A стига бе!?! – втора част 

Вестник “Дневник” не престава да ме изненадва днес – този път с неочаквано наивната, дори детска и неподправена идиотия на един от материалите си. В рубриката си “Джаджи”, ни е представен наистина полезен аквариум – комбинация между аквариум и холдер за книги. Става дума за следната изгъзица:

Мъдрият автор, г-н Войтек Тужински, никак не се свени да ни осветли с още по-мъдрите си мисли относно аквариумите и акваристика:

Реално погледното от един обикновен аквариум няма кой знае каква полза. Освен за рибките разбира се, но за вас – почти никаква. А ако сте прагматична личност, със сигурност безполезността на предметите ви дразни.

Тези на пръв поглед обикновени аквариуми, напълно могат да задоволят практичните ви желания – освен, че ще служат за дом на рибките, можете и да си подпирате книгите между тях. Което си е голяма далавера, нали?

Много ми е интересно господина Тужински от къде черпи ….. неизчерпаемото си вдъхновение за тази тъй информативна и подходяща за стила на Дневник статия. Направо се възхищавам от неповторимия полет на фантазията му и дори си позволявам да доразвия идеята му за ползата на нещата от дома:

Картините така или иначе за нищо полезно не служат. Защо да не им ковнем по няколко пирона, като така ги направим естетични закачалки за дрехи или за домакински прибори (черпаци, тигани и др.). Практично и полезно.

Саксийните цветя само си растат и по никакъв начин не допринасят за функционалността на дома. Долни разхитители, поне за пепелници да ползваме саксиите им, с което ще комбинираме природното с хигиеничното.

Домашното куче и то е твърде безполезнa твар. Нито чисти, нито готви, нито свирки прави – но поне на последното можем да го научим, дори можем да му закрепим чифт силиконови цици на гърба, за да има какво да мачкаме, докато то ни… показва полезността си.

Да продължавам ли?

Уважаемият господин Тужински явно и хабер си няма какво е това селски кич и как да го различава, както и какво е това аквариум. Защото той може да е фен на мебелите на тигрови шарки, тунингованите голфчета и яркорозовите айподи, но ако си мисли, че недоразумението, което той се опитва да ни похвали е аквариум, много греши. Малката химическа кочинка, в която всяка риба ще умре за няколко дни не е аквариум – аквариум е ето това:

 

 

 

Има разлика, нали?

————————————

Това са аквариуми на българи – botzi, 77, nixanbal и stas. Защо са толкова готини и как и вие може да имате такъв, може да разберете тук.

А стига бе!?!
A стига бе!?! – ТРЕТА част

Коментари

 1. Спас Колев
  14/06/2007 - 15:59

  Е, на мен твоята гледна точка не би ми дошла на акъла. За сметка на това идеята да сложа книга до буркан с вода, който може да протече или да се разплиска, предизвиква спазми в стомаха ми.

  Всеки си е башка луд… 🙂

 2. Добре,че някои умеят да си позволят да фантазират и не се срамуват от това да покажат фантастичните си идеи на света!Добре,че на тези някои не им пука от ограниченото и тесногръдо мислене на хора,които знаят само да критикуват(явно не заради друго,а защото са прекалено “умни”,за да си позволят да измислят нещо “тъпо”).

 3. Ей, не знаех, че този вестник би се заинтересовал от подобен материал!?
  М/у другото 3тия аквариум е на nixanbal 😉

  Поздрави!

 4. упс, сори 🙂 поправям веднага

 5. Калин Мариов
  14/07/2009 - 17:40

  Лонги, чета, чета и продължавам да ти чета блога и нямам никакви (почти) забележки към статиите ти. Ноооо… коментарите просто ме съсипват и мисля да престана да ги чета. Какви 90% от населението били идиоти? Даже са по-вече, дейба! Дори тука, в оазиса на свободната и дръзка мисъл продължават да се навъртат селяни, които си мислят, че света си е добре така, както си е и ние трябва да се съгласим с всичко, пък било то и безобразна дивотия… ПП Много се кефя на снимките на аквариума ти. Отдавна беше, когато, като чистач, бях в един морски ресторант и там имаха най-страхотния аквариум с тропически рибки, който съм виждал. Нещо като твоя…

Leave a Reply

Задължителните полета имат *