Врагът на БългарияЗабележете фииономията на снимката – да ви прави впечатление нещо? Не?

На мен също очилатият младеж ми прилича просто на обикновен зубър от умните, но … това е защото не разбирам нито от икономика, нито от политика и съм общо взето тъп комунист и сътрудник на ДС. Хората, които са особено прозорливи да видят истината знаят, че пред тях стои истинския враг на България

Нека да поясня – човекът на снимката е Георги Ангелов, който списва Блогът за икономика и работи за Отворено общество. Често пише статии за най-различни издания, главно либерални, щото и самият той се отличава с либералния си и някак земен и здравомислен (ако има такава дума) възглед за икономиката и обществените дела. Не съм забелязал да си го е признал в прав текст, ама по всичко изглежда, че е либертарианец, който вярва, че човек трябва да има свободата да се развива според способностите си, а държавата не е добре много да се бърка в икономиката, щото види се за 45 години до къде я докара в това си начинание.

За негово нещастие обаче, тоя човек не само пише в споменатия блог, ами и, както казах, успява да произвежда доста добро количество статии за най-различни вестници, които пък са четени от най-различни хора. Тия хора имат не само свойството, ами и правото, че някои и като задължение го чувстват дори, да коментират под статиите какво мислят умните им глави по въпроса, че и за автора.

Тия им коментари са твърде занимателно четиво, особено в случая с Георги Ангелов, щото от тях може да научите, че скромно изглеждащият мъж с очила е самото въплъщение на дявола, сътрудник на Държавна сигурност и преродения Маркс и Енгелс едновременно, внедрен в нашите редици да всее раздор, да заблуждава и да поднася невярна информация, която да доведе скъпата ни татковина до икономически и социален крах и да я тикне в ръцете на юдео-масоните, които да я изкупят на безценица.

Кви са тия глупости бе?

Ами и аз това се чудех. От година някъде чета блога за икономика и общо взето Георги ми стана доста симпатичен – възгледите му за личната свобода и как идеята за нея трябва да се прилага в икономиката твърде съвпадат с моите. За съжаление обаче, той прави нещо, което особено голяма част от народонаселението на тая държава не може никога и на никого да прости – той казва, че България НЕ Е най-осраната дупка във вселената.

Представяте ли си? Този морален изрод, този пропаднал империалистичен тип си позволява да не мрънка колко зле сме, колко всички са маскари, колко няма да се оправим… представете си дами и господа съдебни заседатели, този мерзък тип казва, дори твърди, че икономиката на страната ни върви напред, че макар и незадоволително бавно, животът ни се подобрява, че България има сили да се пребори с проблемите и го прави – и то благодарение на всички тия, които искат да правят пари, а не да се занимават с глупости. И, о каква наглост, си позволява да привежда статистика и неоспорими доказателства в подкрепа на абсурдните си тези!!!

Именно заради това той е псуван по форумите и мразен от твърде много хора. Никой няма нищо против, че той говори за реформи, че смята, че управляващите не се справят добре със социалната политика, която би трябвало да им е приоритет. О, не – това, за което го заклеймяват с пяна на уста е, че не е поредната черна станция, поредният черноглед пораженец. Че си позволява да каже, че от година на година заплатите в у нас се покачват, че имаме икономически растеж, че имаме все повече инвестиции в икономиката, че България отива на добре. Че не споменава Доган, Държавна сигурност, обръчи и други медийни плашила. Че гледа реалистично и трезво на нещата.

Това е неговият грях. Ето за това той е враг на България. Убийте го с камъни!

 

—————————————————————————————————

Интереснa статия, която вероятно си пропуснал:

Защо не искам да спасявам българското село
Котката ми е доста тъпа
Некои трикове за снимки в блоговете

Коментари

 1. 1. Казва че се развиваме, още по-лошото на добре
  2. Не плюе по лошите
  3. На власт са червените

  от 1 2 и 3 следва че е комунист, ченге, доносник, дявол, който е достоен за бесилото!!!

  Има една групичка крайно-десни фашизирани урунгели, чието хоби е да обикалят по разните сайтове и да пействат едно и също нещо навсякъде където не видят плюене по ченгетата, комунистите и ….
  Отгоре на всичко забелязвам че има и хора които са дори на по 20-25 години и са адски силно обсебени от всички глупости които се бълват нонстоп. Всички тея тъпаци си мислят че едва ли не са приватизирали дясното и десен е само този който плюе червените и се бори с ченгета комунисти и всички подобни отживелици, ми един голям среден за тях.

 2. Makedonski
  21/11/2007 - 10:40

  Като чета тази статия ми хрумва, че явно в интернет е пърно със шизофреници…

 3. Всъщност, Георги Ангелов плюе по лошите и то непрекъснато – само че неговото плюене не е това, на което фашизираните урунгели са свикнали и затова те не го обичат… Той дава практични решения и аргументи, а не се пеняви за ДС и комунистическата мафия, което явно ядосва много хора.

