Aвтор: Реймънд Фийст
Информация в Goodreads
Оценка: 3/5 :-|

В ранните си студентски години, в ония смътни костови времена, когато държавата ни едва що беше почнала да започва да прилича на държава, а икономиката ни – на икономика, нямах възможност да си купувам всички книги, които искам. Затова прочетох сагата за Крондор на Реймънд Фийст взета назаем и от тогава останах с благоговейни впечатления от автора. За съжаление Кралица на Мрака не отговаря точно на тия ми впечатления…

Всъщност, книгата не е лоша и ако бях по-малък със сигурност щеше да ми хареса, макар да няма почти никакви кървища. Но историйката е леко елементарна, езикът също, а огромната важност на великите неразбираеми сили които Реймънд Фийст се опитва само да загатва, е непонятна и откровено дразнеща – тип сега тука едни неизмеримо велики и могъщи хора играят едни ама неизмеримо велики и могъщи и неизмеримо тайнствени игри в третото измерение и магическите вселени, от които аз ви подхвърлям само трохи и вие ме гледате като телета, ама трайте сичко ше ви се изясни в седемнайсти том на поредицата Войната на студенокръвните (от която Кралица на мрака е #1).

Предвид това, хубаво е, че не се вкарах да я купувам, ами това беше първата (май и единствена – изобщо не ми харесва да чета на компютър, а ако беше хартиена изобщо нямаше да я изтрая до края) книга, която си изтеглих от Електронната библиотека.