My Sassy Girl
Холивуд, осъзнах с пълна сила снощи, ни ограбва жестоко. Ограбва ни от възможността да гледаме красиви филми като този. Защото аз не харесвам романтични комедии. И как да харесвам, като клишираните до болка американски сценарийчета идващи неизменно в розова кутия на DVD-то, с едни и същи бозави актьори всеки път, са предвидими и скучни до степен да си прегризеш ръката, на която приятелката ти е полегнала и заспала, за да се измъкнеш от лиготията и малоумието на телевизора.

Защото Мое нахално момиче (как точно да преведа sassy на бг, като не може?) е точно романтична комедия – по-точно комедия в началото и романтична в края :). При това хубава, човешка, даже сълзлива, но много истинска. Обикновена, каквато може да ти се случи и на тебе. Кадрите (когато той се хвърли навън, а тя се качи) във влака с олющената в коридорите боя направо ме потресоха с истинността си и точно тогава дойде осъзнаването от горния абзац…

———————————-

В замундата го има, но няма сийд – остава тука

Закуската – нуждаем ли се от нея?
Знанието – пречи или помага?

Коментари

 1. 🙂 Филмът е хубав, не мога да кажа, че ми е сред любимите, но за различния поглед и представяне на нещата си прав.

  А аз бих го превела Мое дръзко момиче, някак ми звучи по-добре.

  🙂

 2. Спас Колев
  01/06/2007 - 14:38

  Хехе, с пълна сила. Винаги може още – очаква се американски римейк. 🙂

 3. Мое нахакано момиче?

 4. Виктор
  03/06/2007 - 14:51

  Хахахахаха “Мое мъжко момиче” – Ограбството пиратва 🙂

 5. 🙂 Много се зарадвах и донякъде се изненадах, че изобщо този филм е популярен в България. Аз съм в специалност Кореистика в Софийския университет и филма ни го пускаха в оригинал. Хареса ми и реших да си го дръпна от интернет, но досега все удрях на камък. Има един много хубав сайт за азиатски филми:
  http://www.crunchroll.com

 6. Азиатските филми не са особено популярни масово, но си имат твърди фенове, главно сред любителите на японската анимация.

  Форумите, в които може да се намери информация от къде какви филми да се теглят са:
  http://anime.ludost.net/forum
  http://forum.animes-bg.com/

 7. Азиатското кино е като полъх свеж въздух особено в компанията на Холивудските продукции, които изглеждат като да се правят по формула за касов успех.
  Подозирам, че и азиатските филми може би се правят по формули, но понеже са ни непознати, докато им свикнем ни се струват … ами, свежи 🙂

 8. Филма го има в демоноид.а и се сваля с около 100кб/с,а титри за този релийз има при юнаците.

 9. Филмът е много добър . :(;( .

 10. Аз съм гледала My sassy girl в три варианта- индийски, азиатската версия, за която говориш ти и американската. На мен също ми допада най-много азиатската версия, но и индийската не е лоша…интересно е да се проследи как филма придобива различен облик повлиян от културата…има още няколко филма крадени от Азия, но в този момент не ми хрумва никой конкретен.
  Всички версии могат да се открият в замунда, индийския също е в раздела за азиатски филми на каталога.

 11. нема начин да гледам индийски филм, даже съдбата на човечеството да зависи от това… 🙂

 12. PP: ГЛЕДАХ САМО АМЕРИКАНСКАТА И НА МЕН МНОГО МИ ХАРЕСА (ИНДИЙСКИТЕ И АЗИАТСКИТЕ НЯМАМ НАМЕРЕНИЕ ДА ГИ ГЛЕДАМ )

Leave a Reply

Задължителните полета имат *