 4. българия върви бавно като макроикономика, но за сметка на увеличаване на разлоението. за това чичо пешо полицая си купува втора вила на морето, а хора с достойни професии виждат месо само на картинка

  евала на Сорос, че праща от Америка хляб на такива като Георги, да не си останем пълни аборигени

  скоро го видях в трамвая и го разпознах, бате Жоро е блог-звезда вече 🙂

 5. “Хора с достойни професии виждат месо само на картинка” – айде, моля те, мисли преди да пишеш, че иначе излизат подобни глупости 😉

 6. Самият факт кой му е работодателят вече е показателен за “обективността” на горния “икономист”.

 7. хм….на мен човекът ми звучи разумно.
  Но за ДПС – миналата седмица, в една от защитените ни и постоянно наблюдавани територии, гледаме КРАН,съвсем голям и истински кран. Отиваме да видим какво става и виждаме 2-ма мургави събратя, които нещо се мотаят около него. Питаме любезно гржданите какво точно правят там, а те спокойно ни отговарят, че видите ли,щели да взимат проби за пясък(за пяъчна кариера). Ние се опулихме и още по безно любезно запитахме господата не знаят ли, че се намират в защитена местност, където са забранени всякакви такива дейности. Но това въобще не се оказа проблем за тях, веднага съобразиха и мило ни успокоиха: “о,ние ще сме бързи, няма да се бавим”, от което ние пък изпаднахме в шок и тъпо мълчание. И за да не нараним нежната им душевност и телесна обвивка, просто решихме да звъннем на полицията, за да свършат те мръсната работа. В момента, в който разбраха какви са ни намеренията, тружениците промениха стратегията, предлагайки щедро възнаграждение в кеш за всеки от нас, само да ги оставим да си свършат работата. Ама, пусто да остане,нали страдаме от липса на какъвто и да е практицизъм – взехме, че им отказахме. И тогава последва култовата реплика – нищо, той Доган ще оправи всичко. Е, на това веке немаше какво да отговорим.
  Друго.Мой близък приятел се занимава с отглеждане на овце – специална каракачанска порода, една от най-старите в страната….Оказа се,че от всякъде го спират защото…е българин.
  ….как да е-има ги достатъшно такива примери. Но никога не съм смятала, че сме на гъза на географията или че сме от зле,по зле. Обаче това не ми пречи да виждам гаврите около мен.

 8. Аз не съм много запознат с въпросния индивид, но Отворено общество си е на евреите 🙂 И те имат план да унищожат България 🙂 😛

 9. Валя, съчувствам ти, ама не виждам каква връзка има споделената от тебе случка с темата.

  Гаври стават и то много – и всички трябва да се борим срещу тях. Но това не трябва да ни спира да виждаме, че усилията, наистина бавно, но дават резултат и България вече не е дупката, която беше преди 10 години.

  Когато бях студент през 2002 г. работех в една интернет зала. 5 години по-късно (сега демек), една приятелка работи в интернет зала и взема точно 3 пъти по-голяма сума от мене тогава. По същото време един среден дюнер струваше 1.50, а сега е 2лв. Признавам, примерът е доста тъп и изобщо не обхваща всички икономически аспекти, но увеличение на възнаграждението с 200%, а на цената на основен за мене хранителен продукт 🙂 с 33% ми се струва показателно. Отгоре на всичко тая ми приятелка сега я осигуряват, макар и на минималната заплата и има договор – неща, които аз пред 5 г. можех само да сънувам.

 10. Делян Делчев
  21/11/2007 - 13:11

  Аз съм един от тези, дето са изразявали несъгласие с някой от написаните неща в блога на Георги Ангелов. Като цяло неговите и моите мнения съвпадат, и не ги коментирам. Но от време на време се случва да видя анализ базиран на нещо, което според мен не показва нищо (например оценката, че американската здравно осигурителна система е добра, защото средната продължителност на живота там е добра. Аз не коментирам дали е добра или не, но коментирам че тази статистика не може да се използва за показател за това). Считам, че всеки има право на мнение и това не го прави добър или лош. Интересно от къде са се взели твърденията за ДС? И мен са ме обвинявали, щото не съм гласувал за СДС. Имаше един виц – какво било ДСБ? Б отбора на ДС 🙂

 11. То и мене са ме обвинявали във форума на Дневник, че съм от ДС, че даже и че вземам пари от ДСБ всеки месец, за да пиша поръчкови мнения по форумите (в две последователни изречения един човек го каза това) – само заради едно изказано мнение, даже вече не си спомням за какво беше. Свиркай си 😉

 12. след 2 часа четене на сайта му имам и 2 комнтара-първо:много ме кефи този човек и второ-нито един коментар не съм видяла до сега!!!!

