Aвтор: Аарон Бен-Зеев
Информация в Goodreads
Оценка: 3/5 :-|

Всеки от поколението на IRC е забелязал, че отношенията в интернет не са точно същите, като на живо. В интернет човек някак успява да е по-интересен, хладнокръвен и страстен едновременно и именно това породи през деветдесетте у нас феномена на онлайн-връзките, където хора са са сериозни гаджета по две години без да са се виждали…

Аарон Бен-Зеев си е поставил за цел да анализира от психологическа и социална гледна точка какво точно е онлайн комуникацията и по-специално любовните и сексуални връзки по интернет. Книгата му е задълбочен и продробен поглед в кибер-секса „за една нощ“, влюбването, изневерите и т.н.

Любовта онлайн. Емоциите в Интернет“ обаче страда от два недостатъка, заради които тя според мен няма да стане много популярна.  Първият е, че книгата, макар и сравнително популярно написана (без специализирана психологическа терминология), е толкова аналитична и подробна, че би била четима за сравнително ограничена аудитория, която се занимава сериозно с тези въпроси. А всъщност дори и за тази аудитория, поради характера на това, което описва, книгата, написана през 2004 г. вече не носи актуална информация и има големи празноти – ютюб, фейсбук и скайп вече доминират онлайн комуникацията и съответно връзките в момента, а за тях няма и дума.

Тази книга ми бе любезно предоставена от издателство ЛИК в рамките на блогърската им инициатива. Ако също искате да напишете рецензия за тази или друга книга на ЛИК, прочетете тук!. Следете за актуални предложения като това, в блога на издателство ЛИК.