Специализирана полицейска операция…


Късно снощи, при специализирана полицейска операция под кодовото название “Чудомир” е задържано лицето П.С.(30) известен в престъпните среди с псевдоним Лонганлона. Престъпникът бе заловен след продължило няколко месеца наблюдение и разследване, съобщи пресцентърът на МВР…

Образувано е следствено дело в Районна прокуратура – Плевен за притежаване и разпространение на детска порнография, във връзка с което в късните вечерни часове вчера служители на Дирекция “Вътрешна сигурност” и сектор “Криминална полиция” в града, под ръководството на Районната прокуратура извършили претърсвания на два адреса.

В жилището на П.С. и в прилежащи помещения са намерени и иззети пушка Norinco и снайпер Gamo, както и 2145 броя боеприпаси за тях. Лицето не притежава разрешително за притежаване и носене на огнестрелно оръжие. Намерени са също така книги на нацистка тематика, симкарти и мобилни телефони, задграничен паспорт, кредитни карти и др.

Иззети са две компютърни конфигурации и лаптоп, както и 77 броя дискове с над 1500 гигабайта незаконно притежавани пиратски филми, музика и софтуер. Сопециалисти от Сдружението за защита на авторските права определят  стойността на незаконните произведения на над 150 000 долара.

На компютрите са открити голямо количество порнографски материали. В момента експерти от Службата за борба с организираната престъпност извършват детайлна проверка за наличието на порнографски снимки и филми с малолетни и непълнолетни  (детска порнография), както и за връзките на задържания с други престъпни групи.

Самото жилище на задържаното лице е било главната квартира за извършване на престъпление, твърдят криминалисти, и е било използвано за укритие – жилището е съоръжено със специално заключващо оборудване, възпрепятстващо достъпа до него.

П.С. е задържан за 24 часа и предстои да му бъдат повдигнати обвинения за организиране на престъпна група. Процесуалните действия продължават под ръководството на следовател от отдел “Следствен” към Окръжна прокуратура – Плевен и с участието на екип на СДОПРТТО МВР.  Продължава работата по установяване на съучастниците на П.С. Претърсват се домове на негови приближени.

Кой ми сра в гащите?
Съдът се подиграва с полицията?

Коментари

 1. Мислите, че МВР арестува само престъпници в големи полицейски акции и понеже вие сте обикновени граждани, на вас нищо не може да ви се случи? Грешка.

  Статията горе, разбира се, е пълна измислица. Но си представям, че така би изглеждала една статия в медия, ако полицията да арестува мене. Или вас.

  Статията е съставена чрез използване изразния репортоар на реални статии по прессъобщения на МВР. И ако се позагледате, ще установите, че е изключително креативно написана – по същия начин, по който МВР пише своите прессъобщения – без реални факти, но пълни с недомлъвки и загатнати неща.

  Така фактът, че пушките са въздушни и за тях не се изисква никакво разрешително, се премълчава, пушката с оптика, която може да се купи свободно става “снайпер”, сачмите за тях стават “муниции”. Ключалката на вратата става “специално заключващо оборудване” (както кутията на сървъра на Читанка беше такова), а жилището – “главна квартира” и живеенето в него – “укриване”.

  “Книгите на нацистка тематика” са книги за Втората световна война и историята на Германия които имам, мобилните телефони и паспорта са моите… Но някак това, че са “намерени и иззети” вече звучи като да са нещо незаконно. Компютрите и съдържанието им са точно това, което има у тях всеки 15 годишен пикльо, ако съдя по профилите в замунда, както и порното (признавам).

  Забележете – в текста на три пъти се споменава “детска порнография” и се намеква за връзката на задържания с разпространението и притежаването й, но … никъде всъщност не се казва такава наистина да е открита. Това съм го виждал в няколко полицейски прессъобщения. Извършвали проверка. Може да извършват проверка и за ядрено оръжие в мазата на баба ми, това не значи че тя има такова, нали.

  Забележете подбора на думи в цялата статия – споменават се организирани престъни групи, “приближени”, образувано е следствено дело, по случая работят, продължават работа, проверяват. Думи, които звучат изключително сериозно, не не означават НИЩО.

  Така че имайте едно наум следващия път като прочетете за някоя акция и за арестуваните престъпници. Струва ми се, че ако МВР изразходваше повече усилия за набавяне на доказателства, и по-малко – в креативно писане на прессъобщения, съдът и прокуратурата нямаше толкова често да пускат престъпници на свобода заради липса на достатъчно доказателства.

 2. Крайно време беше да арестувате това оперативно интересно лице, а както видяхме и организатор на престъпна група!!! Браво Цецо и Бойко само така… ние сме с вас

 3. Много навременно и точно наблюдение като се има предвид какво се случва! 🙂

  Освен това изглежда си променил мнението си отпреди около два месеца, когато коментира един мой материал, казвайки че си съгласен с Цветанов, че непрекъснатите акции на МВР са най-добрата антикризисна мярка.

  И на мен много ми се иска “моята полиция” веднъж поне да си свърши работата така, че задържаните от нея да не бъдат пуснати на следващия ден… и после премиерът да излиза да обяснява как съдът е враг на народа. Не знам дали някой обърна внимание, но покрай това си изказване той първо попита дали притежаването на Калашник не се смята за престъпление, при положение, че точно собственикът на автомата беше оставен в ареста. После обясни как е сигурен, че полицията ще се сдобие с необходимите доказателства за апелативната инстанция. Добре, щом ги няма сега, как така решението на съда се превръща в противодържавна дейност?

