Евтини книги от Amazon

В британския Амазон (Amazon.co.uk) разни английски книжарници предлагат в акаунтите си използвани книги на цена от 1 цент  (+4 паунда за опаковане и пощенски, което е реалната цена всъщност). Има и по-скъпи де – 1 паунд, 2  и нагоре (+4 паунда пощенски). Така в идеалния случай една книга ви излиза 10 лв. и пристига за 1 седмица без никакви проблеми, ако книжарницата е британска (United Kingdom), а не американска (United States).

Като потърсите заглавието на книга и видите резултатите, има една графа под всеки резултат, с използвани книги – примерно 88 used from 0.01 L.  Цъкате там и вече си избирате коя книга да купите. Качеството и запазеността са съвсем прилични, а цената за пощенски не намалява ако поръчате 2 или повече от един продавач – все са си 4 паунда за книга+цената й. Плаща се с кредитна карта, Amazon не работят с PayPal.

Безплатни книги в интернет

Книгите на английски, които се качват в интернет са най-общо в два формата – текст и аудио. Текстовите файлове (.txt, .pdf, .doc и т.н.) могат да се четат на компютър или четец (Kindle примерно). Аудио файловете (обикновено .mp3) представляват запис на автора или актьор, който чете книгата – слушат се на мп3-плеър или на телефона със слушалки. Ако знаете добре английски, аудиото е много по-лесно и по-бързо за слушане от четене  на текст.

Аз използвам два начина за намиране на книги на английски:

isohunt.com е сборен торент тракер. Напишете името на книгата (или автора) в полето за търсене и гледайте резултатите. Всеки торент има описание на файловете, така че може да видите дали е аудио или текст. Ако не знаете как се тегли торент – тук.

dawghouse.mine.nu е специализиран DC hub за аудио книги (има и текст) с ограничено членство. За да ви приемат там, трябва да шернете минимум 2 GB аудиокниги и да пишете на админа с молба за приемане. Aко не знаете как се тегли от DC hub – тук.

Естествено, тия книги, които имам в аудио формат мога да ги пратя на приятели, ако ми ги поискат на скайп: Longanlon