Какво мислиш за…
Сметищата и боклука – прости изчисления

Коментари

 1. Николай Цветков
  24/10/2009 - 09:29

  Ти завиждаш ли? 😀

 2. Успокой се.
  В Индия това е ежедневие.
  Крачим смело към азиатските порядки.

 3. не, не е ежедневие. сватбите на деца в Индия са ритуални – нещо като годежи, с които двете семейства се уговарят официално да оженят децата едно за друго след години, като пораснат.

 4. Защото – колкото и политически некоректно да звучи – са цигани. БХК и подобните сега би трябвало да се намесят, но не вярвам. Жалко за момичето, та тя е дете.

 5. Георги
  24/10/2009 - 10:45

  Сигурни ли сме, че не се е самосезирала?

 6. Владо
  24/10/2009 - 11:29

  А какво ще кажеш за 10 годишно дете продадено от 33 годишния си дядо, докато майка му я нямало?!?!

 7. e, като бях на 8 и аз продадох братовчедка си на един приятел срещу 30 фунийки от гланцирано списание… 🙂

 8. Anna Moritz
  24/10/2009 - 14:02

  ха, то фунийките от гланцирано списание си бяха лукс стока, че и лошо биеха … ама чак братчедката да я продадеш…

 9. Камен Димитров
  24/10/2009 - 14:04

  Лонгалон самосезирай се тогава. 🙂

 10. Камен Димитров
  24/10/2009 - 14:04

  Пфф извинявай че ти обърках ник-а. Неволно беше!

 11. frog’n’roll
  24/10/2009 - 14:15

  Не виждам причина да се притеснявате – я си припомнете колко разкрепостени бяхте в една друга тема тук, по повод пиенето и секса на учениците. 😛

 12. Алиса
  24/10/2009 - 14:35

  Никой няма да се намеси, най-много прокуратурата да имитира нещо като дейност, докато отшуми новината. Когато 19-годишен батко забремени 10-годишно българче – говорим за педофилия. Когато това се случва с циганче, се нарича “част от традициите на етноса”.

 13. Простичките отговори на този въпрос ги дава Калин Руменов. Сложничкият отговор е: защото бащата е 19-годишен и не е Роман Полански (тоест никой не е чувал за него извън маалата) 🙂

 14. на 10 е 3-ти клас, ако изобщо е ходила младата майка на училище.

 15. Алиса
  24/10/2009 - 19:31

  На училище най-вероятно не е ходила. В маалата не си пускат момите да учат, за да не станат к…и. Малка циганка ми го е казвала. На момиче, ходило на училище трудно се намира съпруг, защото репутацията и вече не е…разбирате.

 16. Ми аз пък изобщо не съм възмутен, огорчен и прочие
  1. Те, братята, си живеят в “анклав”
  2. След като си живеят в този анклав вътре, естествено си имат закони,
  3. След като те самите приемат за нормално да правят секс на 10 – това си е тяхно решение – нещо като да накараме турците да ядат свинско, щото и ние ядем. Или да ги накараме да ходят без забрадки, щото ние ходим без? Или да изтрепем всички иноверци, щото имат правото да отсъстват и в други, различни дни заради религията си – за БАйрам, за Великден (примерно твоята конфесия празнува на различна от православната дата), или държиш да празнуваш ПРесвето Сърце Исусово (пък в тази държава този празник никой не го е чувал)
  Въпросът е, че наистина работата с гетата е трудна и няма практически опит никъде по света. Да не би гетата в САЩ да са по-добри от нашите тук? Не, не са.
  И наистина ние ще седим и ще се възмущаваме, ама не зависи от нас – пътят е към образоването на тези индивиди. Към тяхното цивилизоване, но това е един бавен, мъчителен и труден процес.
  Като за начало – следва да се спрат всички тъпи помощи и то не само на циганите, ами и на мързеливите българи, които паразитират в обществото.

