами аз пък се опитвам да ти кажа, че това, че ти не си съгласен, нищо не значи. Хубаво, не си съгласен. Хубаво, парадът за теб е безсмислен. Ама какво искаш, да се забранят нещата, с които не си съгласен и които според теб нямат смисъл? Ти изобщо наясно ли си с принципите, върху които е изградена законовата ни система?!?

  Едно нещо или е изрично забранено, защото е престъпление, или е разрешено и е част от свободата на хората. Ама не ти харесвало, ама било безсмислено… Престъпление ли е? Не е. Тогава?

 24. Spored men problemat ne e v tova koj e saglasen i koj ne, a po-skoro dali horata, koito organizirat tozi parad i horata, koito shte se vkluchat v nego, imat edna i sashta ideja za tova kakvo tochno shte demonstrirat s tova. Ama che dalgo izrechenie napisah :-). Vse pak ot bloga na cybercrackerbg razbrah che tozi parad shte e pod mototo Moeto semejstvo. I naistina se pitam kakva e idejata na parada?

 25. какво значение има?

  идеи могат да се измислят колкото си искаш – като например да се покаже, че педерасите – тва не са някакви отритнати от всички откачени маниаци, а че всъщбност хомосексуалните са обикновени хора, които си имат семейства като всички останали.

 26. Като чета коментарите по този въпрос, и тук и на други места в мрежата се натрапва едно мнение: “защо педалите тряа да ни натрапват сексуалността си, хетеросексуалните правят ли паради? защо да развращават децата?!?”.
  1. На подобно шествие никой не отива с мисълта “вижте ме, аз съм педал! Някой ще ме поиска ли?”. Ако не се притеснявах да се включа в подобна манифестация моето послание щеше да е “ето ни, това сме – нито страшни, нито опасни, ние сме ЧАСТ от вас! и ако сме със същите задължения, трябва да сме и със същите права!”
  повечето хетеросексуални явно не могат да проумеят това, та питат що те не правят паради. Все същото е, ако в някоя африканска държава с преобладаващо чернокожо население направят парад с лозунг “Ние сме чернокожи!”. За очевидното и общоприетото никой не манифестира – то е наложено от мнозинството и е част от традицията. В едно хетеросексуално общество явно е трудно да се разбере страхът и унижението, в което живее един гей през годините. Да преглъща тихомълком подигравките към някой женствен събрат, да измисля достоверни отговори на въпроса “А ти имаш ли си приятелка?”, да нарича “братовчед” приятеля си пред колегите. От малък да свиква с мръсните думи, с които наричат педалите, да свикне с мисълта, че той е именно “педал”. Да живее постоянно с мисълта “да не бъде разкрит”, сякаш извършва престъпление в леглото – от родители, от колеги от приятели… Още доводи нужни ли са, за да стане ясно защо педалите искат да излязат на светло, out of the closet? Никой никога не ме е учил КАК, или да ме е карал да “стана” педал – то просто се е случило, то просто е в мен. Моето усещане за това е от 8-9 годишен, да не би някой да ме е зарибил в детската градина?!
  Помислете! Кое ме спира на моите повече от 40 години да изляза на такъв поход? И отговорът не е ли достатъчен довод в защита на подобно събитие?
  2. Тезата за “развращаващият децата парад” щеше да е смешна, ако не беше толкова жалка. Жалка и налагаща двоен стандарт. Особено от тези с дълбоките гърла. Защото тях не ги виждам край вестникарските будки натежали от разголена плът, не ги виждам да роптаят срещу огромните билборди с недвусмислени сексуални послания и визии, не съм чул да са отвратени от вулгарните чалга текстове, не забелязвам да са особено притеснени, когато момиченцата им от малки почват да се обличат като евтини курви и следват подобно поведение. Някой от тях да не си въобразява, че в Интернет пространството за тях е проблем да научат за всичко, което им е интересно, вкл. и за секса?! Не знам някой така ожесточено да е скачал срещу насилието вкъщи, срещу алкохолиците-родители, срещу заливащата ги пошлост и агресия от улицата и от екрана.
  И същите тия „бездънни гърла” обикновено се изказват като последна инстанция, въпреки че не са наясно с генезиса на хомосексуалността, въпреки, че повечето не познават лично и един педал.; не са запознати с реални статистически данни , но цитират чути от екрана или от някой фашизоиден политик мантри. Внезапно се превръщат в „по католици от Папата” и вадят дочути религиозни доводи.
  Е, ако наистина мислим за децата ни това ли ще е поведението ни?!

