Сама


Днес гост блогър е Пеперудата *

Обичам понякога да съм сама. Но не сама в къщи да речем където знам че около мене в съседните апартаменти има разни хора и че по улицата вървят и изобщо съм част от мравуняка и мравките щъкат всяка с мравешките си мисли. И не сама в планината или гората с шума на гадните листа скапаните туристи горски пазачи животни дървета и всякаква друга жива паплач. Обичам да съм сама и да няма никой около мене.

Обичам да ходя извън града, в покрайнините да търся изоставени промишлени сгради и да спя в тях.

Натоварвам в колата раница с храна вода спален чувал самозащита някоя книга и за всеки случай пушката (никога не се знае дали някоя птичка няма да са по непредпазлива отколкото й се полага за да участва успешно в еволюцията на вида си) и потеглям. Тръгвам късния след обяд за да е още съвсем ден когато си намеря сграда това е важно като я видя и влизам вътре не трябва да е притъмняло и да е страшно а да е светло и приветливо и да се вижда всичко. Като изляза от града карам бавно и разглеждам внимателно. Страня от новите строежи от тия части на покрайнините които се развиват има движение и хора. Търся точно обратното където са били старите квартали от комунистическо време разни сгради стари заводи изоставени гари някое хале по средата на нищото служило за склад за машини или нещо такова.

Признаците за подходящо място са няколко но най-важен е боклука – навсякъде има стари бутилки фасове и хартии но това което търся са стари такива избледнели от слънцето прашасали и одухани от вятъра така си личи че никой не е идвал скоро наоколо. Също сградата трябва да изглежда запусната и запустяла избити прозорци и врати олющена боя да няма даже ограда или да е скъсана да е обрасла наоколо с трева и храсти да няма кучета наоколо защото ако има значи ядат нещо значи има хора близо или идват понякога. Изобщо трябва да е ясно че никой не идва тук и наоколо на километър най малко няма никой.

Като намеря такава сграда паркирам така че да не се вижда от пътя даже ако може вътре в сградата което е лесно ако има избита стена с окрадени тухли или ако е хале или завод има големи врати и се влиза. Такова място е супер тихо само вятърът се чува ако съм го избрала добре и аз се старая да съм тиха в него за да съм едно с него. Обхождам и оглеждам внимателно цялата сграда за да видя разположението да проверя за следи от хора и да почувствам мястото и то да приеме че съм него господар за един ден да почувствам самотата и свободата да видя разрухата и безжизнеността и да й се насладя. Понякога докосвам стените парапети ръждясали машини за да проникне в мен времето изминало откак тук не е идвал никой.

Избирам си и място на което да спя не много закътано за да мога лесно да наблюдавам входовете на сградата но и не открито. Разгъвам един голям найлон на пода защото обикновено е мръсно и отгоре спалния чувал храната и всичко – това е лагерът ми за вечерта. Обичам когато е топло да спя на покрива на сградата от там да гледам околността особено ако наоколо няма нищо освен други изоставени и полуразрушени постройки. Но и когато е по-студено е добре да седя вътре и да слушам как капе дъжда или свири вятъра. Разхождам се още малко наоколо ям и попивам мястото. Никога не се замислям за хората които са били там не се опитвам по останките и боклуците да разгадая какви са били и какво са правили те не съществуват вече тук и сега принадлежат на миналото отминало а сега е бъдещето настояще в което аз и сградата живеем. От време на време сядам на различни места и си мисля гледам през прозорците дълбая с ножа надписи по стените и изобщо правя всички хубави неща които прави човек когато е абсолютно сам включително и кекс сама понякога ако ми дойде вдъхновението права до някой прозорец или седнала опряла гръб на някоя стена с наполовина свалени гащи усещането да си САМА е невероятно и спокойствието което чувствам е неповторимо в пълнотата си.

Най хубавото е усещането за смърт и изоставеност но не гробовното ужасяващо усещане за смърт което слагат във филми и книги а успокояващото усещане за пустота и самота че всичко живо е напуснало това място отдавна.

Като ми омръзне да обикалям отивам при спалния чувал и се подготвям да спя обикновено е още светло затова чета книга ако съм си взела за да се приспя но никога не слушам музика на телефона защото е много важно да чувам тишината. Сградите миришат особено като не са обитавани на прах и влага на стара мазилка и ръжда. Нищо не помръдва в тях защото където няма хора няма мишки мухи врабчета гълъби и изобщо каквото и да е живо същество. Като притъмнее блея в нищото докато ми се доспи и след това гушкам възглавницата и заспивам.

Обикновено се събуждам рано сутринта но се е случвало да ми е толкова хубаво и да съм толкова спокойна че да спя по над дванайсе часа. Сутринта пикая някъде навън и ако има някакви птици наоколо може да ги поиздебна с пушката но общо взето си натоварвам нещата в колата и напускам бъдещата цивилизация за да се върна в настоящата.

* Днес гост-блогър е Пеперудата – тя от известно време има собствен блог където  изявява  същността си на самоосъзнат социопат, което е особено интересно да се прочете. Препоръчвам спомените за кучето й, анализа на българската блогосфера и размишления за мъжете-путки – в главната роля на последните е жоро пентаграма разбира се 🙂

За пореден път…
При това гърбав :)

Коментари

 1. Ей, сега от сутринта ли почваме с майтапите?Не е лошо.На късмет днес!

 2. А. Тя пак се появила, хахах. 🙂 🙂 🙂

 3. Правописните грешки и липсата на каквато и да е пунктуация е търсен ефект или просто липса на проверка и знания?
  За другото – всеки има своите слабости.

 4. Повече ми прави впечатление липсата на какъвто и да е талант…

 5. талант за какво?

 6. има нещо много неприятно в стила й на разказване

 7. искаш да кажеш, че няма главни букви и точки на края на изреченията ли? опа, то в твоите няма 🙂

 8. Талант за писателствуване. Не се сещам за по-подходяща дума.

 9. На мен ми е малко прекален стилът, а и по отношение на самотата не виждам особена разлика между заобикалящия свят в гората и в изоставените сгради – същите гадинки, същият шум (дъжд, вятър или листа).
  Айде, за точките и главните букви го признавам за похват, но липсата на запетайки в тази статия не мога да си я обясня.
  По същество – смятам, че историята бива, ама малко е дразнещ изказът. Мисля, че щеше да бъде доста по-добре, ако не личеше, че иска да опише странност, а напълно нормално разбиране. Това вече въздейства, особено на нестранните хора.