 17. и да не забравяме – Vox Populi – Vox Dei. След като техният глас е “може да правим секс на десет – значи правят”.
  Педофилията не е просто да правиш секс с някъв малолетен, а да го правиш въпреки забраната на обществото. Пък тези анклави трудно бих ги нарекъл част от нашето общество. Те си имат свое собствено.

 18. Светослав Трайков
  25/10/2009 - 16:18

  Писах по темата вече:

  http://jivotmoi.blogspot.com/2.....kings.html

 19. Любомир Попов
  26/10/2009 - 09:10

  Аз незнам защо се подминава по-съществената тема – Баба на 88 г. пипна сифилис

  “СЛИВЕН. 88-годишна баба се разболя от сифилис след полов контакт. Това съобщиха от кожно-венерическия диспансер в Сливен. При прегледа жената обяснила, че води редовен полов живот, но не знае кой я е заразил. Пациентката беше излекувана с антибиотици, заявиха от диспансера, но отказаха да съобщят името на бабата. Това е най-възрастната дама, заболяла от опасната венерическа болест, откакто се води статистика в Сливен, категорични са лекарите. Най-младата им пациентка пък е само на 9 години. Тя също била хванала сифилис по полов път, твърдят специалистите.”

 20. Любомир Попов
  26/10/2009 - 09:12

  Исках да питам – Какво става в тоя Сливен бе?

 21. Спас Колев
  26/10/2009 - 12:28

  @plankov: То това – хубаво, но в Книгата продължава да пише: “Който се съвъкупи с лице, ненавършило 14-годишна възраст, доколкото извършеното не съставлява престъпление по чл. 152, се наказва с лишаване от свобода от две до шест години.”

  Значи, трябва да се обърнеш към народните си представители да опишат съответните изключения (анклави, гета и т.н.). А в конкретния случай си закъснял с около година. :/

 22. Няма нужда да се обръщам към никого, просто съм убеден, че никой няма да осъди въпросния циганин.
  Абе направо да вземат и да разрешат тъпия брак, язък, че сме страна по някаква Харта за закрила на детето, което на практика означава, че куп западни филосои ще почнат да обясняват, че ние сме некви извратени педофили.

 23. Чиста проба педофилия. 19-годишният младоженец трябва да е в затвора барабар с роднините си и роднините на момичето. Пък после нека да сезират международни съдилища за етническа нетърпимост.

 24. Западните философи и сега биха могли да обяснят, че сме”извратени педофили.” Достатъчно е да погледнат статистиките относно ражданията и абортите в детска възраст.
  Само дето същите предпочитат да философстват по въпросите на интеграцията на точно този педофилски етнос, като си затварят очите за това, което им е неудобно. Не че и ние си нямаме такива разбирачи…

 25. Смятам да се самоцитирам. От tarbo.blog.bg

  За 11 годишната циганка, която роди…Всички граждани на Република България са равни по права. Вчера едно 11 годишно момиченце – още дете роди от 19 годишен – т.е. пълнолетен педофил. Според Наказателния кодекс това е престъпление. По точно според:

  чл. Чл. 151. (1) (Изм. – ДВ, бр. 75 от 2006 г.) Който се съвъкупи с лице, ненавършило 14-годишна възраст, доколкото извършеното не съставлява престъпление по чл. 152 , се наказва слишаване от свобода от две до шест години.

  Някои ще кажат, че това са просто традиции. И че момичето е било съгласно. Не е така. Не може да се уважават традиции, които са престъпления и не може да се твърди, че едно момиченце на 10 години, което би трябвало да е в трети клас е способно да “даде съгласие”.

  Ама тя била циганка. Какво като е циганка – това променя ли чак толкова възрастта и на съзряване? За да се възмутим трябва да е половин циганка или четвърт циганка или чиста българка, така ли? Къде е границата? И къде е гаранцията, че педофилът, на когото веднъж се размине, след това няма да “убеди” вашата 10 годишна дъщеря да прави “доброволно” секс с него и да и направи дете?