 27. Longanlon – аз освен да казвам, че не съм съгласен, изтъквам и защо. 😉 Бих казал, че достатъчно добре се мотивирам. Дали това означава нещо – не виждам защо принципно моето мнение да не се зачете, както се зачита и тяхното мнение 😉 Следователно значи нещо. (да не говорим, че в оредишния си коментар изрично отбелязвам, че не говоря за възбрани, а ти пак с това почваш … )
  “Ама какво искаш, да се забранят нещата, с които не си съгласен и които според теб нямат смисъл? Ти изобщо наясно ли си с принципите, върху които е изградена законовата ни система?!?” – Първо, аз не искам забрана! Ако не беше възприел коментара ми като заяждане на дребно, може би щеше да обърнеш по-внимателно внимание на думите и смисъла, които съм вложил. Аз искам точна и ясна формулировка за целите на въпросната инициатива, за нуждата, за последствията, за медийното отразяване и така нататък. Аз не заклемявам протестите или педерастите, аз заклеймявам пропагандата! И казвам, че на хората трябва да почне да им пука за това, което става около тях, защото най-лесно е да оставиш нещо да се случи, ако не видиш преки последствия върху собственото си ограничено ежедневие … Това касае абсолютно всички въпроси, не само този.
  И какви са принципите, върху които е изградена законовата ни система ? Въпросът в случая не е дали са легални протестите или педерастите 😉 Нали се сещаш ? 😉 Равнината, в която се опитваш да поставиш нещата малко си я объркал. В крайна сметка, парадите/протестите/демонстрациите се разрепават или не според насочеността им, средствата и т.н. …
  faeton – Макар и отговора ти привидно да не е критика на моя – “2. Тезата за “развращаващият децата парад” щеше да е смешна, ако не беше толкова жалка.” – тезата не е никак жалка в контекста, в който аз я употребих. Което в определен смисъл ще рече, че съм съгласен с думите ти.

 28. А дали няма законово основание Комисията за защита от дискриминация или някоя подобна държавна структура да се заема да накаже или поне публично смъмри всички тия расате, масате смешници? Не би ли било това спазването на законите?

 29. Разбира се, че има основание! Действията им подбуждат към омраза и се вписват идеално в това, което Европа нарича ‘враждебна реч’ и наказва не само с големи глоби, ами и със затвор.

  Само че Комисията за защита от дискриминация ако беше чул по ре:тв от каква заспала лелка се представлява, нямаше да се надяваш много…

 30. Има известно противоречие в това да се стараеш да си дотолкова толерантен, че дори да си толернтен към нетолерантните, но наистина – как е възможно да им се обясни човешки някак на тези хора…

 31. cybercrackerbg
  25/06/2008 - 22:19

  Позволявам си да прогнозирам, че КЗД няма да се произнесе категорично по тази тема. Колкото до прокуратурата – възмутен съм, че не реагира за купищата идиотии и незаконни действия на Расате и компания. Явно живеят с мисълта за лятната почивка и друго не ги интересува.

 32. Longalon, vsashnost naj-vazna e idejata. Napalno podkrepiam Baluan za tova. Za men niama nikakvo znachenie kak e objaveno edno sabitie, kato Gey Parad, manifestacija ili demonstracija i t.n. Za da podkrepia ili ne neshto trjabva da znam kakva e idejata. Inache e dosta elementarno da kazesh “podkrepjam toja parad shtoto e organiziran ot Gemini (naprimer)” ili pak “nepodkrepia tova shtoto e organizirano ot Gey organizacija” . Krajno vreme e horata da zapochnat da misliat sami i da podkrepiat ili othvarljat idei a ne hora, partii ili organizacii.

  Faeton, ako naistina tova sabitie shte pomogne na horata, koito se chuvstvat othvarleni ili potisnati, sam 100% za i shte go podkrepia napalno. Obache siguren li si che, objaveno po tozi nachin, shte e polezno za tezi hora. Spored men na parada shte otidat hora, koito sa uspeli da se spraviat s podigravkite na okolnite – tova e v dobrija sluchaj. Strah me e obache che shte otidat hora, koito na vsjaka cena prosto iskat da se demonstrirat, da se pokazat i da predizvikat naprezenie – kakto i stava. Tova naprezenie posle shte reflektira otnovo varho tochno tezi othvarlenite, za koito govorish.