 10. Mунчо Педро Алфонсо Дроселмайер Хари
  19/10/2010 - 10:59

  Разгледах й блога, отличен трол, 10/10 по всички параграфи, екстра е :Д

 11. no comment
  19/10/2010 - 11:29

  намерихме половинка за Евгени Аспидов-Кобрата. Жалко, че той май отиде да живее в чужбина

 12. Аньо Нимен
  19/10/2010 - 11:36

  Хм, обикновено гост-блогърите ти си ги бива. В случая обаче… Извинявай, но много силно прозира опита да се направи на интересна без реално да е такава. Истинските социопати не се хвалят с това 🙂 Те са си темерути по призвание :DDD

 13. Присъединявам се към коментара на Аньо Нимен. Мен ме впечатли историята за кучето (и даже щях да я похваля за топките), обаче после прочетох пет подобни статии и видях, че това й е общо взето основната тема. Като прибавим и личните нападки към тоя и оня, явно тя много добре знае с кое ще скандализира и го използва до втръсване. Май верно се прави на интересна.

 14. Аньо Нимен, то и аз съм темерут и се хваля с това 🙂 Личи си че не познаваш истински социопати.

 15. Аньо Нимен
  19/10/2010 - 12:19

  Аа, напротив 🙂 Плюс т’ва ти не толкова се хвалиш, колкото го споменаваш между другото… Усеща се разликата – например ти го осъзнаваш и го приемаш, но в повечето случаи гледаш да не го навираш на хората в очите (ако ти пука за тях). Поне с такива впечатления съм останал де, откак ти чета блогЪ. Иначе въпросната девойка просто е намерила нов начин да се направи на оригинална и се възползва от него. Няма лошо 🙂

 16. Георги
  19/10/2010 - 12:20

  Абсолютно съгласен – това момиче има проблем. Вероятно не са я гушкали достатъчно като малка. Не е нормално да мразиш всичко и всички – “скапаните туристи”, “гадните листа”, “всякаква друга жива паплач”, а в същото време да обожествяваш боклука и разрухата – прилича на скрита, експлозивна агресия. Социопат не е точната дума в случая, по-скоро е психопат.
  И едва ли има как да ми се разсърди за думите – така или иначе съм някаква си “жива паплач” – не я вълнувам.

 17. Социопатията е вид личностно разтройство. Има различни теории относно това от какво се причинява социопатията – липсата на гушкане е сред тях, но има и други:
  http://www.suite101.com/conten.....thy-a62417

 18. Абе, Ланганлоне, я кажи защо препечата тази статия. Не се заяждам и не искам да я оплювам, просто ми е интересно впечатлението ти.

 19. Ами кефи ме това със спането в изоставени сгради, щото и аз имам маса странни хобита.

  Освен това време беше да популяризирам малко блога й, в който всеки път има интересни неща – винаги е любопитно да надникнеш какво става в главата на човек, който не е като теб.

 20. Георги
  19/10/2010 - 12:50

  Днес си гръмнала кучето, утре – детето (или това на съседа).
  Това, че е различна и странна, не я прави интересна – тя е луда – за освидетелстване е. Има нужда от помощ.
  Не знам как може да се кефите – вярно е, че параноичната шизофрения е представена доста добре в “Красив ум”, но аз предпочитам да живея в реалността, където на болните хора се съчувства и им се дават лекарства.

 21. no comment
  19/10/2010 - 13:08

  Георги батка не се излагай-тия работи дето ги пише половината са фантазия, ама интересно написана

 22. Калин Стефанов
  19/10/2010 - 13:44

  Лонг, не само е друг човек, различен от повечето от нас и по своему интересен.

  А ако се замислите, тази жена олицетворява обратната страна на блогинга – уродлив, грозен образ на абсолютното отрицание и погнуса от всичко и всички и със същата ярост и сила, възторг пред празнотата, нищото и липсата.

  В тази жена няма нищо специално, всъщност няма нищичко. И именно това и интересното, което е привлякло може би погледа на Лонг.

  Надявам се, че все пак ще се замислите за някои неща след като й прочетохте блога, аз лично – да. Не оставайте с грешно впечатление, аз не я харесвам. Според мен това е един крайно опасен за себе си и околните човек. Убеден съм, че в блога й няма нищо измислено или преувеличено. Защото много добре познавам подобен тип хора и зная как мислят и действат.

 23. фразата за мравките с мравешките мисли ми напомни за това
  http://xkcd.com/610/

 24. Михаил
  19/10/2010 - 13:59

  Катастрофално трудно за четене. Не мога да се насиля да чета друго написано от нея, просто не си струва усилието. Горе са го коментирали – няма талант за писане.
  Иначе, че всеки си има отделен свят около него и само споделяме една среда е ясно. Ако някой се шокира от това, доста има да се изненадва по принцип.

 25. Николай
  19/10/2010 - 14:17

  Хм, странно…

 26. Георги
  19/10/2010 - 14:21

  Аз друго взех да си мисля – момичето е ясно, че не е добре с главата, ама за Лонганлона трябва да почнем да се притесняваме май, като гледам колко й се кефи 😀
  Може би скоро никой не го е изненадвал и затова са му интересни “нестандартни”, меко казано, творения?
  Но по-добре да спра с аматьорския психоанализ в собствения му блог.

 27. Както е казал no comment по-горе: Георги, батка, не се излагай.

  Отдавна съм забелязал, че удивително голямо количество хора са просто мрънкачи и мухльовци, невиждащи по-далече от носа си, които мислят собствения си розовичък свят за единствения възможен а всичко друго – за ненормално, изродско и нечовешко.

  Била си застреляла кучето… Баба ми колеше пилета всяка седмица на село, дядо ми – агнета и прасета. Ядяхме ги, представиси – мъртвата им плът най-варварски я печахме на скари и по най-гнусен начин я плюскахме с червено вино. Направо изроди и нечовеци 😉

  Пеперудата ме кефи, защото отрича розовия ви свят – социопатите са известни с това, че виждат света без бремето на социалните условности и човешките самозаблуди (които според някои виждания ни правят хора, все пак де). Някой бил убил куче… голяма работа. И аз бих убил, и ти би убил ама се правиш на много “градски” и “цивилизован” – всичко зависи от обстоятелствата но ти предпочиташ да забравиш този факт, а тя – да го помни 🙂

 28. Светослав Бацоев
  19/10/2010 - 15:09

  Изобщо не ме вълнува.