  Преди седмици по целия свят гръмна скандалът с Роман Полански. Който бил правил секс, “доброволно” с 13 годишна преди десетилетия. И когото арестуваха за това. Никой не отрича , че това е престъпление, спореха само за давността. Тук давност няма.

  Нека този постинг бъде третиран като сигнал към Сливенска районна прокуратура и към Агенцията по закрила на детето.

 26. Престъпление е според българското законодателство, но същото то е създадено по волята на българското общество, чрез народните представители, които са върховен изразител на волята на народа (демек на обществото)
  Ако приемаш, че циганите са част от нашето общество, то ок – имаме педофил, ако обаче не ги разглеждаш като част от нашето общество (както аз например), то не следва да говорим за престъпление
  И не ги разглеждам като част от обществото ни, не защото съм расист, а защото те самите не желаят (поне повечето от тях към настоящия момент) да приемат, че мнозинството играе по други правила.
  за да съдим някого, за да го наказваме, следва той да осъзнава своята вина, да има съзнанието, че извършва нещо нередно, и на всичкото отгоре деянието му да е заплаха за обществото (не съм силен в наказателното право, та предавам общите си разбирания по този начин)
  тук, неговото деяние не представлява нито заплаха за обществото, нито е извършено с идеята, че имаме виновност
  А пък ако той не осъзнава вината си в такава ситуация – нормалното наказание за педофилията е лечение, а не затвор.
  Роман Полански, както и 13 годишната принадлежат към едно общество, с едно ясно съзнание и играят по общо приетите правила
  Една арабска държава например, която не е подписала нам си кой международен договор за закрила на децата (Харта), та същата тя по силата на какво ще бъде задължена да върне малкия Сашо на майка му, щото бащата Абдуллах го бил отвлякъл? Точно по никакъв.

 27. да добавя, не случайно в Англия, например мюсюлманите могат да избират дали да бъдат съдени по Шериата, при дадени обстоятелства
  Въпреки, че именно позволяването на прилагането на “втори” закон в дадено общество не води до интеграция, а до дезинтеграция и маргинализация, то поне до момента за да се намалят т.нар. сблъсъци между съставни елементи на обществото, понякога е по-разумно да се даде именно правото да се прилага обичайното за дадена група право, при определени обстоятелства, естествено.

 28. Планков, шериатът в англия е арбитраж и е за граждански дела.

  Пак ще се самоцитирам.

  Шериатът бе официално приет в британската система за съдопроизводство

  http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1233247

  Според специален закон шериатските съдилища се водят като арбитражни и решенията им са задължителни, ако и двете страни по дадено дело са съгласни именно те да се произнесат по техния случай
  15.09.2008
  Шериатът официално е приет във Великобритания и на шериатските съдилища се разрешава да гледат граждански дела между мюсюлмани, съобщи в. “Таймс” в неделното си издание.
  Без да привлича вниманието на обществеността и пресата, правителството даде на ислямски съдии правото да решават дела за развод, финансови спорове и домашно насилие, посочва вестникът.
  Решенията на петте действащи шериатски съдилища за задължителни и се налагат с цялата власт на британската система за съдопроизводство, посочва вестникът.
  Шериатски съдилища действат от август 2007 г. в Лондон, Бирмингам, Брадфорд и Манчестър, както и в Нънийтън, където е центърът на шериатската съдебна мрежа. Предстои шериатски съдилища да бъдат открити в Единбург и Глазгоу.
  Шейх Фаиз ал Актаб Сидики от Мюсюлманската арбитражна колегия, която следи дейността на шериатските съдилища, заявил пред вестника, че се възползвал от една от клаузите на Закона за арбитража от 1996 г.
  Според текста на тази клауза шериатските съдилища се водят като арбитражни. Решенията им са задължителни, ако и двете страни по дадено дело са съгласни арбитражният съд да се произнесе по техния случай.