 4. Добрата работа на полиция, прокуратура и съд са отлична антикризисна мярка. За съжалени за сега полицията се занимава най-вече с показни акции, а не с добра работа. И вина за това има ръководството й.

 5. Иво Апостолов
  05/08/2010 - 09:29

  Колко си прав…

 6. Не бе, аз с това съм съгласен. Въпросът е, че и тогава, и сега полиция, прокуратура и съд не си вършеха работата. А че вината е на ръководството ясно – спомням си как преди известно време Цецо Цветанов каза, че всеки ден задължително ще има акции. Ами ако му свършат престъпниците? 🙂

 7. Оф, забравих да напиша, че при акцията са иззети 21 броя хладно оръжие.

  Кухненски комплект от 8 готварски ножа, трапезен копмлект 12 ножа за хранене и 1 джобно ножче.

 8. Недялко Шаллиев
  05/08/2010 - 09:41

  В “демократичен” свят така започват и войни – търси се нещо, уж се намира, започва се война, “виновният” се обесва, а пък г-н Колин Пауъл съжалява. Но войната си е факт! Пък какво остава за един човек, който и да е той – спомнете си филма “Обществен враг” с Уил Смит.

 9. “Претърсват се домове на негови приближени.”
  =============================
  А мен това ме притесни най-много…

 10. Що, да не би и ти да имаш “компютърни конфигурации, симкарти, мобилни телефони и лични документи“?

 11. legrandelf
  05/08/2010 - 09:53

  That was horny! 🙂

 12. Пропуснал си задължителната “престъпна група” и опитите да скриеш онлайн идентичността, използвайки хакерски похвати.
  За детското порно, още от показната акция на агент Колев срещу online.bg се разбра, че е достатъчно само да го споменат, ей така, между другото и аудиторията се настройва срещу “извършителите”.

  п.с.

  Чакам следващия постинг, в който съда на първа инстанция ще те остави в ареста, защото може да се укриеш, има опастност да извършиш повторно престъпление и си твърде умен, може да повлияеш на доказателствата.

  п.п.с.
  Още един по-късен постинг би трябвало да покаже как апелативния те пуска в крайна сметка 🙂

 13. Николай
  05/08/2010 - 10:07

  Хаха. Много добре написано. За момент си помислих, че акция “Блогърите” започва 🙂

 14. Мислете му с новите компютри – с по 1-2 терабайта дисково пространство. Мислете му и ако не изхвърлите старите, като си купите нови.

  “Иззети са 5 компютърни конфигурации”

  🙂

 15. Всичко от изброеното притежавам, без огнестрелните оръжия. Но пък ще се окаже, че “упражнявам тормоз над животни”, оставяйки котката да се разхожда необезпокоявано из 100 кв. амартамент… Я тормоз ще се окаже, че е самичка по цял ден, я ще се окаже, че не е вързана и с намордник и може да нарани някой непредпазлив обирджия…
  Е такива неща…

 16. То и аз не притежавам огнестрелни оръжия… Ама и ти сигурно имаш двайсетина “хладни оръжия” в кухнята 😛

 17. Оф, при мен ще се намерят и “професионални инструменти” за компютърни престъпления – RJ-та, UTP, кримпачки… а имам и ПВЦ-изолационна лента – това сигурно го използвам при отвличанията…

 18. Супер оригинален текст! Браво, Лонгалоне!

  Отдавна съм забелязал, че МВР използва притежаването на международен паспорт и няколко сим-карти като тежко уличаващо обстоятелство.

  Ама ти не се слагай на лъва в устата. Знам, че другарите в синьо ни са много умни, ни са работливи. Колко му е да ти copy-paste-нат текста в официалната си новинарска хроника и да наистина да те посетят. Ей, така за лесни бонус точки. (Може да допълнят с “всяване на омраза” (=изказване на мнение), “създаване на виртуална организация” (=блог с читатели), “негативно влияние върху малолетни” (=страницата се посещава от всякакви хора без ограничение), “притежаване на огромни количества специално обработена и съхранявана течност с неизяснен характер” (=аквариум), Рибките ти хапят ли да ги пишем и тях “зверове”?)). РОЛФ

  Още веднъж “Браво”!

 19. Евгени Йорданов
  05/08/2010 - 10:21

  Наистина статията е написана доста креативно от твоя страна. Точно в стила на МВР. Даже се почудих, как си могъл да докараш точно такъв език. Но след като каза, че си ползвал реални фрази от реални статии по прессъобщения на МВР, ми стана ясно откъде идва и изказа. Брилятно написана статия. Когато заловят и мен, така ще изглежда и моята статия.

 20. Много хитро.

 21. Кирил Кирилов
  05/08/2010 - 10:45

  Не е шега работата. Всеки български гражданин може да изпадне в това положение. МВР многократно доказа, че лъжата я няма за нищо, а Гьобелсовата пропаганда е тяхната цел.