 29. Longi, и аз с голям интерес чета блога, а линка който си пуснал за социопатите е доста интересен.

 30. Прочее, познавам лично мацката и затова ми е супер смешно когато разни се пенят в праведно възмущение каква била, ненормална, изрод и т.н. По интернет обаче е много лесно да се пениш 🙂 … особено когато нямаш идея за какво говориш. На живо си е съвсем нормална, като говори човек с нея. Малко по-устата от повечето жени, но това едва ли е нещо уникално.

 31. Добре де, ама ми се струва, че това не е нейната философия за живота, а подходящ начин за събиране на вниманието на тези от розовия свят.
  Иначе, за тази прекаленост и странност, която представя, са малко няколко трупа на котки и кучета и спане на кофти места. Все щеше да има нещо по-изключително, някакво постижение (било то и само лично). Аз не виждам признаци на подобно нещо в писанията й. Може да не е лошо да убиваш животни, но да го представяш така все едно ти е мисията на живота … и даже да се занимаваш да търсиш подобно изживяване, е несериозно. Факт, че доколкото видях, половината статии са за това.
  Ето един чудесен пример – Петър представя убийството на животно като нещо рационално и нормално за хората, пеперудата го представя като някаква нейна особеност, която смята за скандална.

 32. Е, това как го представя си е нейна работа 🙂 Самият факт, че никой друг не пише за това ми е достатъчен, за да я чета.

 33. Признай, че я четеш, заради изблиците на цинизъм, а не заради различното виждане или хубавото писане 😉

 34. Всичко е рейтинги :/

 35. Калин Стефанов
  19/10/2010 - 16:05

  “ZiZi казва:
  October 19th, 2010 at 3:49 pm

  Признай, че я четеш, заради изблиците на цинизъм, а не заради различното виждане или хубавото писане ;)”

  И аз това щях да кажа. Но пък не ми се вярва много, щото доста хора пишат цинично в Нета. Аз също, хаха. 😀

  “x казва:
  October 19th, 2010 at 3:54 pm

  Всичко е рейтинги :/”

  Peter Iliev Абе, вие SEO-тата сте изчаткали. Зад всеки текст търсите оптимизация, зад всяко мнение – линкбайт стратегия. Не ви ли мина през ума, че е възможно мацката просто да е казала какво мисли 🙂
  13 юли в 17:16

 36. Прасунсен
  19/10/2010 - 16:16

  Подозирам, че колкото повече я плюете, тя толкова повече се кефи 😀

  Иначе и на мене не ми хареса поста, мразя претенциозното писане.

  Яка снимка си избрал 🙂 (не че бих искал да си легна точно там де)

 37. Калин Стефанов
  19/10/2010 - 16:45

  Тоя път се разписах доста в коментарите…
  Ъъъ, Лонг, абе ние повечето хора си живеем в реалността. Тоест, няма кво толкова да се отрича или пък признава. Тази жена отива яко в другата крайност. Което е разбираемо донякъде, щото блогосферата е в противостоящия край на безкрайните лиготии. От тая гледна точка я разбирам, и аз съм имал подобни “гневни постинги” като нейните. Ама целият ми блог да е пълен с отрицание и да лъха на смърт – еми и аз не съм толкова откачен, а уж се барам за странен най-малкото. 🙂

  А съм чел двата тома на “Нощният ловец”, издадени на български. Жената много прилича на главния герой от романа – Декстър Морган, аналитикът на кръвни пръски и сериен убиец само на лоши хора. Само че Декстър е някакси чаровен, а тази не. Но все пак е интересна. 🙂

 38. Ами Декстър (има и сериал) е точно социопат. Ама е чаровен разбира се, нали е от Холивуд 🙂 И Пепи е чаровна всъщност, не я мисли.

 39. едно е да убиваш животни , за да ядеш или с някаква рационална насоченост, друго да си убиеш собственото куче, понеже ти е тягаво да го гледаш вече и докато го убиваш да го притискаш с крака

 40. Ами да, така е – просто ми е смешно когато някои хора почнат да подскачат като ощипани девици 🙂

 41. Лъчезара
  19/10/2010 - 17:04

  На мен ми се струва, че се е вдъхновила доста от “Декстър” и сега се вживява значително, което прави нейната фантазия именно (по своему) точно толкова розовичка, колкото и на останалите, според нея заблудени мравки. Животът на социопатите далеч не е толкова готин, колкото е описан в книгите и сериалчето за Декстър.
  Иначе, че пише че убива животни голяма работа,или че я е яд на майка й – под път и над път е пълно с хора с daddy или mommy issues…
  .. и аз чета блога и де, гневът й ми действа супер добре

 42. Мариана
  19/10/2010 - 17:06

  Това със спането в запустели сгради го разбирам, и на мен ми харесва да спя на 2500 метра надморска височина, и по възможност поне два дни да не виждам хора.
  Онова за животните е тъпо обаче. Имам чувството, че Пеперудата в един момент е решила да бъде оригинална за да се хареса на себе си и на околните, задала си е въпроса как да стане и е измислила това за социопатията. Което наистина е оригинално, аз например не познавам нито един такъв човек. И даже си е измислила как да и се проявява социопатията – в избиване на животни. Даже е жертвала собственото си куче за да убеди себе си и околните в различността си. После може и да е плакала за него, но тава няма да го признае. И така – сега е интересна дори в собствените си очи – трепе животни и мрази майка си.
  Не и се е налагало да убива животни за да се нахрани, тогава нямаше да прави такива простотии, че да ги и описва като някакво геройство. Не я знам на колко години е, но ми звучи много детински.
  Накрая бих казала, че и благодаря, защото винаги съм мразела да поставям запетайки (не винаги съм уверена къде да го правя), но Пеперудата ме убеди колко са полезни 😉
  И един въпрос: не я ли е страх, че в следващия си живот може да е котка с пречупен гръбнак и да се влачи, влачи, влачи?…

 43. И един въпрос: не я ли е страх, че в следващия си живот може да е котка с пречупен гръбнак и да се влачи, влачи, влачи?…

  Какъв следващ живот???

