Пламен Орешарски е пичВчера се разшумя какво си били говорили министрите за стачката на учителите – някакво видео излязло, как Орешарски казвал някакви неща за някаква седЕнка.

Като се юрнаха да го плюят… плюнка не им остана. Оставка да бил давал. Ей, вие наред ли сте бе? Орешарски е пич и е най-ценният министър

Вижте клипчето във vbox7, та да не съм голословен. Това, че много хора толкова се възмутиха от туй пусто клипче още веднъж доказва едно мое старо прозрение – че повечето хора са комунисти, ама не го осъзнават. На нищо друго не мога да отдам яростта им в защита на искания на учителите, на презрението им срещу рационалната мисъл в правителството в лицето на Орешарски. Иван Бедров даже призовава за оставка… Свършиха калпавите министри, които с поведението и абсурдната си политика направо реват за уволнение (че и за бой с камшици), че се хванахте за единствения, който всъщност става за нещо.

Ами така си е – Орешарски е като че ли единственият министър в туй социалистическо правителство, който не мисли като дърт комунист, който разбира от ресора си и благодарение на който икономиката върви на добре, за разлика от реформите в социалните дейности, които уж трябва да са приоритет на правителството. Докъде я докара Вълчев с образованието? А Гайдарски със здравеопазването? А ако не беше Орешарски, дали корпоративният данък у нас щеше да бъде свален до едно от най-ниските нива в Европа? Дали щеше да бъде въведен плосък подоходен данък, дали щяха да се намаляват осигуровките, че даже сериозно да се заговори за плосък 10/10/10 данък (корпоративен, подоходен и осигуровки)? Дали държавата ни щеше да има над 6% икономически растеж и почти да си е изплатила държавния дълг?

За разлика от министъра на икономиката, който за месец след назначението си стана пословичен с откровено идиотските си изказвания, като че извадени от учебник по марксизъм-ленинизъм, Орешарски е практичния, рационален министър, който успява да тушира многото глупави и популистки идеи, които идват от неговите колеги. Ако не беше той, Масларова щеше да може да си разиграва коня и да твори глупости – току виж вдигнала минималната заплата на 500 лв и удвоила бюджетните заплати в губещите държавни предприятия, а Димитров увеличил данъците и осигуровките и пуснал печатницата за пари като по виденово време.

Сега Орешарски се стреми да влее малко разум в преговорите с учителите – подход, който напълно споделям. Само да се наливат пари в нереформиран сектор, е като да наливаш вода в каца без дъно: колкото и да наливаш, няма да произведеш качество. Аз съм съгласен, че заплатите на учителите са обидно ниски – но за да се повишат е необходимо да се промени системата на работа в училищата, на изпитване, на заплащане и оценка на учителския труд, а не с “дайте да дадем”. Затова господина Вълчев да се стегне и да реформира – направи ли го, пари ще се намерят.

А Орешарски недейте го бута, особено за такива глупости, защото без него с туй социалистическо правителство сме за никъде.

—————————————————————————————————

Интереснa статия, която вероятно си пропуснал:

Всичката Мара втасала, че и вдигане на здравните осигуровки


Животните нямат права
Спиране на телевизията – месец девети

Коментари

 1. Да, повечето хора са комунисти и според мен, без да разбирам от икономика и да съм родена ’89 (всъщност днес :Р) То външния им вид си е още комунистически, какво остава за мисленето. Трябва и моето поколение да измре, за да се изкорени това чудо(вище).
  А за учителите – те страдат от ‘синдрома на учителя’ – аз съм Учител, всичко знам и мен никой на нищо не може да ме научи, всичко си е наред в образованието. За това не искат диференцирано заплащане и промени, щото си знаят, че нищо не вършат, за качеството на образ. да не отваряме дума.