 22. Добро описание на акция срещу престъпен индивид със слабост към мокрото (мокрите поръчки, иначе за какво са му тези пушки) и твърдото (валутата по кредитните карти, порното и т.н.). Какво ли би било описанието на акция срещу престъпна “бяла” якичка? Може би: “Иззети бяха 21 броя бели ризи в комплект с вратовръзките; голямо количество бели листа и химикалки, както и визитници и телефонни указатели. Освен главната квартира на престъпната дейност, бяха обискирани и други съмнителни места често посещавани от лицето, като: gmail.com, yahoo.com, government.bg, brra.bg, lex.bg, XING, LinkedIn и др. Бяха иззети хиляди e-mail и IP адреси, всеки от които ще бъде обискиран от органите на реда”

 23. Наистина, МВР са като политиците – говорят много, а не казват нищо. Чудя се дали да не се занимавам с политология, но като си представя колко глупости трябва да бълвам, ми става лошо.

 24. Колкото е иронична, толкова е и плашеща статията – показва и отразява много точно състоянието на МВР и прилежащите и ‘операции’. Факт е също така, че нито един престъпник не е осъден, поради липса на доказателства. По-добре Цв. Цв. и компания да гледат Хорейшио – белким се научат от филмите, щото всеки по-хитър адвокат може да им обори доказателствата. Ама сега е времето за арести, уважаеми, имаме да се фукаме пред ФБР и Интерпол, пред Европа, трябват положителни доклади, рейтинга на страната е под въпрос. 60,000 човека работят в МВР, но читави доказателства няма – вместо това, катаджиите се крият като партизани по храсталаците, Лечков им показва среден пръст да не го занимават, а Ц.Ц. и качулките, барабар със Явор Колев, изземват компютърни конфигурации, което само по себе си е предпоставка за детско порно, теглене от Замунда и Пиратския залив (кой ли не тегли), и тонове софтуер – все незаконен. Толкова е жалко, че ако не беше жалко, щеше да е смешно. Оня ден четох за залавянето на МАК адреса от МВР – http://4.bp.blogspot.com/_q6TZ.....-+Copy.jpg
  За какви илитерати иде реч … те искали достъп до трафичните данни – абе, милиционери, даваме ви ги – ама вие можете ли да ги разчетете ? Гротеска …

 25. Георги Генков
  05/08/2010 - 11:07

  Мани, човек, уплаших се, че са те пипнали в първите 0,3 секунди. Пиши, че се шегуваш ;-), то не че е до смях де, ама …

 26. Тигърче
  05/08/2010 - 10:11

  коментар от Свежо: Абе съда ще го пусне Лонганлона, обаче все пак ще му се наложи да си купи нови бъбреци и друга ˝карантия˝ 😉

 27. Майк Рам
  05/08/2010 - 11:22

  Човече, ти направо им развърза ръцете! Сега като почнат по списъка с коментаторите… Знаеш ли колко такива прес-съобщения ще излязат? Всички сме в кюпа!

 28. Bogomil Shopov – Bogo
  05/08/2010 - 11:27

  Знам, че не обичаш кратките коментари, ама … супер е ! Сега ще те вземат за PR на МВР (позицията е свободна)

 29. Браво! Така трябва, карйно време е в тая държава да има ред и дисциплина.
  А на който не му изнася – ми да си пише дълбокомислените коментари и да търси “под вола телето” във всяка дума в текста 🙂
  Не му е лесно на Цв.Цв., но няма как – който го е дтрах от мечката да не ходи в гората! Браво!

 30. Осъдени има 🙂 Ако подпишеш самопризнания.

  В ареста имат сериозни средства за изтръгване на самопризнания – чупене от бой без оставяне на видими следи, задържане за особено дълъг период от време (6+ месеца) и т.н. След ареста може да се открие топла връзка с “Килърите”, “3 без коз”, “Наносет” или друга група.

 31. коментар от Свежо: пропуснали са да отбележат намерените пари в брой и бяла прахообразна субстанция която е пратена за изследване в специализирана лаборатория 🙂

 32. zdravoslovnohranene
  05/08/2010 - 11:43

  коментар от Свежо: Страхотна статия браво !
  Пропуснал си разбира се да отбележиш ,че е открито дамско бельо в гардеробите ти(може би склоняваш някой към проституция, нищо,че е бельото на приятелката ти) Пропуснал си да отбележиш хладните оръжия, които са открити в кухнята ти(изземват се пръстови отпечатъци). Пропуснал си да отбележиш алкохола и цигарите, които са иззети и се проверяват дали са контрабандни 😀 😀 и така нататък и така нататък…
  Наистина много добра статия 🙂

 33. Петър
  05/08/2010 - 12:59

  Братле,

  Пише ти човек, който вече е минал през това!

  Беше лятото преди няколко години. Бяхме с един приятел на парти, после отидохме в един апартамент в Младост 4.
  Пушихме си коз и си джиткахме на контрата цял ден. По едно време на вратата се звъни. Пича отиде да отвори, а аз си цъкам на кънтъра през това време. Изведнъж в стаята влизат истинските лоши от контрата – с узита и патлаци срещу мене.
  Пуснах веднага мишката и си легнах на земята – целия апартамент стана фраш с куки – както разбрах после от моя приятел – на вратата е имало некъф малик пич и като авера ми му е отворил ония директно му е насочил патлака към главата и му е казал да ляга на земята, а след него са нахлули останалите.
  Докато претърсваха апартамента един седна на мойто място на компа и почна да си цъка на контрата:)

  Както и да е – оказа се че домоуправителя на блока е полицай от 7-мо районно и му е замирисало на трева и за това е извикал цяла нападателна група – бяха 4 коли и 3 джипа с куки.

