Aвтор: Джейн Остин, Сет Греъм-Смит
Информация в Goodreads
Оценка: 1/5 :(

Тая книга е всъщност тъй известната „Гордост и предразсъдъци“, но с добавени в сюжета зомбита. Отдавна се канех да прочета нещо на Джейн Остин, а какво по-добро от зомбита? Комбинацията би трябвало да е убийствена, но не е – и изобщо не по вина на Сет Греъм-Смит, който е добавил зомбитата…

Това  е една ужасяващо тъпа книга. Ама ужасяващо. Изтраях със стиснати зъби 100 страници от нея и я замерих в стената. Езикът на Джейн Остин е страшно елементарен, с къси, простички изречения, което много дразни, а самото действие на романа… о боже. ЕДИНСТВЕНОТО за което става дума в Гордост и предразсъдъци са женски приказки за сватби, танци, клюкарстване кой кого погледнал, кой кого поканил на танц и кого не поканил, коя кого харесва, кой може би коя харесва, кой какво казал за кого и на кого. Един викториански Gossip girl, в който жените си говорят за срещи и женитби, който нямам нерви да изтрая и недоумявам как може да бъде изобщо наричан литературна класика.

Фактът, че българското издание е с невероятно некадърен превод и явно не е минало коректор, защото бъка от печатни грешки, с нищо не помага. А зомбитата… даже те не могат да спасят цялата тая гнус.