 2. абсолютно съгласен. Пламен Орешарски е най-ценния министър в този кабинет и е от малкото които има с какво да се похвалят като резултати.
  Изненадващо е как хора претендиращи че са с десни разбирания подкрепят толкова безумни социални искания, така че това за неосъзнаването също е така май :)))

 3. И аз доскоро смятах, че именно Орешарски и Вълчев са най-адекватните министри в това правителство, но е абсурдно след 2 седмици постоянна стачка (и няколко спорадични преди това), тях внезапно да ги озари мисълта “дай да направим една-дви сметки”.
  Но колкото лошо говорят тези неща за тях, два пъти по-лошо е това за останалите управляващи. Тези хора са напълно безвластни… като едно време. Пък властимащите се крит и им спускат команда за протакване.
  А рък три пъти по-лошо говорят за българите, които освен, че направиха абсурден избор на парламент, сега и ги защитават, вместо да излязат на площада при учителите. Никаква толерантност към некадърни управници. Иначе България ще си остане винаги Задунайская губерния.

 4. Не са виновни учителите, че министерските програми за реформи останаха само на една презентация при все, че НДСВ държи министерството вече втори мандат.

  А другите не спят и дават пример за подражание:
  http://ikonomika.org/?p=889

 5. Dayo, ми ЧРД 🙂

  И мнението ти много ми хареса 🙂 Радвам се, когато младите хора не мислят като старци…

 6. Моят фаворит доскоро беше именно Вълчев. Доколкото познавам учители и директори на училища – те също го харесваха и одобряваха замислената реформа. Обаче с тая стачка нещата се размиват..

  За мен най-тъпото в цялата тази ситуация е твърдението, че ЗА ДА УГОДИМ НА УЧИТЕЛИТЕ, ТРЯБВА ДА УВЕЛИЧИМ ПЛОСКИЯ ДАНЪК! Омфг! Няма да се изненадам, ако оня варненски хардлайнер го е пуснал, ама защо не излезе Орешарски да каже, че това е глупост, а?
  Само аз ли мога да сметна, че няколко процента в повече плосък данък са толкова пари, колкото учители, лекари и медсестри не могат да похарчат за цяла година? Да не забравяме и горските..

 7. Ангел Грънчаров
  09/10/2007 - 10:27

  Ако шушумигата Орешарски – щото да влезеш в правителство, съставено само от шушумиги, означава, че и ти си шушумига! – е пич, то тогава бат Бойко какво е?! 🙂 Да си пич в наши условия означава да си като бате Бойко, нема друг начин 🙂

 8. Филип
  09/10/2007 - 10:27

  Хич не го защитавай този комунист. Въобще цялата им партия е сбъркана: нали беше “социална”? Истината е, че всеки друг министър щеше да намали данъците, дори и по-рано. А тези действат под натиск и едва-едва. Но си прав – не Орешарски трябва да си ходи. А цялото правителство!

  И най-важното: не ме интересува дали има или няма пари за учителите. Интересува ме защо, по дяволите, толкова години правителството не направи пустата реформа? Според теб, Longanlon, то добре ли си е свършило работата и искаш ли да те управлява още? Щото живота не са само данъците.

  П.п. Не обвинявайте учителите, а системата, защото сами те не могат да се реформират.

 9. Шампионска лига в чист вид.

 10. Ангеле, Бойко Борисов не го знам що за политик е, мутра ли е или кво, но си е ПИЧ отвсякъде 🙂

  Филип, вместо да протестират за заплати, могат да протестират за реформа. Защо ли не го правят? Да не би да е синдромът, който спомена Dayo в първото мнение по темата?

 11. Иван Бедров
  09/10/2007 - 10:56

  Не знам защо разглеждате темата в черно и бяло, наши и ваши, или едните, или другите. Защо не допуснете, че е възможно и синдикатите да са актьори, и министрите да са неадекватни.
  За състоянието на образованието не са виновни учителите, а властта. Това е все едно да обвините редовите полицаи за организираната престъпност и корупцията.
  А за Орешарски – точно преди 4 години той бе кандидатът на СДС за кмет на София. А помните ли с кого се срещна, за да бъде отстранен от надпреварата?