  Трева не намериха щото я бяхме изпушили и им стана много гадно.

  Един намери един стар фитил в един шкаф и от там се почна цирка. Намериха торбичка с амониева селитра (тор за цветя на) на терасата, шишенце с бронз в един шкаф, стара не работеща тел. слушалка и обвинението беше готово – това е заготовка за БОМБА?!? а ние сме ТЕРОРИСТИ?!?

  От там се почна на ново. Падни – стани, претърсване до голо (на нас&апартамента&тавана&мазето). През цялото време ни крещяха че сме терористи и май си вярваха. Направо не можех да поввярвам какво се случва.

  Спахме една нощ в ареста и на следващия ден след обяд ни заведоха на разпит при гл. следовател или не знам точно какъв беше. Като видя кутията с доказателства щеше да падне от стола. Обвнителят беше в потрес че му отхвърлят перфектното обвинение в тероризъм хаха!
  Пуснаха ни по живо по здраво и се прибрахме да се изкъпем от лайната дето бяха на пода на килията.
  Останахме си само с уплахата и ареста слава богу. До дело така и не се стигна..

  Ха сега си помислете къде щях да съм аз ако имаше камера при акцията? Като напишат във вестниците, че са хванали терористи с бомба, как ще ги пуснат на другия ден без последствия? Щяхме да си лежиме няколко годинки заради шишенце бронз и филил.

  Историята е съвсем истинска. Помислете си хубаво преди да заемате една или друга обществена позиция…

 34. Петър
  05/08/2010 - 13:21

  И само да си допълня коментара. Наистина не съм никакъв престъпник. Имам софтуерна фирма, консултанска фирма, имам офис в един небостъргач в идеалния център на Виена и не мисля да идвам скоро в БГ, където съм терорист. Приятелят ми се изнесе в Берлин – отвори си ресторант. Пичове хващайте си пътя и дим да ви няма!

 35. като арестуваха преди няколко години торентаджиите, в дома на единия му бяха наредили дезодорантити и козметиката в редичка и ги бяха снимали и качили на сайта на МВР.

  Сигурно биха написали – при претърсване на главната квартира бяха открити и иззети контейнери под налягане съдържащи лесно запалими течности, които при изгаряне отделят токсични химични съединения

 36. дезодорантити 🙂 уж съм от Северозападният край…

 37. Двайсе ре-туита. Ебаси…

 38. Ами ние предния път на Цецо, като му казахме да не се мота, а да действа строго, той не та не. Ако ни бяха послушали и бяха въвели ‘3 strikes ant out’ сега щеше със сигурност да има един престъпник(поне един) по малко. Нямаше да има краден софтуер, нито възможност за детско порно. Нямаше да сваляни брутални пиратски компютърни игри(знам, че има, просто не сте ги намерили още) които склоняват индивида към агресия и насилие. Така би отпаднала и милитаристичната мания у индивида и желанието за притежание на оръжие. Що се отнася до хланите оръжия ние там не сме специалисти, но предполагам, че и те са дубликати, нарушаващи ако не авторски права на произведения(Рамбо) то поне 1 патент от редицата добросъвестни и иновативни компании. Следващия път да слушаш, Цецо, и се стягай защосто на мястото на старата читанка изникнаха 3, и се готвят за нова атака за промиване на мозъците на масовото население, но не по правилния начин(това само ние го можем) и със грешни цели насочени срещу БойкоСън.

 39. morskibriz
  05/08/2010 - 13:22

  коментар от Свежо: Тигърче- добър коментар
  аз какво ли да добавя
  освен
  а дано ! 😉 😀 😀

 40. коментар от Свежо: Лонганлон – поради що сам се клеветиш? 🙁

 41. Петко Фенерски
  05/08/2010 - 14:50

  Последна актуализация

  “МВР съобщи, че измежду намерените порнографски материали има много снимки с такова съдържание с деца.”

  В действителност, както бе в един шумно рекламиран случай преди 2-3 години, когато същия ден показаха по телевизията нахлуването с разбиване на вратата на лица с маски:

  Поканен е отново в МВР експерт-художник, който дава оценка на око на сниманите лица, и ги определя на възраст под 18 години.

  Поемните лица (свидетелите на полицията при нахлуването) са журналистките А.Б. и В.Г., публикуващи “актуалната информация”.

  Материалите може никога не стигнат в съда, но вече имате “досие”, което никога няма да се изчисти.

  Честито!

  Поздрав,
  Веселин Маринов

 42. ето до какво води редовната употреба на Тери Пратчет
  само на един болен мозък,деградирал от доказано нездравословното влияние на този така наречен писател/някои го намират за забавен???/може да му хрумне тази въображаема нелепа невъзможна ситуация
  нашите храбри ,интелигентни Стражи рискуващи живота си всеки час не заслужават подобно отношение
  аз като един честен анонимен патриот се чувствувам длъжен незбавно да съобщя на компетентните органи за тази злобна преднамерена кампания целяща да урони престижа на Държавната власт и в частност на Г-н Ветинари

 43. Лонг, съгласен съм с идеята на статията ти, но какво ще кажеш с последните две операции – Килърите и Всичко коз – за които са събрали 13 тома доказателства. Колкото и показни да са някои акции не можеш да отречеш, че сред някои от задържаните (повечето всъщност, ми се струва) наистина има големи бандити, особено тези с криминални досиета. Или искаш да ми кажеш, че Васко Кеца, Петър Стоянов (да не се бърка с бившия президент на Република България, този е президент на Българската федерация по джудо), Хамстера и други подобни със звучни прякори са света вода ненапита?!