 44. А тебе страх ли те е? Ама сериозно? Че примерно ще гориш в ада щото лъскаш, или не постиш на Цветница или нещо такова? Едно време туй са били смъртни грехове и обществото ги е заклеймявало даже с по-голяма страст отколкото Мишо заклеймява убийството на “невинен гълъб” муахахахаха…

 45. Калин Стефанов
  19/10/2010 - 17:34

  Лонг, харесвам стремежа ти да изглеждаш, как да го кажа, badass, и да ни накараш и нас да изглеждаме и мислим така. Да не подскачаме като госпожици при вида не еди какво си, или звука на еди какво си, но…

  Всичко си има граници. И тежкарлъкът си има някакви граници. Нямам нищо против някой да си убива животното, нямам нищо против да го прави по какъвто и да е начин – негово си е в крайна сметка. Но няма нужда да се парадира с това и да се прави история от тая работа. Харесах това, че си постнал статията на тази жена почти без коментар от твоя страна и така можех да си въобразя твоето мнение за нея такова, каквото ми харесва. И щеше да е супер. Но ти продължи да отговаряш на хората, които коментират и да взимаш позиция и със всеки отговор все по-малко ми харесваш. Но си написал прекалено много и добри материали за да се откажа да те чета. Не че ти пука, де. 😀

  А Пеперудата е чаровна колкото картоф. Не съм я виждал на живо, не мога да оценя физическата й привлекателност и обаяние. Така че говоря само за това, което чета в блога й. Не може отсъствието на човещина да е чаровно по какъвто и да е било начин. Може би има нещо в тази жена, но то е подобно на усещането, което се носи във въздуха когато си на гробище – студения полъх на смъртта, нищо повече.

 46. Като прочетох писанието за кучето на тази госпожица останах с усещането, че не е добре да си ражда деца. Защото като почнат да я дразнят и да има нужда от тишина ще напише нова история в блога си.
  Дори да е само фантазия пак е гадно.

 47. Мариана
  19/10/2010 - 18:51

  emo, ами ако е вярно, че има прераждане и всички грехове ни се връщат в следващия живот, тогава Пеперудата яко ще пати.
  Макар че според мен тя и в този си живот е достатъчно наказана.

  Longanlon, страх ме е! Страх ме е да убивам или да наранявам каквото и да е същество само защото е по-слабо от мен, независимо дали е човек или животно. Страх ме е да крада или лъжа. Страх ме е да изневеря. Не го правя, защото обществото го смята за грях и не вярвам наистина в прераждането или в ада и рая. И не постя, но не ми пука, пък и никой не му изтича кръвта заради това, така че сравнението е неуместно.
  Страх ме е, защото мога да се поставя на мястото на другото същество и да почуствам страха и болката му. Страх ме е, защото съм нормална.
  Ако на теб ще ти е кеф някой да те простреля от балкона си и да те гледа как се гърчиш, тогава се наслаждавай на писанията на Пеперудата. Защото следващия път може да е котка, а може да си и ти.
  Макар че от известно време ти чета блога и не ми приличаш ни на садист, ни на мазохист 🙂

 48. Не съм забелязал да съм нито едно от двете (а съм ги пробвал), но правя много ясна разлика между човешко същество и животно – разлика, която е ясна на всяко дете, но която, ако съдя от двете ти сравнения само в този коментар, ти се затрудняваш да направиш.

 49. no comment
  19/10/2010 - 20:24

  Longanlon не бе пич, става въпрос за…еми за отношение,
  защото Пеперуда (странен ника е избрала) индиректно намеква , че би убивала хора, защото смята повечето за мравки (не че и вярвам на дрънканиците) и оставаме с усещането, че единствено страхът от последствията (полиция ,съд) я спира. Сякаш дразнителите следва да се третират по сталинистки метод. Покрай нея освен за кобрата се сетих и за друг псевдо-социопат-Релефа

 50. Светослав Бацоев
  19/10/2010 - 20:28

  Ако убиваше хора щях да я уважавам, ама да убива невинни животни, че и да ми се хвали после в блога си … направо без коментар.

 51. Мариана, ами ако след прераждането, който е убивал много хора и животни се прероди в красив силен и умен принц, който е събрал силата на всички убити от него 🙂

 52. Баце, всеки би убивал хора, стига да знае, че няма да го хванат. Един би убивал чалгари, друг – убийци, трети – метъли, четвърти – изнасилвачи на малки деца, пети – съседа от горе дето лопа в 1 през нощта. Прадядо ти вероятно е убивал хора през някоя от балканските или световни войни, също като моя (и около 20 други мъже от рода ми) – хора, не по-различни от него, земеделци, семейни, вероятно с деца – просто родени от другата страна на границата със Сърбия, Гърция или Турция.

  Както казах, всичко е в контекста. Цивилизоваността и задръжките са просто тънък слой лустро върху животинската ни същност. Не се вживявай толкова в тоя тънък слой.

 53. Филип
  19/10/2010 - 22:19

  С нищо не съм впечатлен. Само малко озадачен от вниманието, което й отделяте, ама хора всякакви.

 54. Опа, Петре, замисли се за множеството отрицателни коментари на иначе споделящите възгледите ти хора. Както каза някой по горе – туй със сградите добре. Ама чисто правописните множество грешки и другите смисли под линия – е, не, благодаря. За другите постове няма нужда да коментирам. Четох я веднъж, когато ми беше пратил линк към блога й. Прочетох всичко, което беше написала. Еми – да, впечатлява на пръв поглед с бруталност, ама като се зачетеш – не.
  Да е жива и здрава и да си те кефи със здраве. Ама за мен – не!
  Туй то 🙂

 55. no comment
  19/10/2010 - 23:21

  Longanlon бате не си прав. Някои хора може би биха убили, ама далеч не всички. Тоя дето вдига шум бих му го насинил в най-добрия случай, но дори да излезе по-як от мен, доста вероятно е следващия път да не шуми, щото никой не си търси излишни проблеми , когато може да ги избегне (бе има си и такива чукове ама са малцинство). Дедите ни са трепали за национално освобождение-не защото така им харесва. Тук намесваме оцеляването на вида. А който иска кръв днес-те в Ирак Афганистан ще го наемат доброволец. Ако не от едната страна на барикадата, то от другата-със сигурност. А цивилизоваността ни явно не е толкова тънка, щом върху нея се крепи цялото човечество (разумната част де)

 56. е, и ти си прав

 57. Готино е написано според мен, с изключение на пунктоацията. Ама не виждам причина да убеждаваш някой, че трябва да слага запетайки, когато самият той не възприема повечето от много “по-важните и значими” обществени норми. Какво остава за запетайките!! :):)
  А иначе, самата дума “социопат” не ми се връзва много с думата “блог”… Един вид – не ми дреме за всички вас, аз съм анти-социална, нормите ви са смешни, не ми пука какво мислите, но ако обичате прочетете какво съм написала, че и ако ви се иска ме напсувайте, но ми обърнете внимание :):)…
  Все пак, мисля че е оригинално. Много хора могат да се пенят на това, кой какво е написал, въх как може да има такива хора и т.н., но в крайна сметка те самите нямат никаква идея за собствен блог и никой не им обръща внимание. Един успешен блог = една успешна марка, а за създадеш успешна марка, трябва известен акъл…

 58. Светослав Бацоев
  19/10/2010 - 23:35

  ПунктОация с главно О нали

 59. Успокояващото усещане за пустота и самота когато наоколо няма нито едно живо същество …
  Приятен текст.
  Пеперудата цени високо живота и успява да му се наслади. Тишината и самотата понякога помагат да чуем собствените си мисли, да уточним чувствата си, да разберем желанията си.