  До Longanlon – изказването на мнение и опитът за анализ не са призиви за каквото и да било, а само изказване на мнение и опит за анализ.

 12. Филип
  09/10/2007 - 11:00

  Longanlon, защото никой не протестира “принципно за по-добър живот”, а конкретно “за по-високи заплати”, защото това е пряко свързано с оцеляването (все пак протестът е крайна форма на недоволство). Странно ми е че защитаваш правителство, което очевидно не си е свършило работата и заради което сега всички ще плащаме.

 13. Филип: Всъщност правителството не се справя толкова зле във финансовата сфера, колкото можеше да се очаква и дори не разхищава държавните финанси по социалистически, за което има моите адмирации. Главната причина за това е Орешарски.

  Не, че няма кусури дружинката на Станишев – във всичко друго е твърде зле, щото не реформира, ама поне икономиката е стабилна.

  Иван: прав си и не, не помня.

 14. Правителството не е социалистическо
  09/10/2007 - 11:10

  Никога не е било, никога няма да бъде
  Социализъм има в скандинавско
  В България има Могилино, Трън и още доста до 8600
  Министърът може и да е социалист по душа, но в страната социализъм няма и няма да има.
  Има болни пенсионери.
  Има ненужни млади.
  Има и такива, които ще се самоубият, щото не виждат изход – към кои да принадлежат..към младите без път или към пенсионерите, дето умират.
  Има млади дето не приемат в техния живот да има Могилино
  а има и млади като теб
  дето пишат блог.
  С това се изчерпва всичко, което трябва да се знае за тях
  А !
  и че не правят разлика между тройна коалиция от странни птици, никоя от които няма българска майка.

  Социализъм не може да ти се привижда в държавата, в която

  **
  Наскоро, в разгара на социалните протести на най-ощетените слоеве от българското общество – пенсионери, учители, лекари дори и професионалните вече военни – случайно или не в медиите се появиха данни за броя на милионерите в страната. Макар и съвсем условни, тези данни сочат между 10 и 200 хиляди българи, чието лично състояние надхвърля един милион евро, при това става въпрос за официална статистика на декларираното богатство. Социолози побързаха публично да обобщат, че „богаташ” вече не е мръсна дума в страната, известна в цивилизования свят като най-бедната членка на ЕС, която влезе в „клуба на богатите европейци” в началото на тази година с 14 на сто класически бедно население и 20 процентова сива икономика. Според съвсем нови изследвания въпросните личности вече отдавна не се притесняват, че имат успех и друг материален статус, и се стремят открито да го афишират. В случая става въпрос не само за бизнесмени, излезли “на светло”, но и за все повече хора с реална кариера или легален бизнес.

  Именно афиширането на новопридобитото богатство е една от особеностите на бързо набъбващата класа на българските богаташи. В дните на острите социални протести на учителите, които трябва да „свързват двата края” с месечни заплати от 100-150 евро, в лъскавия софийски хотел „Шератон” беше организирана показна конференция на местните и чуждестранни фирми, призвани да обслужват заможните си клиенти в страната. На форума къде рекламно, къде реално, бяха изнесени впечатляващи факти. Като, например, местният, но с дискретно премълчано име ценител на отлежало шотландско уиски, който е заплатил за бутикова бутилка с ограничен тираж смешните 50 хиляди евро. Или колекционерът на маркови часовници, който е платил за най-новия световен шлагер на швейцарската фина механика изгодната цена от 98 000 евро, при положение, че някои от артикулите на фирмата стрували около милион. Като ироничен детайл търговците на свръхлуксозни предмети са посочили и дамските часовници за по 3000 евро, които буквално били „разграбвани от българите”.

  Изготвен е и профила на местния богаташ. Той има апартамент или къща в Испания или на Френската Ривиера. През зимата почти задължително кара ски в Алпите, основно в Швейцарските. През лятото кръстосва моретата с личната си яхта. Според данни в печата само през последните летни месеци 25 българи са станали собственици на луксозни яхти, а един от тях е броил 5 милиона евро за най-скъпата европейска яхта от модела „Азимут Леонардо”. На морския бряг през септември беше организирано и автомобилно рали за свръхмощни леки коли, в което са участвали 12 супер луксозни и скъпи спортни автомобила. Съвсем естествено в свободното си време заможният българин играе голф и напоследък дори е започнал да влага парите си в скъпи картини и произведения на изкуството.