  Формално – юридически нещата са изпипани. Ако и двете страни са съгласни спорът им /гражданско-правен спор/ да бъде решен от трето лице или организация (арбитър), на което и двете страни имат доверие, то никой не може да възрази на това им желание. Фактически и при нас може да се сключи арбитражен договор или поне договор с арбитражна клауза и за арбитър да се посочи шериатски „съд” или примерно циганско мешере.

  Така, че всъщност няма новост, а е приложено по леко неочакван, но напълно законен начин действащото право.

  Притеснява ме „домашното насилие” в изброените области на такава регулация. То не би ли трябвало да е обект на наказателното право? Там арбитраж е недопустим.

  И разбира се истински сериозният проблем ще бъде натискът, който ислямската общност ще оказва на членовете си /а само на тях ли?/ да решават споровете си само по-този начин, а не в редовните съдилища.

  Законно е, но не е хубаво. Неизбежно ще има злоупотреби. Жалко.

 29. може по закона за медиацията, даже има програми за обучение на цигани за медиатори
  демек за арбитражни съдии

 30. Прочухме се – ето например във Фигаро

  http://www.lefigaro.fr/flash-a.....-maman.php

 31. Прокуратурата показа, че прокура й не е само за украшение и се самосезира:

  На 23-ти трябваше да се състои сватбата на Кортеза с 19-годишния баща на бебето. Прокуратурата в Сливен се самосезира и започва проверка срещу него, заради контакта му с малолетна. Образувана е преписка, по която ще се извърши проверката. Преди това от отдел “Закрила на детето” в града заявиха, че малката майка ще трябва да остане при тях, докато нейните родители се завърнат от Испания, където били на работа.

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria.....odishnata/

 32. Разгромихме злото, да живее доброто

 33. Защо си мислите че само циганите правят секс на 10 години като това циганско момиче. Вие сигурни ли сте че момиченцата /българки/ на по 10 годинки не мислят и не правят секс. Не мили мой напротив правят но за това не се дава гласност докато ако стане това както сега с циганите веднага са по всички медии защото са цигани. Но при тях има и нещо друго преди да се оженят момичетата трябва да се пазят девствени до този момент. Така че до дадена възраст да кажем 17-18 години те не правят секс докато нащите деца го правят вече и на по13-14 годинки. Както се изказа едната ромка “секса е демокрация”.

 34. Дани, честно казано не мисля, че момиченцата българки на по 10 години правят секс. Или най-малкото – не раждата на по 11. А това, че на по 14 години вече го правят – здраве да е, само да се пазят.

 35. Стефка
  30/10/2009 - 00:19

  От прокуратурата, какво проверяват точно – тя вече роди, много ясно, че са правили секс…

 36. Emms McCary
  12/11/2009 - 12:41

  Ха…Момичето родило!Е…те нямат спирка тия,не че нещо лошо им мисля,напротив,много са ми забавни дори.Как може, 10 годишно-пишлеме още,да прави секс с 19 годишен?!?Е т’ва не мога да си го обесня.Това дете не може да е правило секс доброволно,повярвайте ми!На 10 години не може да изпитва чувства на възбуда или любовни чувства,към един-19 годишен момък,най-вече към него…Тоя идиот,който най-вероятно я е изнасилил,му требва едно старомодно наказани-ЯК БОЙ!И да се научи,какво требва да прави за напред!Помислете си,той ще бъде баща на 10 годишно дете на 29,какво ще му попречи да посегне и на него?!Нищо!Майката ще бъде на 21,в смисъл ще са като сестри.Ако и детето е,като майката…След 11 годинки,ще подхванем тая тема,отново,а колкото до майката тя ще бъде баба на 22…Страхотно,страховито дори.

Leave a Reply

Задължителните полета имат *