  Kolkoto po-neadekvatno e objaveno saotvetnoto sabitie, tolkova po-neadekvatna e reakcijata na okolnite ( v tozi sluchaj Boyan Rasate).
  Spored men v rezultata na vsichko tova horata shte nastrojat edin sreshtu drug. Ako naistina Gemini ili kojto i da e organizatora imaha ideja da napravjat neshto v podkrepa na tolerantnosta, naj-malkoto njamashe da objavjavat parada kato Gey Parad. Dostatachno beshe da se objavi kato Parad na tolerantnostta.
  I naistina hubavo e da se ima predvid che po-goljamata chast ot horata se chuvstvat razlichni po edin ili drug nachin.

 33. Миглен
  26/06/2008 - 10:54

  Хаха в един форум от БНС наспамиха с тъпата си пропаганда и бяха сложили петиция за подписване. Викам я да видя колко души са се подписали, а то само 2 и 100% са членове от БНС 😀

  http://bgpetition.com/antigayparad/view.html

  Тея хора са болни, говорят за педофили и убийци. А пък аз съм чул че такива паради се правят по цял свят. Както и да е, просто няма да се мотам по центъра в деня на шествието им да не стане некой фал ама да си правят каквото им е кеф бе, не мога да ги разбера тия душмани от БНС. Прочетох един интересен коментар от критик към тяхната идея – че не са се появявали по медиите от години и това е просто пр трик.

 34. trayan – ще ти отговоря простичко 😉 – в страна, където хората са озлобени към всекиго и всичко, където ни газят за щяло и нещяло, където властва мафията и всяко изключение е станало правило, където всеки се опитва да пребори системата по същия начин с идеята да и го върне, макар често да се получава точно обратното, припечелвайки на дребно я от ддс, я чрез измами по телефона, я като продава оставената му наследена земичка, давайки я на някой мастит предприемач, който ще вдигне някое супер ново, ултра-спа-голф-вакханално дворче, без да го е еня аджеба, имаме ли нужда от това ?!?!?! Без да се интересуват дали не е по-добре да се позапази зеления облик на страната, щото така или иначе ние дори инфраструктурата нямаме за да поемем целия този “очакван” наплив от туристи, които един през друг ще се избият да почиват тук. Без да съобрази, че може би точно една от причините, които биха ги довели тук не е точно, чистотата и простора, който на запад вече все повече липсва … Всеки се опитва да припечели на гърба на другия с всякакви средства и никой не го е еня за това, което ще остави след себе си, за това, че ще остави едно голямо нищо като завещание не само на хората, а и на децата си, че глупавите парици са нищо, пред разрухата, която оставя подире си … (междувременно, trayan, “съжалявам”, ама не се получи много простичко … 😉 ) … И при все това – Ти, искаш толерантност ли ?!
  Дай на българина спокойствие и сигурност и той ще ти се отблагодари. Мисля, че сме показали, в исторически и във всякакъ план, че сме достатъчно толерантен народ!
  Обаче, до гуша ми е дошло от хорица, които се опитват да решават локалните си дребни проблемчета – Заради което сме и в това положение! Никой не схваща къде е проблема, всеки лекува кашлицата с чайчета, ама тя вече отдавна е стигнала до белите дробове и току-виж се е оказало пневмонийка, …
  На мен ми е ясно, че откак свят светува е имало хомосексуалисти, има и ще има и в бъдеще, и ако търсите конктетна вина в някого за текущото си положение – търсете в църквата, защото тя е тази, която в последното хилядолетие е поставяла основните възбрани и критерии за “морал” 😉
  Да вметна и оше нещо – да, човек в живота си се сблъсква с доволно голяма доза дискриминация. Дори и обикновените хора, които нямат чак толкова … “специален” “проблем”, но са я по-пухкави, я по-върлинести, я заекват или са необщителни, или прекалено срамежливи. Тези, които събират марки, фетишистите, химфоман(к)ите, онанистите … и бедните дечица, които за разлика от по-заможните си другарчета не могат да си позволят по-нов телефон, по-нова дрешка, в резултат на което са станали обект на присмех и пренебрежение … ( и ако ми кажете, че това последното е малко глупаво, най-малкото защото и без това подобни разглезени хлапета не биха били добра компания, ще ви отвърна, че изобщо не е в това въпроса, а точно в – “специалното отношение”, за да си спестя един излишен отговор от моя страна ) И като искат да са поне малко по-обективни, нека си генерализират тезата, и да обявят “Фест на различните”, така ще привлекат много повече хора, ще стане по-масов, по-шарен и съм абсолютно сигурен, че ще бъде приет радушно и от хората, мрънкащи заради затворените улици и малко по-утежнения трафик …