 15. някой тук може ли да каже какво ляво е направил Пламен Орешарски, че постоянно му се приписва това ляво? освен че се е бил срещнал с някого и че участва в правителство на левицата, което звучи доста аргументирано и логично :))). Адски изкривено е огледалото на много “дясноориентирани”

 16. Георги Ангелов
  09/10/2007 - 11:52

  Орешарски казва седенка и това било проблем. А какво казват високообразованите учители на висок глас с мегафони – да не би да са много любезни? Да не говорим за начина, по който говорят синдикалните лидери.

  Дебатът не бива да се измества в погрешна посока. Учителите вече имат възможност да кажат дали са съгласни на реформи в образованието срещу получаването на по-високи заплати или искат просто по-високи заплати, но без реформи. Досега се оправдаваха, че не зависи от тях, но вече не е така – имат на масата предложение, реформи срещу заплати. Вече зависи от тях. Да видим какво ще направят.

 17. Димитър
  09/10/2007 - 12:00

  Според мен основният проблем с Финансовото министерство е невъзможността да прогнозират приходите в бюджета – от там идва и рекордният бюджетен излишък за поредна година – това не е балансиран бюджет. Отделно министерствата, които трябва да разходват бюджета, не се справят с планирането и не могат да представят и защитят проекти за финансиране, защото са типичните чиновници и не са се променили нито на йота за тези 18 години.

 18. Може да е пич (т.е. че си върши работата по-добре от другите), но е и публична фигура. А като такъв, трябва да внимава какво говори освен какво прави.

 19. Венко
  09/10/2007 - 12:19

  До Иван Бедров, какво като се е срещнал с Васил Божков човека? По-добре с него отколкото с разните там маргини/маргарини и т.н.

 20. Филип
  09/10/2007 - 12:39

  Longanlon, съгласен съм с теб: Икономиката е една от най-важните сфери и мен лично това правителство ме изненада с реформите, но тя не е единствената сфера. Не дай си боже човек да се разболее, или пък ако децата му учат в държавно училище — тогава се оказва, че има и други много важни сфери, които не се решават само с данъчни реформи, и на които също е трябвало да обърнат внимание и малко по-дейно да ги реформират докато им е мандата, а не към края. Притеснявам се, че децата на България (от там и България) ще плащат за грешките от бездействието на последните 2 правителства.
  Всъщност за мен по-страшно е това, че децата затъпяват, отколкото ниските заплати на учителите, но за съжаление двете неща са свързани и затова заставам зад учителите.

 21. Дори и да е перфектен като министър, той няма право така да се излага и да говори по този начин! Две мнения по този въпрос за мен няма!

  А иначе проблемът с реформата на образованието и заплатите на учителите са две различни неща, които не трябва да се смесват!

 22. Маркуча
  09/10/2007 - 14:19

  Драги г-н Бедров,
  За престъпността редовите полицаи са също толкова виновни, колкото и началниците им. Щом редови полицай да краде от кредитни карти или бие хора, защото не са му дали „полагащото се“ и после сам си го взима, значи и той е разбойник, чието място е в затвора. Иначе сте прав, в много случаи решенията на проблемите не се свеждат до „или това, или онова“, а до „и едното, и другото“.