  Да, литературата е изкуство.

 60. Георги
  20/10/2010 - 01:06

  “Отдавна съм забелязал, че удивително голямо количество хора са просто мрънкачи и мухльовци, невиждащи по-далече от носа си, които мислят собствения си розовичък свят за единствения възможен а всичко друго – за ненормално, изродско и нечовешко.”

  Прати я на психиатър и той нека той да реши? Или сега ще кажеш, че те нищо не знаят… Да, ама това ще е в разрез с твоята философия, че има *наука* и *вяра*. Ти може и да си *вярваш*, че тя е нормална, а аз – че съм мрънкащ мухльо…

  Да изпитваш садистично удоволствие от това да отнемаш живот *просто заради самото отнемане* на мен лично не ми харесва и смятам, че е опасно – дори това да ме прави късоглед и тесногръд.

  И все пак – аз говоря за “лирическата героиня” на писанията – дали авторката е такава в ежедневния си живот или всичко това е сцена, не мога да коментирам.

 61. Георги
  20/10/2010 - 01:08

  а, и твоят ad hominem “аргумент” (че сме лигльовци или каквото там беше) по никакъв начин не оборва аргументите на останалите участници в спора.

 62. Да Светослав, с главно О, както и въпрос с “?” знак! :):)

 63. Светослав Бацоев
  20/10/2010 - 09:43

  Не, с някъв фейс накрая вместо пунктуационен знак ;р

 64. Абе по-умен си от мен. Признавам го! Предлагам на всички тук да ти го признаят, за да чувстваш добре, поне за малко. 😉

 65. Бе по-умен си от мен. Признавам си го! Предлагам на всички тук да ти го признаят, за да чувстваш добре, поне за малко. 😉

 66. Мариана
  20/10/2010 - 11:20

  “emo казва:
  Мариана, ами ако след прераждането, който е убивал много хора и животни се прероди в красив силен и умен принц, който е събрал силата на всички убити от него”
  Е Пеперудата определено ще е много хубава, силна и красива принцеса, защото ще е взела силата на няколко помияра, котки и врабчета.
  По-добре да се вземе в ръце в тоя си живот и да го промени като толкова не го харесва. Не понася майка си – ами да не се вижда с нея. Не понася кучетата – ами да се премести на място, където няма такива. Не понася хората – има места, където хора почти няма.
  На мен ми прилича малко на лигла, дето умира да се прави на интересна. И успява, вече втори ден сума ти хора се занимават с нейните психични отклонения.

 67. Жилов
  20/10/2010 - 11:30

  Ако убиваше хора щях да я уважавам, ама да убива невинни животни, че и да ми се хвали после в блога си … направо без коментар.

  Предпочитам социопат пред идеализиращ животните мизантроп.

  @Георги
  Психиатрията като наука е на нивото на алхимията все още.

 68. Жилов
  20/10/2010 - 11:31

  Ако убиваше хора щях да я уважавам, ама да убива невинни животни, че и да ми се хвали после в блога си … направо без коментар.

  Предпочитам социопат пред идеализиращ животните мизантроп

  Прати я на психиатър и той нека той да реши? Или сега ще кажеш, че те нищо не знаят… Да, ама това ще е в разрез с твоята философия, че има *наука* и *вяра*.

  Психиатрията като наука е на нивото на алхимията все още

 69. Жилов
  20/10/2010 - 11:32

  Ако убиваше хора щях да я уважавам, ама да убива невинни животни, че и да ми се хвали после в блога си … направо без коментар.

  Предпочитам социопат пред идеализиращ животните мизантроп.

  Прати я на психиатър и той нека той да реши? Или сега ще кажеш, че те нищо не знаят… Да, ама това ще е в разрез с твоята философия, че има *наука* и *вяра*.

  Психиатрията като наука е на нивото на алхимията все още.

 70. Светослав Бацоев
  20/10/2010 - 11:45

  @Жилов не ми преиначавай думите не идеализирам животните, и аз бих убил агресивно животно, но не бих убивал невинни животни за спорта.

 71. Жилов
  20/10/2010 - 12:57

  @Светослав
  К’во да им преиначавам, то те сами говорят за себе си. 🙂

  Лонганлон, извинявай за кочината, която съм направил по-горе, но не разполагам със средства да я почистя.

 72. Ей, тва Данче бе! Направо една блоговска лейди гага 🙂

 73. Некакъв
  20/10/2010 - 17:15

  Само на мен ли ми се струва, че блогът на тази пеперуда е просто една пародия или по-точно една провокация? Особено тази статия за изоставената сграда ми се струва адски смешна, особено когато решава да прави кекс сама.

 74. [quote]На първо място е един дето горе-долу става като му гледам снимките (особено във фейсбук) ама писанията му са все за някакви философии и политика – тва ли четете за да се забавлявате не ти ли писна бръсната главо да се правиш на много умен показвай си мускулите и сините очи тва ти е силната страна с дълбокомислие не може да впечатлиш никого те философите в интернет са по пет за лев.[/quote]

  Хаха, Лонги, май си единствената мравка която “става”. Като се има предвид, че Георги e в Германия и може би събира пари за Heckler & Koch PSG-1 и тя си чеше катеричката из развалините на социализъма, май ти можеш да се окажеш последната надежда на врабчетата в квартала и. 😀

  А относно историята с кучето… чудя се дали се е събудила изпотена и напишкана като го е сънувала?

  Иначе я направи медийна звезда за един ден и сига щем ни щем щи я читем. Не, че момето не полага писателски усилия де. Но в тез времена, знаеш, е по добре да видим видеото с кръвта и мозъците за да повярваме детсевика. Щото само снимка на две врабчета е малко слабичко за такава люта социопатка 😉

 75. Калине, под “рейтинги” имах предвид, че скандалите привличат зяпачи = генерират трафик.

  Колкото до момичето, социопат не би се пънал да се набута в “обществото” (чрез писане на публичен дневник). Но здраве да е; важното е да има зрелища, меле, да има с какво да се занимават хората 🙂

 76. Толкова е семпло.Чак умилително.Даже не е смешно.И тъжно не е…някак си нищо не е.Поне една запетая да имаше някъде,колкото за цвят.

