Aвтор: Дилън Джоунс
Информация в Goodreads
Оценка: 3/5 :-|

Дилън Джоунс е нещо като английския Георги Неделчев – публична личност, редактор на списания, главно светски, занимавал се е с известни личности, мода и т.н. Съответно, „Правилата на мистър Джоунс за модерния мъж“ носят отпечатъка на самия него…

Ясно ви е, че етикетът вече не е какъвто беше едно време, че даже и какъвто са ви учили родителите ви – никой няма да ви обяви за плебеи, ако докато ядете не държите лактите си плътно прилепени до тялото (баба ми, стара плевенска кокона с претенции за хайлайф, се опитваше, като бях малък, да ме обучава на това, като ме караше да ям стиснал две чинии под мишниците си), а ако се опитате да отворите вратата на някое преяло с  феминизъм младо момиче, най-вероятно е да си изпросите гневна забележка. Същото може да ви се случи и със сметката в ресторанта… но пък от друга страна много жени  пък ще очакват да я платите… което пък е добре да направите, ако искате да ебете довечера.

Как един мъж да навигира през тоя лабиринт от традиционни догми и модерно поведение?  „Правилата на мистър Джоунс за модерния мъж“ може да ви научи на това-онова относно облеклото и какво да правите и какво не по време на делови обяд или в стрийптийз клуб. Книгата не е лоша, но не е много конкретна и трябва да имате пред вид в каква специфична среда се е движил, живял и работил автора, преди да приемете съветите му.

Книгата се продава у нас на цена от 50 лв. (някакво луксозно издание). В добро състояние, твърда корица, си я купих на английски от amazon.co.uk за 10 лв. (това включва и доставката, дойде за седмица). Казвам това не за да си я купите, а за да обърна внимание върху много изгодните сделки които има за почти всички книги – като кликнете на използвани, има копия които се продават за 1 цент (+такса за опаковане +пощенски до България, като общата цена на тия допълнителни такси е десетина лв.), а качеството на използваните книги е съвсем задоволително.