 23. дълго се въздържах от коментар, защото не смятах за нужно да казвам нещо на някой, който не иска да чуе и да приеме позицията на събеседника/ опонента. приказките за съжаление нямат картинки и няма да имат и хепи енд. как може да се наричат едни овластени, напъващи се да докажат нещо човечета, които дори не си е направили усилиота за почти 3 седмици стачни действия да направят разчет на приходите,разходите и незнамсикакви пари в министерството.излизат пред хора,чакащи решение за проблемите си,за някакъв ясен отговор- бил той и отказ…и какво се оказва- дайте да ревем колко са смотани,инертни, нежелаещи промяна, реформа, казарма, лоботомия, даскалите…как всички сме компетентни за образованието, възпитанието, финансирането,работното време на учителите.ама не ни и пука за тях, те да си се спасавят,нали така и така работят по половин ден,да си намерят втора работа, трета, колко му е.като не им се работи, да си гинат. това си е естествен подбор.о, извинете- това е разбор на състоянието в сектора на образованието.да,пич е, че си стои на краката орешарски, не отстъпва и смело търпи повишения тон на синдикатите, че и розовото му отива. а вълчев май е с ролята на пичката…че всяка година все иска нещо ново и лъЗкаво, така като за прожектор, че и с интрижките се справя по женски- с размах и неясна логика.ми да са ни честити, чакаме и другите звезди да блеснат, скоро и никито василев може да е министър на образованието, поне хари потър има комикс…
  колкото и да мразя вазов, ще го използвам- действителността ни е толкова пълнокръвна, че друго освен сатира не може да роди.

 24. Минаващ
  09/10/2007 - 16:31

  Да не забравяме че този “ляв” министър, всъщност беше зам-председател на СДС и кандидат за кмет. Ако сте прави, че е ляв, то тежко и горко на десницата…
  Истината е, Пламен е Професионалист. И работата на всеки финансов министър е да парира исканията на колегите си за повече пари. Още на времето Стоян Александров го беше казал – “На първото заседание кабинета се разделя на финансов министър и всички останали”.
  Колкото до това какво бил казал – ами всеки който е участвал в подобен тип разговори знае много добре, че нещата се решават на експертно ниво в рамките на правомощията които имат преговарящите от двете страни, след това се съгласуват нагоре и накрая се сключва споразумението. И тук говоря не само за разговори между правителство и синдикати/протестиращи а и за преговори например между правителството и международни институции. Пламен ясно каза – от утре експертни разговори.
  А ако гледахте снощи бТВ, оператора също каза че то си беше седянка, всеки си говори каквото си знае и не отстъпва.

 25. хесапов
  09/10/2007 - 19:37

  Орешарски е пич наистина! Човек, който си върши работата и казва нещата точно. Поздравявам го…..Интересно защо, но правителството ми харесва. Най-дясното от 89-та година до сега! Само където изпуснаха образованието и здравеопазването, но се надявам да се сетят, че трябва да вършат реформи. Тогава, освен глупавите комунисти, за него ще гласуват и умните седесисти и костовисти.
  Наздраве!

 26. умни костовисти? противоречиш си 🙂

 27. тома белев
  10/10/2007 - 06:49

  интересно толкова коментари вероятно би получил и ако кажеш ,че е хомосексуалист или масон.
  всъщност подкрепям GAN

 28. БЪРЖЕ! КЛИКАЙТЕ ТУЧКА!

  Edit (Longanlon):
  Като като пускаш такива линкове обяснявай за какво става дума,недей просто да ги пляскаш. Тва не ти го трия щото си отдавнашен коментатор тука 🙂

 29. не знам кой умен министър би си позволил такова отношение към цял сектор. при това пълен с хора, които са гласували за партията, която го е издигнала за министър. въпрос на уважение и проста далновидност – не режи клона, на който седиш

  професионализмът не му дава право да се държи диво и арогантно

 30. silvercoin
  12/10/2007 - 13:12

  Колкото е пич някой, който се изпикае или (извинете за израза) изсере в ефир, толкова и този е такъв.
  Авторът на статията в този блог показва твърде лош вкус (почитател на “Биг Брадър”?) в разбиранията си за “пич”.
  Колкото до реформите в икономиката, които прокара този министър, те до голяма степен бяха внушени от средата. Може да се каже, че тези реформи бяха неизбежни, а неговата роля е да пречи по-малко.