 77. x ти колко социопата познаваш, та си толкова уверен какво биха направили и какво не?

  щото аз познавам трима, единия толкова добре, колкото изобщо е възможно, и мога да ти кажа, че съвсем, ама съвсем не си прав.

 78. Добре де, Longalon, колко от тези социопати са маркетингови анализатори? 🙂 (т.е. изследват поведението на потребителите, дават препоръки, предписания, мислят как да комуникират с пазара и т.н.)?
  Това е, все едно да си пацифист, ама работата ти да е да ходиш да обучаваш военните как да стрелят и да карат танкове! 🙂 Или да си вегетариантец, ама хобито ти да е да препарираш животни…

  Мое лично предположение е, че момичето е отраснало без баща, както и че майка й повече й е пукало за собствната кариера, отколкото за собственото й дете… Иначе определено е умна и успява да привлече интерес…което е важно за всеки маркетолог.. 🙂

 79. Хаха, всъщност маркетингов анализатор, или анализатор на каквото и да е човешко поведение е подходяща работа за социопат стига да иска да я върши. Щото нали като социопат, му е лесно отстрани да вижда и анализира човешкото поведение, както да речем на човек му е лесно да анализира примерно, ха, поведението на мравките.

  Колкото до мнението на Х, социопата си е набутан в обществото ще, не ще. Ако не иска да е сред обществото да ходи да става аскет…или да живее на място, подобно на това описано в статията – без жива душа наоколо. Особено ми хареса последната фраза в статията за бъдещата цивилизация – беше много смислена и на място.

 80. Ивайло Христов
  21/10/2010 - 11:47

  Петре-това е добро попадение.Интересно ми е обаче защо толкова хора и се нахвърлиха така зверски.Явно нахвърлящите се са доста далече от това поколение.Ами за радост са останали известен брой мислещи.То щом мислещите се третират като социопати-егати обществото!!!!
  Темата за самотата е поднесена оригинално,но без груба провокативност.Начина на поднасяне показва една добра литературна подготовка.Грешките,на които се отдели доста място ,могат да се обяснят само с едно- всичко е написано на “прима виста”.Това само повишава стойността на всяко произведение.
  И в заключение-ако девойчето напише роман-ще ми бъде интересно да го прочета!

 81. “включително и кекс сама понякога ако ми дойде вдъхновението права”.. Тя прави кекс. Уау. Badass

 82. ау, каква интересна пикла

  пофалила на пепито сините очи и он клъвнал

 83. Калин Стефанов
  21/10/2010 - 16:26

  Съгласен съм, че й отдаваме много значение, но:

  1. Лонг още не е пуснал следващия си постинг и тва е най-новото тука, така че на кое друго да отдаваме значение ЗАСЕГА? Аз другите блогове би обхождам сегиз-тогиз и с тъга на сърцето се убеждих отново, че освен тука и на още много малко места в Интернет няма какво толкова интересно и смислено да прочета. Като изключим чуждите сайтове, разбира се.

  2. “GR8 казва:
  October 19th, 2010 at 11:32 pm

  А иначе, самата дума “социопат” не ми се връзва много с думата “блог”… Един вид – не ми дреме за всички вас, аз съм анти-социална, нормите ви са смешни, не ми пука какво мислите, но ако обичате прочетете какво съм написала, че и ако ви се иска ме напсувайте, но ми обърнете внимание :):)…”

  Много си прав. И аз това се чудя: Хем “социоПАТКА”, хем блогърка! Хич, ама хич не ми се връзва…
  Ама, чакай малко. Нали съм “охлюв”, поредната заблудена душица с “розови” представи за света, мравка с мравчени мисли и `нам си к`во… Как бих могъл да я разбера аз тази велика мислителка! Никак! 😀

 84. GR8, както ти казах по-горе, очевидно нямаш идея какво е социопат и представата ти е изградена от някакви филми може би. Повярвай ми, знам какво говоря и не, това което си представяш, че е социопатията, няма нищо общо с истината.

 85. Първоначално не разбрах, че към мен е отправен коментара ти.

  ОК, вероятно си прав, наистина може би не ми е точна представата. Просто ми се струва, че много хора с отклонения се появиха. Все едно, ако човек си е нормален, стандартен (средно-статистически), това е прекалено тъпо и скучно и по-скоро трябва да сe докара психично разтроен, за да получи интерес от околните…

 86. Ок, Лонганлон, разкажи повече за тези твои познати-социопати. Може аз да съм в грешка или да влагаме различно значение в думата.

  Те също ли са толкова склонни към самоанализ и дословно цитиране на bg wikipedia?

  Имам предвид http://bg.wikipedia.org/wiki/%.....0%B0%D1%82
  Думи и фрази са копирани и пейстнати из блога на “момичето” 1:1. Чак ми стана драго, че се грижат толкова добре за информираността ми като зрител 😉

 87. Незаконни строежи не коментирам ….. професионално просто.

 88. Социопатът е човек, който не се интересува който и да е какво мисли, и е задвижван от чист себе-интерес.
  Интересното е че пълната противоположност на социопатът е attention whore и бимбо-подобните изцепки сред човешкият род.
  А, Х, според теб това определение за социопат в уикипедия от къде е копирано и пейстнато?

  П.П.:Лелелеле, още не съм си изпил сутрешното кафе какви ги написах 😀

 89. “Bhaal казва: Социопатът е…”

  И от къде черпиш тая тъй безценна информация?

 90. Четене и мислене, душко. Четене и мислене.

 91. тъй като гледам, май е повече мислене и по-малко четене

 92. А, да и опит – познантството ми с няколко почти завършени социопата. Ех, София…

 93. Може и така да е. Но в крайна сметка и това, което казах е вярно; оставяйки настрана всичките други психологически нередности и отклонения, които един социопат може да има. Или ти си на мнение, че да си социопат не е нужно да ти има нещо, стига да не харесваш човека и неговото общество и да се отлъчиш душевно и мисловно от него…както например Джордж Карлин прави, ако съдим по неговите изказвания?

 94. Как пък всички толкова се вълнувате от социопатите, та чак се биете кой познава повече от другия !:)
  Може би това е обратния ефект на социалните мрежи – социопатството, да се правим на куул, щото сме хейтъри и да не ни дреме за другите. Нещо като ЕМО, ама бета-версия…

 95. Модерната вещица
  22/10/2010 - 15:34

  Някои момичета правят групов секс, защото само така получават внимание. Други пишат садистични глупости за убийство на кученца. Посещавам блога да чета теб, а ти ми навираш чужди лайна в лицето. Fail!