 44. Евала за статията !

 45. Д.Н., като има 13 тома доказателства, да ги осъдят и пратят в затвора – където бандитите заслужават да бъдат. А не да снимат дезодорантите на някакв тийнейджър (виж коментара на emo по-горе).

 46. Д.Н. – искаш да кажеш, че всеки, който има известен звучен прякор, все за нещо е виновен? Примерно Тиквата, Мозъка и др.

 47. Селин
  05/08/2010 - 15:27

  Един път да ти се изкефя максимално на твой пост. Много е добър и много истинен, пълна трагедия са тези прес съобщения. И цялата тази история с “пиратството ограбва”, краденето на сървъра на Читанка и т.н… ужас. :/

 48. опитах се да намеря онази снимка но не мога…
  обаче намерих oще по-интересни коментари 🙂
  явно дезодорантите са на други бандити, които имат и пистолети…

  “Най-интересна е снимка номер 2 където има пистолети, паспорти и прочие… Странно какво общо има тази снимка с пиратството, а интересно е какво казва и самия пей4фрии:

  Цитирай:
  Първоначално написано от payforfree,May 28 2006, 10:08 AM
  За въпросната снимка с дезодорантите и пистолетите питах още вчера какво прави сред останалите касаещи моят случай. Отговор няма. ”
  http://press.mvr.bg/NR/rdonlyr.....d04261.gif

 49. Те изцепките на пресцентъра на МВР, не са една и две. Помня преди време, как бяха конфискували “оборудване за покер” във връзка с някакво разследване за незаконна хазартна дейност.

  Хора подарете цвете…

 50. Филип
  05/08/2010 - 18:13

  Айде напиши и за съда нещо такова.

 51. Лонг, проблемът е, че това са прекалено опасни престъпници, а съдиите от Върховния апелативен съд ги пуснаха под гаранция или подписка и сега ще имат възможност да укриват доказателства срещу тях. За останалото съм напълно съгласен.

 52. Добра статия.
  Само дето не мога да се съглася с коментара at 9:09 am за “антикризисната мярка”. Със същия успех може да се твърди, че закърпването на дупките по третокласен път е “мярка” за разрешаване на проблемите с инфраструктурата.
  За (мое) щастие статията по-скоро потвърждава точно това.
  Още веднъж, поздрави за “лицето”!

 53. Ние за какво си говорим, а какво ставато как продължава http://www.mediapool.bg/show/?storyid=168567

 54. Съжалявам са изречението горе, браузерът ми се издъни. Моля Лонгалон да го коригира, ако му се занимава. Мерси!

 55. @Д.Н.

  не се научихте, че докато някой не е осъден не е престъпник. В тази държава все още важи (надявам се!) презумпцията за невинност, колкото и разни ПР герои да се опитват да го пробутат обратното на целокупното население. Лошото е че им се и вързват. Уго Чавес ряпа да яде, пълен аматьор …

 56. Brasil 1985 film by Terry Gilliam.

  Welcome to Bulgaria 2010….

  PS(BS) in title role instead of Robert De Niro.

  Духовито и твърде реално.

  Демокрацията изисква жертви .

  Талантът – вдъхновение.

 57. NP, ти изобщо прочете ли ми коментара? Аз не казвам, че са обявени за невинни, а че могат да заличат доказателства и – да добавя – дори да се укрият.

 58. ДН , говориш глупости . За т.нар. килъри МВР има само разпечатка на 5 сим карти и местоположението им, като картите не са собственост на обвинените и няма доказателсва, е те са ги ползвали. А собственика на сим картите, които са били в района, нито е задържан, нито е обвинен, което е доста съмнително.

  А и ОПГ “наемни килъри” да използва ГСМ-и в работата си ми се струва налудничаво. Няма толкоз глупави хора.

 59. Фладо
  06/08/2010 - 09:27

  Човек, това ти е един от най-силните постинги! Напълно се изкефих като го прочетох! От сума ти време се опитвам да обясня на тумбата кретени, с които пия бира, че МВР общо взето, чрез медиите могат да си наприказват какво ли не. После съда и да те обяви за невинен поради недостиг на доказателства или както беше станало наскоро – косвени доказателства, които могат да се приложат за всеки, който е бил в района – иди обяснявай.
  Пък и това, което Петър казва е силно стряскащо. От там е само крачка до това, че като те нарочат от МВР за престъпник, некой да подметне нещо престъпно в “скривалището” ти.

 60. @Д.Н.

  прочетох го. Буква по буква. “… това са прекалено опасни престъпници …”. Май ти не си прочел моя – те СА невинни докато нямат влязла в сила осъдителна присъда. И изцепките по национални медии какви са са абсолютни глупости, да не говорим че нарушават няколко закона вероятно. Примерно за набеждаване/уронване на престиж и т.н.

