Когато има желание, има начиниПозволявам си да препечатам този пост от Look at the stars, понеже много ми хареса и е доста показателен за начина, по който се провежда така необходимата “реформа” в образователната ни система.

“Когато има желание, има начини. Когато няма, създаваш комисии, концепции и т.н. Думата ми е за въвеждането на информационни технологии в обучението в училищата…

Пример за такова желание е един интересен проект на група ентусиасти, наречен Учи свободен. Дискът, който са създали, показва как без всякакви концепции, бюджетни комисии, планове за развитие и подобни бюрократщини може да се направи нещо реално в полза на всички.

На обратния полюс са всички безполезни, грабителски скъпи и неграмотни инициативи на разни никивасилевци, ДАИТС и подобни хрантутници.За съжаление в горната похвална инициатива няма място за комиционни, което е основен движещ фактор на родната действителност.”

Този текст се разпространява под СС и негов автор е Sunlight. Правописните грешки също са негови 🙂

Как се правят виното и ракията у нас
Guys we HATE (even more)

Коментари

 1. МариЯна
  07/09/2007 - 12:24

  Истината е, че ако я нямаше бюрокрацията доста хора щяха да висят в бюрата по труда :). Вярно е, че изнервя, вярно е, че е тромава, но пък храни.

 2. И това й е най-лошото.

 3. Аз ли не разбрах или не е казано как да го получим?
  Много набързо го прегледах, но ми се стори страхотен.

 4. виж това за купуване на диска (10 лв):
  http://www.svoboden.net/cd/bg/buy_cd.html

  и това за безплатно теглене:
  http://www.svoboden.net/cd/bg/status.html

 5. Надявам се и колегите да харесат диска и да поръчаме за служебно ползване. Благодаря ти.

 6. В компютъризираните борси на труда в Англия работи само един човек, а всичко друго са безплатни компютри за ползване от кандидатите за работа.

  Малка подробност е, че за да си намериш работа трябва да умееш да работиш с компютър, както и да владееш английски език.

 7. Защо тази превъзходна статия е коментирана едва 6 пъти за 3 години? Абсурд.

  Ужасно ми харесва идеята на тези хора. Като анархист още повече – представям си намаление на държавната администрация до жизнения минимум и насочване на средствата към други сектори – инфраструктура, образование, наука, култура. И реални резултати!

Leave a Reply

Задължителните полета имат *