 96. А пък трети момичета въобще не им пука какво ще каже някой за техните умотворения. Хех. Лонганлон от време на време публикува в блога си творенията на чужди блогъри, ако му харесат. Така ли отреагираш всеки път като го прави или просто си толкова потресена от публикацията, че и той трябва да си го отнесе? Това си е неговият блог – неговото кътче в нета, има право да прави каквото си иска. Не е като да му плащаш и той да ти е дал боклук в замяна. Ти като отидеш някъде нагости и се окаже, че домакинът ти си е поканил някой приятел, който е кофти личност (в твоите очи) така ли ще отреагираш – що ми навираш такъв шит в очите? Така, че Epic Fail, ама от твоя страна.

  ГР8, всичко по едно или друго време се превръща в мода, после се забравя, после пак се връща…

 97. Абе, какъв социопат е това момиче, като явно има профил във Facebook 🙂
  Още нещо – някъде беше написала колко я дразнят жените, които правят разни муцки на снимки, за да изглеждат куул, обаче на нейната снимка е със слънчеви очила в стаята.
  Хм, нещо … май-май …

 98. Честно казано на мен ми хареса това разказче за спането в изоставеми промишлени сгради. За мен е безспорно, че е оригинален писател, въпреки че според някои няма талант за писателстване. Я ми кажете по какви критерии се установява този талант,а? Може би като “колосите” Вазов или Елин Пелин, ха-ха, промити мозъци.
  Но симпатията ми към Пеперудата иде от там, че и аз имам това странно желание да се завирам в изоставени сгради, особено къщи. Но става и за индустриални постройки. Кефи ме да се въртя на подобни места, щото наистина оставам сам. Напълно я разбирам. Тази невероятна тишина, която е и тишина в собственият ти ум, без бръмченето на разни индивиди и кошерните им идеи за света и обществото… супер яко е. Наистина се чувствам себе си.
  Може би това произлиза от презрението ми към ърбън културата: някакви зомбита, уеднаквени от силата на рекламата и маркетинга, гъчкащи се в разни неприятни места и мерейки си пишките през цялото време, пфу! Поради това западнали или изоставени села, празни влакове, пустинни пейзажи ме привличат като магнит. А може би и аз съм социопат,а? Ама като си помисля не искам да трепя животни, явно съм в начална фаза.
  Но в блога на Пеперудата има нещо освобождаващо: човек да не се срамува и подтиска тъмната страна в себе си. Че понякога си викам “Дай да съм позитивен и розов” ама нищо не излиза. Сега съм спокоен…

 99. 96 коментара ?! XAxaxXAXA!

  Дискусии, обсъждания, спорове, вадене на линкове и цитиране на не знам си какво си, възгласи “вещица”, “на кладата” и т.н…и за какво?

  Лично признавам текста за кученцето беше интересен, идеята за изоставените сгради също е супер. Като цяло въпросната блогърка е нещо ново и алтернативно, смятам да и поотделям внимание от време на време.

  Но има ли нужда да обяснвам, че момичето просто иска да преекспонира някаква част от нейната действителност, да скандализира форумните пуритани и да привлече внимание към себе си? Защо взимате всичко толкова на сериозно? Била убила кучецне ауууу, дай да и вържем тръбите да няма деца. ХАХАХАХАХА!

  Щеше ли да създаде такава полемика, ако вместо за убитото кученце беше писала как отишла на мола и си купила хамстерче което било супер сладко, щяла сега да му купи дрешки и да поства всеки ден супер сладките му снимчици?

  Защо не приемете въпросният блог като нещо ново и интересно с идеите и темите си (като стил не е нищо особено) и спрете да се връзвате на (~евтини) провокации?

 100. Модерната вещица
  22/10/2010 - 17:42

  Bhaal, добре, че и аз съм от третите момичета.
  Разбира се, щом домакинът я харесва, свободен е да я покани/сподели. И ако това не ми се нрави, нито той, нито аз ще загубим нещо, ако спра да му идвам на гости. Но това трудно ще стане, понеже всички пътища водят към кака Сийка. :0)

 101. Калин Стефанов
  22/10/2010 - 17:47

  NPaine, 96 коментара са, щото това е блога на Лонги и той едно, че е най-четеният български блогър, второ, че за да побутне дискусията отговаря от време на време на по-интересните коментари. А не че е толкова провокативен и уникален постинга на въпросната жена. Малко мисли, ебаси. 😉

 102. no comment
  22/10/2010 - 17:55

  ако всички социопатки са толкова сладки и така елегантно си изписват/изскубват веждите мисля да им дам шанс :р

 103. Калин Стефанов,

  Като ти е крайно безинтересно, тривиално и лесно за разбиране момичето какво си се изтъпанил с ред мнения, квалификации и разсъждения отностно нея? Мен като не ми е интересно нещо, не говоря за него.

  I понеже не и провокативен постинга, затова блогъри като теб пишат яростен коментар след коментар, че и даже в собствените си блогове размишляват върху въпросите за социопатията, кученцетата и т.н.
  То това всичкото идва щото Лонганлон има популярен блог и отвреме навреме си пише с хората…. той е виновен със сигурност, мацката няма нищо общо.

  Иначе сравнението ти с Декстър е яко, ама то и там успехът се дължи точно на крайната провокация на очевидно крайно противоречивата комбинация сериен убиец/супергерой.

 104. Калин Стефанов
  22/10/2010 - 19:16

  OMG, NPaine, ти си ми чел коментарите! Иеее!!! 😀

  Бъзикам се, бе. Нищо не си чел. Щото аз съм написал, че въпреки всичко Е ИНТЕРЕСНА. А НЕ СЪМ написал, че е лесно разбираема и тривиална! И казах, че не толкова заради провокативността на постигна хората го коментират, а поради ред други причини, които ти ги изброих, та да се сетиш. Не съм казал, че не е провокативен, а че НЕ Е ТОЛКОВА провокативен. Как само ше ме накараш да ти повярвам, че съм ги писал тия работи! 😀 😀

 105. Калин Стефанов,

  ОМГ контактувам си с инфантил! Йееее…

  Що ли пък да не взема да прекъсна комуникацията?
  Язък само че си ми набор…

 106. Калин Стефанов
  22/10/2010 - 19:51

  Не стига, че ми слага некви думи в устата, които не съм казал, ами и сега съм инфантил. 😀 Голям образ e тоя, бе. 😀

 107. тцтц коментират мен и блога ми [хруп хруп пуканките] 😛

 108. Абе Лонганлон, понеже съм си така параноично-конспиративно настроен, та ми хрумна по повод тая пеперуда ти освен “социопат”, проблеми с шизофрения да имаш?
  Че поне откъм реакции по разни блогове, форуми и сайтове тип бг мама, си го докарал точно на нещо което ти би усмял.
  Може и да бъркам разбира се де… ама нали ти казвам и аз си имам своите отклонения.