 61. Ето ти пример и с мен – в кв. Емил Марков е ясно на ченгетата, че има доста наркотици – аз самият не злоЧпотребявам с тях (а са, това дали значи, че съм наркоман или дилър ? Отговора за домашно). Седим си с Бобката на спирката, чакаме 204, попушваме нормални цигари, а отнякъде долитат побеснели куки, искат справедливост 🙂 Единия ни вика : вие сте дилъри ! Това на висок глас – цялата спирка ни гледа с презрение. Джобят ни, лични карти – ние : изрядни ! Чудят се как да замажат положението, и намират джобно ножче в Боби – от ония, червените, дето Мтел ги раздаваха – ОХОООО (милиционера) – “Хладно оръжие, а ? ” Метнаха го в патрулката, газ към районното, после Боби ми каза, че са го оставили на един светофар по-надолу към НДК ….. ЖАЛКИ СТЕ ! Цветанов, физкултурник, 3% съкращения НЕ СА ОК. Или си оправяй бакиите, или се махай – не ми пробутвай фалшиви акции за пред хората. Жалки, жалки полицаи. Жалкото всъщност е, че има и свестни сред тях, идеалисти, които искат да работят нормално, но нямат условия. Малко са останали такива,де .

 62. Светлин
  06/08/2010 - 13:20

  За операциите “Килърите” и “Всичко коз”, прочетете доводите на трите съдийки (качени са на сайта на съда). Ще паднете от липсата на професионализъм от страна на прокуратурата и МВР. А колкото до статията, не ми допада особенно. Явно правоохранителните органи са се размекнали напоследък, защото не са извели доказаният престъпник незабавно на плаца и не са му пръснали главата. Ми да тва младите за нищо не стават…

 63. можете да го направите тук:
  http://kaka-cuuka.com/2575

  🙂

 64. Светлин
  06/08/2010 - 14:20

  Ще сменям монитора 🙂

 65. Само замени “следствено дело” с “досъдебно производство”, че следствие няма вече.

 66. Искат да ви убедят, че е по-лесно да не мислите, за да не се съпротивлявате.Всеки един е застрашен, без значение какво е направил или какво не е.Не вярвам на държавата (каквото и да се крие под това име)!

 67. NP, явно не ти е ясно криминалното право, след като от това, което написах нищо не вдяна. Ти може да си невинен и като те арестуват и задържат за 24-72 часа в ареста. Нито пускането на свобода под гаранция или подписка, нито задържането в ареста прави обвиняемия виновен. Първото обаче дава възможност на обвиняемият да се укрие, да заличи доказателства (което е лошата страна), да намери оневиняващи за него доказателства, да има повече възможност да говори с адвоката си, да покаже примерно поведение (добрата страна) и още куп други неща в своя полза. Та коя част от това, което написах не разбра? По твоята логика да бяха пуснали навремето Гьоринг и компания на свобода в Нюрнберг. Все пак са невинни до доказване на противното и им имаме доверие, че няма да се укрият.

 68. @Д.Н.

  всъщност каква е позицията ти? Веднъж наричаш неосъдени хора “престъпници”. След това се съсипваш да доказваш моята теза?

  п.п. Освобождаването под гаранция не е доказателство за нищо, освен за вярата на съдебния състав, че обвиняемия няма да избяга. Виж, с това ако имаш проблем е друг въпрос.

 69. някой е написал супер точен коментар под статия в dnevnik.bg:

  Полицията арестува някой и викне “Този е престъпник”. Медиите и те се включат в хора “Воистина е престъпник”.
  Хората си кажат “Сигурно е престъпник казаха го по БТВ-то.”
  Съдиите казват “Може и да е ама няма доказателства, трябва да го пуснем”.
  Тогава форумистите ревнат “Съдийте са престъпници”.
  Полицията освен да арестува трябва да представя годни доказателства иначе се връщаме 60 години назад.

 70. Георги Фурнаджиев
  07/08/2010 - 00:01

  Я кажи, кое е това, което има у тях всеки 15 годишен пикльо?

 71. NP, тези хора са криминално проявени. Като съм казал, че са “прекалено опасни престъпници” не означава, че е доказано от съда. Аз не съм съдът, не съм дори публична личност и следователно не съм длъжен да се пазя от даване на присъди на някого. С други думи за мен те са престъпници и изобщо не бих се учудил ако са извършителите на тези конкретни престъпления. Впрочем бих се учудил ако не са, макар че е възможно да не са. Това, че МВР и прокуратурата не са си свършили работата не променя мнението ми. Ако трябва винаги (повтарям – винаги) да чакам съда да каже кой е виновен и кой е невинен, за да раздавам присъди, значи нямам право за никой политик да кажа, че е корумпиран или че изобщо е престъпник, защото осъдени политици нямаме.

  “п.п. Освобождаването под гаранция не е доказателство за нищо, освен за вярата на съдебния състав, че обвиняемия няма да избяга. Виж, с това ако имаш проблем е друг въпрос.”

  Това, че съдът вярва това (трябваше да добавиш и че им вярва, че няма да повлияят на развръзката на делото) не означава, че няма да стане.