  За учителите – авторът е паднал на дъното в грешната торба с разсъждения. Никой не стачкува “за реформи” у нас. Тук се стачкува в КРАЕН СЛУЧАЙ, когато няма какво да губиш. Затова стачката е закъсняла и няма за какво друго да бъде.
  “Наливането на пари” се случваше досега – даваха се пари без ясна цел. Сега парите, които ще трябва да се дадат, ще имат съвсем конкретно предназначение – ЗАПЛАТИ ЗА УЧИТЕЛИТЕ.

  Грешката, която прави авторът, вероятно се дължи на твърде левите му убеждения – всичко трябва да се регулира, всичко да се планира, до последния детайл. Човече, това нещо свърши. Сега държавата е най-добре да определя приоритети чрез по-общи правила. Ролята на държавата в случая е да избере ПРИОРИТЕТ, а това става чрез съответно общо остойностяване на труда (а не наливане на пари общо като дял от бюджета, що за бълнуване?!). Това по-високо остойностяване ще привлече по чисто пазарен механизъм по-качествени хора към сектора, а този сектор е по-чувствителен към качеството на човешкия фактор от който и да било друг.
  Следва определяне на уместна учебна програма и изработване на критерии за кариерно израстване на учителите…

  Чудно ми е как авторът е привлякъл такава голяма аудитория, след като разсъжденията му са толкова повърхностни и механистични.

 31. Твърде щедро ръсиш определенията си за “правилно” и “неправилно”, а разбиранията ти за принципите на лявата и дясната икономика и за пазара на труда са достойни за съжаление.

  Язък, че си се изхабил да напишеш толкова дълъг пост. Даже няма да споря с теб. Чудиш се на голямата аудитория очевидно интелигентни хора в блога ми и защо и ти нямаш такава… За мен причината за това е ясна, но как да обясниш на индианеца защо не може да уцели слънцето със стрелата си?

 32. silvercoin
  12/10/2007 - 15:19

  longanlon, блог имам отскоро и нямам намерение да го превръщам в дискусионен форум – в такива участвам в предостатъчно и които са задоволително посещавани. Блогът ми е място, където казвам какво мисля – той е мой дневник, а не арена.

  И не е нужно да спориш – ти не умееш, защото си прекалено бос. Неведнъж съм го проверявал във форумите на Капитал и Дневник. Отделно от това в говорилнята рядко цъфти разум, но ти такъв не търсиш, защото сам стоиш твърде ниско. Разсъжденията ти и тук и другаде са изключително елементарни и на места граничещи с пошлост. Но ти такъв се харесваш, нали?

 33. Самотният интелектуалец-wannabe, озлобен срещу целия свят… Завистта и ограниченото мислене дават тъжни резултати, наистина.

  Няма да трия коментара ти, защото някои колеги го намериха за доста смешен. Да се надяваме, че и за в бъдеще ще продължиш да ни веселиш. Дори блогът ти ще следя със същата цел 🙂

 34. silvercoin
  12/10/2007 - 15:59

  Е, фактът, че си потъръсил утеха при колегите си е показател, че си… хм, контактна личност 🙂
  Аз пък нямам намерение да следя блога ти, много докачлив си.

  P.S. Значи дори триеш мнения? Забележително!
  Властта е мъжжжки стремежжж 😉

 35. too_stupid
  17/10/2007 - 12:41

  Като гледам изказванията на специалистите, страх ме хваща, ккаво мислят неспециалистите. Др. Ангелов, вие чели ли сте някога някой член от ТК? Защото ако го бяхте чели, щяхте да знаете, че изнудванията на правителството са незаконни. Имат право да се произнесат само по исканията на стачниците, не да го изнудват. Все пак не живеем в Белгийско Конго. Г-н домакин, Лонгалон, що се отнася до пич-овщината, тя няма връзка с професионализма. Като сте фен на супермена Бойко Б., го знаете по-добре от мен. Що се отнася до професионализма, Пламенчо не е професионалист, нито който и да е от това правителство. На 15-тия ден от учителската стачка техният кризине план се наричаше 1-2 сметки, а резервният план-протакане. Ако правитеството на Щатите беше толкова готова за 11 септември, колокото нашите хора, жертвите щяха да бъдат много повече. Аи без това , то не беше съвсем готово.

