Aвтор: Петър Велев
Информация в Goodreads
Оценка: 1/5 :(

На всеки нормален човек му е ясно, че разните му там екстрасенси, гадатели, баба Ванга и други такива са просто мошеници или луди, а християнството също ги заклеймява като фалшиви – това го знаех отдавна. Че са обладани от зли демони обаче, признавам си, дори и не подозирах…

Всъщност ако съм подозирал нещо отдавна, то е че религиозните хора не са много наред с главата – да си имаш въображаем приятел, който е всемогъщ и живее на небето е нормално само докато навършиш 7 годишна възраст… Оказва се обаче, че Исус далеч не е единственото, в което вярват.  Доколкото можем да съдим от настоящата книга, светът на религиозните хора се обитава от странно сборище от демони, дяволи, зли духове и привидения, които дебнат за да нападнат уязвимите ни души, да ни заблудят и въведат всячески в изкушение.

Не се шегувам, за съжаление. Книгата „Големите заблуди“ е предназначена да обясни защо всякаква вяра в свръхестественото е глупава – но се опитва да го направи… обяснявайки всичко това със свръхестественото. Според автора, ясновидците и астролозите са лъжепророци, защото призовават зли духове да им помагат, баба Ванга била обсебена от демон, а Бийтълс (да, те са на корицата, където Исус ги поразява със светкавица) разпространявали учението на Лукавия.

Макар, че патосът, с който Петър Велев се опитва да ни убеди да вярваме само в неговия въображаем приятел, а да загърбим всички останали, е прелестен в своята наивност, книгата е доста скучна, изпъстрена на всяка страница с по 3-4 цитата от библията и няма абсолютно никаква (дори хумористична) стойност за рационално мислещия човек.

Книгата ми бе любезно предоставена от автора.