 109. може и да имам – питай другото ми аз

 110. Димек Данчето, или?

 111. Залагам 50000 неденоминирани лева /сиво-лилавата кирилометодиевка/, че вероятността гореодумваната госпожица да е спала в халето на снимката е право пропорционална на вероятността в това хале да са произвеждани български изтребители СТЕЛТ! И обратно пропорционално на вероятността в радиус от 500 мили от това хале да НЕ живее нито един от т.н. индобългари. В противен случай провисналата в центъра на халето верига трябва да е само фотомонтаж или по нея да тече 3000 волта напрежение…

 112. Последният коментар искрено ме разсмя 🙂

 113. EllyMinator
  23/10/2010 - 22:24

  Ха-ха-хааааа. Защо всички я наричате социопатка, след като сама си го е написала, че е “социо патка”. За втората част от определението абсолютно я подкрепям и заставам зад нея (без задни мисли ъф корс). Не съм чула (чела) някой социопат, психопат и всякакви подобни имащи девиации, да си признава и да осъзнава, че е такъв. Кой луд ще признае, че е луд. Не е гот да страдаш от липса на внимание, да си хубава, но не чак дотам, да си умна – но не чак дотам. С какво да изпъкне момичето, след като има толкова по-по-най от нея в ординерните неща. Работи му фантазията на момичето, за съжаление не много успешно – зациклила е на едно място и си стои там, а така очаквах да прочета нещо интересно, в стил Декстър, американски психар, Ханибал или Норман Бейтс. Уви, на тази не запетайките са й най-големият проблем. Просто е бездарна!

 114. Калин Стефанов
  24/10/2010 - 12:46

  Лонг, напиши нова статия, де. От кога чакам. 🙂

 115. Жилов
  24/10/2010 - 13:53

  Немалко хора със сериозни психически отклонения са в състояние да ги осъзнават. Както и да прилагат себеконтрол, където това е в тяхна полза. Това важи и за споменатите от теб социопати / психопати, и не само за тях. В МКБ-10 (международна класификация на болестите, в случая психическите) това е описано в достатъчно детайл.

 116. Мариела
  24/10/2010 - 17:53

  Мацето май е по-интересно с това, че Лонгчо и е обърнал внимание 🙂 Вижте тук колко коментара има и колко – при оригинала. На мен лично идеята за изоставените сгради ми е симпатична, аз например обичам гробища. Привличат ме някак. Но няма да напиша пост за това сигурно. Та.. за ПИпИрудата – хубава идея, но толкова зле представена, че .. може да му се додрайфа на човек.

 117. Мариела
  24/10/2010 - 22:23

  Малеее, сега се зачетох и в другите постове 🙂 Това дете не е социопат – тя просто плаче за внимание. Явно и е липсвало внимание и продължава да и липсва. Мисли си, че страшно ще шокира публиката с простреляните гълъби, кучета и котки, които после си влачат задниците и ще стане диво интересна. С пушката. Амазонка. Само че.. май това и е темата. Други почти няма. Пише кво пише и най накрая – застреля поредната гадинка. Десет поста посветени на това. Като изключим тези за майка и и за блогърите, от които лъха неистова омраза. Има една приказка “човек вижда това, което е той самия” Та.. лоша работа мила. Нужно ти е нещо силно и по-различно от пушка и бликащата кръв. Нещо като шамар (обикновено съдбата ни ги сервира, за да се поосъзнаем). Или като любов. Пожелавам ти го, макар че нямам много надежди в тая посока.

 118. Йоана
  25/10/2010 - 13:34

  Чувствам се длъжна да постна дежурната си чуденка дали ако това го беше написал мъж, щеше да предизвика толкова ехидни обвинения в търсене на внимание като единствена нейна цел. Няма как да знам, но бих заложила на “не.”

 119. Мене ме втресе също като прочетох за кученцето, обаче в последствие като почнах да чета коментарите към поста тук с всеки негативен коментар почна да ме пуска чувството за справедливост.
  Всички са вманиачено нормални и компетентни. Ум да ти зайде от толкова некомплексирани и напълно социални хора.
  Че дори и феминизмът се намеси някак си…

 120. Meрнах и блога, това, което се набива на очи е, че е като раздрънкано радио. Всичките статии са едни и същи,а и явно се прави на интересна. Ако всеки почне да разправя как е клал прасето на село, как е смачкал 100 жаби като е бил на риба и колко кучета е изтрепал…. еми скукаааа. А и въздушна пушка к’во по дяволите, само децата и педерасите стрелят с въздушни пушки. Ако си мераклия си взимаш пистолет и почваш да тренираш стрелба от движение по птици и псета, а доброто боравене с военна прашка е незаменимо като усещане. Абе к’во се хабя да обяснявам (

 121. Лъчезар П. Томов
  27/10/2010 - 21:22

  Ако това момиче наистина е прави, нещата, които описва, трябва да лежи в затвора, без да има контакти с други хора. Жестокостите към животните са подсъдни. Дори и към прасето, което ядеш, затова сме приели най – различни закони, наложени от ЕС, макар и не докрай.

 122. Айде не се изсилвай, да не получиш херния моля те…

 123. не съм видял цивилизовано убиване на животно :)))
  А за ЕС, явно не си виждал как се колят кокошки в птицефермите на някои страни.

 124. Светлин
  01/12/2010 - 14:05

  Блогът на мацката е добър. Винаги ме е интересувало мнението на хората, които имат какво да кажат, независимо от това в коя крайност залитат.

 125. Със сигурност, единствения човек, който не е оставил коментар тук, е пеперудата. Това и харесва…харесва и да чете вашите от растояние! Но email-a в края на изречението е задължителен, нали :)?

 126. Един много закъснял коментар по темата. Много, ама наистина много странно четиво. Леко шокиращо, леко тегаво, оставя особено послеусещане. Това маце трябва да се пробва да напише нещо по-обемно и сериозно(и да си намери е…ач:-). Това последното е майтап)

Leave a Reply

Задължителните полета имат *