Aвтор: Паулу Коелю
Информация в Goodreads
Оценка: 1/5 :(

Сигурно сте виждали „пичове“ с дълга отзад косица, боксьорски ботушки и якенца с надписи, или наточени „мацки“ с леопардови дрехи, които вървят с цялото самочувствие на света и смятат, че са облечени в хипер-модерни и красиви дрехи, които са подбрали със своя мега-елитен вкус.

Без да смея да твърдя, че именно носещите се по подобен начин четат Коелю,  забелязал съм, че Паулу Коелю за литературата е това, което са леопардовите прашки в модата – дава голямо самочувствие, че четеш супер дълбокомислени съждения за същността на битието… но само ако акъла ти е толкова малко, че смяташ плоските му, притчообразни романчета за духовни прозрения. За всички с малко повече акъл, леопардовата прашка си е просто … проста.

Вероника решава да умре бе третият ми неуспешен и вече наистина последен опит да открия даже следа от някакъв смисъл и интелектуална стойност в писанията на тоя автор, след Алхимикът и Войнът на светлината. Няма и как да не отбележа, че те (писанията му), във формата си от максимум 200 стр., с голям шрифт и голямо междуредово пространство, са изключително добре таргетирани именно към читателите – интелектуален еквивалент на носещите леопардови прашки.