 36. Стефка
  18/10/2007 - 14:45

  На някой хора не им стана ясно, че Държавата не е Майка, и не е длъжна да се грижи за на всички болежките. Има служители в частния сектор, които са с по-висока степен на образование от едната педагогика, работят повече часове, и изкарват 400-600 лева и това е в реда нещата. Защо учителите които почиват по няколко месеца, и работят по няколко часа на ден и то не всеки ден, да взимат повече пари?!Аз мисля, че 450 си беше реално предложение и то съвсем адекватно. Преди 6 години, аз самата съм плащала по 60 лв на астрономически час, за уроци по английски. Евала и на учителката, чудесна жена, много я харесвам, но реално погледнато нещата стоят така : 10 ученика х 2 посещения седмично х 4 седмици в месеца са 80 урока, или иначе го кажи, 80 астрономически часа, + още поне час за проверка и подготовка на самия урок, да речем че са общо 160 работни часа. Това са 20 8 часови работни дни…ох тук се отплеснах, та 80часа х 60лева=4800лв. за 20 работни дни, това ми е заплата за 8 месеца:)
  Верно е, че съм оставала допълнително без да си плащам, и че ми е дала ужасно много и като учител, и като педагок и като приятел, и винаги ще и стискам палци да е добре, но фактите са си факти – който може го може, който не може, реве че държавата е гадна и ходи да играе хора по площадите:)

 37. Андриян
  23/10/2007 - 01:12

  Лицето Пламен Орешарски в една по-различна светлина:

  http://anivge.wordpress.com/

 38. Цвети
  04/02/2008 - 22:13

  Как е възможно чак сега да попадна на този пост? 🙂 И аз споделям мнението ти за Орешарски и бях писала по повода със “седенките”.
  Имах късмета да ми преподава в университета и определено мога да потвърдя, че Орешарски е много стриктен човек. Както всеки, така и той си има своите недостатъци и едва ли е светец, но определено досега добре се справя като министър.

 39. Kiril Micev
  13/08/2009 - 15:22

  Plamen Oresarski e ministur nomer 1…ot suzdavaneto na Min.Fin do nasi dni !!!!!!!Fakta ce po negovo vreme prixodite v xaznata sa nai golemi ot suzdavaneto na ministerstvoto i njama da se povtorjat v bliskite 10 .godini e krasnoreciv!!!!!!!!

 40. Абе приходите са най-големи заради инфлацията и икономическия растеж, не само заради гореспоменатите положителни страни на министърстването на Орешарски.

  А това че в следващите 10 години няма да има подобни или по-восоки приходи от къде го изчопли? Изпод ноктите на краката си ли? Тая финансова криза повече от 2 години още няма да трае, а с фискалните мерки на новото правителство страната ще отскочи нагоре много бързо.

 41. Такаа,много е готино да четеш стари статии,а после след две години-хоп и се окаже ,че министъра е пич,ама се е подпичквал с избирателите.Същия тоя пич остаи бая дефицит,дето сега се чудят сички как да го покриват….та така с пичовете.

 42. Прав си, накрая колективно успяха да осерат работата.

 43. Kiril Micev
  07/09/2009 - 15:17

  Dano ne sum prav za 10 godini!!!!!Ami edinstveno vremeto moge da e sudnik ,ste vidim sled vreme ….a kolkoto do Pamen toi si izvuva i dokaza ce e edin ot nai dobrite FINANSISTI v sveta!!!!!!!!!

 44. “Тая финансова криза повече от 2 години още няма да трае, а с фискалните мерки на новото правителство страната ще отскочи нагоре много бързо.”
  Близо 4 години по-късно цитираното по-горе мнение ми изглежда толкова далновидно, та чак пророческо.

Leave a Reply

Задължителните полета имат *