 72. Георги Фурнаджиев
  07/08/2010 - 00:51

  @Д.Н. – пишеш “не съм длъжен да се пазя от даване на присъди на някого”. Да, не си длъжен, но прочети глава 2, раздел VII от НК.

 73. Глава втора дава дефиниция за престъпление: http://www.vks.bg/vks_p04_04.htm

  По цитираните от теб мои думи не знам къде искаш да чета, защото разделите са четири, а не седем. Дори не знам какво искаш да кажеш.

 74. в “Особена част”

 75. @Д.Н.

  Мисля, че Георги Фурнаджиев има предвид:

  Особена част
  Глава II
  Раздел VII
  чл. 146, 147, 148, 148а от НК

  Бихме могли да поспорим дали това, че някой е криминално проявен в миналото е доказателство за нещо конкретно в настоящето, но няма смисъл.

  Иначе конкретно – аз персонално бих приел като лично мнение на говорещия в частен разговор някой да бъде определен като “престъпник”. Само че не говорим за частни разговори и лични мнения, а за изказвания по националната телевизия и медии от публични личности.

 76. NP, разбира се, че криминално минало не прави някого виновен в настоящето по даден случай. Това, което съм написал в тази тема изобщо не може да бъде използвано срещу обвиняемите, то е просто лично мнение. Иначе съм съгласен с всичко, което казваш – особено що се отнася до “изказвания по националната телевизия и медии от публични личности.”

 77. peterpan111
  08/08/2010 - 15:42

  Добре написано и вярно до последната дума.
  Шапка ти свалям за прозорливостта.

 78. Георги Фурнаджиев
  08/08/2010 - 23:09

  Д.Н. “глава 2, раздел VII от НК” означава раздел седми от глава втора на наказателния кодекс. Клевета и обида, младежо, клевета и обида, да го Ева. 😉

 79. Георги Фурнаджиев
  08/08/2010 - 23:12

  Всъщност, да, пропуснал съм Особената част 🙁

 80. коментар от Свежо: Чудесен пример за това колко е вярна народната мъдрост ˝За кокошка няма прошка, за милиони няма закони˝.

 81. Лъчезар Богданов
  09/08/2010 - 10:33

  Ако прочетете мотивите на съда, ще видите например това:
  “Необходимо е също така да се отбележи, че още в ІІІ курс в Юридическия факултет, студентите по право учат основните форми на съучастие и от този момент натам дори за тях е ясно, че подбудителството и помагачеството са особени форми на съучастие, при които подбудителят и помагачът отговарят само за това, за което умишлено са склонили или подпомогнали извършителя и то само ако е установено, че той е осъществил деянието, за което те са го подпомогнали или подбудили. “

 82. коментар от Свежо: Тозе още ли не са го пуснали ??? От намереното у него е видно че е платежноспособен по разбиранията на Темида,така че едва ли за него ще е проблем ДА СИ КУПИ СЪДИЯ,както правят повечето му авери ! Справка : Митьо Очите и др.подобни !!!

 83. Зелен Бетон
  09/08/2010 - 17:22

  Всяко действие има равно по сила и обратно по посока противодействие (Закон на Нютон):
  _______________________________________________

  ПОРЕДЕН СЛУЧАЙ НА ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОЛ

  Късно снощи, при поредната полицейска акция с гръмко наименование, полицаи нахлуха в жилището на гражданина П.С.(30), известен сред своите приятели с прякора Лонганлон, и го задържаха. По сведения на очевидци нахлуването е осъществено с изключителна бруталност, което е довело до стрес сред обитателите на целия жилищен блок. В резултат на това някои от по-малките деца в съседските семейства не са могли да заспят през нощта, и единствено благодарение на самообладанието и уменията на родителите им не се е наложила намеса на лекари-психолози. Не е известно да е била представена прокурорска заповед. Както признава пресцентърът на МВР, гражданинът е бил тайно наблюдаван и разследван в продължение на месеци преди среднощния набег.

  Очевидно с цел да се оправдаят действията на полицията, набързо е било образувано следствено дело в Районна прокуратура – Плевен за притежаване и разпространение на детска порнография. Отчаяно надявайки се да намерят злепоставящи улики, служители на Дирекция “Вътрешна сигурност” и сектор “Криминална полиция” в града, твърдейки, че действат под ръководството на Районната прокуратура, са продължили среднощния си рейд и са извършили обиски и на други два адреса, обитавани от нищо неподозиращи граждани. И при трите случая не е известно дали са присъствали поемни лица и ако да, дали те не са подставени такива. Материалните щети от полицейските нахлувания тепърва предстои да се уточняват.

  От жилището на П.С. и прилежащи помещения са неоснователно иззети 2 бр. законно притежавано пневматично оръжие и няколко непълни кутийки сачми за същото, подходящи единствено за стрелба по дребни пернати. Конфискувана е художествена литература от личната библиотека на потърпевшия, личните му мобилни телефони и СИМ карти (въпреки наличността на фактури за апаратите и изрядни договори със съответните мобилни оператори), всичките му лични идентификационни документи, както и притежаваните от него банкови карти. По този начин гражданинът е бил лишен от възможността да комуникира, да се идентифицира и да разполага със законно притежаваните от него парични средства.