 13. а връзката с Доган беше заради думите ти “…Че не споменава Доган,Държавна сигурност, обръчи и други медийни плашила…”.
  Аз за Доган по принцип не съм чувала лоши работи по телевизията, освен по СКАТ-ама то там е друго :)Което не означава, че не съществуват.

  и все още не съм попаднала на каквито и да било коментари под статиите му…ама те-много:)

 14. Става дума за коментарите под статиите му в разни вестници.

 15. Георги Д.
  21/11/2007 - 14:06

  Смятам, че ако бях икономист, щах да пиша същото, каквото пише и Георги Ангелов, с много малко изключения. Така че, продукцията на Георги Ангелов много ми допада. По мое мнение, той е един от съвсем малкото тук, които знаят какво трябва да се направи, за да стане България развита и богата страна.

 16. Дончо
  21/11/2007 - 14:17

  Много си прав :). Човешка черта е (не само българска) да се убива вестоносеца.

  Аз също съм напълно съгласен: България върви бавно напред. И нагоре. По-бавно, отколкото на средностатистическия човек му се ще, но те и затова са средностатистически хора – за да не се замислят много-много, а да си правят средностатистическите салати със средностатистическите ракии пред средностатистическата Планета ТВ например. Понякога четат в мрежата, и тогава като мернат мнения като твоето и/или като Георгиевото, се започва една…

  Защо им обръщаш внимание 🙂 ?

 17. Ами дявол е как или поне има връзки с него:

  Сорос Отворено Общество Георги Ангелов

  ^
  |
  Циганин Защитава Циганите Враг на България

  Разбира се горното е на шега, но не обичам много циганите или по скоро имам едно леко подозрително отношение към тях. По скоро нещо като нездраво чуство(времето и усилията лекуват), ма аз съм си хейтър – кво да очакваш от мене.
  🙂 🙂

 18. Оцапах се малко, незнам дали Сорос е циганин, май не е. whatever.

 19. Борислав Борисов
  21/11/2007 - 14:51

  Преди известно време Еленко Еленков беше написал великолепна типология на хората, които пишат във форумите на вестникарските сайтове. Не мога да си спомня дали я беше публикувал в блога си, или в “Капитал”…
  Георги Ангелов е много интелигентен и елитно образован човек, на когото искерно се радвам. А щом е умен и добър професионалист, това автоматично означава, че е мразен от масовата агресивна посредственост – не заради тезите му, а най-вече заради интелектуалното и моралното превъзходство. Което няма да го направи по-малко умен и свестен.

 20. E, да, доста високоинтелектуално гледа иззад тия очилца 🙂 което явно дразни лумпен-пролетариата. Но и съм забелязал, че на живо не е толкова убедителен, с прост изказ и необорими тези, колкото успява да е пред клавиатурата.

 21. Тоя стил на писане ми е познат от някъде?! Дали добрият стар Петър Стойков се завърна… В текста вече има емоция и не е за котки?!! С теб съм! Радвам се, че се върна. Наистина.

 22. Борислав Борисов
  21/11/2007 - 15:24

  Писмената и говорната комуникация си имат свои специфики, трудно е човек да бъде еднакво добър в двете, особено пък когато се занимава с цифри, таблици и други позитивистки аргументи.
  Апропо, ела виж, отговорил съм на коментара ти при мене. Успя да ме ядосаш очарователно (шегувам се), което ме провокира към нетипична за моя блог изповедалност.

 23. Любомир Попов
  21/11/2007 - 16:25

  Признавам си, аз съм един от “враговете” на г-н Ангелов. Всъщност в повечето случаи виждам до някъде себе си, във времето когато бях идеалист и се захванах да “подреждам” както трябва нещата в дъжавата. В самото начало много скачах и се възмущавах, когато не приемаха моите предложения за промени, защото те очевидно ( секунди за реклама) бяха доста добри. Оказа се обаче, че не всичко може да се променя веднага или поне не и със скоростта с която аз си мислех, че може. Сега малко поулегнал и с малко повече знания и опит, виждам как практически се случват нещата, а г-н Ангелов набляга малко повече на теорията. Именно поради тази причина понякога ми се “налага” да обяснявам и да споря с г-н Ангелов. И го правя с удоволствие, защото знам, надявам се и искам, да се стигне до нещо положително в споровете ни и да намерим решение.

 24. Читател
  21/11/2007 - 17:12

  Прочетете и най-новото интервю на врага на народа.
  Георги Ангелов: С необразовани хора няма да станем богата страна
  Имаме повече войници на глава от населението, отколкото почти всички страни в НАТО, казва икономистът
  http://e-vestnik.bg/2738

 25. Само да не му стане прякор това 😉 че ще се чувствам виновен пред човека.

