Aвтор: Серж Брюсоло
Информация в Goodreads
Оценка: 5/5 :)

За разлика от френското кино, в което отдавна съм се отказал да търся надежда за нещо смислено и в което редките изключения като Люк Бесон нямат шанс да компенсират безкрайните потоци държавно субсидиран псевдоартистичен бълвоч, френската литература много отдавна дава добри плодове, макар психопата Борис Виан да направи всичко възможно да ме откаже и от нея преди години…

Серж Брюсоло е ужасно продуктивен автор, но за съжаление не особено издаван у нас. Той гради невероятни светове, толкова изчанчени, че е направо удоволствие да ги четеш – кеф е да се чудиш на всяка страница „Ебаси, тоя е луд, как му се е родило в главата ТОВА?!?Железен карнавал не е никакво изключение и още от началото те изритва от света на нормалната фантастика с която си свикнал и те бухва в лепкавата, гъста и непрозрачна миазма на своята реалност, където нищо не е както очакваш.

Роботите-убийци играят хоро, океаните са от вкоренени джуджета, фойерверките са от риби, а хората говорят чрез вази. Тайни ордени, пророчества, магии и технологии… както не сте ги виждали никога досега и както даже не сте си помисляли, че можете да си ги представите.

П.П. Книгата може да се намери на старо по кашоните в София