 35. явно си фрустриран принципно от живота, за което не мога да ти помогна

  всъщност, да ти кажа, никой не може да ти помогне, ако сам не се хванеш да си помогнеш, вместо да се чудиш кой ти пречи

 36. Kato svarshat dovodite pochavt obidite 🙂

 37. Longanlon – 😀 Изглеждаше ми разумен човек … 😀 Петре, не аз имам нужда от помощ в случая … Това, разбира се, със сигурност би било по-добрият вариант и ако имаше дори малък шанс да излезеш прав – бих прегърнал идеята с две ръце, като за целта ще се оттегля в манастир на пост и молитва 😉 За мое съжаление и ваше заблуждение, обаче, случаят не е този …
  @rosica – в смисъл ? 🙂

 38. Longanlon, ти си направо герой. Обясняваш трезво и разумно, ама няма кой да те чуе. На твое място щях отдавна да съм загубила търпение. Всъщност и на свое място отдавна съм го загубила, та затова изобщо гледам да не участвам в подобни дискусии.
  Добре че има хора, на които не им е къс фитила, та да обясняват…

 39. Така сме ние героите 😉

 40. “дребните проблеми”, драги ми Baluan, може да се окажат значително по-едри.
  нима не забелязваш, че зад конкретния случай вече се подават облечените в паравоенни униформи “гвардейци” на расате, които “охраняваха” пресконференцията му? че маса народ подкрепя призивите му с думи на крайна омраза?! че към позицията им се присъединиха официално политически партии, управите на две изповедания, неправителствена организация? че днес Расате втвърдява тона, като казва, че има “опасност от ексцесии на гей парада” – една зле маскирана заплаха? това вече не е “проблем на хомосексуалните”, а на цялото демократично общество как ще погледне и как ще реагира на тези процеси.
  поне така си мисля аз…

 41. @faeton Да си видял да коментирам по какъвто и да е начин Расате, Атака и сие ? Тяхната сила изобщо не е в това да съставят и анализират сложни социални модели, виж с по-простичките не се справят зле, ама горките няма кой да им заглади бръчките … Във всеки случай е абсурдно да се третира в наше време хомосексуализма като душевно заболяване. Колкото до църквата – виж, от нея не можеш да очакваш много и в общи линии всичко там е “дар свише”.
  Denia – да 😉 на мода е вече “трезвомислещия-непукизъм” 😀

 42. Наистина, и аз съм чувала, че най-злобни и агресивни към гейовете са прикритите такива. Да се надяваме, че ще му изяде главата това спрямо поддръжниците му и тази ужасна организация ще се разпадне най-сетне. Мен лично, да си призная, ми се струва плашеща…

 43. анонимко
  13/07/2009 - 22:54

  Бога ми, имам ред познати и приятели, един от тях мога спокойно да кажа, че е най-добрият ми приятел, които не са хетеросексуални. Е, аз съм! За мен, кой какво прави в леглото си е лично негова работа, но от всчките си познати, които по принцип би требело да подкрепят идеята за гей-парада, ми нито един не познавам дето да се вълнува от тази ПР-кампания. Тези моите хора ги харесвам за това, че те не натрапват на останалите своята ориентация – иначе пък изобщо не крият и всички знаят за тях, но на парада нема да идат. Този парад и следващия и по-следващия няма да доведат до намаляване на дискриминацията, единственото до което ще води е дебати, от които едни недоста убедени в своята хомофобска мисъл хора, ще се заформят като такива. А такива, които пък са били по миролюбиви, в резултат на цялата шумотевица, ще почнат да си мислят, че да си гей – е бизнес. И поради тази причина – обикновения гей не приема Джемини и всичките му там организации, щото това е форма за усвояване на кинти от ЕС.
  Аре лека и успешна кампания

Leave a Reply

Задължителните полета имат *