  Единствено по подозрение за незаконно съдържание са иззети всички притежавани от гражданина компютърни конфигурации (става дума за 2 стари настолни и един относително нов лаптоп), както и 77 броя дискове, съдържащи между другото лична и делова кореспонденция, лични данни (по смисъла на ЗЗЛД), информация, представляваща фирмена тайна, както и създадени от самия П.С. и негови колеги работни файлове и готови проекти на пазарна стойност десетки хиляди левове.

  В момента експерти от Службата за борба с организираната престъпност усърдно се опитват да открият файлове, чието притежаване е инкриминирано по НПК. Неназован представител на БОП призна, че изключително много се разчита да се открият данни за интернет връзка с поне някой сайт, известен с незаконната си дейност, както и с други лица в полезрението на службата – за да може да се изгради все пак някаква хипотеза за виновност на П.С., по възможност за участие в престъпна група от повече от две лица.

  За голямо разочарование на нахлулите в жилището полицаи, в него не е имало никакви следи от престъпна дейност. Участвали в акцията неохотно се съгласиха, че жилището не предоставя елементарни условия за такава дейност. Така например, паянтовата входна врата и старата секретна брава не са предоставяли особена сигурност на лицето дори и с оглед на традиционната битова престъпност.

  Въпреки всички очевидни факти, П.С. е задържан за 24 часа и предстои да му бъдат повдигнати обвинения за организиране на престъпна група. Не е известно здравословното му състояние, не е известно и дали му е била предоставена възможност да се свърже с адвокат. Процесуалните действия продължават под ръководството на следовател от отдел “Следствен” към Окръжна прокуратура – Плевен и с участието на екип на СДОПРТТО МВР. Под предлог за издирване на съучастници на П.С. се извършват обиски на домове на негови близки и приятели.

  Плевен отново е потресен от поредното грубо посегателство над личната свобода на един обикновен гражданин и съвестен данъкоплатец, както единодушно свидетелстват всички, които лично познават П.С.
  _______________________

  😉

 84. хахахахаха баце за хиляден път те питам що не си направиш блог 🙂

 85. Oasis of the Seas
  09/08/2010 - 22:59

  Не мисля, че съд полиция и прокуратура си вършат добре работата. Имат голям напредък при Цецо, ама полицайте са си все още бакшиши. А за съд и прокуратура няма какво да говорим. Недосегаеми и нагли.
  Преди години един семеен познат блъсна 2-ма човека във Варна. Продаде един от апартаментите си и си плати да се измъкне. Все още е същото, стига да знаеш на кого да ги платиш

 86. Зелен Бетон
  10/08/2010 - 01:16

  Дадам… че да ми нахлуят вкъщи и да намерят водния пистолет 🙂 И като им кажа, че не е мой, а на племенника, и само съм го взел да го поправя, да пишат, че въпреки очевидните улики упорито съм отказвал да съдействам на разследването… 😀

 87. Емо Петров.
  10/08/2010 - 19:46

  Георги Фурнаджиев казва:
  August 8th, 2010 at 11:09 pm

  Д.Н. “глава 2, раздел VII от НК” означава раздел седми от глава втора на наказателния кодекс. Клевета и обида, младежо, клевета и обида, да го Ева.

  Г-н Фурнаджиев доколкото знам вие сте законодател.Цитирам ви
  мнението.И понеже много добре го показвате как се носи отговорност за клевета искам да вмъкна следното.Ами ченгетата
  които одумват хората и настройват обществеността с/у определени хора които са мразени от ченгетата.За такива клевети и разпространяване на служове как ще се търси отговорност на гадните ченгета? По-горе някой беше казал
  закона на Нютон – всяко действие си има противодействие.
  Ченгетата ще ме клеветят ,аз пък ще им е-а мамата на хората които ги слушат и одобряват този начин на репресия.
  Така ще бъде докато престъпниците ченгета не спрат да клеветят и злепоставят хората.

 88. Мафията е в мин. съвет и МВР, да ви е честита борбата с неудобните на власта.

 89. Владимир Йосифов
  11/08/2010 - 18:14

  Така са се смяли и по времето на Отечествения фронт след 1945-та година.
  След това става страшно

 90. Георги Фурнаджиев
  15/08/2010 - 00:38

  Де да бях законодател, г-н Петров, де да бях … Не зная как конкретно се търси отговорност, вероятно по каналния ред. Стига да няма текст, частично или напълно освобождаващ от отговорност.

  Не разбрах само, защо не еб**е мамата на самите ченгета? Аре да видим колко сте мъж!

 91. сецко
  16/08/2010 - 06:32

  крайно време беше, светът да си отдъхне ..Това някакъв вид катарзис ли е ? 🙂

 92. Norinco не правят ли само въздушни пушки? 🙂 Едно време имах такава – Norinco B21

 93. ебати измислената статия
  снайпера гамо особенно много ме впечатли!!!

  та историята е следната

  нормалнен пич на 30, притежаващ въздушна пушка Гамо и 20 кутийки съчми за нея, гледа порно и други филми теглени от замунда.

  всичко друго ми се струва пълна измислица – честно

  и тия специалисти дето оценили гигабайтите на нам колко хиляди…. смяяяххх

  ебати поръчковата статия и поръчковото задържане. ако въобще е имало такова разбира се. прекалено смешно ми се струва за да е истина

 94. хихи баце я прочети първия коментар 🙂

  чукча писател, не читател, а 😛

Leave a Reply

Задължителните полета имат *