Aвтор: Глен Бек
Информация в Goodreads
Оценка: 5/5 :)

Като че ли най-добрата книга на Глен Бек.

Глен се прави на клоун в предаването си, поради което голяма част от Америка го има за олигфрен. Незнайно защо, той упорито подклажда този си имидж, както е видно и от корицата на тая книга. Като кажа на някой американец, че съм фен на Глен Бек, ме гледат сякаш съм ги поздравил с вдигната ръка и Heil Hitler!

Въпрекит това обаче, нещата, които Глен обсъжда и начинът по който подхожда към това – със здрав разум, разумно и иронично, ме карат да го поставя сред любимите ми политически коментатори.

За книгата – „Да спориш с идиоти“ представлява размишление относно различни социални и икономически въпроси в САЩ (релевантни и за Европа и България) – авторът сам си задава въпроси и обяснява отговора. А въпросите са от задължителното слагане на колани, през здравната система и външния дълг, та чак до войната в Ирак.

Глен предлага своя либертариански, Америка-центричен възглед по тия въпроси, непрекъснато обяснявайки защо да си свободен е хубаво, а правителството да взема решения за живота ти вместо теб е лошо.

Издадена на български: не