 26. Георги Ангелов
  21/11/2007 - 19:05

  Спомням си веднъж с Константин Тренчев бяхме в Дарик радио и той като не можа да измисли нещо друго, каза нещо от рода на:
  “На вас американците и Сорос ви плащат да ги говорите тези неща, че ниските данъци били хубаво нещо”.
  Аз тогава още дори не знаех много-много кой е Сорос 🙂

  Накратко, нито съм си променял възгледите заради някой работодател, нито има нещо, което да ме накара да го направя. Абсолютно съм убеден, че в дългосрочен план човек печели повече от принципност, а не от компромиси.

 27. Aко американците и Сорос плащат, за да говориш верни и логични неща, аз не виждам нищо лошо в това. Тия, които те плюят изхождат не от един, а от цели два грешни възгледа – че “американците” и “Сорос” са архизлодеи и искат да съсипят страната ни по някакъв начин и че хората, на които плащат губят способността да говорят истината.

  Сорос, и аз сега като тебе тогава, не го познавам много-много, но с американци работя от началото на професионалния си живот и от USAID, посолството им у нас и корпуса на мира съм видял само хубави неща. Обмислям статия за методите им на работа, сравнени с европейската бюрокрация, която може би малко ще отговори на въпроса защо Европа изостава от САЩ с 22 години, дето ти беше писал за това.

 28. Мммммагаданский
  22/11/2007 - 00:20

  Иксам да кажа на всички че аз, Мммммагаданский, съм обиконвен глупак с претенций за идиот и пиша сам0 глупсоти. Имайте го предвит.

 29. Интересно ми е дали е имало доброволци от “корпуса на мира” в Ирак и как са се почувствали като започна инвазията 🙂

  иначе Сорос е наш човек, унгарски евеин, един от малкото, които се опитват безкористно да помагат на демокрацията по света

 30. Доброволци от Корпус на мира не е имало в Ирак преди инвазията, няма и сега. Изискванията за безопасност към приемащата страна са много строги.

 31. В понеделиник ми се наложи да поседя известно време в 5-та градска болница. За 15-минути видях 3 нокии n95.
  Аз лично имам поне 2-ма близки познати с такъв телефон освен това.
  Няма да говоря за колите, дрехите, дограмите на всеки втори прозорец, за претъпканите паркинги на техномаркет и технополис.
  Само ще кажа, че ние определно ВЪРВИМ НАЗАД икономически.
  Спор няма.
  Амин.

 32. Браво, пич, че обърна внимание на Георги. Все едно си ми взел думите от устата. Което май означава, че няма какво повече да кажа…:)

 33. СЪРП & ЧУКча
  23/11/2007 - 01:57

  Аз съм стщиа скапаниак Магаданский дет0 не може да пише и миастото ми е в кенефа а не тук. Знам че Longanlon вече ми знае IP адреса 82.136.224.126, къде живея, както и кой ми е интернет провайдъра и може да ми направи мизерии, ако продължавам да приказвам глупости, затва извиневаите че ви притесних.

 34. Г.Ангелов е един от уважаваните от мен икономисти и ценя неговото мнение.

 35. Естествено, че е враг!
  По физиономията личи, че е интелигенен човек.
  Интелигенът е враг на лумпена (от лумпенска гледна точка)

  99% от българското природонаселение е лумпенизирано – следва задачата е доказана 😛

 36. Зарко
  07/02/2008 - 23:35

  Доста късно може би коментирам тази статия, но днес открих блог-а и доста ми хареса и започнах да чета поред каквото пише тук:). Напълно съм съгласен с мнението на longanlon, и аз уча икономика и се опитвам да мисля като икономист, и чета блога на Георги Ангелов и уважавам неговото мнение. Всеки път когато видя под негова статия коментари от рода, че му плащат от БСП или някой друг, за да лъже хората, че отиваме на добре и ми става лошо. А това се случва много често под статиите му в сайта на капитал например. Но както и да е, радвам се, че се е намерил някой да го защитава, и да прокарва обективното мислене като приоритет за начина, по който да гледаме на нещата.

 37. Ал.Иванов
  04/03/2008 - 07:57

  Как да ти кажа,че Г.Ангелов работи за евреина,не е добре.Но нали трябва да се работи някъде.Опитва се да напипа истината,както я разбира и знае.Опитва се,честно и коректно,доколкото му позволяват силите и знанията,да излага истината за нещата,както я вижда. И това ми харесва макар че,често изводите му,неговите “истини” не съвпадат с моите.Но в сблъсъка на мнения,в дискусията се намира истината,нали.Добро момче е.

 38. E, истините му често пък съвпадат с моите 🙂

 39. Ал.Иванов
  04/03/2008 - 20:27

  Това си е ваш проблем.В една лодка сте…

Leave a Reply

Задължителните полета имат *